• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Vier de lente in Sevilla

Zin in een fijn voorjaarszonnetje, kleurrijke mensen en heerlijk eten? Dan moet je deze lente richting Sevilla. De temperaturen lopen in april en mei al lekker op. En met een beetje mazzel val je met je neus in de boter en vier je het grootste festival van de stad mee: de Feria de Abril. Maar er is nog veel meer leuks te doen in de lente in Sevilla. Bekijk alle tips.

Vier de lente in Sevilla, bekijk de tips over Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Feria de Abril in Sevilla

De week voor Pasen, de Semana Santa, is in Spanje een belangrijke week vol festiviteiten. De meeste mensen zijn vrij, zoeken hun familie op en genieten uitgebreid van hun vrije tijd. In Sevilla gaan ze na de Semana Santa nog vrolijk door, want de week na Pasen barst Sevilla uit haar voegen tijdens de Feria de Abril. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het werelderfgoed van Valencia

Valencia is zo onderhand hard op weg om één van de populairste steden in Spanje te worden. En daar ben ik het helemaal mee eens. Valencia heeft veel bezienswaardigheden, fijn eten en het strand gewoon om de hoek. Ook UNESCO is opgevallen dat Valencia wat bijzonders heeft, want inmiddels staat de stad uitgebreid op de Werelderfgoedlijst.

Las Fallas: het werelderfgoed van Valencia | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eigenzinnig en kleurrijk Dresden: Neustadt

Dresden is een stad van tegenstellingen. Aan de ene kant van de Elbe vind je het statige, historische Dresden met het Zwinger, de Semperoper en de vele musea. Aan de andere kant van de rivier zijn de straten smal, de huizen kleurrijk en de inwoners nog kleurrijker. Je bent in Neustadt, waar de locals soms nog weemoedig aan ‘ostalgie’ lijden, je je kunt vergapen aan street art en je tot in de kleine uurtjes terecht kunt in de meest uiteenlopende kroegen en clubs.

Eigenzinnig en kleurrijk Dresden: Neustadt | Mooistestedentrips.nl

De Neustadt nieuw noemen is eigenlijk een beetje vreemd, als je bedenkt dat de gebouwen in de Altstadt, hoewel deze eeuwenoud lijken, pas weer zo’n twintig jaar overeind staan. Na het bombardement op Dresden in de Tweede Wereldoorlog lag het oude centrum in puin en het meeste werd pas weer herbouwd na de val van de muur. Maar de Neustadt kreeg van dit alles weinig mee en lijkt daardoor een beetje een stad op zich, terwijl de wijk simpelweg aan de overkant van de Elbe ligt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Johannesburg in 27 hotspots

Veel reizigers beginnen hun rondreis Zuid-Afrika in Johannesburg, maar gaan vanaf het vliegveld vaak meteen door naar bijvoorbeeld het Krugerpark. Zonde, want Johannesburg heeft veel te bieden. Het is wat mij betreft echt een geweldige stad voor een stedentrip en een belangrijke bestemming als je het Zuid-Afrika van nu wilt begrijpen. Daarom neem ik je mee naar 27 hotspots in Johannesburg die je niet mag missen.

Johannesburg in 27 hotspots, bezienswaardigheden in Johannesburg | Mooistestedentrips.nl

De belangrijkste bezienswaardigheden in Johannesburg | Mooistestedentrips.nl

Eerlijk is eerlijk, Johannesburg heeft niet zo’n lekkere reputatie. De stad zou onveilig en vies zijn. Maar Jozi, zoals de locals Johannesburg liefkozend noemen, is ontzettend in beweging. Ik was er twee jaar geleden voor het eerst, vond het toen al erg meevallen met die onveiligheid en zag tijdens mijn vorige bezoek eigenlijk alleen maar meer verbetering. De stad lijkt een hoopvolle ontwikkeling door te maken en steeds meer wijken in centrale delen van Johannesburg zijn prima te bezoeken. Ik logeerde in de kleurrijke en gezellige buurt Melville, naast het bijzondere winkelcentrum 27 boxes en daar is dit artikel naar vernoemd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bijzonder Lissabon: Parque das Nações

Natuurlijk kun je tijdens een stedentrip Lissabon niet om de bontgekleurde wijkjes en gezellige historische pleinen mee. Maar pak toch ook vooral de metro naar Parque das Nações en ontdek de moderne kant van Lissabon. Parque das Nações heeft genoeg bezienswaardigheden om je een ochtend, of misschien zelfs wel een hele dag bezig te houden en is ook een fijne bestemming in Lissabon als het eens een dagje minder weer is.

Bijzonder Lissabon: Parque das Nações | Mooistestedentrips.nl

Tot de jaren ’90 was het stadsdeel waar je nu Parque das Nações maar een treurig deel van Lissabon: je vond er vooral olieraffinaderijen. Maar toen de wereldtentoonstelling in 1998 naar Lissabon kwam, kreeg de wijk een grondige opknapbeurt. En met succes. Jongeren wonen en komen hier graag en grote bedrijven vallen over elkaar heen om in Parque das Nações een vestiging te openen. De wijk doet denken aan een futuristische stad en het water en de wereldzeeën staan er centraal. Niet zo vreemd, want in 1998 was het 500 jaar geleden dat ontdekkingsreiziger en Portugals grote held Vasco da Gama de vaarroute naar India ontdekte. In Parque das Nações zie je de zee terug in de parken en fonteinen, maar ook in de bezienswaardigheden en natuurlijk langs het lange wandelpad langs de Taag.

Schrijf reactie (2 Reacties)