• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

Weekendje Liverpool met een klein budget

Bij een budgetvriendelijk weekendje weg denk je waarschijnlijk niet meteen aan Engeland, en dat snap ik ook wel. Want als je naar de prijzen in Londen kijkt, zakt de moed je al snel in de schoenen. Maar andere Engelse steden zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Voor een weekendje Liverpool heb je zeker geen groot budget nodig. Bekijk alle budgettips.

Een weekendje Liverpool met een klein budget, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Weekendje Liverpool met een klein budget, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Liverpool heeft niet één, maar meerdere reputaties. Liverpool is een stad voor de voetbalfans, voor Beatle fans en van een woelig scheepvaartverleden. Maar als je die vooroordelen even loslaat, zul je vooral het Liverpool van de festivals, de historische gebouwen en het prachtige oude havengebied zien. Liverpool is zich razendsnel aan het ontwikkelen als één van de leukste steden in het noorden van Engeland voor een stedentrip. En aangezien er zo veel gratis te zien en te doen is, is er eigenlijk geen excuus om de stad niet te bezoeken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Onverwacht bijzonder Bratislava

Bratislava heeft zich in slechts een paar jaar tijd ontwikkeld van een wat grauwe communistische satellietstad tot een kleurrijke, bruisende en vooral relaxte hoofdstad. Omringd door bossen, groen en water. Met hippe stranden langs de Donau, een pastelkleurige oude stad en genoeg leuke plekken voor een lekkere kop koffie of een goed glas wijn of bier. Bratislava is beslist bijzonder en ik wil je een paar verrassende bezienswaardigheden niet onthouden.

Onverwacht bijzonder Bratislava, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Bratislava is één van de jongste hoofdsteden van Europa. De stad speelde een belangrijke rol toen Slowakije nog deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, omdat de kroningen en troonswisselingen hier plaatsvonden. Koningin Marie-Therèse (de moeder van Sissi…) had een zwak voor de stad en was persoonlijk verantwoordelijk voor het verrijzen van diverse prachtige historische bouwwerken in Bratislava. Ten tijde van het communisme hoopten de Sovjets zich, door flinke investeringen in de stad, van de steun van de Slowaken te kunnen verzekeren. Na de val van de muur en de afsplitsing van Tsjechië lijkt Slowakije, en haar hoofdstad, het juk van het verleden eindelijk te hebben afgeschud en is het tijd geworden voor het vormen van een eigen identiteit.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips

Maak je in de lente of de zomer een stedentrip Düsseldorf? Dan is het een leuk idee om de stad op de fiets te verkennen. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen of een fiets huren. Düsseldorf is een prima stad om te fietsen: er ligt maar liefst 700 kilometer fietspad, er zijn leuke routes en diverse fietsvriendelijke hotels. Bekijk alle tips over fietsen in Düsseldorf.

Düsseldorf op de fiets: bekijk de tips (foto met dank aan Düsseldorf Tourismus) | Mooistestedentrips.nl

Ben je nog nooit in Düsseldorf geweest en wil je de stad op een leuke manier leren kennen? Stap dan op de fiets. Een perfecte manier om in korte tijd de highlights van de stad te ontdekken of juist die plekken te ontdekken waar je te voet niet zo snel komt.

Schrijf reactie (2 Reacties)

25x verrassend Vlaanderen

Uitwaaien langs de kust, winkelen of eten tot je erbij neervalt, bekende en obscure Belgische bieren proeven en grensverleggende kunst uit heden en verleden bekijken. Het kan eigenlijk allemaal, op slechts een paar uur rijden. De laatste paar jaar bezocht ik de mooiste plekken in Vlaanderen en stelde, na extreem veel wikken en wegen, deze top 25 op.

25x verrassend Vlaanderen, alle tips voor een weekendje weg | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (2 Reacties)

Ontdek de highlights van Malaga op de fiets

Bij aankomst in Malaga deed ik iets wat ik de rest van mijn stedentrip nog vaak zou doen: onherroepelijk verdwalen. De smalle straatjes van de oude stad zogen me op en voor ik het wist had ik geen idee meer waar ik was. Heerlijk, om zo allerlei leuke kleine cafés vol locals en kleurrijke boetieks te ontdekken. Maar om toch de highlights van Malaga niet te missen, stapte ik op de fiets.

Ontdek de highlights van Malaga op de fiets | Mooistestedentrips.nl

Omdat Malaga 320 dagen per jaar zon heeft en het ’s middags flink kan opwarmen, leek het me een goed idee om ’s ochtends met een fietstocht mee te gaan. En dat bleek een goede beslissing. Het zonnetje deed om tien uur ’s ochtends al flink haar best, maar gelukkig was het nog heerlijk fris. Ik haal mijn fiets op in de hippe wijk SOHO. De hipste wijk van Malaga, op dit moment. Gelukkig eindigt de fietstocht hier, dus kan ik vervolgens op uitgebreide ontdekkingstocht (en ja, ik verdwaalde er ook weer).

Schrijf reactie (0 Reacties)