• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Hannover: gratis bezienswaardigheden langs de Roter Faden

Hannover is misschien nog niet zo’n bekende stedentrip bestemming en dat is jammer. Hannover heeft namelijk genoeg te bieden: een mooi oud centrum, lommerrijke tuinen en parken, kastelen en uitmuntende kunst. En het leuke is: je hoeft de ‘Roter Faden’ maar te volgen om (gratis!) langs de mooiste bezienswaardigheden van Hannover te komen.

Hannover: gratis bezienswaardigheden langs de Roter Faden | Mooistestedentrips.nl

Hannover: gratis bezienswaardigheden langs de Roter Faden | Mooistestedentrips.nl

‘Wat moet moet ik volgen?’, hoor ik je denken. Nou, de Roter Faden. Dit betekent in het Duits ‘de rode draad’ en dat ik precies wat het is. Er loopt een rode lijn door en om het centrum van Hannover die langs 36 belangrijke attracties leidt. De rode lijn is zo’n 4,2 kilometer lang en gewoon op de trottoirs geschilderd. Een heel gemakkelijke manier dus om een gratis stadswandeling door Hannover te maken en meteen alle highlights van de stad te bekijken. De Roter Faden begint bij het centraal station en er tegenover vind je het tourist information center waar je voor €3 het boekje ‘Roter Faden’ kunt kopen, maar je kunt ook voor €0,99 kun je ook de app downloaden. Dit zijn mijn favoriete bezienswaardigheden langs de Roter Faden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Doen in Porto: port proeven in Vila Nova de Gaia

Maak je een stedentrip Porto, dan mag je de grootse kerken met azulejos, de street art en de geweldige restaurants niet missen. Maar je kunt natuurlijk Porto niet verlaten zonder een paar glazen goede port te proeven. Daarvoor steek je de Douro rivier over naar Vila Nova de Gaia waar je kunt kiezen uit proeverijen bij de beste port producenten.

Doen in Porto: port proeven in Vila Nova de Gaia | Mooistestedentrips.nl

Verwacht in Vila Nova de Gaia geen heuvels vol met wijnranken. De wijn die er bij de producenten in de kelders ligt is afkomstig uit de Douro Vallei, waar de zon vaak schijnt, er weinig regen valt en de druiven zoet, zoeter, zoetst zijn. Eeuwen geleden werden de vaten wijn over de Douro rivier naar Porto vervoerd, in de zo karakteristieke houten bootjes, maar inmiddels zijn er modernere vervoersmiddelen gevonden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een perfecte dag in Kaapstad

24 uur genieten in The Mother City

Een maand rondreizen in Zuid-Afrika, wat heb ik genoten. Ik zag The Big 5, glooiende wijnvelden, hartverscheurende townships, spelende walvissen en tientallen prachtige landschappen. En de reis afsluiten in Kaapstad was wederom een hoogtepunt. Ik bracht er 5 dagen door, maar één dag was wel heel bijzonder. Bekijk mijn tips.

24 uur in Kaapstad: beleef een perfecte dag in Kaapstad | Mooistestedentrips.nl

Het was niet mijn eerste kennismaking met Kaapstad. Twee jaar geleden was ik er ook. Helaas had ik toen maar 1,5 dag om de stad te ontdekken en, zoals dat zo maar kan gebeuren in Kaapstad, het regende en door de mist zag ik nauwelijks een hand voor ogen. Gelukkig is het tijdens mijn laatste bezoek beter weer en ga ik samen met mijn man langs de highlights van de stad. Maar op zondag trekken we erop uit om wat bijzonders te doen in Kaapstad.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Brugge: de leukste restaurants en cafés

Bij Brugge denk je meteen aan chocolade, frieten en natuurlijk bier. En eerlijk is eerlijk, daar zit je in Brugge zeker niet om verlegen. Maar er is meer. Wat dacht je van lunchen tussen de boeken, goede burgers eten en brunchen in vintage stijl? Ik zette mijn favoriete restaurants en cafés in Brugge voor je op een rijtje.

Brugge: de leukste restaurants en cafés | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Mini-break in Nederland: Middelburg

Als ik Middelburg in één woord zou mogen omschrijven, zou het ‘rijk’ zijn. De Zeeuwse hoofdstad staat bol van de schitterende historische panden, knusse smalle straten, bijzondere musea en leuke winkels. En met geweldige vis, wijn en bier uit de omgeving kunnen de restaurants er ook wat van. Al zin in een weekendje Middelburg?

Weekendje Middelburg: bekijk alle leuke en handige tips | Mooistestedentrips.nl

De geschiedenis van Middelburg is er één van handel. Al voor de 80-jarige oorlog kwamen er schepen vol glas, kunst en wijn uit Frankrijk, Spanje en Italië richting Middelburg. En ten tijde van de VOC kwam de handel onder de vlag van de Middelburgsche Commercie Compagnie tot volle bloei en werd de stad overspoeld met specerijen, koffie, chocolade en andere exotische handelswaar. Middelburg mag dan niet zo’n grote stad zijn, maar dankzij de rijke geschiedenis heeft de stad toch iets werelds.

Schrijf reactie (0 Reacties)