Parijs in de zomer

door Esther

Parijs inde zomer? Dan is toch alles dicht? Dan is het toch veel te warm? Welnee! Zet alle vooroordelen over Parijs in de zomer overboord en maak in de zomervakantie gewoon een stedentrip naar Parijs. Inderdaad, het is wat rustiger dan normaal in de stad. Maar dat is juist een voordeel: geen hordes toeristen, geen lange rijen en geen gedrang bij de grote attracties. En… je kunt naar het strand in Parijs. Dit zijn de zomerse leukste bezigheden in Parijs.

Skeeleren: mee met Friday Night Skate

Friday night skate‘, het is inmiddels ene begrip in veel Europese steden. In Parijs kun je ’s zomers elke vrijdagavond de boulevards van Parijs op de skeelers leren kennen. Je vertrekt bij Tour Montparnasse. De tocht duurt drie uur en onderweg wordt een keer gestopt voor een drankje en wat lekkers. En daarna? Genieten van een drankje op het terras. Let op: je mag alleen meedoen als je ervaren bent en het tempo goed kunt bijhouden.

Fietsen in Parijs

Parijs is een grote stad en de bezienswaardigheden liggen soms ver uit elkaar. De fiets is een perfecte manier om in de zon de stad te leren kennen. Het kan zelfs onder leiding van een Nederlandse gids die Parijs perfect kent. Je kunt mee met een fietstocht om de highlights van Parijs te zien, maar als je liever zonder gids op pad gaat kun je ook heel goedkoop een fiets huren in Parijs.

Zomer in Parijs: fietsen in Parijs | Mooistestedentrips.nl

Parijs in de zomer: bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Wandelen in Quartier Latin

In twee uur tijd leer je alles over de leukste terrasjes en hotspots van een van de gezelligste wijken van Parijs: Quartier Latin. Je wandelt onder andere langs Place Saint-Michel, Musée de Cluny, Sorbonne, Panthéon en veel meer.

Naar het strand in Parijs

Naar het strand? In Parijs? Jazeker! Sinds een aantal jaar vind je in Parijs echte strandsstranden langs de Seine en in die paar jaar tijd zijn ze ook uitgegroeid tot een echt fenomeen. Dagelijks zijn de stranden open tussen acht uur ’s ochtends en middernacht. De drie stranden zijn gelegen aan de rechteroever van de Seine (vanaf het Louvre tot aan Pont de Sully), het zuidelijke deel van de rivier vlakbij het station Port de la Gare en in het noordoosten van de stad bij metrostation Jaures/Stalingrad ‘Bassin de la Vilette’ genoemd. Het mooie is dat bijn alles wat je aan de Parijse stranden kunt doen gratis is: ligstoelen en parasols, kano’s, roeibootjes, kayaks. En heb je nog niet zo veel ervaring met kanoën? Dan krijg je gratis les van een instructeur. Maar er is meer: je kunt ook meedoen met yoga, of gratis concerten of lezingen bijwonen.

Zomer in Parijs: naar het strand langs de Seine | Mooistestedentrips.nl

Zomer in Parijs: naar het strand langs de Seine | Mooistestedentrips.nl

Bekijk alles over een stedentrip Parijs in de zomer

  • Je reist al heel voordelig met de trein naar Parijs, met de Thalys. Je bent er binnen 3 uur. Je koopt de goedkoopste treinkaartjes naar Parijs als je zo’n 3 maanden van te voren boekt. Je kunt ook vliegen naar Parijs. Vergelijk vliegtickets naar Parijs en bekijk wat voor jou voordeliger uitpakt.
  • Een bijzondere kant van Parijs leren kennen? Ontdek Parijs: langs het Canal Saint Martin
  • Zin gekregen in een lang weekend Parijs en benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden, budgettips en leuke restaurants? Bekijk alle tips over een stedentrip Parijs.
  • Op zoek naar een goedkoop hotel in Parijs? Dat is vaak goed zoeken! Ik zette de mooiste budget design hotels voor je op een rijtje.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer