Kerstmarkt in Düsseldorf: de leukste tips

door Esther

Ik moet het ze toch nageven, die Duitsers. Ze weten van wanten als het om kerstmis gaat. En kerstmarkten, daarvoor moet je wat mij betreft toch echt in Duitsland zijn. Wil je naar de kerstmarkt, maar niet te ver van huis? Ga naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Bekijk alle tips en geniet van de kerstmarkt in Düsseldorf.

Kerstmarkt Düsseldorf? Zo plan je dat

  • Bekijk de actuele data voor de kerstmarkt in Düsseldorf.
  • Je kunt heel gemakkelijk met de trein naar Düsseldorf vanuit Nederland, er een rechtstreekse trein.
  • Ga je liever met de auto naar Düsseldorf, houd er dan rekening mee dat winterbanden verplicht zijn in Duitsland. Ook heb je een milieuvignet nodig als je met de auto naar Duitse steden rijdt.
  • Superhandig, veel hotels in Düsseldorf hebben speciale kerstarrangementen en dat kan zo maar eens leuk én voordelig uitpakken. Of je kunt een kant-en-klare kerstreis Düsseldorf boeken, inclusief hotel en treinreis. Dit kan zo maar eens goedkoper zijn dan alles zelf boeken.
  • Handig om bij je te hebben als je de kerstmarkt in Düsseldorf bezoekt: een Hop on hop off kaart. Zo kun je gemakkelijk naar de kerstmarkt in Düsseldorf én verschillende bezienswaardigheden in Düsseldorf bezoeken.
  • Lees alles over een stedentrip Düsseldorf.

Hotels Düsseldorf Kerstmarkt

Lindner Congress hotel Düsseldorf

Foto met dank aan Lindner Congress hotel Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Wil je logeren in een leuk hotel en genieten van een fijn kerstarrangement, dan is logeren bij het Lindner Congress Hotel een goed idee. Dit ruim opgezette hotel heeft heel fijne, grote kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het ontbijt is echt geweldig en met de tram reis je zo naar het centrum om de kerstmarkt te bezoeken. Wil je naar Düsseldorf met kerst? Dit is er het perfecte hotel voor.

Ruby Coco Hotel

Foto met dank aan het Ruby Coco Hotel | Mooistestedentrips.nl

Het Ruby Coco Hotel is een superleuk hotel in Düsseldorf, waarvoor je altijd wel een voordeelarrangement kunt boeken. Voor de kerstmarkt in Düsseldorf is dit een perfect hotel, want je wandelt vanaf het hotel zo het bekende winkelgebied van de stad in en de kerstmarkten liggen dus ook op wandelafstand. De lobby en bar zijn supergezellig ingericht, helemaal geen ramp om hier nog een drankje te doen aan het einde van de dag. En de kamers zijn stijlvol en netjes. Je komt hier niets tekort.

Living Hotel Düsseldorf

Foto met dank aan Living Hotel | Mooistestedentrips.nl

Het Living Hotel Düsseldorf is een ontzettend fijn hotel, vooral als je met de auto komt. Want je krijgt er een gratis parkeerplaats. Bovendien vind je er altijd speciale arrangementen, zo ook voor kerst in Düsseldorf. Het hotel is bovendien perfect voor Düsseldorf met kerst, want in de kerstperiode is het hotel mooi versierd en je loopt in zo’n twintig minuten naar het centrum waar je de meeste kerstmarkten vindt. Het hotel heeft fijne kamers én appartementen, in de appartementen heb je een eigen kitchenette.

Kerstmarkt Düsseldorf: de leukste tips

Kerstmarkt in Düsseldorf: 7 kerstmarkten

Kerstmarkt Düsseldorf: ontdek de kersktmarkt in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Düsseldorf: ontdek de kersktmarkt in Düsseldorf (foto met dank aan Düsseldorf Tourismus) | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Düsseldorf, foto met dank aan Düsseldorf Tourismus, Andreas Jung | Mooistestedentrips.nl

Genieten op de kerstmarkt in Düsseldorf is helemaal niet moeilijk. Er zijn maar liefst zeven kerstmarkten, verspreid over de hele stad. Kraampjes met lekkers, maar ook vertier voor de kinderen en muziek. De meest bekende kerstmarkt in Düsseldorf is die op de Marktplatz. De kraampjes zijn er gebouwd en geschilderd in dezelfde stijl als de Düsseldorfse Altstadt, waardoor de kerstmarkt echt een Renaissance uitstraling krijgt. Je kunt er prachtige handgemaakte glazen kerstballen en houten figuurtjes kopen.

Wat minder bekend, maar zeker leuk om te bekijken is de kerstmarkt op de Schadowplatz die enkele jaren terug helemaal is vernieuwd. Deze kerstmarkt in Düsseldorf, die voor het hypermoderne Kö-Bogen ligt, ziet eruit als een Scandinavisch dorpje en in de winkels van het nabijgelegen Liebeskind gebouw is het fijn, warm en droog kerstshoppen.

Schaatsen in Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf: schaatsen in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Wil je wel wat meer doen dan alleen de kerstmarkt in Düsseldorf bezoeken? Bind dan de schaatsen onder op de Gustaf-Gründgens-Platz. Daar staat namelijk een gigantische ijsbaan. Het is geen enkel probleem als je je eigen schaatsen niet bij je hebt, want die kun je er gewoon huren. En na al die inspanning is het goed bijkomen bij één van de kraampjes naast de schaatsbaan. Je bestelt hier bijvoorbeeld glühwein en aardappelpannenkoekjes.

Kerstmis tour

Düsseldorf kerst, foto met dank aan Düsseldorf Tourismus, Andreas Jung | Mooistestedentrips.nl

De adventperiode wordt door de Duitsers erg serieus genomen. Naast de vele kerstmarkten, die je in elk Duits gehucht wel kunt vinden, besteden Duitsers ook heel veel aandacht aan verlichting en decoratie. Wil je Düsseldorf in volle kerstglorie aanschouwen en wat mee te weten komen over de Duitse kersttradities? Ga mee met een kerstwandeling door de Altstadt. Terwijl je door de smalle, oude straatjes wandelt en de geuren van kaneel, speculaas en geroosterde kastanjes je neus binnendringen, trakteert de gids je op traditionele verhalen en versjes. En natuurlijk ontbreken de glühwein en kerstkoekjes niet tijdens deze wandeling.

Kerstmarkt in Düsseldorf voor kinderen

Kerstmarkt in Düsseldorf voor kinderen, foto met dank aan Düsseldorf Tourismus, Andreas Jung | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt in Düsseldorf voor kinderen, foto met dank aan Düsseldorf Tourismus, Andreas Jung | Mooistestedentrips.nl

Naar de kerstmarkt in Düsseldorf met kinderen? Dat is een goed idee, want de kerstmarkt in Düsseldorf is voor kinderen ook echt een feestje. Zo kunnen zij (leren) schaatsen, een ritje maken in de carrousel, mooie kerstknutsels maken en op de foto met de kerstmarkt. Düsseldorf is sowieso een heel kindvriendelijke stad. Wil je naast de kerstmarkt in Düsseldorf nog meer leuks doen met de kinderen? Denk dan bijvoorbeeld aan de Aquazoo, een rondvaart op de Rijn, de top van de beroemde Rheinturm of een ritje in de Hop on hop off bus. Bekijk ook alvast de leukste familiehotels in Düsseldorf.

Kerstmarkt Düsseldorf
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt Düsseldorf: alle tips voor een bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Düsseldorf: alle tips voor een bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Stedentrip Düsseldorf > Kerstmarkt Düsseldorf

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

Nina 7 november 2018 - 15:51

Ik ben nog nooit in Düsseldorf geweest, maar het staat wel op de agenda. De gezellige tijd rond kerstmis lijkt mij inderdaad een uitstekende periode.

Antwoord
Carmen 22 december 2018 - 17:39

Ik heb al eens het genoegen gehad naar de Düsseldorfse kerstmarkt te gaan, echt leuk!!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer