• CityGuides: bekijk de leukste stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Veel Nederlanders zijn dol op Koblenz, ook al is het niet zo’n bekende stad in Duitsland. En eigenlijk is het niet zo vreemd. Koblenz ligt op de plek waar de rivieren Moezel en Rijn samenkomen en vanaf Koblenz beginnen de romantische oevers langs de Rijn, omzoomd door schitterende kastelen, glooiende heuvels en wijnvelden. Dus toen een vriendin van me naar Koblenz verhuisde, nam ik meteen een kijkje.

Koblenz: romantisch tussen Rijn en Moezel, bezienswaardigheden Koblenz | Mooistestedentrips.nl

Als je Koblenz vanaf één van de omliggende heuvels bekijkt, lijkt de stad een beetje op de boeg van een schip, met de Rijn in het oosten en de Moezel in het noorden en met de Deutsches Eck, de plek waar de twee rivieren elkaar ontmoeten, op de punt. Een goede strategische locatie dus en dat vonden zelfs de Romeinen al. In de buurt van de stad zijn nog genoeg overblijfselen uit die tijd te bekijken en de Romeinen startten ook met de wijnbouw in de omgeving. Vandaag te dag is Koblenz een groene stad met een gezellige oude stad waar je gemakkelijk een dag of twee kunt verpozen. Ik zet in ieder geval de belangrijkste bezienswaardigheden Koblenz op een rijtje.

Schrijf reactie (0 Reacties)

A place to stay: Penta Hotel, Leuven

Zo dicht bij de grens van Vlaanderen opgegroeid en tot voor kort was ik toch nog nooit in Leuven geweest. ‘De mooiste stad van Vlaanderen’, zo was me beloofd en al wandelend van het station naar het centrum, langs de majestueuze universiteitsbibliotheek en de straatjes geflankeerd door tientallen cafés, zou dit zo maar eens kunnen kloppen.

A place to stay: Penta Hotel in Leuven | Mooistestedentrips.nl

Tijdens mijn stedentrip Leuven logeer ik in het Penta Hotel en meteen bij binnenkomst denk ik meteen: fijn. Inchecken doe je er namelijk niet bij een zakelijk uitziende receptie, maar gewoon aan de bar. Ik houd wel van hotels en B&B’s die afstappen van het hele ‘receptie’ gebeuren en hun gasten laagdrempelig en informeel begroeten. Ook bij Rosier10 in Antwerpen had ik deze ervaring en ik denk daar nog steeds met veel plezier aan terug.

Schrijf reactie (2 Reacties)

Culinair genieten in Turijn

Turijn is een walhalla voor liefhebbers van goed eten en drinken. Waar je ook komt in de stad: er staat altijd wel een heerlijke specialiteit op tafel. Wist je dat je in Turijn geweldige chocolaatjes kunt proeven? En je moet beslist de koffiespecialiteit Bicerin hebben gedronken. 's Avonds is het tijd voor goede wijn, aperitivi en slowfood in Turijn. Ik vertel je waar je goed kunt eten en drinken in Turijn.

Culinair genieten in Turijn: eten en drinken in Turijn | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

San Francisco in 2 dagen

Maak je een rondreis West-USA, dan begin of eindig je je rondreis misschien wel in San Francisco. Natuurlijk kun je tijdens je stedentrip San Francisco niet om de highlights zoals de Golden Gate Bridge en China Town heen. Maar zelfs als je weinig tijd hebt kun je zowel highlights als hidden gems ontdekken in San Francisco. Bekijk mijn tips voor 2 dagen in San Francisco.

San Francisco in 2 dagen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Mijn rondreis West-USA leidde van Las Vegas naar San Francisco en toen ik eenmaal in The Golden City aankwam, had ik niet zo veel tijd om de stad te ontdekken, iets meer dan 2 dagen. Maar met een beetje creativiteit heb ik het toch voor elkaar gekregen om allerlei leuke plekken in San Francisco te ontdekken. Zo deed ik dat.

Schrijf reactie (0 Reacties)