• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Ontdek modern München

Bij een stedentrip München denk je al snel aan de ontzettend knusse Altstadt met de wereldberoemde brouwerijen, het indrukwekkende eeuwenoude Rathaus en de traditionele ‘stubes’ waar je terechtkunt voor bier en worst. Maar München heeft ook een moderne kanten de combinatie van traditioneel en modern maakt München juist zo interessant. Ontdek de moderne kant van München met bijzondere architectuur, street art en grensverleggende restaurants.

Ontdek modern München, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Comfortabel kamperen in Berlijn

Logeren op een wel heel bijzondere manier in Berlijn: in retro caravans, met je eigen plaatje voor de deur. En slecht weer is ook geen probleem, want al die caravans staan gewoon binnen. Glamping dus, eigenlijk. Maar dan middenin hip Berlijn. Wil je eens een stedentrip met kamperen combineren? Op naar Berlijn en logeren bij het Hüttenpalast.

Comfortabel kamperen in Berlijn: Hüttenpalast (foto met dank aan Hüttenpalast) | Mooistestedentrips.nl

Dat ik een artikel schrijf over kamperen is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. Want dat ik niet van kamperen houd, is een understatement. Maar ik ben wel dol op mooie, oude gebouwen die een nieuwe en creatieve bestemming hebben gekregen. En de oude stofzuigerfabriek waarin het Hüttenpalast huist, is er zo één. Geen doorweekte tentjes, vieze beestjes of pétanque spelende buren, want in het Hüttenpalast heb je je eigen caravan en nog heel veel andere fijne voorzieningen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een zondag in Luik

Heb je zin in een weekendje Luik en ben je bang dat je je op zondag zult vervelen? Wees gerust. Op zondag is er in Luik genoeg te beleven en er is voor ieder wat wils: van smulpapen tot wandelaars en van museumdieren tot bierliefhebbers. Bekijk mijn tips voor een fijne zondag in Luik.

Een zondag in Luik, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Een zondag in Luik: naar La Batte langs de Maas | Mooistestedentrips.nl

Net voorbij Maastricht en vaak voorbij gereden. Jammer eigenlijk. Luik is op het eerste gezicht misschien geen plaatje, en de stad schudt wat lastig het imago van zich af een ‘wat saaie industriestad’ te zijn. Maar toch breek ik graag een lans voor Luik. Als je verder durft te kijken dan je neus lang is, zul je de warme en mooie kant van Luik al gauw leren kennen en zie je het Luik van de glooiende heuvels, romantische smalle straatjes, het goede streekbier en de bijzondere musea.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Goedkope stedentrip Venetië: 6 budgettips

Als je een stedentrip Venetië wilt maken, kun je regelmatig al erg goedkope vliegtickets vinden. Maar daar houdt het qua lowbudget en Venetië ook vaak mee op, want de stad kan ontzettend duur zijn. Wil je Venetië toch ontdekken en niet te veel uitgeven, bekijk dan mijn favoriete budgettips voor Venetië.

Goedkope stedentrip Venetië: 6 budgettips | Mooistestedentrips.nl

Venetië is onmiskenbaar romantisch. De kilometers kanalen, vaak in nevel gehuld, de eeuwenoude paleizen en musea zijn echt een stedentrip waard. Maar aan al dat moois hangt een prijskaartje, helaas, want Venetië is beslist geen budgetbestemming. Toch kun je Venetië op een goedkope manier ontdekken. Eet bijvoorbeeld in bars en niet in restaurants, koop je tickets van te voren en pak de waterbus.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De leukste wijken van Barcelona

Hoewel Barcelona een stad van ruim 1,6 miljoen inwoners is, drommen de meeste toeristen samen in het oude centrum van de stad. Ze bevolken de terrasjes aan La Rambla, wandelen langs het strand en bekijken de beroemde architectuur die Gaudí te stad naliet. Wil je Barcelona op een bijzondere manier leren kennen? Duik dan ook deze leuke wijken van Barcelona in.

De leukste wijken in Barcelona | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)