Beleef Turijn als een local

Wie van Italië houdt, ziet Turijn vaak een beetje over het hoofd. De stad staat een beetje in de schaduw van steden als Rome, Florence en Milaan. Zonde, want Turijn is echt een geweldige stad voor een stedentrip. Op en top Italiaans, maar door de nabijheid van de Alpen (die je op een heldere dag ziet liggen) en de barokke pracht en praal, is Turijn toch net een beetje anders. En juist daarom zo leuk. Doe als de Turijnen als je Turijn gaat ontdekken.

Beleef Turijn als een local: tips Turijn | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kleurrijk Reykjavik: 10x doen

Reykjavik is één van de meest hippe steden van het moment en ontzettend leuk om te bezoeken. Je vliegt er tegenwoordig namelijk al aardig goedkoop naartoe. Veel reizigers bekijken Reykjavik even snel tijdens een rondreis IJsland, maar daarmee doe je de kleurrijke stad toch een beetje te kort. Dit zijn 10 dingen die je zeker moet doen in Reykjavik.

Kleurrijk Reykjavik: 10x doen, bezienswaardigheden Reykjavik | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ontdek het Zwarte Woud vanuit Freiburg

Zin in eindeloze boswandelingen, varen op een spiegelglad meer of in een kleurrijk dorpje neerploffen op een terrasje voor een flink stuk schwarzwälder kirschtorte. Het leuke is: als je een stedentrip Freiburg maakt, is het ontzettend gemakkelijk om het Zwarte Woud te ontdekken. Je hebt er niet eens een huurauto voor nodig. Dit vind ik de leukste bezienswaardigheden in het Zwarte Woud vanuit Freiburg.

Ontdek het Zwarte Woud vanuit Freiburg | Mooistestedentrips.nl

Het Zwarte Woud is een aaneenschakeling van uitgestrekte, dicht beboste heuvels, valleien, rivieren, meertjes en kuuroorden en strekt zicht uit van Baden-Baden tot de Zwitserse grens en van de Rijn bijna tot aan de Bodensee. Hier ontstonden de sprookjes van de gebroeders Grimm en als je door de bossen dwaalt, verbaast het je niets dat Hans en Grietje hier ineens een peperkoeken huisje tegenkwamen.

En Freiburg ligt daar kleurrijk en gezellig middenin. De stad is een heel leuke verrassing en deed me een beetje aan Heidelberg denken, met veel pompeuze historie, maar vooral een gezellig studentenhart. Freiburg is een leuke bestemming voor twee of drie dagen. En het mooie is dat je vanuit de stad ook zo in het Zwarte Woud bent. Vanuit de stad vertrekken genoeg stoptreinen die je heel eenvoudig naar allerlei mooie plekken in het Zwarte Woud brengen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De leukste stedentrips in februari

Februari is eigenlijk maar een saaie maand (behalve als je carnaval viert natuurlijk). Om de sleur van februari een beetje te doorbreken is het juist wel leuk om in deze maand een stedentrip of een weekendje weg te plannen. Misschien gewoon even naar de zon, gewoon omdat het kan. Of een romantisch weekendje weg met je lief. Bekijk de leukste stedentrips in februari.

De leukste stedentrips in februari | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

De leukste hotels in Havana

Ben je een rondreis Cuba aan het plannen? Dan begin of eindig je je reis waarschijnlijk in de hoofdstad Havana. Maar ook als je op Varadero vliegt, kom je belist in Havana terecht. Blijf er minstens een dag of 3 hangen. Het is één van de meest bijzondere steden die je ooit zult bezoeken en zeker één van de meest kleurrijke steden ter wereld. Op zoek naar een leuk hotel in Havana of benieuwd waar je goed kunt logeren? Of wil je weten hoe het zit met Casas Particulares op Cuba? It dit artikel staan leuke hotels en Casas Particulares in Havana.

De leukste hotels in Havana, Cuba | Mooistestedentrips.nl

Als ik één ding heb geleerd van rondreizen in Cuba met de bus, dan is het dat je vaak in Havana komt. Tijdens mijn rondreis door Cuba moest ik met de bus vaak overstappen in Havana en omdat ik de aansluitende bus meestal net niet meer haalde of de volgende bus überhaupt pas de volgende dag vertrok, zag ik bij toeval heel wat hotels en Casas Particulares in Havana van binnen. Daarom durf ik je deze hotels in Havana met een gerust hart aan te raden? En wil je liever bij particulieren logeren in Havana? Dat kan natuurlijk ook. Ik leg je uit hoe dat precies werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Schrijf reactie (0 Reacties)