Fietsen in Nice

door Esther

Fietsen in Nice is echt ontzettend leuk. De stad is namelijk veel groter dan je misschien zou denken en op de fiets zie je niet alleen meer bezienswaardigheden in korte tijd, maar ontdek je ook verrassend leuke bezienswaardigheden die de meeste bezoekers links laten liggen. Wil je zelf op pad of met een fietstour in Nice mee? Het kan allemaal. Ik ging fietsen in Nice en geef je alvast de beste tips.


Fietsen in Nice: wil je fietsen in Nice? Bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Plan je stedentrip Nice

Fietsen in Nice: algemene tips

  • Nice is erg (!) heuvelachtig. Tijdens mijn fietstour in Nice zag een aantal deelnemers zonder elektrische fiets best af als het bergop ging. Een elektrische fiets huren (tijdens een fietstour) is niet veel duurder dan een gewone fiets en is écht de moeite waard. Deze fietstour wordt standaard met elektrische fietsen georganiseerd. Maar ook bij andere fietstours kun je de optie voor een elektrische fiets aanklikken.
  • Fietsen in Nice is erg goed te doen. Er zijn veel aparte fietspaden en automobilisten zijn over het algemeen goed aan fietsers gewend.
  • Ken jezelf! Ben je niet zo gewend aan bergop en bergaf fietsen, doe het dan langzaam aan, zodat je alle tijd hebt om de verkeerssituatie in je op te nemen.

Fietsen in Nice: de highlights

Fietsen in Nice: fietstour langs de highlights | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Nice met Bajabikes | Mooistestedentrips.nl

Heb je niet veel tijd als je de stad bezoekt, of lig je liever op het strand tijdens je stedentrip Nice? Dan is het een goed idee met met een fietstour in Nice mee te gaan, zodat je de highlights van de stad allemaal ziet. Tijdens deze tour ga je mee met een (Nederlandse!) gids en kom je alles te weten over de geschiedenis van Nice en ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Nice. Zo rijd je lekker langs de zee, zie je de grootse hotels langs de promenade, ontdek je het oude centrum en geniet je van schitterend uitzicht vanaf Colline du Chaetau.

Fietsen in de heuvels van Nice

Fietsen in Nice, fietstour Nice | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Nice, fietstour Nice | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Nice, fietstour Nice | Mooistestedentrips.nl

Tijdens mijn stedentrip Nice ontdekte ik op eigen houtje het oude centrum van de stad, maar de heuvels rondom Nice. Daar was ik wel benieuwd naar. Daarom stapte ik op een elektrische fiets en ging mee met de panoramische e-bike tour. Daar was geen woord van gelogen, want hoewel deze tour valt onder ‘fietsen in Nice’ voelde ik mij volwaardig coureur. De klimmetjes waren behoorlijk stijl (lang leve de e-bike) en de afdalingen beslist spectaculair. Maar dat was het allemaal waard. Ik heb bijzondere wijken van Nice bezocht die ik op eigen houtje nooit zou hebben gevonden en genoot op verschillende plekken van adembenemend uitzicht. Aan het einde van de fietstocht bezochten we nog wat bijzondere onbekende bezienswaardigheden in het oude centrum.

Fiets huren Nice

Fietsen in Nice, fietshuur Nice (foto met dank aan Velo Bleu) | Mooistestedentrips.nl

Wil je er op eigen houtje op uit in Nice? Dan kun je al goedkoop een fiets huren in Nice. Fietsen in Nice met een huurfiets is echt een goed idee. Sommige heel leuke bezienswaardigheden, zoals de Russisch Orthodoxe kathedraal, de wijk Carré d’Or en verschillende musea in Nice, liggen best een eind uit het centrum. En de Promenade des Anglais is kilometers lang en het is heerlijk om erlangs te fietsen. Houd er rekening mee dat Nice erg (!) heuvelachtig is. Ik was ontzettend blij dat ik op een elektrische fiets reed. Dus, tenzij jij erg getalenteerd bergop rijdt, raad ik je aan om een elektrische fiets te huren als je gaat fietsen in Nice.

Fietsen door de wijnvelden

Fietsen in Nice, foto met dank aan Domaine du Fogolar | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Nice en ook iets moois in de directe omgeving zien? Tijdens deze fietstour (met elektrische fiets!) start je in de knusse oude straten van Nice waar je meer te weten komt over de culinaire geschiedenis van de stad. Vervolgens rijd je stad uit om tussen de heuvels en de glooiende wijnvelden uit te komen. Vervolgens leg je aan bij Domaine du Fogolar waar je de wijnmakers leert kennen, een rondleiding krijgt en natuurlijk een aantal wijnen proeft alvorens weer af te reizen naar Nice.

Fietsen in Nice
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Nice, Frankrijk. De leukste fietstours in Nice | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Nice, Frankrijk

Je bevindt je hier:
Home > Stedentrips > Stedentrip Frankrijk > Stedentrip Nice > Fietsen in Nice

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer