Bezienswaardigheden Rome: 34x doen in Rome

door Esther

Er zijn zo veel bezienswaardigheden Rome, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Er zijn tientallen schitterende kerken, Romeinse overblijfselen, fantastische musea en heerlijke parken in Rome. Oh ja, en dan moet je natuurlijk ook nog naar Vaticaanstad. Duizelt het je een beetje? Geen zorgen, met deze complete lijst bekende en onbekende bezienswaardigheden Rome, kies jij zo je favorieten uit.

Stedentrip Rome: de voorbereidingen

 • Je kunt al heel goedkoop naar Rome vliegen, bijvoorbeeld met Transavia, EasyJet of KLM, vanaf verschillende vliegvelden in Nederland of de grensstreek. Vergelijk vliegtickets Rome en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
 • Ontdek de leukste hotels in Rome, ik ben bijvoorbeeld erg gek op Nerva Boutique Hotel, Room Mate Filippo en B&B Serafino. Ontdek de mooiste boutique hotels in Rome.
 • Liever niet eindeloos vergelijken? Kijk dan of je een goedkope stedentrip Rome kant-en-klaar kunt boeken, vaak zijn er leuke aanbiedingen.
 • Weinig tijd, maar toch veel bezienswaardigheden Rome in korte tijd bekijken? Dan kan ik je de fietstour highlights Rome echt van harte aanbevelen. Je gaat er met een Nederlandstalige gids op pad en ziet in korte tijd de mooiste attracties van de stad en krijgt er meteen goede achtergrondinformatie bij. Bovendien is fietsen een geweldige manier om de stad te leren kennen.
 • Maak je maar een stedentrip van een paar dagen en ben je bang dat je tijd tekort komt? Geen nood. In mijn artikel 3 dagen Rome, tips laat ik je zien dat je in een paar dagen heel veel kunt zien en doen.

Wat te doen in Rome? Ontdek alle (!) leuke bekende en onbekende bezienswaardigheden in Rome | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Rome: de voorbereidingen

 • Je kunt kiezen uit verschillende kaarten in Rome, waarbij je gratis of met korting naar binnen kunt bij verschillende bezienswaardigheden. En nog belangrijker: je slaat met deze passen de vaak lange wachtrijen in Rome gewoon over. De bekendste passen zijn de Roma Pass en de OMNIA Card.
 • Wat het verschil is tussen deze twee kaarten en of er ook handige alternatieven zijn, lees je in het artikel Vergelijken: Roma Pass of Omnia Card. Hieronder geef ik ook aan of je op een andere manier handig en goedkoop bij één van de bezienswaardigheden Rome binnen kunt komen.
 • Nog een handig hulpmiddel is de Hop on hop off bus in Rome. Voor relatief weinig geld kom je langs de bekendste attracties in de stad. Je hoeft niet te zoeken en je hoeft ook niet in de metro te kruipen.
 • Ook handig: een fiets huren in Rome. Dan ben je nooit extra tijd kwijt aan het openbaar vervoer en kom je al fietsend een heleboel leuke bezienswaardigheden in Rome tegen.
 • Neem een reisgids mee tijdens je stedentrip, bijvoorbeeld Time to Momo Rome en ANWB Extra Rome.

Bekende bezienswaardigheden Rome

Het Colosseum

Bezienswaardigheden Rome: Colosseum | Mooistestedentrips.nl

Je kunt natuurlijk niet om het Colosseum heen tijdens je stedentrip, het is immers één van de meest bekende bezienswaardigheden in Rome. Het is één van de oudste Romeinse arena’s, hoewel de arena in Verona nog net iets ouder is. Het Colosseum was eeuwenlang het toneel van gevechten tussen gladiatoren en wilde dieren. En een bezoekje zal je mond doen open vallen. Er staan altijd flinke rijen, dus gebruik je Roma Pass en de OMNIA Card of koop je toegangskaartje online.

Palatino en Forum Romanum

Bezienswaardigheden Rome: Palatino & Forum Romanum | Mooistestedentrips.nl

Als je een toegangskaartje voor het Colosseum hebt, of één van de kortingskaarten, kun je ook het Palatino en Forum Romanum bezoeken. Volgens de overlevering begint de geschiedenis van Rome hier. Het was op deze plek waar de broers Romulus en Remus door de wolvin werden opgevoed. Nadat de twee broers ruzie kregen en Romulus won, werd Rome naar hem vernoemd. De gegoede Romeinen woonden graag op deze heuvel, omdat de lucht er schoon was en ze ver van het ‘gepeupel’ af zaten. Je ziet dan ook nog steeds resten van grootse paleizen en villa’s. Geweldig om doorheen te wandelen, want overal heb je prachtige vergezichten over de rest van de stad. Echt een hoogtepunt tijdens je stedentrip Rome.

Via Appia

Fietsen in Rome, Baja Bikes Rome: Via Appia | Mooistestedentrips.nl

De Via Appia Antica is één van de oudste wegen van Rome. Ooit liep de weg helemaal door tot Brindisi in de hak van Italië. De weg werd 300 voor Christus al aangelegd, zodat de Romeinen zich tijdens oorlogen sneller zouden kunnen verplaatsen. Een groot deel van weg heeft nog de authentieke straatstenen en dankzij de vele Romeinse monumenten en cipressen langs de weg is een bezoekje aan de Via Appia ook nog eens heel romantisch. Het is leuk om de Via Appia op de fiets te ontdekken, want zo kun je veel in korte tijd zien en even aan de drukte van de stad ontsnappen.

Castel Sant’Angelo

Bekende bezienswaardigheden Rome: Engelenburcht | Mooistestedentrips.nl

Je kent Castel Sant’Angelo ook wel als de Engelenburcht. Dit kasteel, op loopafstand van Vaticaanstad, was eigenlijk bedoeld als praalgraf voor keizer Hadrianus. Later werd er nog een kapel bijgebouwd voor de aartsengel Gabriël, die in de 6de eeuw zou zijn verschenen boven het kasteel en een pestepidemie stopte. Vele Pausen gebruikten de burcht als schuilplek en later was het ook nog een beruchte gevangenis. Castel Sant’Angelo is pas vanaf 2000 open voor het publiek. Loop na je bezoek ook over de aangrenzende Ponte Sant’Angelo, de Engelenbrug, met daarop tientallen sculpturen van Bernini.

La Bocca della Verità

Bezienswaardigheden Rome: La Bocca della Verità | Mooistestedentrips.nl

Forum Boarium | Mooistestedentrips.nl

La Bocca della Verità maakt deel uit van Santa Maria in Cosmedin. Elke dag steken duizenden bezoekers hun hand in de mond van het beeld. Vroeger werd geloofd dat als je loog, je hand zou worden afgebeten. Hoe het nu zit met de beeltenis is onduidelijk. Vooralsnog gaan geleerden er vanuit dat het een riviergod is en dat er vroeger water uit de mond stroomde. Loop ook even naar het nabijgelegen Forum Boarium met daaraan een paar prachtige Romeinse tempels van ruim 2500 jaar oud.

Piazza Navona en Stadio Domiziano

Bekende bezienswaardigheden Rome: Piazza Navona | Mooistestedentrips.nl

Piazza Navona is één van de meest bekende en levendige pleinen van Rome en één van de belangrijkste trekpleisters van de stad. De fontein ‘De vier rivieren’ van Bernini, met Triton in het midden is de belangrijke bezienswaardigheid op het plein, hoewel er rondom het plein nog een paar prachtige paleizen staan. De terrasjes en toeristische kunstmarkt zijn ook altijd erg populair. Onbekend is wat er onder Piazza Navona zit en dat is één van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Rome: Stadio Domiziano. Dit is de eerste atletiekpiste van Rome en het Piazza Navona is bovenop de Romeinse piste gebouwd. Als je afdaalt, kun je de goed bewaarde overblijfselen nog bekijken. Wist je dat het Stadio Domiziano op de UNESCO Werelderfgoed staat?

Het Pantheon

Bezienswaardigheden Rome: Pantheon | Mooistestedentrips.nl

Als je mij naar mijn favoriete bezienswaardigheden in Rome vraagt, dan staat het Pantheon zonder twijfel op één. Het is één van de oudste gebouwen van Rome en was ooit een Romeinse tempel gewijd aan de Romeinse goden. Kort naar de bouw werd de tempel bijna verwoest, maar de Romeinse keizer Hadrianus liet hem prachtig herbouwen. Na de val van het Romeinse rijk werd er een kerk van gemaakt en er liggen heel wat bijzondere bekendheden begraven, zoals de schilder Raphael. In het Pantheon zie je christelijke en Romeinse symbolen door elkaar. Ontzettend interessant.

Circus Maximus

Bezienswaardigheden Rome: Circus Maximus | Mooistestedentrips.nl

In het Circo Massimo van het oude Rome werden de wagenrennen georganiseerd. Het bood plaats aan maar liefst 150.000 toeschouwers. Het stadion is meer dan 2500 jaar oud. Hoewel het ooit enorm was, zie je nu vooral een heel groot veld. De vorm is nog wel herkenbaar, het is omringd door ruïnes.

Onbekende bezienswaardigheden Rome

Thermen van Caracalla

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Thermen van Caracalla | Mooistestedentrips.nl

In Romeinse tijden waren er verschillende badhuizen, thermen, in Rome te vinden. Hier kwamen mensen niet alleen om te badderen, maar ook om sociale contacten op te doen. Eén van de grootste thermen-complexen in Rome zijn de Thermen van Caracalla, die maar liefst 120 hectare groot zijn. Ze boden plaats aan ruim 1600 bezoekers en er was niet alleen ruimte voor baden, maar ook voor winkels, tuinen, terrassen en massageruimtes. De vloeren waren bedekt met mozaïeken, waarvan je er nog een paar in de Vaticaanse Musea kunt zien. Bekijk ook het indrukwekkende aquaduct, waarmee al het water naar de thermen werd gevoerd.

Catacomben van Rome

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Catacomben van Domitilla | Foto met dank aan Opera Romana Pellegrinaggi

Er zijn verschillende Catacomben van Rome. Het christendom was namelijk in opkomst toen de Romeinen aan de macht waren en vroege christenen moesten letterlijk ondergronds wonen om vervolging te voorkomen. Er werd wel gezegd dat er een hele stad onder Rome werd gebouwd aan het begin van het christendom. Als je één van de catacomben in de stad wilt bezoeken, zijn de catacomben van Domitilla een aanrader. Deze catacomben stammen uit de 2de eeuw en zijn het grootst en het oudst. Ze bestaan uit maar liefst 150.000 graven en velen zijn versierd met fresco’s. Je mag de catacomben alleen met een gids bezoeken.

Het getto van Rome

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Getto van Rome | Mooistestedentrips.nl

Het klinkt spannender dan het is, het is namelijk heel leuk om het getto van Rome te bezoeken. Il Ghetto is namelijk het oude Joodse getto van de stad. Het is hier een fijne wirwar van straatjes en je ziet er nauwelijks toeristen, terwijl het toch slechts een kwartiertje lopen is van de Spaanse trappen. Koop een broodje en eet deze op bij de prachtige fontein ‘Fontana della Tartarughe’ met gebeeldhouwde schildpadden. Kom je ‘s avonds in deze buurt dan is het smullen geblazen bij Al Pompiere, waar je de heerlijkste regionale lekkernijen kunt proeven.

Villa Farnesina

Villa Farnesina | Mooistestedentrips.nl

Aan de rand van Trastevere vind je Villa Farnesina, een flink landhuis dat in de 16de eeuw werd gebouwd in opdracht van Agostino Chigi. De villa is gebouwd in een u-vorm en doet denken aan de villa’s uit de Romeinse tijd. Villa Farnesina is vooral bekend vanwege de bijzondere fresco’s, gemaakt door Raphaël, Sebastiano del Piombo en Giovanni Antonio Bazzi. Deze werken maken de villa het summum van Renaissance architectuur.

Villa Torlonia

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Villa Torlonia | Mooistestedentrips.nl

Wat is er nu lekkerder dan op een warme dag de beschutting van een mooi park zoeken en na een wandeling worden beloond met bijzondere kunst? Villa Torlonia werd gebouwd in de 19de eeuw en herbergt de kunstschatten van de familie Torlonia. Saignant detail, de Italiaanse dictator Mussolini huurde de villa in de jaren ’20 als zijn ambtswoning voor het symbolische bedrag van 1 lire per jaar, dus tijdens een bezoek zie je meteen waar Il Duce door de gangen stiefelde. Ga vooral lunchen op het terras, een aanrader.

Vlooienmarkt Porta Portese

Onbekende bezienswaardigheden Rome: vlooienmarkt Porta Portese | Mooistestedentrips.nl

De Porta Portese is de meest bekende vlooienmarkt van Rome en wordt sinds 1945 georganiseerd. Elke zondag kun je er vanaf ’s ochtends vroeg tot vroeg in de middag langs meer dan duizend kraampjes lopen. Je kunt er tweedehands en vintage speelgoed, boeken, vinyl en kleding. Let op bij het kopen van elektronica, want hier wil nog weleens gestolen waar bij zitten. De markt loopt van Via Portuense tot Piazza Ippolito Nievo en Piazza Porta Portese.

Bezienswaardigheden in Vaticaanstad

Tijdens je stedentrip Rome kun je gerust een halve tot een hele dag uittrekken om alle bezienswaardigheden in Vaticaanstad te bekijken. Ook hier zijn de wachtrijen vaak best lang, dus van te voren kaartjes kopen, is aan te raden. Als je een OMNIA Card hebt, is een bezoek aan de Vaticaanse Musea inbegrepen, maar hieronder vertel ik je nog meer manieren om Vaticaanstad soepel te bezoeken. Lees mijn artikel over Vaticaanstad voor meer handige tips

De Vaticaanse Musea

Bezienswaardigheden Rome, Vaticaanse Musea | Mooistestedentrips.nl

In de Vaticaanse Musea huist de grootste kunstcollectie ter wereld. Alles bij elkaar kun je door zo’n 7 kilometer aan gangen struinen en honderden zalen in lopen, om de meest uiteenlopende tentoonstellingen te bekijken. De collecties zijn zonder uitzondering bijzonder. Er zijn exposities met Egyptische mummies, zalen vol Romeinse bustes, historische landkaarten, boeken en moderne kunst. Je kunt verschillende routes nemen door de musea. Van een uur tot de hele dag. Ik raad aan om de route van 4 uur te nemen, zodat je daarna ook nog naar de Sint Pieter kunt. Alle routes komen uiteindelijk uit in de Sixtijnse kapel. Je kunt online kaarten reserveren, zodat je zonder te wachten meteen de musea in kunt.

Sint-Pietersplein

Vaticaanstad, Sint Pieter Plein | Mooistestedentrips.nl

Het Sint Pieter Plein is één van de meest bekende pleinen ter wereld en een bezoekje is gelukkig helemaal gratis. Het plein is ontworpen door Bernini en is omzoomd door enorme kolommen. Volgens Bernini stellen deze de moederlijke armen van de kerk voor. Je kunt je rustig een uur lang vergapen aan alle beelden en bijzondere bas-reliëfs. Ook de Zwitserse garde die, in klassiek tenue, voorbij komt gemarcheerd is een bijzonder gezicht.

Sint-Pietersbasiliek

Bekende bezienswaardigheden Rome: Sint-Pietersbasiliek | Mooistestedentrips.nl

De Sint Pieter Basiliek is zonder twijfel het absolute middelpunt van Vaticaanstad. Het is een spectaculair bouwwerk. De huidige kerk staat bovenop de oorspronkelijke kerk, die weer bovenop het graf van Petrus staat. Gelovig of niet, het is één van de meest heilige plekken ter wereld. De werken van Michelangelo en Bernini moet je er hebben gezien en wat mij betreft moet je ook de koepel van de Sint Pieter hebben bezocht, voor een prachtig uitzicht over het Sint Pieter Plein en de rest van Rome. Houd er rekening mee dat je respectvol gekleed moet zijn. Als je schouders, bovenarmen en knieën niet zijn bedekt, kom je er simpelweg niet in.

Musea in Rome

Galleria Borghese

Galleria Borghese | Mooistestedentrips.nl

Ook al één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Rome, de Galleria Borghese. Je kunt hier de meest waanzinnige kunst uit de renaissance zien. Zo vind je er de beroemde werken van Bernini, zoals David en Apollo en Daphne. Je kunt de sculpturen van heel dichtbij bekijken en de details zijn echt subliem. Daarnaast is er een grote collectie werken van Caravaggio. Je botst ook zo maar op mooie overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals schitterende mozaïeken vloeren. Je kunt Galleria Borghese alleen bezoeken als je van te voren een kaartje koopt, je kunt het museum dan twee uur bezoeken.

Capitolijnse Musea

Foto met dank aan Musei Capitolini

De Capitolijnse Musea zijn verschillende musea waar je de belangrijkste archeologische vondsten in Rome uit de oudheid en de renaissance kunt bekijken. Omdat er in Rome zo veel bijzonders wordt gevonden, kun je de collectie in 3 verschillende musea bekijken: Palazzo dei Conservatori, het Palazzo Nuovo en de Centrale Montemartini.

 • Palazzo Nuovo
  In Palazzo Nuevo vind je beeldhouwwerken, bijvoorbeeld van Romeinse keizers en filosofen. Één van de bekendste sculpturen is die van Venus Capitolina.
 • Palazzo dei Conservatori
  Dit palazzo is een binnenhof met verschillende monumentale beelden. In de omringende zalen kun je fresco’s van Giuseppe Cesari en schilderijen uit de renaissance en barok bewonderen. Er hangen bijvoorbeeld werken van Rubens en Caravaggio.
 • Galleria Lapidaria
  Palazzo Nuovo en Palazzo dei Conservatori zijn via Galleria Lapidaria verbonden met Centrale Montemartini.

Centrale Montemartini

Centrale Montemartini | Mooistestedentrips.nl

Antiek ontmoet elektriciteit in museum Centrale Montemartini. Tot een paar jaar terug was dit museum in Rome nog heel onbekend, nu is het echter één van de leukste bezienswaardigheden in Rome. Tot de jaren ’60 deed het gebouw nog dienst als elektriciteitscentrale en daarna raakte het industriële pand langzaam in verval. Zonde, eigenlijk. De Capitolijnse Musea hadden echter nog zo veel kunst in de depots liggen, dat werd besloten een groot deel tentoon te stellen in de oude centrale. Het is echt geweldig om eeuwenoude, Romeinse bustes te zien in zo’n bijzondere industriële omgeving.

Museum of Contemporary Art of Rome (MACRO)

Musea in Rome: MARCO | Mooistestedentrips.nl

Een leuke highlight in Rome als je het even gehad hebt met alle historische bezienswaardigheden in de stad. Het MACRO is een leuk museum voor hedendaagse kunst in Rome. He museum is gevestigd in een oud slachthuis en daarom biedt het enorme ruimtes, waarin installaties en flinke moderne kunstwerken heel mooi uitkomen. Omdat het museum tot laat in de avond open is, is het leuk om je bezoek af te sluiten in het gezellige café.

Museo Nazionale Romano

Foto met dank aan Museo Nazionale Romano

Dit is één van de meest prominente musea van Rome, waar de meest bijzondere klassieke kunst in Rome te zien is: Museo Nazionale Romano. Op de begane grond en eerste verdieping zie je eeuwenoude sculpturen, soms zijn de beeldhouwwerken meer dan 2000 jaar oud. Maar de fresco’s uit de Romeins Villa Livia en Villa Farnesia op de tweede verdieping zijn het echte hoogtepunt van je bezoek. Maar er zijn ook waanzinnige Romeinse mozaïekvloeren te bewonderen. Omdat dit museum eigenlijk uit vier musea bestaan, is je kaartje voor dit museum ook geldig in Terme di Diocleziano, Palazzo Altemps en the Crypta Balbi.

Bekende kerken in Rome

Basiliek van Santa Maria Maggiore

Basiliek van Santa Maria Maggiore | Mooistestedentrips.nl

De Basilica Papale di Santa Maria Maggiore is de grootste kerk in Rome (nou ja, op de Sint Pieter na) en werd in de 5de eeuw gebouwd. Hij ligt prachtig op een heuvel en het is één van de pelgrimskerken en één van de vier pauselijke basilieken in Rome. De kerk is echt een bezoek waard. Alleen al vanwege de mozaïeken in het schip, die nog zo goed als origineel zijn. Het gouden plafond werd gemaakt met het eerste goud dat door Columbus uit Amerika werd meegenomen.

San Giovanni in Laterano

San Giovanni in Laterano | Mooistestedentrips.nl

De aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen, de San Giovanni in Laterano, is de oudste kerk van Rome en werd gesticht onder Constantijn de Grote in de vierde eeuw, dezelfde keizer die de vrijheid van godsdienst toestond in het Romeinse rijk en daarmee het christendom vrij spel gaf. Van de oorspronkelijke kerk is niet veel meer over, vanwege een brand, maar in 1650 is deze prachtig opnieuw opgebouwd. Een doopkapel uit de 5de eeuw is bewaard gebleven en in de 18de eeuw kwamen er nog beelden van Alessandro Galilei bij.

Basilica Santa Maria del Popolo

Bekende bezienswaardigheden Rome: Basilica Santa Maria del Popolo | Mooistestedentrips.nl

Deze kerk uit de 15de eeuw is een hele bijzondere en ik vind het één van de mooiste kerken in Rome. De Basilica Santa Maria del Popolo heeft 12 prachtige kapellen, waarvan de Cerasi-kapel is geschilderd door Caravaggio en de Chigi-kapel is ontworpen door Rafaël.

Chiesa di Dio Padre Misericordioso

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Chiesa di Dio Padre Misericordioso | Mooistestedentrips.nl

Heb je even genoeg van alle klassieke en barokke pracht en praal? Stap dan in de metro en vereer Chiesa di Dio Padre Misericordioso met een bezoekje. Dit is namelijk de enige moderne kerk in Rome. Hij werd in 2003 door Architect Richard Meier opgeleverd en stelt een ‘zeilboot als kerk’ voor en dat is aan de drie enorme zeilen duidelijk te zien. Ook binnen is de kerk wit en sober, stiekem wel een verademing na alle pompeuze kerken in het centrum van de stad.

De mooiste parken in Rome

Villa Borghese

Bezienswaardigheden Rome: Villa Borghese | Mooistestedentrips.nl

Villa Borghese, waar de Galleria Borghese in ligt, heeft de vorm van een hart en ligt ook nog eens in hartje Rome. Je komt er het gemakkelijkst via Piazza del Popolo. Vanaf het plein beklim je het Pincio terras, één van de mooiste uitzichtpunten van Rome. Het park is heel Engels aangelegd met brede lanen, sculpturen, een meertje waar je boten kunt huren en kioskjes waar je wat te drinken kunt kopen.

Orto Botanico

Foto met dank aan Museo Orto Botanico di Roma

De botanische tuinen, de Orto Botanico, zijn echt vergeten bezienswaardigheden in Rome. De tuinen zijn een oase van rust in Trastevere, met uitzicht op het Palazzo Corsini. De tuinen maken deel uit van de universiteit en werden aangelegd aan het einde van de 19de eeuw. Er zijn duizenden bomen, planten en bloemen te vinden. Het bamboe bos, de rozentuin en de Japanse tuin zijn mooi om te bezoeken. Wandel ook naar het hoogste punt van de botanische tuin voor een prachtig uitzicht over de stad.

Parco Savello

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Parco Savello | Mooistestedentrips.nl

Parco Savello, of wel ‘The Orange Garden’ ligt bovenop de Aventine heuvel. Het is een heerlijke plek om aan de drukte te ontsnappen en het heeft misschien wel het mooiste uitzicht over Rome. Het park dankt haar naam aan de vele sinaasappelbomen die er staan. Al is het balkon, waarvan je de Sint Pieter zo mooi kunt zien, omzoomd door pijnbomen.

Parco degli Acquedotti

Onbekende bezienswaardigheden Rome: Parco degli Acquedotti | Mooistestedentrips.nl

Tientallen pijnbomen, een gigantisch Romeins aquaduct en tientallen fietsjes in het gras. Klinkt idyllisch, nietwaar? Dat is het ook. Het Parco degli Acquedotti ligt vlakbij Via Appia. De locals fietsen hier graag naartoe, om vervolgens lekker te relaxen in het gras en te genieten van het uitzicht. Vanwege de fotogenieke setting heeft het park al in heel wat Italiaanse films gefigureerd.

Gratis bezienswaardigheden Rome

De Trevi fontein

Bezienswaardigheden Rome: Trevi Fontein | Mooistestedentrips.nl

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden in Rome is nog helemaal gratis ook. Het is vaak behoorlijk druk bij de Trevi Fontein, dus een bezoek vroeg in de ochtend is aan te raden. Of plan je bezoekje ’s avonds, want in het donker is het stiekem best romantisch bij de fontein. Het is een gigantisch bouwwerk, dat wel uit het achterliggende gebouw lijkt te groeien, met fraaie gedetailleerde sculpturen. Natuurlijk moet je even een muntje in de fontein gooien, zodat je zeker weet dat je nog eens terugkomt in Rome. Het geld dat jaarlijks in de Trevi Fontein wordt gegooid, wordt gedoneerd aan het Rode Kruis.

Monument Vittorio Emanuele II

Gratis bezienswaardigheden Rome: Monument Vittorio Emanuele II | Mooistestedentrips.nl

Het Monument Vittorio Emanuele II, ofwel ‘Altare della Patria’ ligt aan het Piazzi Venezia en is een hagelwit monument ter ere van de eerste Italiaanse koning Vittorio Emanuele II. Het monument herdenkt de eenwording van Italië. Het monument werd aan het einde van de 19de eeuw gebouwd op de Capolitijnse heuvel. Romeinen duiden het graag aan als ‘de bruidstaart’ of ‘de typemachine’.

De Spaanse strappen

Gratis bezienswaardigheden Rome: Spaanse trappen | Mooistestedentrips.nl

De beroemde Spaanse trappen maken deel uit van het Piazza di Spagna, waar ook de metro stopt. De 138 treden leiden naar de Franse kerk Trinitá dei Monti. Het hele plein en de trappen werden in de 18de eeuw gebouwd in rococostijl. Het plein is meestal voorzien van heel veel bloemen. Het is vaak druk rondom de Spaanse trappen en je moet er ook goed uitkijken voor je spullen.

Piazza del Popolo

Bezienswaardigheden Rome: Piazza del Popolo | Mooistestedentrips.nl
Piazza del Popolo is één van de meest bekende pleinen in de stad en één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Rome. Het Neo-klassieke plein werd aan het begin van de 19de eeuw gebouwd om pelgrims, die Rome via het noorden van de stad binnen kwamen, welkom te heten. Aan het plein vind je bijvoorbeeld de Basilica Santa Maria del Popolo, Porta del Popolo, Fontana del Nettuno en de opvallende Egyptische obelisk.

Lees meer over Rome

Bezienswaardigheden Rome
Bewaar op Pinterest

Wat te doen in Rome? Ontdek alle (!) leuke bekende en onbekende bezienswaardigheden in Rome | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Italië > Stedentrip Rome > Rome bezienswaardigheden

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer