Vergelijken: Roma Pass of Omnia Card

door Esther

Ga je binnenkort naar Rome? Wil je dan gratis reizen met het openbaar vervoer? En gratis de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken en soms de lange wachtrijen voor attracties overslaan? Kies dan voor een stadspas zoals de Roma Pass of Omnia kaart. Hiermee gaat je bezoek aan Rome een stuk vlotter en hoef je geen uren te wachten voordat je het Colosseum of de Vaticaanse Musea kunt bezoeken. Maar welke stadskaart past bij jou? De Roma Pass of Omnia Card? Lees er hieronder alles over en vergelijk zelf.

Plan een stedentrip Rome

Roma Pass of Omnia Card?

Wel of geen stadskaart kopen? Dat is altijd nog best even de vraag als je een stedentrip maakt. In veel steden kun je met een stadskaart (een City Card) gratis naar de meeste bezienswaardigheden en maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer. Vaak heb je met een bezoek aan een paar bezienswaardigheden de kaart er al uit. In Rome is een stadskaart een heel goede investering (ik noem het zelfs weleens onmisbaar). De twee bekendste kortingskaarten zijn de Roma Pass en de Omnia Card. Wat kun je nu eigenlijk verwachten van deze twee kortingskaarten? En zijn er ook goede alternatieven? Hieronder beschrijf ik zowel de Roma Pass als de Omnia kaart en vertel ik welke alternatieven er zijn. Zo kun je zelf bepalen welke stadskaart in Rome het beste bij je past.

Roma pass of Omia Card: vergelijk welke city card het beste bij je past | Mooistestedentrips.nl

Roma Pass

De Roma Pass komt in 2 varianten. Er is een Roma Pass voor 48 uur en een Roma pass voor 72 uur. Met de Roma Pass maak je gratis gebruik van al het openbaar vervoer in de stad. Met de pas die 48 geldig is, bezoek je één gratis topattractie in de stad en met de Roma Pass die 72 uur geldig is, bezoek je gratis twee topattracties. Er is een enorme lijst bezienswaardigheden om uit te kiezen. Wat mij betreft kies je de bezienswaardigheden wachtrijen het langst zijn, zoals het Colosseum (inclusief Forum Romanum) en de Engelenburcht. Daarnaast krijg je met de Roma Pass korting op stadswandelingen, boottochten en theatervoorstellingen. Houd er rekening mee dat toegang tot de Vaticaanse musea niet is inbegrepen bij de Roma Pass.

Powered by GetYourGuide

Omnia Card

De Omnia Card, ook wel de Rome & Vaticaan pas, is handig als je veel wilt zien en doen tijdens je stedentrip Rome. De kaart is 3 dagen geldig en bezoeken aan álle bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn ook inbegrepen. Dit betekent dat je met deze kaart de Vaticaanse Musea bezoekt en daarmee de lange wachtrijen overslaat. Bij de meeste bezienswaardigheden kun je, op vertoon van de Omnia Card, gratis een audioguide meepakken. Je kunt met deze kaart gratis naar twee topattracties, waaronder het Colosseum en Villa Borghese. Bij overige bezienswaardigheden krijg je flinke korting. Met de Omnia Card maak je bovendien gratis gebruik van de Hop on hop off bussen in de stad.

Rome Tourist Card

Kom je er niet uit of je de Roma Pass of Omnia Card moet kopen, dan is de Rome Tourist Card een heel goed alternatief. Met deze stadspas heb je meteen de belangrijkste skip the line tickets in Rome, zoals het Colosseum (en Forum Romanum en Palatijn), de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Daarnaast kun je nog kiezen uit gratis toegang tot de Sint-Pietersbasiliek, Engelenburcht of Galleria Borghese. Je kunt de tickets meteen gebruiken. Daarnaast krijg je 10% korting op alle andere bezienswaardigheden in Rome en maak je gratis gebruik van een audioguide voor alle attracties in de stad.

Powered by GetYourGuide

Alternatieven voor de Roma Pass of Omnia Card

Tip Mooistestedentrips.nl

Tijdens je stedentrip Rome een leuke mix van bekende én onbekende bezienswaardigheden bekijken? Lees mijn artikel 3 dagen in Rome: tips & planning

Roma Pass of Omnia Card
Verglijk de stadspassen van Rome
Bewaar op Pinterest

Roma pass of Omia Card: vergelijk de stadspassen van Rome | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Italië > Stedentrip Rome > Tips Rome > Roma Pass of OMNIA Card

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer