Fietsen in Londen: ontdek geheime bezienswaardigheden

door Esther

Het was zeker niet de eerste keer dat ik in Londen was. Sterker nog, toen ik mijn laatste stedentrip Londen maakte, was ik al meer dan 10 keer in de Engelse hoofdstad geweest. Maar echt, Londen gaat nooit vervelen. Er is altijd wel weer iets nieuws te zien en beleven. Daarom besloot ik eens te gaan fietsen in Londen en de stad eens op een heel andere manier te ontdekken.

Een stedentrip Londen plan je zo

 • Je vliegt in een uurtje naar Londen. Met verschillende maatschappijen en vanaf de meeste luchthavens in Nederland en de grensstreek. Vergelijk vliegtickets Londen en bekijk wat voor jou handig en goedkoop uitpakt.
 • Net zo gemakkelijk en beter voor het milieu: reis met de trein naar Londen. Je stapt in Nederland in en een paar uur later in hartje Londen weer uit. Ik vond het echt ideaal.
 • Er zijn ontzettend veel hotels in Londen, maar welke zijn nu betaalbaar en leuk? Ik kan je in ieder geval het QBic van harte aanbevelen.
 • Niet eindeloos prijzen vergelijken? Boek een kant-en-klare stedentrip Londen. Dan kun je zelf kiezen hoe je naar Londen reist en heb je keuze uit veel verschillende hotels.
 • Bekijk alle tips voor een stedentrip Londen.

Fietsen in Londen | Ontdek de leukste plekken van Londen op de fiets

Fietsen in Londen: zo plan je dat

 • Fietshuur in Londen
  Wil je fietsen in Londen, maar wel de stad gewoon op eigen houtje ontdekken? Geen probleem natuurlijk. Je kunt gemakkelijk en goedkoop een fiets huren in Londen.
 • De highlights van Londen
  Ben je nog nooit in Londen geweest? Dan is het leuk om met een Nederlandse gids mee te gaan met een fietstocht langs de highlights van Londen. In drie uur tijd kom je langs de mooiste bezienswaardigheden in Londen.
 • Love London fietstocht
  Ben je al vaker in Londen geweest en wil je de minder bekende bezienswaardigheden van het centrum ontdekken? Dan is deze fietstocht iets voor. Ontdek bijvoorbeeld de Banksy tunnel, Carnaby street en SOHO.
 • De geheimen van Londen
  Ik ben al meer dan tien keer in Londen geweest en toch kon de fietstocht langs de geheimen in Londen mij nog verrassen. Hieronder lees je er meer over.

Fietsen in Londen: ontdek het geheime Londen

Fietsen in Londen. Was ik helemaal gek geworden? Links fietsen, in die drukke stad? Ik geef toe: het schoot even door mijn hoofd toen ik de fietstour boekte, maar ik dacht: die gids rijdt elke dag rond met een pluk fietsers achter zich aan, dus het zal wel goed komen. En dat was ook zo. Er stonden stevige beach cruisers klaar, voor de dames met een mandje. Grappig: de Belgen en Nederlanders lieten hun helm voor wat het was, de rest van de groep sjorde de helm stevig op het hoofd.

Fietsen in Londen: over London Bridge naar The City

Fietsen in Londen: over London Bridge | Mooistestedentrips.nl

Leadenhall Market | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Londen: moderne architectuur in Londen | Mooistestedentrips.nl

Onnatuurlijk, fietsen aan de linkerkant? Zeker, maar het wende snel. Al zo’n tien minuten na ons vertrek ging het me prima af. Ik vloog over London Bridge, terwijl ik genoot van het uitzicht over de Millennium Bridge en St. Paul’s Cathedral.

De eerste stop van de fietstour is The City, een deel van de stad dat ik altijd associeerde met hypermoderne gebouwen en snelle jongens die in hun mobiele telefoon blaffen. Maar het hart van The City is, tot mijn verrassing, eeuwenoud. Helaas zijn door de grote brand aan het einde van de 17de eeuw veel mooie traditionele panden in vlammen opgegaan. Maar de beurs van Londen, en de zijstraatjes, zien er nog altijd puik uit. Middenin The City ligt Leadenhall Market verscholen, de plek waar Harry Potter zijn toverstaf kreeg, maar waar je gewoon gezellig op een terrasje kunt neerploffen. En als we doorfietsen zien we grensverleggende architectuur, zoals ’the gherkin’ van Norman Foster.

Creatief East End

Fietsen in Londen: ontdek East End | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Visit London | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Visit London | Mooistestedentrips.nl

Door de rijkdom van het Britse rijk kwam vanaf de 16de eeuw de immigratie op gang en Londen East End is het kleurrijke bewijs. Door de eeuwen heen trokken Joden, Fransen, Bengalen en daarna Britten uit het Caribisch gebied naar East End. Nu vind je nog kleurrijke traditionele winkeltjes en eethuisjes naast vintage winkels en hippe cafés. Tijdens het fietsen in Londen was East End een leuke verrassing, ondanks dat ik de wijk al kende. Zo werd ik gewezen op bijzondere street art en een goed verborgen brouwerij. In East End valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Cable Street Mural

Fietsen in Londen: Cable Street Mural | Mooistestedentrips.nl

Even de benen strekken na een uurtje fietsen was in East End helemaal geen ramp, maar een goed excuus om de street art rond de Sunday Up Market te bekijken en in de vintage winkels van Brick Lane rond te snuffelen. Maar het meest bijzondere vond ik toch wel de Cable Street Mural, een gedenkteken aan een fascistische opstand in de jaren ’30 in East End, die zoveel nationale verontwaardiging opriep dat het fascisme in Engeland meteen met de grond gelijk werd gemaakt.

De kanalen van Wapping

Fietsen in Londen: Wapping | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Londen: St. Katherins Dock | Mooistestedentrips.nl

Op steenworp afstand van East End ligt een Londens buurtje dat ik tijdens mijn volgende stedentrip Londen zeker wat beter wil leren kennen: Wapping. Deze wijk heeft prachtige rood bakstenen huizen en grote pakhuizen waar nu ateliers, restaurants en winkels huizen. Wapping wordt doorkruist door kanalen met daarlangs flinke fietspaden. Dit en de feit dat de wijk zo groen is, maakt dat het hier even heerlijk rustig fietsen was.

Toen we eenmaal in het aangrenzende St. Katherine’s Dock aankwamen, waande ik me dan ook mijlenver van het drukke Londense stadshart vandaan. Maar niets was minder waar. Vanaf St. Katherine’s Dock, met de bruisende en propvolle terrasjes langs de jachthaven, is the Tower Bridge alweer te zien. En deze fietstocht was niet compleet geweest als we hier niet ook nog even overheen zouden peddelen.

Lees meer over Londen

Fietsen in Londen
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Londen | Leuk: ontdek Londen op de fiets, bekijk alle tips

Meer stedentrips Engeland

Meer fietsen op Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Londen > Fietsen in Londen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Karin Stolten 16 november 2018 - 13:57

Afgelopen jaar heb ik ook in Londen gefietst en ben het helemaal met je eens! Het is een enorm leuke manier om de stad te verkennen en zo eng was t niet eens aan de linkerkant van de weg!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer