• CityGuides: bekijk de leukste stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

De leukste wijken van Stockholm

De topografie van Stockholm is nog best een lastige. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de stad zich uitspreid over maar liefst 14 eilandjes. Voordeel is echter dat de meeste wijkjes in Stockholm een totaal eigen karakter hebben. Dus of je nu van geschiedenis en kunst houdt, van sjiek shoppen of juist van tweedehands en vintage, of van veel tijd buiten doorbrengen: tijdens een stedentrip Stockholm ontdek je vast een wijk waar je je helemaal thuis voelt.

De leukste wijken van Stockholm, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Trier: ontdek de oudste stad van Duitsland

De Romeinen vonden de vallei tussen zandstenen heuvels en naast de rivier een prima plek voor een nederzetting. En dat hadden ze nog niet zo gek bekeken, want meer dan 200 jaar later is Trier nog steeds één van de leukste en meest gemoedelijke Duitse steden om te bezoeken. Je reist in Trier, dankzij die Romeinen, terug in de tijd, maar je kunt je er dankzij de grote studentenpopulatie ook fijn onderdompelen in een wirwar van gezellige cafés en restaurants of heerlijk wandelen in de heuvels en wijngaarden in de omgeving.

Trier: ontdek de oudste stad van Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Zo’n 4 eeuwen voor Christus vestigden de Romeinen zich tussen en heuvels, naast de rivier, en stichtten Treuorum, dat later de noordelijke hoofdstad werd van het Romeinse rijk. In de Eerste Wereldoorlog werden zo’n 60.000 Engelse krijgsgevangenen naar Trier gebracht, voordat zij warden doorgevoerd naar de Duitse krijgsgevangenkampen. Trier ligt beschut ingenesteld tussen de wijngaarden naast de kabbelende Moezel. Het is maar lastig voor te stellen dat de kleurrijke stad zo oud is, totdat je het centrum van de stad inwandelt.

Schrijf reactie (2 Reacties)

Dagtrip naar Malmö vanuit Kopenhagen

Wil je tijdens één stedentrip twee landen van je lijstje afstrepen? Dat kan. Want vanuit Kopenhagen ben  je dankzij een snelle treinverbinding binnen een halfuurtje in het Zweedse Malmö. Deze stad ademt geschiedenis, kunst en design en is vooral heel erg relaxt. Bekijk mijn tips voor een dagtrip Malmö vanuit Kopenhagen

Dagtrip Malmö vanuit Kopenhagen | Mooistestedentrips.nl

Malmö is de derde stad van Zweden en ondanks het oude stadshart heeft Malmö de reputatie een moderne en grensverleggende stad te zijn. Zo staat er het hoogste gebouw van Zweden, kun je het sublieme museum voor moderne kunst bezoeken, de verschillende wijkjes ontdekken of lekker luieren in één van de vele parken. Dit kun je allemaal doen in één dagje Malmö.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bijzonder kunst kijken in Metz

Dat Metz misschien niet de meest voor de hand liggende keuze is voor een stedentrip, spreekt juist in het voordeel van deze bijzondere stad. Metz is misschien wel de geheime schatkamer van Frankrijk, met een grote collectie uit het Centre Pompidou in Parijs en werken van Chagall op een wel heel bijzondere plek. Bekijk 5 plekken om bijzonder kunst te kijken in Metz.

Bijzonder kunst kijken in Metz | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Metz, bijzonder kunst kijken: Centre Pompidou Metz | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oostende: kunst, kust en culinair

Wie denkt dat Oostende alleen een badplaats aan de Vlaamse kust is, komt voor een leuke verrassing te staan. Oostende is namelijk veel meer dan dat. Zo kun je in Oostende perfect street art spotten, belle époque architectuur bekijken en geweldig uit eten. Bekijk alle tips voor een weekendje Oostende.

Weekendje Oostende: kunst, kust en culinair | Mooistestedentrips.nl

De Belgische Koning Leopold II (je weet wel, hij van de Congo) bedacht in de 19de eeuw dat Oostende een mondaine badplaats moest worden, waar vorsten en de adel zich wel thuis zouden voelen. En inderdaad, de stad werd omgetoverd tot een sjieke plek met een promenade waar de rich and famous van die tijd graag overheen flaneerden, waarna ze zich terugtrokken in één van de prachtige belle époque huizen. Twee wereldoorlogen gooiden echter flink wat roet in het eten, maar nog steeds is Oostende meer dan een badplaats alleen. Hoewel er veel nieuwbouw van twijfelachtig allooi staat, kun je in Oostende nog steeds prachtige gevels spotten en er veel meer doen dan enkel aan het strand liggen.

Schrijf reactie (4 Reacties)