De leukste stedentrips in december

door Esther

Het kwik schiet onder nul, de feestdagen komen eraan, we hebben allemaal nog vrije dagen over. Ofwel: december is de perfecte maand om een stedentrip te maken. Bezoek kerstmarkten in Duitsland, België of zelfs in Frankrijk en luid het nieuwe jaar uitbundig in. Bekijk de leukste stedentrips in december.

Knus en eeuwenoud Trier

Stedentrip in december: naar de kerstmarkt in Trier | Mooistestedentrips.nl

Wil je naar de kerstmarkt in december, maar niet naar de geijkte bestemmingen, zoals Keulen of Düsseldorf? Wat dacht je van een bezoek aan de kerstmarkt in Trier, aan de Moezel? Trier is een verrassend leuke bestemming voor een stedentrip. De prachtige, historische Hauptmarkt staat in de adventperiode bomvol met kraampjes waar het ontzettend gezellig is. Maar je kunt op meer plekken in de stad terecht voor een glas glühwein of je kunt je laten verleiden tot een glas wijn in een wijnkelder van meer dan 1700 jaar oud.

Lees meer over Trier

Verrassend leuk in december: Nancy

Naar de kerstmarkt in Nancy, Frankrijk | Mooistestedentrips.nl

Vind je de meeste stedentrips in december maar saai en wil jij weleens iets anders dan een kerstmarkt in Maastricht of Duitsland? Denk dan ook eens aan Noord-Frankrijk. In Lotharingen is de kersttraditie bijvoorbeeld namelijk al net zo levend als in Duitsland, Engeland en België. Zo zou je best Nancy eens kunnen overwegen als je een bijzondere kerstmarkt wilt bezoeken. De Noord-Franse stad is sowieso een aanrader, want je kunt er het Place Stanislas bezoeken: het mooiste plein van Frankrijk. En je kunt in Nancy verschrikkelijk goed uit eten. In december is Nancy echter ook heel bijzonder, want op 6 december wordt hier gewoon Sinterklaas gevierd met een parade en een lichtshow op het Place Stanislas.

Lees meer over Nancy

Winterse stedentrip Luik

Kerstmarkt in Luik, foto door: WPT - J.P. Remy | Mooistestedentrips.nl

Wist je dat de grootste kerstmarkt van België eigenlijk heel dichtbij de Nederlandse grens ligt? Het kerstdorp van Luik is kilometers lang en bestaat uit meer dan 200 chalets. Je bent echt wel een goede dag zoet om ze allemaal langs te lopen. Natuurlijk kun je er wat lekkers drinken, maar ook wat leuke kerstinkopen doen.

Lees meer over Luik

Verrassend leuk Leuven

Stedentrip in december: naar de kerstmarkt in Leuven | Mooistestedentrips.nl

Een heel leuke stedentrip in december is Leuven. Ik vond Leuven in de winter echt prachtig. Je kunt er niet alleen naar de heel grote kerstmarkt, maar eigenlijk is de prachtige verlichte stad al reden genoeg om er in de winter langs te gaan. Zo is het schitterende stadhuis van Leuven prachtig verlicht en moet je beslist even door het altijd sfeervolle Begijnhof wandelen.

Lees meer over Leuven

Vier oud en nieuw in Antwerpen

Vier oud en nieuw in Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Wil je een keer oud en nieuw in het buitenland vieren? Dan moet je wat mij betreft echt in Antwerpen zijn. Het is rond de jaarwisseling zo ontzettend gezellig in de stad. Je kunt schaatsen op de Groenplaats, naar de kerstmarkt op de Markt en de grote kerstmarkt en winterse kermis langs de Schelde. Tegen middernacht wandel je naar de Schelde om naar het prachtige vuurwerk te kijken. Bekijk al mijn tips in het artikel Antwerpen: perfecte stedentrip voor oud en nieuw!

Plan een stedentrip Antwerpen met oud en nieuw

Stedentrips in december
Bewaar op Pinterest

De leukste stedentrips in december | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Kiki 4 december 2019 - 14:40

Hi Esther,
Bedankt voor deze leuke tips. Zelf zou ik in december graag nog een city tripje maken en daarvoor zocht ik inspiratie. Die heb ik zeker gevonden in jouw artikel. Ik denk dat het Leuven wordt!
Groetjes,
Kiki

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer