Fietsen in Londen: ontdek geheime bezienswaardigheden

door Esther

Of je nu voor de eerste of de tiende keer een stedentrip Londen maakt, de stad is altijd weer op een totaal andere manier te ontdekken. Ik reisde al behoorlijk vaak naar Londen, maar fietsen in Londen had ik nog nooit gedaan. Daar moest eens verandering in komen. En daarom ging mee met een fietstour door Londen die me langs allerlei bijzondere plekken bracht die ik nog nooit had gezien. Ontzettend leuk. Ook fietsen in Londen? Bekijk de tips.

Plan een stedentrip Londen

Fietsen in Londen (Baja Bikes Londen), foto: The London Bicycle Tour Company

Fietsen in Londen: zo doe je dat

 • De highlights van Londen
  Ben je nog nooit in Londen geweest? Dan is het leuk om met een Nederlandse gids mee te gaan met een fietstocht langs de highlights van Londen. In drie uur tijd kom je langs de mooiste bezienswaardigheden in Londen.
 • Love London fietstocht
  Ben je al vaker in Londen geweest en wil je de minder bekende bezienswaardigheden van het centrum ontdekken? Dan is deze fietstocht iets voor. Ontdek bijvoorbeeld de Banksy tunnel, Carnaby street en SOHO.
 • De geheimen van Londen
  Ik ben al meer dan tien keer in Londen geweest en toch kon deze fietstocht langs de geheimen in Londen mij nog verrassen. Hieronder lees je er meer over.
 • Fietshuur in Londen
  Fietsen in Londen, maar wil je de stad op eigen gelegenheid ontdekken? Geen probleem. Je kunt gemakkelijk en goedkoop een fiets huren in Londen.
Fietsen in Londen (foto: Tally ho) | Mooistestedentrips.nl
Fietsen in Londen (Baja Bikes Londen) | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Londen: ontdek het geheime Londen

Fietsen in Londen. Was ik helemaal gek geworden? Links fietsen, in die drukke stad? Ik geef toe: het schoot even door mijn hoofd toen ik deze fietstour in Londen boekte, maar ik dacht: die gids rijdt elke dag rond met een pluk fietsers achter zich aan, dus het zal wel goed komen. En dat was ook zo. Er stonden stevige fietsen klaar, voor de dames met een mandje. Grappig: de Belgen en Nederlanders lieten hun helm voor wat het was, de rest van de groep sjorde deze stevig op het hoofd.

Fietsen in Londen: over London Bridge naar The City

Fietsen in Londen: London City | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Londen: Leadenhall Market | Mooistestedentrips.nl

Fietsen aan de linkerkant was wat vreemd, maar wende snel. Ik vloog over London Bridge, terwijl ik genoot van het uitzicht over de Millennium Bridge en St. Paul’s Cathedral. De eerste stop van deze fietstour in Londen is The City, een deel van de stad dat ik altijd associeerde met hypermoderne gebouwen. Maar het hart van The City is, tot mijn verrassing, eeuwenoud. Helaas zijn door de grote brand aan het einde van de 17de eeuw veel mooie traditionele panden in vlammen opgegaan. Maar de beurs van Londen, en de zijstraatjes, zien er nog altijd puik uit. Middenin The City ligt Leadenhall Market verscholen, de plek waar Harry Potter zijn toverstaf kreeg, maar waar je gewoon gezellig een terrasje kunt pakken. En als we doorfietsen zien we grensverleggende architectuur, zoals ’the gherkin’ van Norman Foster.

Brick Lane & the East End

Fietsen in Londen: ontdek Brick Lane en the East End | Mooistestedentrips.nl

Street art in Londen: ROA | Mooistestedentrips.nl

Door de rijkdom van het Britse rijk kwam vanaf de 16de eeuw de immigratie op gang en Londen East End is het kleurrijke bewijs. Door de eeuwen heen trokken Joden, Fransen, Bengalen en daarna Britten uit het Caribisch gebied naar East End. Nu vind je nog kleurrijke traditionele winkeltjes en eethuisjes naast vintage winkels en hippe cafés. Tijdens het fietsen in Londen was East End een leuke verrassing, ondanks dat ik de wijk al kende. Zo werd ik gewezen op bijzondere street art en een goed verborgen brouwerij. In the East End valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Cable Street Mural

Cable Street Mural

Even de benen strekken na een uurtje fietsen was in East End helemaal geen ramp, maar een goed excuus om de street art rond de Sunday Up Market te bekijken en in de vintage winkels van Brick Lane rond te snuffelen. Maar het meest bijzondere vond ik toch wel de Cable Street Mural, een gedenkteken aan een fascistische opstand in de jaren ’30 in East End, die zoveel nationale verontwaardiging opriep dat het fascisme in Engeland meteen met de grond gelijk werd gemaakt.

De kanalen van Wapping

Fietsen in Londen: Wapping | Mooistestedentrips.nl

Op steenworp afstand van East End ligt een Londens buurtje dat ik tijdens mijn volgende stedentrip Londen zeker wat beter wil leren kennen: Wapping. Deze wijk heeft prachtige rood bakstenen huizen en grote pakhuizen waar nu ateliers, restaurants en winkels huizen. Wapping wordt doorkruist door kanalen met daarlangs flinke fietspaden. Dit en de feit dat de wijk zo groen is, maakt dat het hier even heerlijk rustig fietsen was.

St. Katherine’s Dock

St. Katherine’s Dock

Toen we eenmaal in het aangrenzende St. Katherine’s Dock aankwamen, waande ik me  mijlenver van het drukke Londense stadshart vandaan. Maar niets was minder waar. Vanaf St. Katherine’s Dock, met de bruisende en propvolle terrasjes langs de jachthaven, is Tower Bridge alweer te zien. En deze fietstour in Londen was niet compleet geweest als we hier niet ook nog even overheen zouden peddelen.

Lees meer over Londen

Fietsen in Londen
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Londen (Baja Bikes Londen) | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Londen > Fietsen in Londen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Karin Stolten 16 november 2018 - 13:57

Afgelopen jaar heb ik ook in Londen gefietst en ben het helemaal met je eens! Het is een enorm leuke manier om de stad te verkennen en zo eng was t niet eens aan de linkerkant van de weg!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer