door Esther
Stedentrip Duitsland: bekijk tips over de leukste stedentrips Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Zin in een stedentrip Duitsland? Logisch! Want in Duitsland zijn zo veel leuke steden te ontdekken en je bent er vaak in een mum van tijd. Er liggen al een paar heel leuke steden in Duitsland net over de grens, maar je kunt ook een paar bijzondere en onbekende steden in Duitsland ontdekken. Op deze pagina vind je de leukste stedentrips Duitsland, originele en leuke tips en allerlei praktische zaken.

Stedentrip Duitsland plannen

Berlijn

Tijdens een stedentrip Berlijn ontdek je telkens weer wat nieuws. Een toffe hippe wijk, een bijzonder museum of een park om te relaxen. Berlijn Berlijn is bruisend en gezellig, met her een der een rauw randje.

Stedentrip Berlijn

Cochem

Goed, Cochem is geen heel grote stad. Maar het is toch zeker één van de mooiste stadjes aan de Moezel. En omdat je zowel in de stad als de omgeving veel leuks kunt doen, is een bezoek toch zeker de moeite waard.

Op naar Cochem!

Dresden

Als er toch één bijzondere stedentrip Duitsland is, dan is het Dresden wel. De oude stad van Dresden werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig met de grond gelijk gemaakt. Maar nu kun je de grootste monumenten van weleer weer bezoeken.

Stedentrip Dresden

Düsseldorf

Leuk weekendje weg dichtbij huis? Dan is een stedentrip Düsseldorf een echte aanrader. Düsseldorf is dé stad van de topmusea, maar ook van de gezellige Altstadt, gezellige winkelen en van de übermoderne Medienhafen.

Stedentrip Düsseldorf

Freiburg

Maak kennis met Freiburg, de zonnigste stad van Duitsland en poort naar het Zwarte Woud. Het oude centrum staat vol vakwerkhuisjes, maar dankzij de universiteit is het een bruisende studentenstad. Een echt verrassende stedntrip Duitsland.

Op naar Freiburg!

  • Vanuit Utrecht rijd je in een uur of zeven naar Freiburg.
  • Je kunt natuurlijk ook met de trein naar Freiburg.
  • Logeren doe je bij Hotel Panorama Freiburg, daar krijg je geen spijt van.

Hamburg

Een bruisende, gezellige stedentrip Duitsland? Dan moet je een stedentrip Hamburg plannen! Dwaal langs het water en door de gezellige buurtjes, relax een middagje in het groen en bezoek één van de leukste bezienswaardigheden in Hamburg.

Stedentrip Hamburg

Hannover

Het is één van de grootste steden van Duitsland, maar toch is Hannover nog een vrij onbekende stedentrip Duitsland. Het is echter een schitterende stad in het groen. Gaat dat zien!

Stedentrip Hannover

Heidelberg

Een stedentrip Heidelberg is zonder twijfel één van de mooiste stedentrips Duitsland die je kunt maken. Natuurlijk is de stad bekend vanwege het beroemde kasteel, maar Heidelberg heeft ook een verrassend moderne kant.

Stedentrip Heidelberg

Keulen

Een stedentrip Keulen is één van de meest bekende stedentrip Duitsland. En terecht. Dichtbij huis en wat een leuke stad. Tip: ontdek buiten het centrum de leukste wijkjes.

Stedentrip Keulen

Koblenz

Een onbekende stedentrip Duitsland, maar oh zo leuk. Een stedentrip Koblenz is echt de moeite waard. Gelegen precies op de plek waar de Moezel en Rijn samenkomen, omringd door kastelen.

Op naar Koblenz!

München

Eén van de meest originele stedentrips Duitsland is toch wel een stedentrip München. Traditioneel aan de ene kant, maar toch ook zo hypermodern. Een stad met twee gezichten, waar je niet uitgekeken raakt.

Stedentrip München

Münster

Vlakbij de Nederlandse grens en écht een heel leuke stedentrip Duitsland: Münster. Boordevol historische bezienswaardigheden, topmusea en verschillende plekken om te relaxen in het groen. Ontdek de bezienswaardigheden in Münster.

Op naar Münster!

Osnabrück

Piep de grens over voor een heerlijke stedentrip Duitsland, een stedentrip Osnabrück. De stad heeft alles voor een heerlijk weekendje weg: leuke pleinen, vakwerkhuisjes, een paar fijne musea en heerlijke restaurants.

Op naar Osnabrück!

Regensburg

Verrassende stedentrip Duitsland? Op naar Beieren. Want Regensburg is echt een plaatje. De oude stad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook een leuke stop als je op doorreis naar Italië of Slovenië bent.

Tips over Regensburg

Saarbrücken

Een verrassende stedentrip Duitsland? Dat is zonder twijfel Saarbrücken. Een stad met barok, street art en bijzonder industrieel erfgoed. Gelegen in het groene Saarland met de leukste dagtrips op steenworp afstand.

Ontdek Saarbrücken

Trier

Trier is zonder twijfel één van de leukste stedentrips Duitsland. Het is de oudste stad van Duitsland en het wemelt van de Romeinse overblijfselen. Maar er valt nog zo veel meer te ontdekken tijdens een stedentrip Trier.

Stedentrip Trier

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer