De leukste steden om oud en nieuw te vieren

door Esther

Stedentrip met oud en nieuw? Wil je oud en nieuw in het buitenland vieren? Of gewoon een nachtje weg en dichtbij huis het nieuwe jaar in luiden. Dat is een goed idee. Bekijk waar het leuk feesten is rond de jaarwisseling. Dit zijn 10 geweldige stedentrips om oud en nieuw te vieren.

10x stedentrip met oud en nieuw

Antwerpen

Stedentrip oud en nieuw: Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Een geweldige stedentrip met oud en nieuw is, met stip op nummer één, wat mij betreft toch Antwerpen. Het is in de kerstvakantie echt heel leuk in de stad. Natuurlijk kun je er geweldig winkelen, maar je kunt ook de Zoo in winterse sferen bezoeken, schaatsen op de Groenplaats en naar de kerstmarkt langs de Schelde en op de Grote Markt. Bekijk alle tips in mijn artikel Antwerpen: perfecte stedentrip voor oud en nieuw!.

Plan een stedentrip Antwerpen met oud en nieuw

Lees meer over Antwerpen

Madrid

Oud en nieuw in het buitenland: Madrid | Mooistestedentrips.nl

Oud en nieuw in het buitenland vieren? Dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Madrid, maar dat zou je toch eens moeten doen. In de Spaanse hoofdstad is het namelijk echt leuk rond de jaarwisseling. Je eet er oesters, of konijn. Om middernacht werk je twaalf druiven naar binnen. Vervolgens dans je de hele nacht en eet je ’s ochtends de lekkerste churros van heel Spanje. Hoe dat allemaal zit met deze tradities, die druiven en churros lees je in het artikel Oud en nieuw vieren in Madrid.

Oud en nieuw in Madrid vieren?

Lees meer over Madrid

Edinburgh

Foto met dank aan Roddy Scott | Mooistestedentrips.nl

In Edinburgh vier je geen oud en nieuw. In Edinburgh vier je Hogmanay. De tradities rondom de jaarwisseling gaan terug tot de tijd van de Vikingen. Op 30 december is er een grote optocht van tienduizenden mensen die met een fakkel de straat op gaan, om de terugkomst van het daglicht te vieren. Op oudejaarsavond zijn er veel feesten in de stad. Wil je naar het officiële oudejaarsfeest? Dan moet je van te voren kaartjes kopen. Je kunt dan genieten van optredens en het prachtige vuurwerk boven Edinburgh Castle zien om middernacht. Het eten en drinken op het terrein is erg duur, maar je mag ook je eigen consumpties meenemen. Dat doen de meeste Schotten.

Plan je stedentrip Edinburgh

Lees meer over Edinburgh

Dublin

Oud en nieuw in het buitenland: Dublin | Mooistestedentrips.nl

In Dublin houden ze van een feestje en dat blijkt ook maar weer tijdens de jaarwisseling. Wil je oud en nieuw in het buitenland vieren? Dan stelt Dublin je niet teleur. Je kunt naar het New Year’s Festival waar je bij het beroemde Custom House aftelt naar het nieuwe jaar. Begeef je naar de oevers van de rivier Liffey om te genieten van een geweldige vuurwerkshow.

Plan een stedentrip Dublin met oud en nieuw

Lees meer over Dublin

Brussel

Leuke stedentrips oud en nieuw: Brussel | Mooistestedentrips.nl

Brussel is één van de leukste stedentrips om oud en nieuw te vieren. Zet koers naar de Grote Markt om om middernacht van een gigantische vuurwerkshow te genieten. Daarna barst het feest pas echt goed los. Op de Kunstberg kun je genieten van live muziek en rondom de Beurs kun je de hele nacht dansen.

Oud en nieuw in Brussel

Lees alles over Brussel

Berlijn

Oud en nieuw in het buitenland: Berlijn | Mooistestedentrips.nl

Heb je nog nooit oud en nieuw in het buitenland gevierd en zoek je naar een toffe stad om een feestje te vieren? Dan moet je echt een stedentrip Berlijn maken. Rondom de Brandenburger Tor kun je genieten van optredens en je kunt overal wel wat te eten of drinken kopen. Je kunt in Berlijn op verschillende plekken terecht om van geweldige vuurwerkshows te genieten, zoals de Oberbaumbrücke, Teufelsberg of Monumentenbrücke.

Plan een stedentrip Berlijn met oud en nieuw

Lees alles over Berlijn

Dresden

Stedentrip oud en nieuw: Dresden | Mooistestedentrips.nl

Een verrassende stedentrip om oud en nieuw te vieren: Dresden. De schitterende skyline van de stad komt fantastisch tot zijn recht. In het oude hart van de stad kun je de hele avond genieten, maar vlak voor middernacht zet je koers naar de Elbe. Bij de Semperoper of vanaf de Augustusbrücke kun je genieten van een fantastische vuurwerkshow.

Plan een stedentrip Dresden

Lees alles over Dresden

Rotterdam

Oud en nieuw in Rotterdam: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip met oud en nieuw, maar niet te ver weg? Dat hoeft ook helemaal niet, want in Rotterdam kun je ook spectaculair oud en nieuw vieren. De vuurwerkshow bij de Erasmusbrug is misschien wel de mooiste in Nederland. Je kunt ook naar verschillende feesten en festivals in Rotterdam tijdens je jaarwisseling, zoals het Tik Tak festival of Triple A New Years Ball.

Plan een bezoek aan Rotterdam met oud en nieuw

Lees meer over Rotterdam

New York

Oud en nieuw in New York vieren: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Oud en nieuw in het buitenland vieren en echt eens uitpakken? Tsja, dan moet je wel een stedentrip New York maken. Oud en nieuw staat in Nee York bekend om het vallen van een enorme bal op Times Square. Er komen duizenden mensen op af, dus je moet er vroeg bij zijn. En dat is in de kou misschien wel wat teveel van het goede. Een superleuk alternatief is een oud en nieuw cruise. Je gaat om elf uur ’s avonds aan boort, geniet van een drankje en kunt vervolgens vanaf het water genieten van de mooie vuurwerkshows. Een andere goede plek om oud en nieuw in New York te vieren is Central Park. Om middernacht wordt er vuurwerk afgestoken vanaf Bow Bridge-Cherry Hill en je kunt dit vanuit het hele park zien.

Naar new York met oud en nieuw

Lees meer over New York

Wenen

Stedentrip oud en nieuw: Wenen | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip oud en nieuw in stijl? Dan moet je natuurlijk naar Wenen toe. Op oudejaarsdag staat de hele Altstadt van wenen vol met podia. Hier kun je ’s avonds genieten van indrukwekkende klassieke concerten. De Stephansplatz wordt zelfs helemaal omgetoverd tot een danszaal in de openlucht, dus als je weet hoe je moet walsen: doe vooral mee. Om middernacht kun je vanaf de Rathausplatz het mooie vuurwerk zien.

Plan een stedentrip Wenen

  • Je vliegt al voordelig naar Wenen, bijvoorbeeld met Transavia vanaf Rotterdam.
  • Er zijn heel veel leuke hotels in Wenen, maar ze zijn niet heel goedkoop. Probeer in ieder geval het Magdas Hotel waar je redelijk voordelig kunt overnachten.
  • Liever vlucht en hotel in één keer boeken? Bekijk of je een goedkope stedentrip Wenen kunt vinden.

Lees meer over Wenen

Stedentrip oud en nieuw: bekijk 10 leuke stedentrips voor oud en nieuw | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer