Stedentrip Sevilla

Tijdens een stedentrip Sevilla ontmoet Spanje een beetje Noord-Afrika. Oude Moorse paleizen staan gebroederlijk in wijken met smalle straatjes en mooie pleintjes. Voeg hier flamenco, tapas en de Spaanse zon aan toe en je weet bijna niet welke bezienswaardigheden Sevilla je als eerste moet gaan bekijken. Bekijk alle tips over een stedentrip Sevilla.

Stedentrip Sevilla, Plaza España Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla, Plaza España Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla: Flamenco Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla: Flamenco Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla, tips Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla, tips Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla, alles over Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla, alles over Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla, bezienswaardigheden Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla, bezienswaardigheden Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Stedentrip Sevilla: Metropol Parasol Sevilla | Mooistestedentrips.nl Stedentrip Sevilla: Metropol Parasol Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Beste reistijd Sevilla

De zomers van Sevilla zijn smoorheet, met temperaturen dik in de 40°C. Blijf er liever weg in juli en augustus. De rest van het jaar is het weer perfect voor een stedentrip Sevilla, zelfs in het winter. In het najaar kun je heerlijk nazomeren in de stad. Bekijk het actuele weer in Sevilla.

Vliegen naar Sevilla

Je kunt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Sevilla vliegen met Transavia. Met Vueling en Iberia vlieg je naar Sevilla met een overstap. Met RyanAir vlieg je vanaf Eindhoven wel rechtstreeks naar Sevilla. Wat is voor jou handig, snel en goedkoop? Vergelijk vliegtickets naar Sevilla.

Stedentrip Sevilla plannen

Stedentrip Sevilla plannen: alles in één
Wil je een stedentrip Sevilla plannen en alles in één keer tegelijk boeken, dus vlucht, hotel en transfer samen? Kijk dan even of je een goede aanbieding naar Sevilla kunt vinden. Vaak kun je hele goede deals vinden, bijvoorbeeld 4 nachten, waarvan 1 nacht gratis en zijn er leuke hotels te vinden. Heel handig.

Stedentrip Sevilla plannen: alles los boeken
Liever zelf bepalen wanneer en hoe laat je vliegt en heb je liever een ruime keuze aan hotels en appartementen? Dan kun ook zelf een stedentrip Sevilla samenstellen. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Je gaat op zoek naar een goedkoop vliegticket naar Sevilla. Vervolgens ga je op zoek naar een leuk hotel of appartement (hieronder zet ik mijn favoriete hotels voor je op een rijtje). En ook een transfer van het vliegveld naar je hotel kun je online reserveren.

Openbaar vervoer in Sevilla

Van het vliegveld naar de stad
Om in Sevilla van het vliegveld naar het centrum te reizen, stap je eenvoudigweg op de bus. Met buslijn EA rijd je in zo’n 35 minuten naar verschillende stops in het centrum van Sevilla.

Openbaar vervoer in Sevilla
Op zich is het centrum van Sevilla goed te belopen, maar wil je meer zien en ook andere wijken bezoeken? Dan is de bus nemen een goed idee. Het openbaar vervoer is in Sevilla prima geregeld met bussen. Een enkel kaartje kost €1.

Hop on hop off
Maak je maar een korte stedentrip Sevilla en wil je veel in een korte tijd zien? Koop dan een kaartje voor de hop on hop off bus. Heel handig: je ticket is ook een soort kortingskaart, want met je tickets kun je gratis mee met 4 wandelingen. Daarnaast kun je gratis naar binnen bij een aantal bezienswaardigheden. En kun je goedkoop uit eten, met een gratis karafje wijn erbij. Best een goede deal.

Fietsen in Sevilla

Highlights Sevilla fietstour
Maak je maar een korte stedentrip Sevilla, maar wil je Sevilla goed leren kennen? Stap dan op de fiets. In drie uur tijd fiets je met een gids langs de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla en hoor je allemaal bijzondere feiten over de bewogen geschiedenis van de stad. Je komt fietst bijvoorbeeld door de Barrio Santa Cruz, langs de Giralda en Torre de Oro.

Fietsen en tapas
Sevilla is een geweldige stad om met de fiets te ontdekken. De stad is behoorlijk vlak en de wegen zijn goed geschikt voor fietsers. Echt iets voor ons Nederlanders dus om lekker op de fiets te stappen. Tijdens deze fietstocht ga je niet alleen met een gids langs de meest bijzondere highlights van Sevilla, maar ga je ook nog eens tapas eten. Want Sevilla is misschien wel de stad in Zuid-Spanje waar je de beste tapas kunt eten. En waarschijnlijk ben je na een fietstocht ook wel toe aan patatas bravas, sardientjes, kaasjes en worst in een gezellige tapasbar.

Fietsen tijdens Feria de Abril
Ben je tijdens de feria de abril in Sevilla? Lucky you! Dit is misschien wel één van de meest bijzondere traditionele feesten in Spanje en wordt jaarlijks van 20 tot en met 26 april gevierd. Sevilla is dan schitterend versierd en overal zie je prachtig aangeklede mensen die dansen, eten en feesten. Hoewel het heel druk is in deze periode is het wel heel bijzonder om mee te maken. Wil je je in het feestgedruis storten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en wil je wel wat meer weten over het feest? Dan kun je tijdens de feria de abril mee met een bijzondere thema fietstocht. Je stapt om 6 uur ‘s avonds op de fiets en fietst door de stad naar het festivalterrein van de Feria de Sevilla. Je ziet er kraampjes, Alameda de Hercules en Metro Sol Parasol. En natuurlijk stap je even af voor een drankje, zodat je de sfeer echt goed kunt opsnuiven.

Fiets huren in Sevilla
Wil je zonder gids op pad en alle vrijheid hebben, tijdens je stedentrip Sevilla? Prima! Je kunt namelijk heel gemakkelijk een fiets huren in Sevilla. Vanaf €12 kun je op pad. De huurfietsen zijn erg goed en de fietsverhuur is elke dag open.

Bezienswaardigheden Sevilla

Historische bezienswaardigheden in Sevilla

Kathedraal van Sevilla en Geralda
De indrukwekkende kathedraal van Sevilla is tussen 1402 en 1517 gebouwd en is één van de grootste kathedralen ter wereld. Hij is maar liefst 126 meter lang en 83 meter breed en het plafond is 37 meter hoog. Met recht dus één van de top bezienswaardigheden in Sevilla. Ook het interieur van de kerk is groots te noemen. Met een altaarstuk dat bestaat uit 36 vergulde delen. En natuurlijk mag je het graf van Columbus niet overslaan. Een bedevaart voor reizigers. Beklim de toren van de kathedraal, de Geralda, voor een prachtig uitzicht vanaf de top. Koop je kaartje van te voren online, het kan druk zijn.

Het koninklijk paleis van Sevilla: Alcázar
Als je maar één ding zou mogen bekijken tijdens je stedentrip Sevilla zou het wat mij betreft het Real Alcázar de Sevilla moeten zijn, ofwel het koninklijk paleis. De bouw van dit gigantische complex begon in de 10de eeuw onder Moorse heerschappij en was klaar in de 12de eeuw.  Tot aan de 19de eeuw werden er steeds nog stukken aangebouwd. Je hebt ook echt wel een paar uur nodig om het prachtige paleis te bezoeken, ook de lommerrijke tuinen boordevol grote palmen en bloemenstruiken mag je niet missen. Plan je bezoek van te voren en koop je kaartje online om wachtrijen te omzeilen.

Plaza de Toros
Stierenvechten is en blijft heel controversieel. Niet alleen wereldwijd, maar zeker ook in Spanje. Toch is het de stierenvechtersarena heel bijzonder om te zien tijdens je stedentrip Sevilla. Alleen al omdat het historische gebouw zo mooi is. Het is echt een ode aan de Spaanse geschiedenis en tradities. Het gebouw werd aan het einde van de 18de eeuw gebouwd in barok. Sevilla is één van de weinige plekken waar je nog gevechten kunt bijwonen, maar doe je dat liever niet dan kun je ook op een ander moment de arena bezoeken.

Torre de Oro
Vanaf de oevers van de rivier en de bruggen van Sevilla kun je de Torro de Orro, de toren van goud al zien liggen. De toren werd in de 13de eeuw gebouwd en is nog niet zo lang geleden helemaal gerestaureerd. Loop er even naar binnen om een klein, maar interessant scheepsvaartmuseum te bezoeken.

Casa de Pilatos
Eén van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Sevilla is Casa de Pilatos, een prachtige villa gebouwd in de 15de eeuw. Je vindt de villa aan de Plaza de Pilatos. Je vindt alles in de Casa de Pilatos wat je ook in het Alcázar kunt zien, maar dan op een kleinere schaal. Het huis is, volgens de traditie, om een prachtige binnenplaats gebouwd. Deze plek is zo bijzonder dat het een paar keer als decor voor een film heeft gediend. Een bezoekje waard.

Musea in Sevilla

Museo de bellas artes
Het gebouw waarin het museum huist, een oud klooster, is al even mooi als de collectie erin. Het museum heeft onder andere werken van Goya, Murillo, Millian en Ribera.

Museo del Baile Flamenco
In Sevilla wil je natuurlijk meer te weten komen over Flamenco en een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco is er perfect voor. Je leert in dit museum hoe in flamenco zang, dans en de gitaar samenkomen tot één kunstvorm. Er zijn bijzondere interactieve tentoonstellingen en de mooiste kostuums te zien. Daarnaast kun je heel mooie schilderijen en foto’s van flamenco dansers bekijken en zelfs workshops volgen. Kenners noemen dit één van de beste musea van Spanje. Woon ook één van de flamenco shows bij die dagelijks op het programma staan.

Museo Arqueológico de Sevilla
Je vindt dit musem op Plaza España, één van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla. Je vindt er schitterende historische overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Bekijk in ieder geval het beeld: Venus de Itálica. Echter, de Carambolo schat is de belangrijkste trekpleister van het museum. Deze schat werd in 1958 ontdekt en bestaat uit een gouden ketting en stukken van een kroon die uit de 6de eeuw dateren.

Leuke wijken in Sevilla

Santa Cruz
Je vindt Santa Cruz vlakbij de kathedraal. De oude Joodse wijk van Sevilla, Santa Cruz, is één van de leukste en meest iconische wijkjes. Het is de eerste plek waar de meeste toeristen even doorheen wandelen en dat is wel te begrijpen. Het is een labyrinth aan smalle straatjes, vergeven van vrolijk gekleurde huisjes en plejtjes omzoomd door sinaasappelbomen. Hiervan kom je echt in de vakantiestemming. Santa Cruz zit boordevol goede tapasbars en flamenco tenten.

Triana
Vanaf het centrum gezien, moet je de rivier oversteken om in Triana terecht te komen. Dit is de wijk in Sevilla waar van oudsher de zigeuners woonden. Triana is nu één van de bekendste bezienswaardigheden in Sevilla, want de buurt zit tjokvol verhalen en legenden. De bekendste stierenvechters uit Spanje woonden in deze wijk en je kunt hier de beste traditionele tapasbars van de stad bezoeken. Echte highlights van de wijk is Mercado de Triana, waar je terecht kunt voor de fijnste lekkernijen van de stad.

Arenal
De wijk rondom de stierenvechtersarena heet Arenal en is een wirwar van straatjes, daterend uit de 18de eeuw. Het is er mooi en je kunt zien dat het nu een goede buurt is, waar je flink de portemonnee mag trekken voor een appartementje. Ooit was deze buurt de toegangspoort tot de haven van Sevilla, één van de belangrijkste havens in Europa nadat Columbus terugkwam van zijn Amerika-avontuur.

Los Remedios
Ten zuiden van Triana vind je de buurt Los Remedios. En elke april barst het hier uit haar voegen tijdens de Feria de Abril. De feestweek begint elk jaar twee weken na Pasen en je kunt de wijk dan herkennen aan een toegangspoort speciaal gebouwd voor de festiviteiten. Maar de rest van het jaar is de wijk ook het bezoeken waard, want het is een lekker bedrijvige wijk. Wandel vooral even over de Avenida de la Republica Argentina. Lees meer over Feria de Abril in het artikel Vier de lente in Sevilla.

Macarena
Net ten noorden van het historische centrum begint Macarena. In deze wijk vind je nog overblijfselen van de oude Moorste stadsmuren van sevilla. De wijk werd al in de 12de eeuw uit de grond gestampt. De stadsmuren liggen tussen de oude stadspoorten Puerta de la Macarena en Puerta de Cordoba. Deze zijn echt een bezoekje waard. Je kunt in Macarena ook de oudste markt van de stad, Mercado de la Feria, bezoeken. Tijdens de heilige week begint in deze wijk één van de meest populare processies.

Gratis bezienswaardigheden in Sevilla

Metropol Parasol
Bij een stedentrip Sevilla denk je aan oude pleinen en historische highlights. Dus Metropol Parasol zal als een fijne, moderne verrassing komen. Het bouwwerk doet de bewoners van Sevilla denken aan een champignonnetje. Het is het grootste houten bouwwerk ter wereld en er valt ontzettend veel te doen. Zo kun je er naar de bioscoop en naar het museum, waar je Romeinse opgravingen ziet die tijdens de bouw werden gevonden. De highlight is echer ‘El Mirador’ (het uitzicht) als je gratis naar de top van Metropol Parasol wandelt.

Gratis stadswandeling
Maak je maar een korte stedentrip Sevilla en wil je toch de belangrijkste bezienswaardigheden zien? Dan is het handig om met deze gratis stadswandeling mee te gaan. Je kunt elke dag mee met een wandeling o 11 uur ‘s ochtends en 5 uur ‘s middags. Je kunt kiezen uit verschillende thema-wandelingen. Zo kun je mee met een historische wandeling, een wandeling door de wijk Triana en een wandeling waarbij je alles te weten komt over flamenco. Het wordt wel op prijs gesteld als je je gids aan het einde een fooi geeft.

Plaza España
Eén van de meest bekende bezienswaardigheden in Sevilla is nog helemaal gratis ook. Plaza España is gemaakt voor de Expo in 1929 en is een echte must-see tijdens je stedentrip Sevilla. Het is maar liefst 50.000 vierkante meter groot en er valt zo veel te bekijken. Plaza España ligt aan de rand van het centrum en heeft als bijnaam ‘het Venetië van Sevilla’, omdat je er een flinke gracht vindt, van zo’n 500 meter lang. Rondom het plein vind je 48 nissen, bekleed in de mooiste tegeltjes die de verschillende provincies van Spanje uitbeelden. Leuk weetje: Plaza España was ook ooit het decor van Lawrence of Arabia en Star Wars.

Parque de María Luisa
Vlakbij Plaza España vind je misschien wel het mooiste park van Sevilla, het Parque de María Luisa. Het park staat ook op de Spaanse monumentenlijst en vreemd is dat niet. Oorspronkelijk maakte het park deel uit van het San Telmo paleis. De tuinen zijn geïnspireerd op die van het Alcázar en de Generalife van het Ahambra in Granada. Resultaat: het park is echt een plaatje.

Flamenco in Sevilla

Tablao Flamenco el Arenal
Tablao el Arenal is één van de beroemdste flamenco-clubs in Sevilla en hier dansen echt toppers. Als je een show wilt bijwonen, doe je er goed aan van te voren tickets te reserveren. Je woont een show bij van zo’n 2 uur waarbij je in vervoering zult raken van de bijzondere dans. De drankjes zijn bij je kaartje inbegrepen, diner kun je eventueel ook bijboeken.

Alvarez Quintero
Alvarez Quintero is een heel populair theater en bar om een flamenco show bij te wonen. Niet zo gek ook, want je vindt Alvarez Quintero op zo’n 20 meter van de kathedraal. Hier een show meepikken is dus erg gemakkelijk. Kaartjes kun je het best van te voren kopen en zijn niet eens zo heel duur. De traditionele flamenco show duurt zo’n anderhalf uur.

Eten en drinken in Sevilla

Al Aljibe
Op zoek naar een goede tapasbar in Sevilla? Dan moet je gewoon even langs Al Aljibe, waar je tot diep in de nacht kunt eten en drinken. Je kunt in de tuin of op de eerste verdieping tapas eten. Op het dakterras, waarvoor je wel moet reserveren, kun je ook grotere gerechten bestellen. Maar waar en wat je ook bestelt, je kunt er echt smullen. Wat dacht je van ossenstaartburger, gefrituurde kabeljauw of eendenpathé?

Bodega Santa Cruz
De meeste buurtbewoners kennen deze tapasbar als Las Columnas en het is mijn favoriete tapasbar in Sevilla. Het is er eigenlijk stevast lekker druk, maar doe als de locals en eet gewoon buiten je tapas op. Je drinkt en eet fantastisch bij Bodega Santa Cruz, voor slechts €2 per hapje.

Bodequita Romero
Een restaurant waar je maar naar terug blijft komen. Je moet hier beslist de specialiteit Pringá Montadito proberen, een getoast broodje met verschillende soorten vlees erin. Ook de gemarineerde aardappeltjes, varkenswangetjes en groentegerechten zijn heerlijk. De wijnkaart is ook behoorlijk indrukwekkend.

Arte y Sabor
Als je wat meer wilt dan alleen tapas, dan moet je zeker even aanschuiven bij dit restaurant. Je bestelt hier niet alleen Spaanse kost, maar ook Noord-Afrikaanse gerechten. Er staan geweldige visgerechten op de kaart en ook de salades zijn om je vingers bij af te likken. In Spanje staat vaak niet meer dan een gemixte salade of tomatensalade op de kaart, maar hier kun je je tanden in heel goede maaltijdsalades zetten.

Eslava
Als je aan de locals vraagt waar je echt een keer moet eten tijdens je stedentrip Sevilla, dan duwen ze je resoluut in de rechting van Eslava. Want hier bestel je niet zo maar tapas, maar echt heel bijzondere gerechtjes. Je kunt bijvoorbeeld genieten van een champignontaartje met gepocheerd en en truffels of gevulde inktvis. De inrichting van het restaurant is ook lekker fris en modern, wat ook een fijne afwisseling is met de traditionele tapasbars.

El Pintón
Oud ontmoet nieuw en fris in dit geweldige restaurant in Sevilla. Het is de perfecte plek om tapas te eten en cocktails te drinken. Het restaurant is gebouwd in een aaneenschakeling van oude gebouwen, die prachtig wit geschilderd zijn. Het heeft een industriële uitstraling, maar wel met echt Andalusische details en prachtige tegels op de muren. Een aanrader.

Dagtrips vanuit Sevilla

Córdoba
Met een kort ritje per trein of bus ben je zo in Córdoba, een van de mooiste steden in Andalusië en ideaal voor een dagtrip vanuit Sevilla. Córdoba is vooral bekend door de Mezquita, de Grote Moskee. Deze stamt al uit de 8ste eeuw en werd in de 13de eeuw door de christenen veroverd. Zij bouwden een kathedraal in het hart van de moskee. De mix van Moorse en Gothische architectuur is subliem. Ook de Judería, de Joodse wijk met interessante synagoge, en het Alcazar de los Reyes zijn erg interessant. Heb je weinig tijd? Dan is het een aanrader om Cordoba op de fiets te ontdekken, je kunt al in 2,5 langs alle highlights in Cordoba fietsen.

Fietsen door Analusische dorpjes
Andalusië is zo ontzettend mooi, en je hebt er schitterende dorpjes. Een geweldige manier om Andalusië een beetje beter te leren kennen is om mee te gaan met deze fietsttocht door Andalusië. Je wordt ‘s ochtends met een busje opgehaald en gaat dan met een Engelstalige gids op pad. Je fietst door één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Spanje: Parque Natural Sierre Norte de Sevilla. Je vereert de dorpjes Constantina, San Nicolas del Puerto en Cazalla met een bezoek. Natuurlijk ga je authentiek lunchen en misschien ga je nog wel even zwemmen. Neem dus je badkleding en handdoek mee.

Santiponce
Vanaf het busstation aan Plaza de Armas kun je de bus nemen naar Santiponce, een plaatsje zo’n 7 kilometer buiten Sevilla waar je de grootste Romeinse opgravingen buiten Italië kunt bezichtigen. Je vindt er de Italiaanse resten van de Romeinse stad Itálica. Het amfitheater, de baden en mozaïeken zijn erg goed bewaard gebleven. Vlakbij is een museum met bijzondere opgravingen uit de stad. De ruïnes en het museum zijn op maandag gesloten.

Cadíz
Ben je de hitte van Sevilla beu en wil je even bijkomen aan het strand, maar ook nog wat cultuur snuiven? Dan is Cadíz een goed idee voor een dagtrip. Met de trein ben je er zo. Cadíz is de oudste stad van Spanje en is aan 3 kanten omzoomd door water. Even luieren op het strand is hier dus helemaal geen gek idee. Maar laat het centrum van de stad niet links liggen. Bezoek de imposante kathedraal en beklim de toren voor een schitterend uitzicht. Het plein waaraan de kerk is gelegen heeft gezellige terrassen net als het even verderop gelegen Plaza de San Antonio. Op Plaza de Mina waan je je in een park en kun je even uitpuffen. Winkelen kan leuk in de Calle San Francisco.

Hotels in Sevilla

La Parada de Marqués
Kleinschalig logeren, in een prachtig traditioneel Andalusisch hotel. Maar wel in stijl. De kamers zijn heerlijk fris en licht, soms voorzien van een houten vloer of een prachtige mozaïeken vloer. Sommige kamers hebben een fijn terras, anderen een leuk zitje in een erker. Daarnaast is er voor alle gasten een groot dakterras met zitjes en ligstoelen, om lekker van de zon en een drankje te genieten.

Hostal Plaza Santa Cruz
Centraler kun je bijna niet logeren in Sevilla, want dit hotel bevindt zich in de leukste buurt van de stad: de oude wijk Santa Cruz. Je wandelt binnen een minuutje naar de kathedraal en in de directe omgeving vindt je allemaal leuke bars en restaurants. De kamers van het hotel zijn lekker licht en keurig ingericht, met heel fijne bedden en mooi behang. Alle kamers liggen rondom een mooie, traditionele patio en je kunt gebruikmaken van het dakterras.

Hotel Simon
Zodra je Hotel Simon ziet, kun je alleen maar denken: wat een plaatje! Het hotel lijkt wel een Andalusische droom, met schitterend tegeltjes in alle vertrekken en exotische planten. De kamers zijn comfortabel en met warme kleuren. Alle belangrijke bezienswaardigheden in Sevilla liggen op enkele minuten wandelen.

Hotel Fernando III
Een ontzettend fijn hotel in het centrum van Sevilla. De kamers zijn ontzettend ruim en comfortabel. Maar nog veel belangrijker: er is een zwembad op het dakterras. Vanaf dit dakterras heb je een schitterend uitzicht over de Giralda en de andere bezienswaardigheden van Sevilla. ‘s Ochtends kun je er genieten van een fijn ontbijt, en ook het restaurant van het hotel is behoorlijk goed.

Artikelen over Sevilla

Meer stedentrips in Spanje

Pin It on Pinterest