• CityGuides: bekijk de leukste stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

A place to stay: Penta Hotel, Leuven

Zo dicht bij de grens van Vlaanderen opgegroeid en tot voor kort was ik toch nog nooit in Leuven geweest. ‘De mooiste stad van Vlaanderen’, zo was me beloofd en al wandelend van het station naar het centrum, langs de majestueuze universiteitsbibliotheek en de straatjes geflankeerd door tientallen cafés, zou dit zo maar eens kunnen kloppen.

A place to stay: Penta Hotel in Leuven | Mooistestedentrips.nl

Tijdens mijn stedentrip Leuven logeer ik in het Penta Hotel en meteen bij binnenkomst denk ik meteen: fijn. Inchecken doe je er namelijk niet bij een zakelijk uitziende receptie, maar gewoon aan de bar. Ik houd wel van hotels en B&B’s die afstappen van het hele ‘receptie’ gebeuren en hun gasten laagdrempelig en informeel begroeten. Ook bij Rosier10 in Antwerpen had ik deze ervaring en ik denk daar nog steeds met veel plezier aan terug.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Culinair genieten in Turijn

Turijn is een walhalla voor liefhebbers van goed eten en drinken. Waar je ook komt in de stad: er staat altijd wel een heerlijke specialiteit op tafel. Wist je dat je in Turijn geweldige chocolaatjes kunt proeven? En je moet beslist de koffiespecialiteit Bicerin hebben gedronken. 's Avonds is het tijd voor goede wijn, aperitivi en slowfood in Turijn. Ik vertel je waar je goed kunt eten en drinken in Turijn.

Culinair genieten in Turijn: eten en drinken in Turijn | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

San Francisco in 2 dagen

Maak je een rondreis West-USA, dan begin of eindig je je rondreis misschien wel in San Francisco. Natuurlijk kun je tijdens je stedentrip San Francisco niet om de highlights zoals de Golden Gate Bridge en China Town heen. Maar zelfs als je weinig tijd hebt kun je zowel highlights als hidden gems ontdekken in San Francisco. Bekijk mijn tips voor 2 dagen in San Francisco.

San Francisco in 2 dagen, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Mijn rondreis West-USA leidde van Las Vegas naar San Francisco en toen ik eenmaal in The Golden City aankwam, had ik niet zo veel tijd om de stad te ontdekken, iets meer dan 2 dagen. Maar met een beetje creativiteit heb ik het toch voor elkaar gekregen om allerlei leuke plekken in San Francisco te ontdekken. Zo deed ik dat.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Fietsen tijdens een stedentrip

Tsja, het zal er wel mee te maken hebben dat ik 'heel erg Nederlands' ben. Maar de laatste paar stedentrips die ik heb gemaakt, stapte ik stevast een keer op de fiets. Het was heerlijk om even geen gebruik te hoeven maken van het openbaar vervoer, in een relatief korte tijd veel bezienswaardigheden te zien en alle vrijheid te hebben. Wil je ook fietsen tijdens een stedentrip? Ik deel mijn ervaringen met je en vertel je wanneer fietsen tijdens een stedentrip een goed idee is.

Fietsen tijdens een stedentrip | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (1 Reacties)