Bezienswaardigheden Londen: 35x doen in Londen

door Esther

Er is zo ontzettend veel te zien en doen in Londen, waar moet je nu beginnen? Lastig hoor. Daarom zet ik een zo compleet mogelijke lijst bezienswaardigheden in Londen voor je neer. En of je nu voor de eerste keer naar Londen gaat, of voor de tiende keer, er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken. Bekijk de leukste bezienswaardigheden in Londen.

Een stedentrip Londen plan je zo

 • Je vliegt al binnen een uurtje naar Londen, vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, bijvoorbeeld met KLM, Ryanair of Easyjet. Vergelijk vliegtickets Londen en bekijk wat voor jou handig en goedkoop uitpakt.
 • Je kunt ook met de trein naar Londen. Ik vond dat in ieder geval fijn, snel en efficiënt reizen. Je stapt namelijk in hartje Londen uit op station St. Pancras. Dus daarna stap je op de metro en kan je stedentrip meteen beginnen.
 • Er zijn zo veel hotels in Londen dat het maar moeilijk kiezen is. Wat mij betreft kun je met een gerust hart een kamer boeken bij het QBic Hotel of Point Hotel.
 • Je kunt ook een kant-en-klare stedentrip Londen boeken, dit pakt soms ook nog wel goedkoper uit.
 • Bekijk al mijn handige tips voor een stedentrip Londen.

Bezienswaardigheden Londen: de voorbereidingen

 • Je kunt in Londen eigenlijk niet zonder een Oyster Card. Dit is een soort OV-Chipkaart waarmee je gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer in de stad. Je kunt hem zelf opladen met welk bedrag je ook maar nodig hebt.
 • Ben je maar kort in de stad en wil je veel zien en doen in Londen? Dan is de Hop on hop off bus misschien wel een goede optie. Je kunt naar maar liefst 80 bezienswaardigheden in Londen rijden met de bekende bussen.
 • Wil je veel bekende bezienswaardigheden in Londen bekijken? Dan is The London Pass een aanrader. Je hebt met deze kaart toegang tot maar liefst tachtig attracties in de stad en je kunt ermee de wachtrijen overslaan. Je download de kaart op je telefoon, dus je hebt hem altijd bij de hand.

Bezienswaardigheden Londen | De leukste dingen om te doen in Londen

Bekende bezienswaardigheden Londen

Westminster Abbey

Bezienswaardigheden Londen: Westminster Abbey | Mooistestedentrips.nl

Eén van de top bezienswaardigheden in Londen is zonder twijfel Westminster Abbey. En aangezien veel mensen daar zo over denken, kun je het beste je kaartje van te voren maar online kopen. Een bezoekje is echt het hoogtepunt van je stedentrip. Je loopt dan op de plek waar de meeste Engelse koningen en koninginnen zijn gekroond, getrouwd en begraven. Maar je kunt de graven van nog meer bekende Britten bezoeken, zoals die van Charles Darwin en Isaac Newton.

Houses of Parliament

Houses of Parliament, Palace of Westminster | Mooistestedentrips.nl

De meeste toeristen zien de Houses of Parliament alleen aan de buitenkant, maar het is dus ook mogelijk om ze met een rondleiding te bezoeken. Als je op vrijdag in Londen bent, kun je namelijk mee met een tour door de Houses of Parliament. Zorg wel dat je er netjes uit ziet, dus geen spijkerbroeken, regenjassen of sneakers. Maar dan kun je ook echt genieten van de prachtige kunstwerken in het Palace of Westminster, zoals het parlementsgebouw officieel heet. Je brengt een bezoekje aan het hart van de Engelse democratie en leert hoe de House of Commons en House of Lords precies werken.

London Eye

Bezienswaardigheden Londen: Londen Eye | Mooistestedentrips.nl

De London Eye werd ooit gebouwd om het nieuwe millennium te vieren. Maar iedereen vond het gigantische reuzenrad zo leuk dat het gewoon mocht blijven staan. Fijn. Omdat er vaak rijen staan is het een goed idee om van te voren een kaartje online te kopen. Dan kun je meteen doorlopen, instappen en meer dan een halfuur genieten van een prachtig uitzicht over de Thames, Houses of Parliament, Big Ben en Westminster Abbey.

Buckingham Palace

Buckingham Palace | Mooistestedentrips.nl

Toen ik (heel lang geleden) voor het eerst naar Londen ging, was het alleen mogelijk om Buckingham Palace van buiten te bewonderen. En je ging er natuurlijk naartoe voor de wisseling van de wacht. Maar tegenwoordig is het dus ook gewoon om Buckingham Palace te bezoeken. Het paleis werd in 1703 gebouwd en is sinds het begin van de 19de eeuw het officiële koninklijke paleis. Tijdens je bezoek neem je een kijkje in het bekendste koninklijke paleis ter wereld en bewonder je de privé-collectie kunst van de Britse koningin, waar bijvoorbeeld stukken van Rembrandt, Anthony van Dyck en Johannes Vermeer tussen zitten.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul's Cathedral | Mooistestedentrips.nl

St. Paul’s Cathedral is één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Londen en ik ben er inmiddels verschillende keren geweest. Het is vooral heel leuk om vanaf de Millenniumbrug naar de kathedraal te lopen. De grootse kerk overleefde de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en je kunt er de graven van bijvoorbeeld Lord Nelson en Lord Wellington bezoeken. Ga ook de koepel in voor een geweldig uitzicht over de stad.

Tower of London

Tower of London | Mooistestedentrips.nl

Je kunt tijdens een stedentrip Londen zeker niet om de Tower of London heen. Het was ooit een koninklijk paleis, maar is bij velen toch bekend als één van de meest roemruchte gevangenissen uit de Engelse geschiedenis.

Tower Bridge

Bezienswaardigheden Londen: Tower Bridge | Mooistestedentrips.nl

Het is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Londen, en het is er ook wel toeristisch. Maar toch is Tower Bridge een plaatje. En de Neo-gotische torens zijn in het echt net zo mooi als op alle plaatjes die je er ooit van zag. Tower Bridge werd in 1894 gebouwd toen Londen nog een bedrijvige havenstad was. De brug werd ontworpen door Horace Jones die bijvoorbeeld ook Leadenhall Market ontwierp. Bovenin kun je een tentoonstelling bezoeken waarin je meer te weten komt over de bouw en de geschiedenis van de brug.

Borough Market

Foto met dank aan Visit London | Mooistestedentrips.nl

De Borough Market is één van die bezienswaardigheden in Londen die je van mij altijd mee zou moeten pakken. Of je nu voor de eerste of de tiende keer in Londen bent. Want op de Borough Market wordt het beste en lekkerste verkocht dat in Engeland te krijgen is. Je kunt er de fijnste vleeswaren, kazen, groentes, fruit, vis en schelpdieren kopen. Probeer bijvoorbeeld verschillende soorten oesters, schuif aan voor een Libanese maaltijd en sluit je bezoek af met het kopen van wat gebak, scones of koekjes. De sfeer op de markt is top. Wist je dat Londense topkoks ook boodschappen doen op de Borough Market.

Hyde Park

Foto met dank aan Visit Londen | Mooistestedentrips.nl

In 1536 pakte Henry VIII Hyde Park van de kerk af en maakte er zijn persoonlijke jachtgebied van en een plek om te duelleren. Ruim driee eeuwen later was Hyde Park het toneel van de wereldtentoonstelling en tijdens de Tweede Wereldoorlog voorzag Hyde Park heel Londen van aardappelen en andere groenten. Een bijzondere plek om te bezoeken dus. Tijdens de warme maanden kun je er heerlijk wandelen en roeien op de vijvers, in de winter kun je in Hyde Park een gigantische kerstmarkt bezoeken.

Kensington Palace

Bezienswaardigheden Londen: Kensington Palace (foto met dank aan Visit London) | Mooistestedentrips.nl

Totdat de Engelse koninklijke familie naar Buckingham Palace verhuisden, resideerden ze in Kensington Palace. Op dit moment wonen William en Kate er en tot voorkort Harry en Meghan ook. Het grootste deel van het paleis is echter gewoon open voor het publieks, zelfs de appartementen van de koningin zijn te bezoeken, aangezien zij ze bijna nooit gebruikt. Ook de appartementen van koningin Victoria zijn heel bijzonder om te zien. Vergeet niet om een deel van de tuinen van Kensington Palace goed te bekijken, ze zijn prachtig. Goed om te weten: online een kaartje kopen, is goedkoper dan ter plaatse.

Royal Observatory

Bezienswaardigheden Londen: Royal Observatory | Mooistestedentrips.nl

Greenwich Park is sowieso één van de leukste gratis bezienswaardigheden in Londen, maar de Royal Observatory mag je toch ook niet missen. Deze is namelijk de thuisbasis van de nulmeridiaan. Je staat er met je ene been op het westelijk halfrond en met je andere been op het oostelijk halfrond. De grote telescoop is ook een bezienswaardigheid op zich. Op de binnenplaats kun je ook nog even een kijkje nemen door de Camera Obscura.

Street art in Londen

Street art in Londen | Mooistestedentrips.nl

Waar je ook gaat in Londen, je kunt overal de mooiste street art tegenkomen. Goed, je hebt er wat meer kans op als je naar de wat kleurrijkere buurten gaat, zoals Shoreditch, Brixton en Camden. Maar ook in SOHO loop je af en toe eens tegen wat bijzonders aan. Natuurlijk kun je er werken van Banksy en ROA zien, maar er zijn nog zo veel meer artiesten te ontdekken in de straten van Londen. Ik kan het je echt aanraden om met een street art walking tour mee te gaan.

Portobello Road Market

Bezienswaardigheden Londen: Portobello Road Market | Mooistestedentrips.nl

Op vrijdagen en zaterdagen is de Portobello Road Market één van de leukste bezienswaardigheden in Londen. Lekker kleurrijk, een beetje vreemd, maar wel heel gezellig. Je koopt er typisch Engelse snuisterijen, leuke vintage spulletjes, tweedehands kleding, maar ook gewoon groente en fruit.

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace | Mooistestedentrips.nl

De drukte van de stad even ontvluchten? Dan is een bezoek aan Hampton Court Palace, net buiten Londen, echt een aanrader. Het is één van de mooiste paleizen in Engeland en echt een bezoekje waard. Het paleis werd gebouwd voor de beruchte koning Henry VIII die er een echtgenoot of wat een kopje kleiner maakte. Later werd het paleis nog eens uitgebouwd door Christopher Wren, maar sinds de 18de eeuw wordt het niet meer door de Engelse koninklijke familie gebruikt. Zou dat misschien komen door de geest van Catherine Howard die er nog steeds rondwaart? Hoe dan ook: dwaal door de zalen, geniet van kunst van Rembrandt en Caravaggio, bewonder de prachtige tuinen en vergeet niet hopeloos te verdwalen in het labyrint. Ben je met kerst in Londen? Dan kun je bij het paleis ook schaatsen.

Kew Gardens

Bezienswaardigheden Londen: Kew Gardens (foto met dank aan Visit Londen) | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Londen: Kew Gardens (foto met dank aan Visit Londen) | Mooistestedentrips.nl

De Kew Gardens behoren tot de mooiste en grootste botanische tuinen ter wereld, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn ook echt één van de mooiste bezienswaardigheden in Londen. Maar, bezoek Kew Gardens alleen als je echt tijd voor hebt of wilt maken, want we hebben het hier over maar liefst 121 hectaren aan tuin. Het Palmenhuis moet wel een van de mooiste broeikassen ter wereld zijn en vanaf de Treetop Walkway kun je de tuinen vanaf achttien meter hoogte ontdekken. De Kew Gardens ontdekken kan nog best overweldigend zijn, want waar begin je? Gelukkig kun je dagelijks mee met gratis wandelingen door de tuin. Maar er worden nog veel meer activiteiten georganiseerd.

Onbekende bezienswaardigheden Londen

Leadenhall Market

Onbekende bezienswaardigheden Londen: Leadenhall Market | Mooistestedentrips.nl

In Romeinse tijden stond het Forum op de plek waar nu Leadenhall Market staat. De overdekte markt staat er al sinds Victoriaanse tijden. Je kunt er terecht bij allerlei knusse winkeltjes en leuke bars. Ik was er eens op vrijdagavond en toen barstten de pub er uit hun voegen. Heel gezellig. Je kent Leadenhall Market misschien ook wel uit Harry Potter and the Goblet of Fire.

Shakespeare’s Globe

Onbekende bezienswaardigheden Londen: Shakespeare's Globe | Mooistestedentrips.nl

Globe Theater was de plek waar Shakespeare’s toneelstukken voor het eerst werden opgevoerd aan het begin van de 17de eeuw. Maar later raakte het theater uit de mode en daarna zelfs helemaal vergeten. In de jaren ’40 van de vorige eeuw kwam de Amerikaanse acteur Sam Wanamaker naar Londen met de missie om Globe Theater weer in ere te herstellen. Het openluchttheater dat je nu zie is dan ook de nieuwe Globe, maar wel tot in detail nagebouwd. Er zijn namelijk geen spijkers of schroeven gebruikt, net als in de 16de en 17de eeuw gewoon was, maar het hele gebouw hangt aan elkaar van houten pinnen. Als je naar Globe Theater wilt, zul je kaartje voor een voorstelling moeten kopen.

Sky Garden

Sky Garden, Londen | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste gratis bezienswaardigheden in Londen is de Sky Garden. Je moet je wel even online aanmelden om de grote tuin te bezoeken, maar daarna is het ook genieten geblazen. Je hebt er namelijk een waanzinnig uitzicht over de prachtige skyline van Londen, zonder dat je de prijzen van de London Eye hoeft te betalen.

Regent’s Canal

Onbekende bezienswaardigheden Londen: Regent's Canal | Mooistestedentrips.nl

Wat mij betreft is Regent’s Canal één van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Londen. Dit kanaal, in het noorden van Londen, lijkt wel het het circus te zijn weggelopen en je kunt er perfecte even aan de drukte van de stad ontsnappen. Er liggen namelijk tientallen kleurrijke woonboten, narrow boats genaamd. Als je langs Regent’s Canal wandelt, kom je door mooie parken en de beroemde Camden Market.

Richmond Park

Gratis bezienswaardigheden Londen: Richmond Park | Mooistestedentrips.nl

Edelherten, reeën en everzwijnen. Gewoon in Londen? Jazeker, en niet eens in de dierentuin. Zo’n kwartiertje buiten het centrum vind je Richmond Park. De plek in Londen waar je heerlijk kunt wandelen en dus gewoon wild kunt spotten. Het in het park gelegen Pembroke Lodge is één van de fijnste plekken in Londen voor thee en scones.

Kabelbaan over de Thames

Londen: kabelbaan over de Thames | Mooistestedentrips.nl

Superleuk om te doen in Londen: steek de Thames over met de kabelbaan. De Emirates Air Line is een ruime kilometer lang en je gaat ermee van Greenwich naar de Docklands, in het oosten van Londen. Je hebt zo een mooi uitzicht over de Thames en het is gewoon een leuke ervaring. Je kunt een ritje in de kabelbaan over de Thames gewoon betalen met je Oyster Card.

Doen in Londen: fietsen

Fietsen in Londen | Leuk! Ga fietsen in Londen, bekijk de tips

Fietsen in Londen is wat mij betreft iets dat je echt moet doen. De stad is zo groot dat het bijna overweldigend is en op de fiets krijg je gewoon een heel goede indruk van Londen. En als je wat minder tijd hebt, zie je met de fiets ook net even wat meer dan te voet. Er zijn verschillende manieren om Londen op de fiets te verkennen.

 • Fiets huren in Londen
  Fietsen in Londen wordt steeds populairder. Er komen steeds meer fietspaden bij en je ziet steeds meer fietsers in de stad. Het is even wennen, fietsen aan de linkerkant, maar ik was er eerlijk gezegd binnen tien minuten aan gewend. Heb je zin om de stad al fietsend te ontdekken. Dan kun je een fiets huren in Londen. Een leuke en goedkope manier om veel bezienswaardigheden in Londen te ontdekken.
 • Highlights van Londen
  Als je nog nooit in Londen bent geweest of maar weinig tijd hebt om de stad te ontdekken, kun je mee met deze fietstour. Je gaat met een Nederlandse gids op pad en in drie uur tijd fiets je langs de mooiste bekende bezienswaardigheden in Londen.
 • Langs de geheimen van Londen
  Als je al vaker in Londen bent geweest, is het leuk om mee te gaan met deze fietstour. Ik ben al meer dan tien keer in de stad geweest en zelfs ik werd tijdens deze fietstocht van Baja Bikes nog verrast met een aantal bezienswaardigheden die ik nooit op eigen houtje had gevonden. Echt ontzettend leuk.

Musea in Londen

Goed om te weten: de meeste musea in Londen zijn helemaal gratis te bezoeken. De meeste musea in Londen make namelijk deel uit van de National Trust en dat betekent dat je de vaste collecties van de musea gratis mag bezoeken. Dit geldt dus ook voor de grote, wereldberoemde musea. Echt ontzettend leuk. Alleen voor tijdelijke exposities moet je bijbetalen.

British Museum

Bezienswaardigheden Londen: British Museum | Mooistestedentrips.nl

Eigenlijk zijn er alleen maar superlatieven om British Museum te beschrijven. Het is het grootste museum van Engeland, één van de grootste musea ter wereld en de hele collectie historische kunstschatten is werkelijk subliem. Het is dus niet voor niets dat het British Museum één van de meest vooraanstaande bezienswaardigheden in Londen is. Mijn mond viel in ieder geval open bij de Romeinse overblijfselen, de Egyptische sarcofagen en mummies en de sculpturen die werden meegenomen van het Parthenon in Athene. Dagelijks kun je met verschillende gratis rondleidingen mee. Een aanrader, want de omvang van het museum kan je echt doen duizelen.

Tate Modern

Bezienswaardigheden Londen: Tate Modern | Mooistestedentrips.nl

Wat mij betreft is het Tate Modern één van de allertofste bezienswaardigheden in Londen. Het is één van de beste moderne musea die ik ooit bezocht en is ook nog een gevestigd in een geweldig pand, een oude krachtcentrale. Op de een of andere manier komen niet alleen de schilderijen, maar vooral ook de installaties en multi-media werken extra goed uit in de gigantische ruimtes. In de vaste collectie, die je dus gratis kunt bezoeken, vind je toppers als Matisse, Warhol, Rothko en Pollock. Bekijk voor je stedentrip even welke tijdelijk exposities er zijn, want die zijn vaak echt hun geld wel waard. Wist je trouwens dat er in Liverpool ook een vestiging van het Tate Modern zit?

Natural History Museum

Bezienswaardigheden Londen: Natural History Museum | Mooistestedentrips.nl

Het National History Museum is er ook weer één onder het mom: alleen al vanwege het magnifieke gebouw zou je er al eens langs moeten gaan. Maar de enorme collectie dinosaurussen en fossielen zullen je verstelt doen staan, net als de collectie mineralen en edelstenen met maar liefst driehonderd gekleurde diamanten. En daarnaast mag je de honderden skeletten en verzamelingen vlinders en insecten zeker niet missen. ’s Winters kun je schaatsen op de binnenplaats van het museum, een sprookjesachtige ervaring.

Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum | Mooistestedentrips.nl

Het Victoria & Albert Museum is één van de meest toonaangevende musea in Londen. Het is eigenlijk een gigantisch museum voor toegepaste kunst, met meer dan honderd gallerijen. Dat is natuurlijk niet in een paar uur te doen, dus bekijk voor je bezoek de website en bepaal wat je echt wilt zien. Je kunt er bijvoorbeeld een enorme collectie Perzische tapijten, Chinese schilderijen en heel veel mode uit verschillende tijdperken bewonderen. Het V&A heeft ook de beste tijdelijke eposities van Londen. Zo gingen in dit museum de beroemde tentoonstellingen over David Bowie en Alexander McQueen in première. Voor tijdelijke tentoonstellingen moet je wel een kaartje kopen.

National Gallery

Musea in Londen: National Gallery | Mooistestedentrips.nl

Met een collectie van bijna 2500 Europese meesterwerken is de National Gallery één van de meest belangrijke musea in Europa. Je kunt er schitterende werken bekijken, van de 13de tot de vorige eeuw. En er hangen pareltjes van Leonardo da Vinci, Titian, Van Gogh, Monet en Renoir. Aan de rechterkant van de begane grond vind je alleen Engelse meesters.

National Portret Gallery

Musea in Londen: National Portret Gallery | Mooistestedentrips.nl

Het lijkt een beetje te veel van het goede, een museum helemaal gewijd aan portretten. Maar de National Portret Gallery is stiekem gewoon een feest der herkenning. Meestal herken je meteen wie je voor je hebt, nog vaker herken je meteen wie het portret heeft geschilderd. Zo haal je portretten van Andy Warhol en Lucian Freud er natuurlijk snel uit. Maar bij een aantal portretten, zoals dat van Jane Austen en William Shakespeare, is het eigenlijk weleens leuk om te zien hoe zij er nu eigenlijk uitzagen.

Churchill Museum and Cabinet War Rooms

10 kleine musea in Londen: Churchill Museum and Cabinet War Rooms (foto met dank aan Churchill Museum and Cabinet War Rooms) | Mooistestedentrips.nl

10 kleine musea in Londen: Churchill Museum and Cabinet War Rooms (foto met dank aan Churchill Museum and Cabinet War Rooms) | Mooistestedentrips.nl
Het Imperial War Museums is één van die grote musea in Londen (of een verzameling musea eigenlijk) die je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip Londen. In dit grote museum zitten het Churchill Museum and Cabinet War Rooms verstopt. Je leert hier Churchill, de staatsman die Engeland door de Tweede Wereldoorlog loodste en architect van het Europa van na de oorlog, beter kennen. Je ziet er foto’s uit zijn jeugd, bekijkt de schilderijen die hij als hobbyist maakte en hoort zijn beroemde oorlogstoespraken uit de speakers galmen. Een aangezien de goede man rookte als een ketter, horen ook zijn sigaren bij de expositie.

Apsley House & Wellington Collection

Musea in Londen: Apsley House & Wellington Collection (foto met dank aan het Apsley House & Wellington Collection) | Mooistestedentrips.nl
Tijdens oorlogen wordt altijd een hoop geplunderd en aangezien Groot-Brittannië vanaf de tijd van Henry de Achtste bijna niets anders deed dan oorlog voeren, kun je je zo maar bedenken hoeveel oorlogsbuit er eigenlijk te vinden is aan de overkant van het kanaal. Lord Wellington, vooral beroemd vanwege zijn zeges op Napoleon, was koploper als het ging om bijzondere oorlogsplunder. Er belandde een keur aan bijzondere schilderijen en juwelen in Engeland, met als een enorm standbeeld van Napoleon. Deze zijn allemaal in het wonderschone Apsley House te bewonderen, net als Wellingtons eigen lijkwade, trouwens.

Sherlock Holmes Museum

10 kleine musea in Londen: Sherlock Holmes Museum | Mooistestedentrips.nl
Het adres van het Sherlock Holmes Museum kun je waarschijnlijk wel raden. Baker Street 221B! Achter de groene deur hoor je Mrs. Hudson al verzuchten: ‘Oh, I’m sure something will turn up. A nice murder. That’ll cheer you up.’ Buiten dat Sherlock natuurlijk gewoon aan het brein van Sir Arthur Conan Doyle is ontsproten en er nooit iemand daadwerkelijk bij de haard heeft gezeten op Baker Street 221B, is dit museum toch een must-see voor de echte fans. Je kunt je Sherlock zo maar zien zitten in zijn fauteuil, al mopperend ‘Quiet. Calm. Peaceful. Isn’t it hateful.’.

Dagtrips vanuit Londen

Brighton

Dagtrip vanuit Londen: Brighton | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste steden in Engeland ligt op zo’n uurtje met de trein vanaf Londen: Brighton. En stad waar je wat mij betreft echt eens geweest moet zijn. Vanaf Victoria Station ben je binnen een uur in Brighton. De sfeer is er zo anders dan in Londen. Brighton staat bekend als een kleurrijke een alternatieve stad en dat zie je meteen. Geen grote ketens, maar leuke onafhankelijke kleine winkeltjes en restaurantjes. Knusse pubs en leuke terrasjes. Echt hoogtepunt is een bezoekje aan het Royal Pavilion, dat niet had misstaan in een Indias sprookje, en de tuinen eromheen. Is het mooi weer, dan is het strand van Brighton natuurlijk the place to be. Als je weinig tijd hebt in Brighton, kun je met deze fietstocht mee en in anderhalf uur alle highlights van de stad zien.

Windsor Castle

Dagtrip vanuit Londen: Windsor Castle | Mooistestedentrips.nl

Heb je een ochtend of middagje over? Dan is een uitstapje richting Windsor Castle echt een goed idee. Windsor Castle is één van de mooiste kastelen in Engeland, werd in de 11de eeuw gebouwd en is sindsdien in het bezit van de Engelse koninklijke familie. Het is één van de favoriete plekken van Koninging Elizabeth. Je kunt Windsor Castle met gemak in een halve dag ontdekken. Dwaal door de tuinen, bezoek St. Georges Chapel of plof neer voor thee met wat lekkers erbij.

The Cotswolds

Dagtrip vanuit Londen: The Cotswolds | Mooistestedentrips.nl

Mijn familie komt uit de buurt van The Cotswolds en als kind kan ik me plaatsjes als Bourton-on-the-Water maar al te goed herinneren. Ik kan een dagtrip vanuit Londen naar The Cotswolds dan ook echt van harte aanbevelen. Je wordt bij je hotel in Londen opgehaald en de eerste stop in The Cotswolds is Burford, waar je een prachtige winkelstraat echt een plaatje is. Camera’s in de aanslag dus. In het hart van de Cotswolds schuif je aan voor de lunch in echte Engelse stijl, bij een prachtig hotel. Je kunt kiezen uit echte Engelse klassiekers. Vervolgens kun je in Bourton-on-the-Water een uurtje langs de schilderachtige kanalen wandelen en in Stow-on-the-Wold charmante café’s en kalkstenen huizen bewonderen.

Oxford

Dagtrip vanuit Londen: Oxford | Mooistestedentrips.nl

Oxford is, samen met Camebridge, de belangrijkste universiteitsstad van Engeland en is heel gemakkelijk vanuit Londen te bezoeken. Als je de trein neem vanaf Paddington Station ben je er binnen een uur en je hoeft niet over te stappen. Oxford is eeuwenoud en heeft schitterende kerken en universiteitsgebouwen. Ontdek bijvoorbeeld de Oxfordse Brug der Zuchten, de oude paden langs de stadswallen en een stuk van het Engelse platteland langs het kanaal. En natuurlijk mag je de wereldberoemde universiteit van Oxford niet missen. Een leuke manier om de stad te ontdekken is door te fietsen in Oxford.

Lees meer over Londen

Bezienswaardigheden Londen
Bewaar op Pinterest

Bezienswaardigheden Londen | 35x leuke dingen doen in Londen
Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Londen > Bezienswaardigheden Londen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

M. Wiegmans 22 februari 2020 - 21:15

Leuke info!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer