Stedentrip Nederland, de leukste stedentrips Nederland | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Nederland

Heb je zin in een stedentrip Nederland? Maar heb je geen zin om lang te vliegen of ver weg te gaan? Geen probleem. In Nederland is ontzettend veel te ontdekken. Kies uit de leukste stedentrips Nederland: van grootse en bekende steden tot onbekende pareltjes. Of je nu houdt van winkelen, uit eten gaan of musea bezoeken: je kunt heel Nederland doorkruisen.

Plan een stedentrip Nederland

Stedentrip in Nederland? Weekendje weg in Nederland? Ontdek de leukste stedentrips Nederland | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip in Nederland? Weekendje weg in Nederland? Ontdek de leukste stedentrips Nederland | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip in Nederland? Weekendje weg in Nederland? Ontdek de leukste stedentrips Nederland | Mooistestedentrips.nl

Een stedentrip Nederland, speciaal voor jou

27x prachtige stedentrips Nederland

AMERSFOORT

Slenteren langs de grachten en historische monumenten, op bezoek bij één van de topmusea en even lang de hippe Nieuwe Stad. Amersfoort is verrassend leuk.

 

Meer over Amersfoort

BREDA

Genieten met een zachte G. Een weekendje Breda is heerlijk. Dit is de stad van fijn winkelen, geweldig uit eten en grensverleggende street art.

 

Meer over Breda

BOLSWARD

Verrassend weekendje Friesland! Bolsward is een geldige bestemming voor cultuurliefhebbers. Maar vergeet ook de leuke restaurants en mooie grachtjes niet.

 

Alles over Bolsward

DELFT

Treed in de voetsporen van Johannes Vermeer en dwaal door de knusse straatjes van Delft. Maar geniet ook van alle leuke musea, winkels en restaurants.

 

Alles over Delft

DEN BOSCH

Den Bosch is een stad met allure. Er is zo veel te doen. Maak een rondvaart op de Binnendieze, treed in de voetsporen van Jheronimus Bosch en beklim de Sint Jan.

 

Meer over Den Bosch

DEN HAAG

Den Haag heeft het allemaal. Een rijke historie, fantastische musea, leuke winkels en het strand op steenworp afstand. Perfect voor een weekendje weg.

 

Meer over Den Haag

DEVENTER

Deventer is één van de leukste stedentrips Nederland. Historisch, hip, met veel leuke onafhankelijke winkels en horeca. Absoluut het ontdekken waard.

 

Alles over Deventer

GOES

Op zoek naar een verrassende stedentrip Nederland? Op naar Goes! De stad heeft een mooi oud centrum, heerlijke horeca, street art en het strand vlakbij.

 

Alles over Goes

GOUDA

Stad van de kaas, de stroopwafels, de kaarsen, het prachtige stadhuis en de Goudse glazen. Gouda is een heerlijke stedentrip Nederland.

 

Alles over Gouda

GRONINGEN

Leuke stedentrip Nederland? Op naar Groningen! Eén van de meest bruisende van Nederland. Musea, winkelen, uit eten, uitgaan. Groningen heeft het.

 

Meer over Groningen

HAARLEM

Een ultiem Hollandse stedentrip Nederland? Dat vind je in Haarlem. Dwaal door de dromerige straatjes en hofjes, geniet van topmusea en goede horeca.

 

Alles over Haarlem

HARDERWIJK

Een verrassende zomerse stedentrip Nederland, waar je kunt flaneren, naar het strand, dwalen door straatjes en eindeloos de leukste terrasjes ontdekt. Harderwijk!

 

Alles over Harderwijk

HEERLEN

Is Heerlen een leuke stedentrip Nederland? Ja! Het is dé street art hoofdstad van Nederland, maar er is nog veel meer te zien en te doen.

 

Alles over Heerlen

HINDELOOPEN

Hindeloopen. Dat is een verhaal apart. Zelfs in Friesland. Ooit een rijke handelsstad met banden met het Verre Oosten. Nu een plaatje om te bezoeken.

 

Alles over Hindeloopen

IJLST

IJlst is een kleine Elfstedenstad, maar wel een unieke. Het is één van de mooiste steden in Friesland. Houtstad IJlst is echt het ontdekken waard.

 

Alles over IJlst

LEEUWARDEN

Stedentrip Nederland, weekendje Leeuwarden (foto met dank aan Visit Leeuwarden) | Mooistestedentrips.nl

Ga op stedentrip naar de bruisende hoofdstad van Friesland. Fijne winkels, leuke bezienswaardigheden en heel veel street art.

 

Meer over Leeuwarden

MAASTRICHT

Ga op stedentrip naar de meest buitenlandse stad van Nederland. Hier genieten echte bourgondiërs in stijl. Wat is het hier relaxt.

 

Alles over Maastricht

MIDDELBURG

Weekendje Zeeland, maar liever cultuursnuiven dan naar zee?  Dan is Middelburg een aanrader. Geweldige musea, goede sfeer en heerlijk eten.

 

Alles over Middelburg

ROTTERDAM

Maak een stedentrip naar één van de meest opwindende steden in Nederland. Kuns, cultuur, architectuur, horeca, winkelen. Rotterdam heeft het.

 

Alles over Rotterdam

SLOTEN

Sloten is een stad! Nee, echt. Ooit kreeg het Friese Elfstedenstadje stadsrechten, omdat het zo’n belangrijke handelsplek was. En die rijkdom is nog steeds te zien.

 

Alles over Sloten

SNEEK

Grote Elfstedenstad, grote waterstad. Maar Sneek is vooral een heerlijke stad voor een weekendje weg. Ontdek mooiste bezienswaardigheden!

 

Alles over Sneek

STAVOREN

Stavoren, bescheiden Elfstedenstad aan het water. En stad van het allerbekendste Friese volskverhaal. Ben je in Friesland? Bezoek Stavoren.

 

Alles over Stavoren

STEENWIJK

Steenwijk is een verrassend leuke stad. Met Art Nouveau, een gezellig centrum en de Weerribben-Wieden en Giethoorn vlakbij. Het ontdekken waard.

 

Alles over Steenwijk

UTRECHT

Mijn favoriete stedentrip Nederland en mijn thuis. Utrecht. Met een knus centrum, geweldige restaurants, topmusea en heel veel street art. 

 

Alles over Utrecht

WORKUM

Workum is een geweldig leuk Fries stadje. De stad waar ik kunstenaar en markant figuur Jopie Huisman leerde kennen. Ontmoet hem in deze knusse stad.

 

Alles over Workum

ZIERIKZEE

Eén van mijn favoriete steden voor een zomerse stedentrip Nederland: Zierikzee. Met maar liefst 500 monumenten én de mooiste streetjes een echte aanrader.

 

Alles over Zierikzee

ZWOLLE

Zwolle is een heerlijke Hanzestad en zo’n leuke bestemming voor een weekendje weg. Er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden én restaurants!

 

Alles over Zwolle

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer