De mooiste parken van Lissabon

Lissabon staat bekend om haar vele musea en pleinen, met het Rossio en de Praça dos Restauradores als hoogtepunt. Daarnaast is de hoofdstad van Portugal befaamd vanwege haar prachtige parken. Deze parken zijn in de lente en hete zomers dé relaxplek in de zon na een dag werken, maar de parken dienen vaak ook als openluchttheater en je kunt er genieten van vele bezienswaardigheden.

De mooiste parken van Lissabon

Heb je eenmaal een vliegticket naar Lissabon geboekt, dan mag een bezoekje aan één van deze parken niet ontbreken tijdens je stedentrip. 

Edward VII Park
De meest vooraanstaande park van Lissabon is de Edward VII Park, ofwel de Parque Eduardo VII. Het park is vernoemd naar de Britse koning, die in het begin van de twintigste eeuw de stad bezocht. Het park, dat in de zomermaanden tot half zes 's amiddags geopend is, is gratis te bezoeken en is bekend door het grote meer en de tropische broeikas Estufa Fria. Het park is gemakkelijk met de bus of metro te bereiken.

Jardim Botanico
Dit park is gemakkelijk te bezoeken, want het ligt midden in het centrum van Lissabon. Het staat bekend om de fraaie botanische tuinen. Op twee niveaus zijn hier uitheemse bloemen en planten aangelegd: in totaal bijna vier hectare! Het park, ten noorden van Bairro Alto, staat vol met jacarandas, geraniums en mammoetbomen. De entree van het park is indrukwekkend: bezoekers worden onthaalt met een gigantische Moreton Bay vijgenboom. In het park kun je ook het Wetenschaps- en Natuurhistorisch museum bezoeken, één van de meest interessante bezienswaardigheden van Lissabon.

Parque das Nações
Het vrijwel nieuwe Parque das Nações, ofwel Park der Naties, is gelegen in het oosten van Lissabon aan de voet van de rivier de Taag. Feitelijk heeft dit park zijn bestaan te danken aan de Lisbon World Exposition van 1998. Het park is namelijk geheel naar aanleiding van deze tentoonstelling gebouwd. Tegenwoordig is het gebied ook een zakencentrum en woongebied.

De mooiste parken van Lissabon

Jardim Tropical
Het Jardim Tropical is het perfecte park om je te ontspannen, gelegen in de prachtige wijk Belém. Opmerkelijk aan het park is dat elke boom voorzien is van naam en herkomst. Naast fraaie beeldhouwwerken, zijn hier hier meer dan vierhonderd tropische bomen te bezichtigen.

Jardim da Estrela
Als je wil genieten van exotische struiken, planten en bomen maar ook met een gerust hart de kinderen wilt laten spelen in een van de vele speeltuinen, is een bezoek aan de Jardim da Estrela een aanrader. In dit oudste park van Lissabon, gelegen bij Estrela Basiliek, kun je in de zomermaanden diverse concerten bijwonen.

Plan een stedentrip Lissabon

  • In Lissabon is het heel voordelig om een appartement te boeken. Ruimer, en vaak nog flink goedkoper dan een hotelkamer ook. Ik huurde een appartement bij Lisbon Core en vond het heerlijk: middenin de stad, vlakbij bezienswaardigheden en allerlei leuke restaurants. 
  • Een echte aanrader: de Lisbon Card. Met deze kortingskaart kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer (ook de beroemde Tram 28!) en gratis of met korting naar heel veel bezienswaardigheden in Lissabon.
  • Tijdens een stedentrip Lissabon mag je wat mij betreft deze 11 verrassende hotspots niet missen.
  • Even het centrum van de stad uit? Ontdek dan alle bezienswaardigheden in het Parque das Nações.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip Lissabon.