Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika: tips en bezienswaardigheden

Maak een dagtrip Kaap de Goede Hoop vanuit Kaapstad

door Esther

Kaap de Goede Hoop is één van de bekendste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika en één van de leukste plekken om mee te pakken tijdens een rondreis. Maak een korte roadtrip of een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop en ontdek bijvoorbeeld de meest zuidwestelijke punt van het continent, de pinguïns op Boulders Beach en het prachtige strand van Muizenberg. Bekijk alle tips voor een bezoek aan Kaap de Goede Hoop.

Plan je vakantie Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Tips voor je bezoek aan Kaap de Goede Hoop (foto: Esther de Beer) | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip Kaap de Goede Hoop: de voorbereidingen

  • Wil je de mooie bezienswaardigheden in en om Kaap de Goede Hoop op eigen houtje ontdekken? Dat kan echt prima met een huurauto. De wegen zijn goed en bij de meeste bezienswaardigheden is ruim parkeergelegenheid.
  • Ga je vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop met de huurauto? Dan is dit je route: pak vanuit de stad de M6, rijdt via de M65 het nationaal park Kaap de Goede Hoop in en rijdt via de M4, M41 en M63 weer terug naar Kaapstad, dan kun je de meeste bezienswaardigheden die hieronder zijn beschreven wel bekijken. Kom je vanuit de Tuinroute, dan kun je deze route ook andersom rijden.
  • Logeer je in Kaapstad en ben je op zoek naar een goede dagtrip naar Kaap de Goede Hoop? Ik vond deze dagtrip een goede optie. Je bezoekt in één dag Boulders Beach, Cape Point en Kaap de Goede Hoop. Als je liever met een wat kleiner gezelschap reist is deze dagtrip een goed idee.

Dagtrip Kaap de Goede Hoop: bezienswaardigheden

Chapman’s Peak Drive

Kaap de Goede Hoop, bezienswaardigheden: Chapman's Peak Drive | Mooistestedentrips.nl

Zuid-Afrika is hét land waar je mooie autoroutes kunt rijden. Zo vond ik op de Garden route de Franschhoek Pass adembenemend, net als de Sani Pass in Drakensbergen. En als je vanuit Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop rijdt, kom je over de Chapman’s Peak Drive, een spectaculaire rit langs de kust van Kaapstad in de uitlopers van de Tafelberg en een van de mooiste kustritten ter wereld. De meeste mensen rijden de Chapman’s Peak Drive op bij Houtbaai, een lieflijk plaatsje aan de rand van Kaapstad waar je heerlijk vis kunt eten. De Chapman’s Peak Drive is zo’n vijftien kilometer lang en slingert langs woeste golven en kliffen naar het plaatsje Noordhoek, waar je heel mooie stranden hebt en het scheepswrak van de Kakapo nog ziet liggen. Dit schip verging in 1900 en de resten ervan zie je nog altijd op het strand vlakbij Kommetjie.

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijke puntje van het Kaapse schiereiland en ligt in het Cape Point national park. Rijd niet alleen maar naar het wereldberoemde bord om hier je foto te laten nemen, maar neem ook de tijd om een wandeling te maken. Je kunt bijvoorbeeld een stukje meepakken van de Cape of Good Hope Trail of de wandeling van Kaap de Goede Hoop naar Cape point maken. Je komt tijdens je bezoek struisvogels, kudu’s en verschillende bokken tegen. Let wel op de bavianen, want deze kunnen er brutaal zijn.

Cape Point

Cape Point, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Vanaf Kaap de Goede Hoop is het slechts een kort ritje (of een fraaie wandeling) naar de steile, spectaculaire kliffen van Cape Point. Vanaf de parkeerplaats wandel je naar de top waar je de 19de-eeuwse vuurtoren nog kunt bezoeken, maar de kabelbaan nemen kan ook. Het uitzicht vanaf de top is spectaculair en op heldere dagen kun je helemaal naar Hermanus kijken. Verder vind je op Cape Point een restaurantje en een gratis klein museum dat helemaal is gewijd aan de legende rondom The Flying Dutchman: het schip dat onder de Nederlandse kapitein in Hendrik van der Decken in 1641 verging voor Kaap de Goede Hoop (of toch niet?).

Boulders Beach

Boulders Beach, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Boulders Beach, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Boulders Beach, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Boulders Beach staat bij iedereen op zijn verlanglijstje vanwege de pinguïnkolonie. Vanaf Kaap de Goede Hoop is het ongeveer een halfuurtje rijden naar Simons Town, waar Boulders Beach zich bevindt. Je kunt simpelweg bij Boulders Beach parkeren en vervolgens de pinguïnkolonie bezoeken door de wandelpaden te volgen. De zo’n 3000 pinguïns waggelen vrij rond, door de struiken, over het zand en ook gewoon over de wandelpaden. Neem zo veel foto’s als je wilt, maar houd wel een beetje afstand. Wil je liever niet betalen bij het bezoekerscentrum? Even verderop kun je de pinguïns ook gewoon op het strand zien lopen. Boulders beach ligt aan Simons Town vast, een dorpje genoemd naar de Nederlandse Simon van der Stel (die zijn naam ook al gaf aan Stellenbosch). Simons Town is de perfecte plek voor een lunch. Er zijn ook een heleboel hotels in Simons Town, mocht je graag willen overnachten rondom Kaap de Goede Hoop.

Muizenberg

Muizenberg, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan The One Love Studio, Muizenberg

Muizenberg is ook een geweldig leuke stop tijdens je dagtrip naar Kaap de Goede Hoop. Je vindt het kustplaatsje net voordat je weer richting Kaapstad gaat rijden. Muizenberg is sinds een jaar of twintig één van de meest hippe voorsteden van Kaapstad. En als het plaatsje bereikt, snap je wel waarom. Muizenberg heeft een heerlijk breed zandstrand en je vindt er de zo iconische gekleurde strandhuisjes. Maar Muizenberg is stiekem gewoon een heel erg leuk stadje met leuke restaurantjes, winkels en street art.

Je moet zeker even naar The Village, de hipste wijk van de stad. Zo vind je een heleboel leuke winkeltjes in Palmer Street. En je hebt ook keuze uit talloze leuke restaurants. Ga koffie drinken of lunchen bij het Empire Café of sushi eten bij Live Bait. Eén van de leukste plekken van de stad is Blue Bird Garage. Maar wil je gewoon een paar uurtjes doorbrengen, dan kan dit ook. Ga lekker luieren of huur een sup of leer surfen. Muizenberg is er de perfecte plek voor. Bevalt het sfeertje je wel in Muizenberg? Zoek gerust een leuk hotel in Muizenberg. Zo maakt Heavenly View zijn naam zeker waar en is het ontzettend lekker relaxen bij Surfers Studio.

Bonustip: Groot Constantia

Kaapstad, Zuid-Afrika: Groot Constantia | Mooistestedentrips.nl

Groot Constantia, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Heb je nog tijd over of wil je nog wat leuks doen op weg terug naar Kaapstad? Rijd dan nog even door naar Groot Constantia. Deze wijngaard ligt min of meer aan Kaapstad vast en werd in de 17de eeuw door Simon van der Stel opgebouwd. De wijngaard is al eeuwenlang een begrip in en rond Kaapstad. Wist je dat Napoleon en Jane Austin zworen bij de wijnen van Groot Constantia? De wijngaard is schitterend gelegen tegen de uitlopers van de Tafelberg en de architectuur van de schuren en de woonhuizen zijn typisch ‘Cape Dutch’. Het is echt heerlijk om je dagtrip of kleine roadtrip Kaap de Goede Hoop af te sluiten met een glas Pinotage of Shiraz en te genieten van het prachtige uitzicht op de wijngaarden en de uitlopers van de Tafelberg te genieten. Maar een kleine wijnproeverij is (helemaal niet duur) ook echt de moeite waard.

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika
Bewaar op Pinterest

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Wil je een dagtrip Kaap de Goede Hoop maken? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Wil je een dagtrip Kaap de Goede Hoop maken? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika | Mooistestedentrips.nl

Meer over Zuid-Afrika

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Zuid-Afrika > Kaapstad > Kaap de Goede Hoop

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer