• Tips over meer dan 50 leuke stedentrips | Mooistestedentrips.nl
  • De leukste mini-breaks in Nederland op Mooistestedentrips.nl
  • CityGuide Valencia
  • All you need to know about beautiful city breaks in Europe and beyond | Mooistestedentrips.nl

From the rolling waves of the Atlantic to the high mountains of Serra da Estrela, the centre of Portugal has something for everyone: from swimmers and surfers to hikers and birdwatchers and from art lovers to foodies. For me discovering the de centre of Portugal, meant strolling through some historical undiscovered cities whilst being blown away by the cutting edge street art.

Street art in 5 undiscovered cities of Portugal | Mooistestedentrips.nl

Street art in Portugal, hidden gems | Mooistestedentrips.nl

I am incredibly biased when it comes to Portugal. Biased as in: being absolutely smitten with the place. I’ve visited capital Lisbon twice, strolled the steep streets of Porto, tasted the best Port wine in the Douro valley, chilled on a beach in secluded Sesimbra, became enchanted by the Sintra palaces, contemplated moving to a quinta in the Alentejo and spelunked my way through the Algarve shores. But having high hopes can be quite dangerous, especially when visiting a yet undiscovered part of Portugal. I mean, after so many good experiences, something disappointing is bound to follow, right? Right? But I got lucky, once again.

Schrijf reactie (6 Reacties)

Bier in Utrecht: de ultieme craftbeer guide

Als er in twee jaar tijd binnen een straal van 10 minuten fietsen vanaf je huis 4 gloednieuwe craftbeer brouwerijen de deuren openen, dan weet je: het is tijd voor een echte Utrechtse bier guide. Daarom zet ik in dit artikel de leukste Utrechtse brouwerijen en biercafés voor je op een rijtje.

Bier in Utrecht: de ultieme craftbeer guide | Mooistestedentrips.nl

Zo’n 5 jaar geleden streek ik samen met manlief neer op de Streekmarkt (elke eerste zondag van de maand op de Mariaplaats) en wat schetste onze verbazing: er werd bier uit Utrecht geschonken, met klinkende Utrechtse namen als WitteVrouwen, Sonnenborgh en SpringHaver. Ze bleken afkomstig van brouwerij De Leckere en sindsdien hebben een handvol Utrechtse brouwerijen de deuren geopend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Smullen in Luik: 10 cafés en restaurants

Een stedentrip Luik mag zeker op je lijstje. Al was het alleen al vanwege het eten. Wat dacht je van uit eten in een oud scheikundelab, met zicht op een bankkluis of omringd door baanbrekende architectuur? Tijdens een weekendje Luik is het smullen geblazen. Ik zette mijn 10 favoriete cafés en restaurants in Luik voor je op een rijtje.

Smullen in Luik: 10 cafés en restaurants | Mooistestedentrips.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Stedentrip Rome: Roma Pass of Omnia Card

Maak je binnenkort een stedentrip Rome en wil je gratis met het openbaar vervoer mee, gratis of met korting naar binnen bij bezienswaardigheden en de soms ellelange wachtrijen voor attracties als het Colosseum en de Vaticaanse Musea overslaan? Dan zijn kortingskaarten als de Roma Pass of Omnia Card een gouden greep. Maar wat zijn de verschillen tussen deze kortingskaarten en welke past bij jou?

Stedentrip Rome: Roma Pass of Omnia Card | Mooistestedentrips.nl

Wel of geen City Card kopen? Dat is altijd nog best even de vraag als je een stedentrip maakt. Voor sommige steden is het niet per se nodig, zoals Londen. Maar in Lissabon, Barcelona en Wenen vond ik een kaart waarmee ik gratis gebruik kon maken van het openbaar vervoer en gratis veel bezienswaardigheden kon bezoeken toch best handig. En in Rome is zo’n kortingskaart eigenlijk onmisbaar. De twee bekendste kortingskaarten zijn de Roma Pass en de Omnia Card. Wat kun je nu eigenlijk verwachten van deze twee kortingskaarten? En zijn er ook goede alternatieven?

Schrijf reactie (2 Reacties)

Antwerpen: street art, comics en moderne kunst

Antwerpen is natuurlijk de stad van Peter Paul Rubens en de scheepvaart. Maar met de heropening van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en verschillende street art routes in en buiten het centrum is in Antwerpen nu ook een goede portie moderne kunst te vinden. En ben je een echte comics fan? Dan kun je je nu in de stad ook je lol op.

Antwerpen: street art, comics en moderne kunst | Mooistestedentrips.nl

De stripmuren van Brussel zijn natuurlijk inmiddels al wereldberoemd, en de street art van Gent en Oostende mag gerust grensverleggend worden genoemd. Maar Antwerpen blijft inmiddels zeker niet meer achter. Op verschillende plekken in de stad zijn muren ter beschikking gesteld aan Belgische en internationale artiesten. Tijdens je volgende stedentrip Antwerpen moet je dus zeker even op ontdekkingstocht.

Schrijf reactie (0 Reacties)