• CityGuides: bekijk de leukste stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Dwalen door Vieux Lyon

Lyon is een bijzondere bestemming voor een stedentrip in Frankrijk. Gelegen tussen de Rhône en Saône, omringd door heuvels en vol leuke terrasjes en geweldige restaurants. Lyon is het ontdekken waard. Tijdens je stedentrip word je als vanzelf naar het oude deel van de stad getrokken: Vieux Lyon. Dwaal je met me mee?

Stedentrip Lyon: dwalen door Vieux Lyon | Mooistestedentrips.nl

Vieux Lyon, vanaf de rivier Saône | Mooistestedentrips.nl

Aan de voet van de Fourvière heuvel is de belangrijkste bezienswaardigheid van Lyon te vinden: Vieux Lyon, de oude stad. Boordevol schitterende oude gebouwen en charmante straatjes en restaurantjes. Het was één van de eerste districten van Lyon die onder monumentenzorg kwam te staan en dat is wel te begrijpen: Vieux Lyon is zonder twijfel de mooiste wijk van Lyon.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Valencia 8x anders

Zin in een stedentrip naar een stad vol zon, zee, mooie gebouwen, aardige mensen en lekker eten? Maak dan een stedentrip Valencia. Deze Spaanse stad is nog niet overspoeld door toeristen, het leven gaat er gemoedelijk aan toe en je kunt er de mooiste dingen bekijken. Van eeuwenoude opgravingen tot grensverleggende architectuur en van kleurrijke markten tot street art. Met deze 8 tips kun je Valencia op totaal verschillende manieren leren kennen.

Stedentrip Valencia: 8x anders | Mooistestedentrips.nl

Ik ben gek op Spanje. Ik studeerde ooit Spaans in Salamanca, reisde tot twee keer toe door Baskenland en Cantabria, maakte meerdere stedentrips naar Madrid en Barcelona en backpackte door Andalusië. En jarenlang stond Valencia al op mijn verlanglijstje. Maar het kwam er niet van. Toen ik onlangs op de radio werd geïnterviewd werd ik nogmaals op de feiten gedrukt: ik was nog steeds niet in Valencia geweest. Dat was de druppel en daarom stapte ik onlangs in het vliegtuig. Op naar Valencia!

Schrijf reactie (0 Reacties)

7 verrassende stedentrips in Frankrijk

Houd je van Frankrijk en wil je beslist een stedentrip in Frankrijk maken? Maar wil je weleens wat anders dan een stedentrip Parijs or Lille? Geen nood. Er zijn zo ontzettend veel mooie steden in Frankrijk die de moeite zijn voor een weekendje weg of een stedentrip. Wat dacht je bijvoorbeeld van Montpellier, Nantes, Metz of Lyon? Bekijk al mijn tips én die van een echte Frankrijk expert.

7 verrassende stedentrips in Frankrijk, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De afgelopen paar jaar mocht ik een aantal heel mooie stedentrips naar Frankrijk maken. Zo bezocht ik bijvoorbeeld Nantes, Metz en Lyon. Maar er zijn nog zo veel andere mooie steden in Frankrijk die vragen om een bezoekje. Daarom riep ik de hulp in van een echte Frankrijk kenner: Rosanne Langenberg. Zij is bekend van haar blog Bonjourfrankrijk.nl waar zij alle geneugten van het Franse leven en reizen in Frankrijk met ons deelt. Er is dus niemand die ons beter wat kan vertellen over mooie Franse steden dan Rosanne. Onlangs bracht zij haar eerste boek uit: Puur Côte d'Azur.

Schrijf reactie (2 Reacties)