door Esther
Leuke steden België (de mooiste steden België): plan een heerlijke stedentrip België

Leuke steden België? 13x stedentrip België

Op zoek naar de mooiste steden in België? Dan is er genoeg keuze. Natuurlijk springen bekende steden er meteen uit, zoals Antwerpen en Brugge. Maar wil je een verrassende stedentrip België maken, dan kun je genoeg leuke steden in België ontdekken die nog helemaal niet zo bekend zijn. Ik zet 11 mooiste steden België voor je op een rijtje.

Stedentrip België? Tips!

13x Stedentrip België

Antwerpen

Leuke steden België, stedentrip België: Antwerpen

Of je nu zin hebt om te winkelen, uitgebreid cultuur te snuiven of gewoon eindeloos op een terrasje te zitten. Een weekendje Antwerpen is altijd een geweldig idee. En vanuit Nederland ben je er zo met de trein.

3x doen in Antwerpen

Lees alles over Antwerpen

Brugge

Leuke steden België, stedentrip België: Brugge

Eén van de mooiste steden in België is zonder twijfel Brugge. Wat een plaatje. Een stad om heerlijk doorheen te dwalen, waar het goed eten is en waar je ook zo de natuur in fietst of wandelt.

3x doen in Brugge

Lees meer over Brugge

Brussel

Leuke steden België, stedentrip België: Brussel (Foto: visit.brussels - Jean-Paul Remy)

Brussel is groots! Een geweldige stedentrip België. Ik maak regelmatig en graag een stedentrip Brussel, gewoon lekker rechtstreeks met de trein. Mijn tip: bezoek niet alleen de highlights, maar duik ook de gezellige wijkjes in.

3x doen in Brussel

Lees alles over Brussel

Dinant

Leuke steden België: stedentrip België: Dinant

Dinant mag dan klein zijn, ze behoort toch echt tot de mooiste steden in België. Alleen al vanwege de dramatische mooie ligging. En Dinant is de toegangspoort tot de Ardennen. Genoeg te doen tijdens een weekendje weg.

3x doen in Dinant

Lees alles over Dinant

Gent

Mooiste steden België, stedentrip België: GentLeuke steden België? Gent staat wat mij betreft hoog bovenaan. Wat een gezellige stad, boordevol leuke bezienswaardigheden en restaurants. Een weekendje Gent moet je echt eens plannen.

3x doen in Gent

Alles over Gent

Hasselt

Hasselt, België: zin in een weekendje Hasselt? Ontdek alle mooie bezienswaardigheden in Hasselt | Mooistestedentrips.nl

Verrassende stedentrip België? Dan moet je echt eens naar Hasselt! Een schatkamer van een stad. Niet groot, maar zo veel leuke bezienswaardigheden, winkels, restaurants en street art dat een weekendje te kort is.

3x doen in Hasselt

Alles over Hasselt

Leuven

Mooiste steden België, stedentrip België: LeuvenEen heerlijke stedentrip België maken? Dan moet je wat mij betreft naar Leuven, één van de mooiste steden in België. Alleen het stadhuis is al reden om te gaan! Wist je dat Leuven ook bierhoofdstad van België is?

3x doen in Leuven

Alles over Leuven

Luik

Luik, België (foto: Patrice Fagnoul) | Mooistestedentrips.nlEén van de meest verrassende stedentrips België is wat mij betreft toch wel Luik. Op het eerste gezicht misschien geen beauty, maar wie beter kijkt, ontdekt een heerlijk, bruisende stad met street art én groen.

3x doen in Luik

Lees alles over Luik

Mechelen

Leuke steden België, stedentrip België: MechelenLeuke steden België? Daar hoort Mechelen toch zeker bij. Een compacte stad, met superleuke bezienswaardigheden, street art en restaurants. Met de trein ben je er zo.

3x doen in Mechelen

Lees alles over Mechelen

Mons

Leuke steden België, stedentrip België: Mons

Een wat onbekende stedentrip België maken? Op naar Mons (Bergen). Wat een leuke stad. Met heel (!) bijzondere bezienswaardigheden, gezellige pleinen en veel kunst op straat.

3x doen in Mons

Lees alles over Mons

Namen

Leuke steden België, stedentrip België: Namen (Namur)

Ik heb een zwak voor Namen (Namur). De hoofdstad van Wallonië is wat mij betreft echt een leuke stedentrip België. De stad heeft een prachtige citadel, een heel gezellig centrum en leuke restaurants.

3x doen in Namen

Lees alles over Namen

Oostende

Stedentrip België: Oostende (Foto: Jules Césure) | Mooistestedentrips.nl

Bij leuke steden België kun je wat mij betreft niet om de Vlaamse kust heen. Denk voor een stedentrip België eens aan Oostende. Niet alleen zon, zee en strand. Maar ook grensverleggende street art en geweldige musea.

3x doen in Oostende

Lees alles over Oostende

Roeselare

Stedentrip België: Roeselare | Mooistestedentrips.nl

Maak een onbekende stedentrip België en bezoek het verrassende en kleurrijke Roeselare. Een walhalla voor wielerliefhebbers en street art lovers. Is Roeselare iets voor jou? Ontdek het zelf.

3x doen in Roeselare

Meer over Roeselare

Leuke steden België, stedentrip België
Bewaar op Pinterest

Leuke steden België, de mooiste steden België: tips voor een stedentrip België | Mooistestedentrips.nl

Leuke steden België, de mooiste steden België: tips voor een stedentrip België | Mooistestedentrips.nl

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer