Stedentrip Nederland, de leukste stedentrips Nederland | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Nederland

Heb je zin in een stedentrip Nederland? Maar heb je geen zin om lang te vliegen of ver weg te gaan? Geen probleem. In Nederland is ontzettend veel te ontdekken. Kies uit de leukste stedentrips Nederland: van grootse en bekende steden tot onbekende pareltjes. Of je nu houdt van winkelen, uit eten gaan of musea bezoeken: je kunt heel Nederland doorkruisen.

Plan een stedentrip Nederland

STEDENTRIP ARRANGEMENT

Je kunt heel gemakkelijk een leuk hotel boeken. Er zijn ook speciale arrangementen te boeken in de leukste steden van Nederland. Daarnaast is het ook heel gemakkelijk om een kant-en-klare stedentrip Nederland te boeken. Er zijn een heleboel leuke opties.

STEDENTRIP & VAKANTIEPARK

Wist je dat je logeren op een vakantiepark ook goed kunt combineren met een stedentrip Nederland? Vakantiepark Hoog Vaals is bijvoorbeeld goed te combineren met een weekendje Maastricht en ligt Center Parcs Kempervennen en De Lommerbergen dichtbij Eindhoven, Tilburg en Den Bosch.

Kies jouw favoriete stedentrip Nederland

AMERSFOORT

Slenteren langs de grachten en historische monumenten, op bezoek bij één van de topmusea en even lang de hippe Nieuwe Stad. Amersfoort is verrassend leuk.

BREDA

Genieten met een zachte G. Een weekendje Breda is heerlijk. Dit is de stad van fijn winkelen, geweldig uit eten en grensverleggende street art.

BOLSWARD

Verrassend weekendje Friesland! Bolsward is een geldige bestemming voor cultuurliefhebbers. Maar vergeet ook de leuke restaurants en mooie grachtjes niet.

DELFT

Treed in de voetsporen van Johannes Vermeer en dwaal door de knusse straatjes van Delft. Maar geniet ook van alle leuke musea, winkels en restaurants.

DEN BOSCH

Den Bosch is een stad met allure. Er is zo veel te doen. Maak een rondvaart op de Binnendieze, treed in de voetsporen van Jheronimus Bosch en beklim de Sint Jan.

DEN HAAG

Den Haag heeft het allemaal. Een rijke historie, fantastische musea, leuke winkels en het strand op steenworp afstand. Perfect voor een weekendje weg.

DEVENTER

Deventer is één van de leukste stedentrips Nederland. Historisch, hip, met veel leuke onafhankelijke winkels en horeca. Absoluut het ontdekken waard.

GOES

Op zoek naar een verrassende stedentrip Nederland? Op naar Goes! De stad heeft een mooi oud centrum, heerlijke horeca, street art en het strand vlakbij.

GOUDA

Stad van de kaas, de stroopwafels, de kaarsen, het prachtige stadhuis en de Goudse glazen. Gouda is een heerlijke stedentrip Nederland.

GRONINGEN

Leuke stedentrip Nederland? Op naar Groningen! Eén van de meest bruisende van Nederland. Musea, winkelen, uit eten, uitgaan. Groningen heeft het.

HAARLEM

Een ultiem Hollandse stedentrip Nederland? Dat vind je in Haarlem. Dwaal door de dromerige straatjes en hofjes, geniet van topmusea en goede horeca.

HARDERWIJK

Een verrassende zomerse stedentrip Nederland, waar je kunt flaneren, naar het strand, dwalen door straatjes en eindeloos de leukste terrasjes ontdekt. Harderwijk!

HEERLEN

Is Heerlen een leuke stedentrip Nederland? Ja! Het is dé street art hoofdstad van Nederland, maar er is nog veel meer te zien en te doen.

HINDELOOPEN

Hindeloopen. Dat is een verhaal apart. Zelfs in Friesland. Ooit een rijke handelsstad met banden met het Verre Oosten. Nu een plaatje om te bezoeken.

IJLST

IJlst is een kleine Elfstedenstad, maar wel een unieke. Het is één van de mooiste steden in Friesland. Houtstad IJlst is echt het ontdekken waard.

LEEUWARDEN

Stedentrip Nederland, weekendje Leeuwarden (foto met dank aan Visit Leeuwarden) | Mooistestedentrips.nl

Ga op stedentrip naar de bruisende hoofdstad van Friesland. Fijne winkels, leuke bezienswaardigheden en heel veel street art.

MAASTRICHT

Ga op stedentrip naar de meest buitenlandse stad van Nederland. Hier genieten echte bourgondiërs in stijl. Wat is het hier relaxt.

MIDDELBURG

Weekendje Zeeland, maar liever cultuursnuiven dan naar zee?  Dan is Middelburg een aanrader. Geweldige musea, goede sfeer en heerlijk eten.

ROTTERDAM

Maak een stedentrip naar één van de meest opwindende steden in Nederland. Kuns, cultuur, architectuur, horeca, winkelen. Rotterdam heeft het.

SLOTEN

Sloten is een stad! Nee, echt. Ooit kreeg het Friese Elfstedenstadje stadsrechten, omdat het zo’n belangrijke handelsplek was. En die rijkdom is nog steeds te zien.

SNEEK

Grote Elfstedenstad, grote waterstad. Maar Sneek is vooral een heerlijke stad voor een weekende weg. Ontdek mooiste bezienswaardigheden!

STAVOREN

Stavoren, bescheiden Elfstedenstad aan het water. En stad van het allerbekendste Friese volskverhaal. Ben je in Friesland? Bezoek Stavoren.

STEENWIJK

Steenwijk is een verrassend leuke stad. Met Art Nouveau, een gezellig centrum en de Weerribben-Wieden en Giethoorn vlakbij. Het ontdekken waard.

UTRECHT

Mijn favoriete stedentrip Nederland en mijn thuis. Utrecht. Met een knus centrum, geweldige restaurants, topmusea en heel veel street art. Ook leuk met kinderen!

WORKUM

Workum is een geweldig leuk Fries stadje. De stad waar ik kunstenaar en markant figuur Jopie Huisman leerde kennen. Ontmoet hem in deze knusse stad.

ZIERIKZEE

Eén van mijn favoriete steden voor een zomerse stedentrip Nederland. Met maar liefst 500 monumenten én de mooiste streetjes een echte aanrader.

ZWOLLE

Zwolle is een heerlijke Hanzestad en zo’n leuke bestemming voor een weekendje weg. Er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden én restaurants!

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer