Kerstmarkt in Osnabrück

door Esther

Kerstmarkt Osnabrück? Ja, dat is een goed idee. De kerstmarkt in Osnabrück is al jaren heel erg populair. Logisch, want je bent natuurlijk zo in deze stad net over de grens. Vanaf eind november tot en met kerstavond kun je in heel Osnabrück echt genieten. Ontdek de mooiste kerstmarkten in de stad en bekijk wat je allemaal nog meer kunt doen.

Kerstmarkt Osnabrück: plan je stedentrip

Kerstmarkt Osnabrück

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

De kerstmarkt in Osnabrück is één van de oudste historische kerstmarkten in Duitsland.Het is één van de populairste kerstmarkten in het noorden van Duitsland en zelfs in het buitenland weten ze de kerstmarkt in Osnabrück te vinden. En niet voor niets. Want de iconische draaimolen en speeldoos voor het raadhuis zijn echte trekpleisters van de kerstmarkt van Osnabrück. Bij de Dom en Johanniskerk vind je nog meer gezellige kerstmarkten. Je kunt er natuurlijk terecht voor glühwein, geroosterde amandelen en kaasworstjes. Die laatste zijn typisch voor de streek.

En je kerstinkopen doen, is in Osnabrück ook helemaal geen straf. Bij de vele kraampjes kun je een heleboel traditionele kerstversieringen kopen, maar je kunt natuurlijk ook even winkelen aan de Große Straße en de Kamp Promenade, maar stiekem is het leuker om de zijstraatjes in de duiken, waar je de leukste onafhankelijke winkeltjes vindt.

Schaatsen op het Ledenhof

Kerstmarkt Osnabrück: schaatsen op het Ledenhof (foto met dank aan Eiszauber) | Mooistestedentrips.nl

Zet tijdens je bezoek aan de kerstmarkt in Osnabrück ook koers naar het Ledenhof, want vanaf half november tot het einde van het jaar kun je hier schaatsen op de overdekte schaatsbaan. De baan is omringd door stalletjes met eten en drinken en knusse Alpenhutjes. Daarnaast is er ’s avonds regelmatig een programma vol entertainment. Ook leuk: schaatsen op de baan is gratis, alleen voor het huren van schaatsen moet je betalen. Je mag ook met eigen schaatsen op de baan (liever geen noren) en als je niet zo bedreven bent op het ijs, pak je gewoon een pinguïn mee ter ondersteuning.

Wintersprookje in de Zoo van Osnabrück

Kerfstmarkt Osnabrück, foto met dank aan Zoo van Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Kerfstmarkt Osnabrück, foto met dank aan Zoo van Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

De Zoo van Osnabrück is sowieso een leuke bezienswaardigheid tijdens een stedentrip Osnabrück. En tijdens de wintermaanden helemaal. Want dan wordt de Zoo compleet in winterse sferen gehuld, met een overdekt winterdorp om even op te warmen, een historische draaimolen, een schaatsbaan, grote glijbanen waar je op een sleetje of opblaasband vanaf kunt roetsjen en heel veel kraampjes om wat lekkers te drinken.

Winter in Osnabrück: zien en doen

Bezoek je de kerstmarkt in Osnabrück? Dan heb je meteen de gelegenheid om de leukste bezienswaardigheden in Osnabrück te zien. Ik zette de leukste bezienswaardigheden op een rij, zowel buiten als lekker warm binnen.

Felix Nussbaum Haus

Felix Nussbaum Haus | Mooistestedentrips.nl

Felix Nussbaum werd in Osnabrück geboren, liet zich inspireren door onder andere Van Gogh en maakte de meest schitterende werken. In de Tweede Wereldoorlog werd hij opgepakt en en keerde niet terug uit Auschwitz. Het bijzondere Felix Nussbaum Haus werd ontworpen door Daniel Liebeskind en alleen daarom zou je al even langs het museum moeten. Het is een bijzondere plek. En de collectie is ook heel erg goed.

Marienkirche

Marienkirche Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

De kerstmarkt in Osnabrück staat voor de Marienkirche op de Rathausplatz, dus dan kun je de kerk net zo goed even bezoeken. De kerk zelf is vrij sober, maar het is vooral leuk om de toren van de kerk te beklimmen, omdat je vanaf de top het mooiste uitzicht over de stad hebt. En als het al wat schemert, is het natuurlijk prachtig uitkijken over de verlichte kerstmarkt in Osnabrück.

Wijnproeverij

Das Wein Cabinet | Mooistestedentrips.nl

Ben je voor de kerstmarkt in Osnabrück, maar wil je ook wat leuks ondernemen. Denk eens aan een wijnproeverij bij Das Wein Cabinet. Je kunt kiezen voor een wijnproeverij van wijnen uit een specifieke regio of voor een speciaal seizoen. Het is een aanrader om de proeverij van Duitse wijnen te doen. Bierliefhebber? Dan kun je bij Hausbrauerei Rampendahl terecht.

Dom St. Peter

Dom St. Peter | Mooistestedentrips.nl

Voor de Dom vind je ook een heel gezellige kerstmarkt in Osnabrück, maar vergeet de Dom St. Peter vooral niet even te bezoeken. Deze kerk stamt voornamelijk uit de 13de eeuw, maar heeft ook een heel mooie kloostergang van een eeuw eerder. Door de eeuwen heen is de kerk regelmatig beschadigd geraakt, bijvoorbeeld door branden en tijdens oorlogen. En daarom is het juist zo bijzonder dat deze kerk er nog staat.

Schloß Osnabrück

Schloss Osnabrück, foto door Simon Vonstein | Mooistestedentrips.nl

Het grote kasteel uit de baroktijd aan de rand van het centrum van Osnabrück, behoorde ooit tot de bisschop. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brandde het helemaal af en nadat het werd herbouwd kreeg het de functie van universiteitsgebouw. De tuinen achter het kasteel zijn de echte trekpleister, een perfecte plek voor een winterwandeling.

Kerstmarkt Osnabrück?
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

 

Kerstmarkt Osnabrück: bezoek de kerstmarkt in Osnabrück, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Nedersaksen > Osnabrück > Kerstmarkt in Osnabrück

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer