Mini-break in Nederland

Heb je zin in een weekendje weg? Maar heb je geen zin om lang te vliegen of ver weg te gaan? Geen probleem. In Nederland is ontzettend veel te ontdekken. Dus maak een stedentrip Nederland. Ons land is zo veel prachtige grote en kleine steden rijk. Of je nu houdt van winkelen, uit eten gaan of musea bezoeken: je kunt heel Nederland doorkruisen.

De leukste weekendjes weg in Nederland

Wil je een weekendje weg naar een leuke stad in Nederland? Deze steden zijn echt perfect voor een geweldig weekendje weg. In één of twee dagen kun je het leukste ontdekken dat deze steden te bieden hebben, maar ook tijdens een lang weekend zijn dit geweldige bestemmingen. Bijvoorbeeld tijdens Pasen, Hemelvaart, Pinksteren of in de herfstvakantie. Deze Nederlandse steden zijn allemaal helemaal anders, maar hebben ook heel wat gemeen. Een geweldig oud centrum, goede restaurants, bijzondere boetieks, moderne en opgeknapte oude stukken stad, street art en heel fijne hotels. Het perfecte recept voor een mini-break in Nederland.

Stedentrip Nederland dit najaar

Stedentrip of dagje Utrecht

Wil je nog een dagje weg dit najaar? Wat dacht je van een dagje Utrecht? Je kunt gezellig winkelen in Utrecht, maar natuurlijk ook de bekende bezienswaardigheden bekijken en lekker uit eten.

  • Met lekker weer is het natuurlijk heerlijk om te gaan fietsen in Utrecht. Binnen een paar uur heb je zowel de bekende als onbekende bezienswaardigheden in Utrecht ontdekt.
  • Prachtig om eens te bezoeken. Het Rietveld-Schröder huis in Utrecht. Wist je dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?
  • Ook leuk: maak een mooie herfstwandeling vanaf het centrum van de stad naar Rhijnauwen. Bekijk de gratis wandelroute.

Dagje of weekendje Haarlem

Een dagje Haarlem is echt ontzettend leuk. Het is een fijne stad die nog niet is overlopen door toeristen. Je kunt lekker langs het Spaarne wandelen, één van de topmusea bezoeken, koffie drinken bij de leukste koffietentjes en winkelen in heel originele winkels.

  • Eén van de mooiste musea van Nederland is gevestigd in Haarlem: het Frans Hals Museum. Het pand waarin het museum is gevestigd is echt een plaatje en de schilderijen van Frans Hals en zijn tijdgenoten zijn uitmuntend.
  • Lunchen in Haarlem? Dat doe je bij Frisk aan het Spaarne, met uitzicht op het water.
  • Vind je een dagje Haarlem niet genoeg? Begrijpelijk, want een dagje strand of Kennemerduinen is ook wel erg leuk. Bekijk alle tips voor een weekendje Haarlem en boek gewoon een nachtje in een leuk hotel.

Alternatief Rotterdam

Een dagje of weekendje Rotterdam is ontzettend leuk, het is zo’n gevarieerde stad. Je kunt er natuurlijk winkelen, maar de stad heeft ook heel bijzondere architectuur en de beste musea van Nederland. Eigenlijk is een dagje te kort. Wil je in Rotterdam logeren? Dan is het CitizenM aan de Blaak heel leuk, of trakteer jezelf op een nachtje Hotel New York.

Gezelligheid met een zachte G: Breda en Den Bosch

Omdat ik Brabantse bent, mogen de mooie Brabantse steden natuurlijk niet tussen mijn tips ontbreken. In het zuiden schijnt altijd de zon en zodra je een kop koffie met een Brabants worstenbroodje of een echte Bosschebol bestelt, is je vakantie al begonnen.

  • Ik kan een weekendje Breda niet genoeg aanraden! De binnenstad van Breda is compact, maar prachtig en je weet bijna niet waar je het beste kunt gaan eten. Er zijn zo veel leuke restaurants. Ga fietsen in Breda en ontdek de mooiste bezienswaardigheden in de stad en kom alles te weten over de roerige geschiedenis van Breda.
  • Houd je wel van Brabant? Op naar Den Bosch, waar je natuurlijk een Bosschebol van Jan de Groot naar binnen werkt, een rondvaart over de Binnendieze maakt en werken van Van Gogh bewondert in het Noord-Brabants Museum. Heb je weinig tijd? Tijdens een fietstocht door Den Bosch ontdek je de mooiste bezienswaardigheden in de stad.

Bekijk alle stedentrips Nederland

Pin It on Pinterest