Stedentrip oud en nieuw: de 11 leukste stedentrips met oud en nieuw (foto: Visit Brussel & Eric Danhier) | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip oud en nieuw

De 11 leukste steden om oud en nieuw te vieren

door Esther

Stedentrip met oud en nieuw? Wil je oud en nieuw in het buitenland vieren? Of gewoon een nachtje weg en dichtbij huis het nieuwe jaar in luiden. Het is heerlijk om een stedentrip met oud en nieuw te maken. Benieuwd waar het leuk is? Bekijk de 11 leukste steden om oud en nieuw te vieren.

Antwerpen

Antwerpen met oud en nieuw, dat is toch écht met stip de leukste stedentrip met oud en nieuw. Ga uit eten op oudjaarsavond of zoek de kerstmarkt op de Markt of Groenplaats op. En vlak voor middernacht wandel je naar de Schelde waar je met een enorme vuurwerkshow het nieuwe jaar inluidt.

Antwerpen met oud en nieuw

Brussel

Er tussenuit met oud en nieuw, maar niet te ver weg? Maak een stedentrip Brussel. Zet koers naar de Grote Markt om om middernacht van een gigantische vuurwerkshow te genieten. Op de Kunstberg geniet je van live muziek en rondom de Beurs kun je de hele nacht dansen.

Oud en nieuw in Brussel

Berlijn

Zoek je een heel fijne stedentrip met oud en nieuw? Op naar Berlijn! Wat is dat toch een toffe stad en in de winter is het er geweldig. Rondom de Brandenburger Tor geniet je van optredens en je koopt overal wel wat te eten of drinken. Er zijn verschillende vuurwerkshows in de stad, zoals bij de Oberbaumbrücke, Teufelsberg of Monumentenbrücke.

Stedentrip Berlijn met oud en nieuw

Dresden

Een verrassende stedentrip met oud en nieuw: Dresden. De schitterende skyline van de stad komt dan fantastisch tot zijn recht. Het is er op oudjaarsavond genieten in de oude stad, maar vlak voor middernacht zet je koers naar de Elbe. Bij de Semperoper of vanaf de Augustusbrücke geniet je van een fantastische vuurwerkshow.

Naar Dresden met oud en nieuw

Londen

Stedentrip oud en nieuw? Ga naar Londen. De stad is in december op haar best. Zo is kerst in Londen bijvoorbeeld geweldig. Koop kaartjes voor het vuurwerk in Londen of wandel tegen middernacht naar de Thames om de sfeer te proeven. Op 1 januari uitslapen? Nee! Ga naar de New Year’s Day Parade kijken. Ook musea en bezienswaardigheden zijn rond oud en nieuw gewoon open.

Oud en nieuw in Londen

Edinburgh

In Edinburgh vier je Hogmanay. De tradities rondom de jaarwisseling gaan terug tot de tijd van de Vikingen. Op 30 december is er een grote optocht van tienduizenden mensen die met een fakkel de straat op gaan, om de terugkomst van het daglicht te vieren. Op oudejaarsavond zijn er veel feesten in de stad. Je geniet dan van optredens en het prachtige vuurwerk boven Edinburgh Castle.

Hogmanay in Edinburgh

Dublin

Een stedentrip Dublin is wat mij betreft altijd een goed idee. Maar het is ook een leuke stedentrip met oud en nieuw. Geniet van de lichtshow op het Custom House, koop kaarten voor het Countdown Concert met talloze Ierse topartiesten en wandel naar de rivier om te genieten van het vuurwerk.

Oud en nieuw in Dublin

Wenen

Een stedentrip oud en nieuw in stijl: Wenen, wat een prachtige stad. Op oudjaarsdag zijn er overal concerten in de oude stad en ’s avonds wals je op de Stephansplatz. Om middernacht zie je vanaf de Rathausplatz het mooiste vuurwerk.

Oud en nieuw in Wenen

Madrid

Oud en nieuw in Madrid vieren is heel bijzonder, in de Spaanse hoofdstad is het namelijk ontzettend gezellig in de kerstperiode. En om middernacht? Dan werk je als een malle 12 druiven naar binnen, want dan ga je een goed nieuwjaar tegemoet.

Oud en nieuw in Madrid

Rotterdam

Stedentrip oud en nieuw, maar niet te ver weg? Plan dan gewoon een stedentrip Rotterdam, één van de leukste steden in Nederland om oud en nieuw te vieren. Geniet van het vuurwerk bij de Erasmusbrug of koop kaartjes voor één van de festivals in de stad.

Oud en nieuw in Rotterdam

New York

De ultieme stedentrip met oud en nieuw is toch wel New York. Ja, daar is wat tijd en geld voor nodig. Maar het is magisch om de jaarwisseling in The Big Apple te vieren. Kijk of je kaartjes kunt krijgen voor de beroemde Ball Drop op Times Square om middernacht of ga mee met een oudejaarsavond cruise. Of je kunt kiezen voor een hotel waar ook een nieuwjaarsfeest wordt georganiseerd, zoals Hotel The Moxy of hotel MADE.

Oud en nieuw in New York

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip december > Stedentrip oud en nieuw

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer