Zomer in New York: ga zwemmen

door Esther

Maak je in de zomer een stedentrip naar New York? Houd dan rekening met erg warm weer. ’s Zomers kan het in New York vaak bloedheet zijn, dus af en toe afkoelen is een goed idee. Gelukkig zijn er in de zomer een hoop zwembaden geopend, maar je kunt in de zomer in New York ook prima naar het strand. Dit zijn de leukste zwembaden en stranden van New York.

Naar het strand in New York, Coney Island | Mooistestedentrips.nl

Zwembaden in New York

Eind juni openen de meeste openlucht- en buitenzwembaden van New York hun deuren. Er zijn maar liefst 60 zwembaden verspreid over de hele stad. Dus pak je handdoek, een fles water en je favoriete boek en op naar het zwembad in New York. Veel zwembaden in New York zijn bovendien gratis!

 • Astoria Pool
  Dit zwembad is van Olympische afmetingen en de binnenzwembaden hebben een schitterend Art Deco decor. Het zwembad ligt bovendien in een schitterende omgeving. Wil je na het zwemmen een biertje pakken, dan kun je terecht bij de Bohemian Hall and Beer Garden.
 • Hamilton Fish Pool
  Dit is het grootste zwembad van New York en erg populair bij de buurtbewoners. Aangezien het zwembad lekker groot is kun je hier lekker baantjes trekken, maar daarna even opdrogen op je handdoek is niet mogelijk. Maar geen nood: na het zwemmen ga je gewoon wat lekker eten bij het nabij gelegen Souvlaki GR.
 • Brooklyn Bridge Park Pop-Up pool
  Je moet er even voor in de rij staan, maar als je eenmaal een armbandje hebt bemachtigd, kun je even helemaal bijkomen in het zwembad dat uitkijkt op de Brooklyn Bridge. Niet verkeerd! Omdat het tijdelijke bad zo populair is mag je er maar 45 minuten in, maar daarna kun je een drankje drinken in één van de nabijgelegen wijnbars of cafés.

Naar het strand in New York

Denk je aan een stedentrip New York, dan denk je niet meteen aan een strandvakantie. Maar dat kan het dus wel zijn! New York is omringd door water en dat betekent dus ook: strand! Je kunt diverse leuke stranden in New York bezoeken, de meeste kun je gewoon met de metro bereiken. Houd er wel rekening mee dat je in New York niet topless mag zonnen.

 • Coney Island Beach
  Coney Island staat bekend om het enorme pretpark, maar er is ook een prima strand in de buurt. Het strand is heel eenvoudig met de metro te bereiken en na een bezoekje aan het strand kun je even naar het pretpark of Brooklyn beter leren kennen. Coney Island op een leuke manier ontdekken? Ga dan mee met deze fietstocht.
 • Jacob Riis Park Beach
  In de zomer vaar je met de New York Beach ferry rechtstreeks naar dit strand in Queens. Het is een rustig strand waar je bijvoorbeeld kunt vliegeren en volleyballen. Volgens New Yorkes is waan je je op dit strand echt even helemaal weg van de drukke stad.
 • Rockaway Beach
  Dit is zonder twijfel het meest populaire strand van New York, gelegen in Queens, en daardoor kan het er op hete zomerdagen goed toeven zijn. Gelukkig is er plaats genoeg (meer dan 100 hectare) op het strand en je kunt hier skaten langs de boulevard, volleyballen, zwemmen en surfen.

Zwemmen in New York tijdens je stedentrip

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer