Street art in Hannover

door Esther

Hannover is een verrassend leuke en kleurrijke stad. Dat merk je meteen in het centrum, waar je heel gemakkelijk en gratis de meeste bezienswaardigheden bekijkt. Maar bezoek ook de buurten net buiten het stadshart waar je de mooiste street art ontdekt. Ik laat je de mooiste street art in Hannover zien.

Plan je stedentrip Hannover

  • Je reist heel gemakkelijk met de trein naar Hannover. Zo’n drie maanden voor vertrek vind je de voordeligste tickets.
  • Woon je niet te ver van Schiphol? Dan is vliegen naar Hannover ook een goede optie, je vliegt namelijk al binnen een uur naar de stad. Vergelijk vliegtickets Hannover en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • Ga je liever met de auto naar Hannover? Kies dan voor een hotel met parkeerplaats.
  • Er zijn ontzettend veel leuke hotels in Hannover, ik logeerde heerlijk bij Grand Hotel Mussman op steenworp afstand het station.
  • In Hannover pak je heel gemakkelijk de tram of bus naar een wat verder gelegen bestemming. Als je street art in Hannover wilt bekijken in één van de wijken buiten het centrum, koop je simpelweg een dagkaartje.
  • Bekijk alle tips over Hannover.
  • Je bekijkt een handig overzicht van street art in Hannover op deze pagina.

Street art Hannover

Die Nanas, Niki de Saint Phalle | Mooistestedentrips.nl

Street art Hannover, Celle Straße (foto door HMTG en Falk Heise) | Mooistestedentrips.nl

Als je door het centrum van Hannover dwaalt, zou je misschien niet denken dat de stad zo veel street art rijk is. Maar niets is minder waar. In Hannover ligt kunst en cultuur letterlijk gewoon op straat. Je loopt als vanzelf tegen Die Nanas aan, de drie kleurrijke dames die kunstenares Niki de Saint Phalle creëerde en die je kunt bewonderen aan de oever van de rivier de Leine. Maar in het centrum vind je nog veel meer bijzondere kunstwerken. Houd je meer van echte street art en graffiti, dan moet je in het centrum net even wat beter zoeken. Rondom het station en aan de Raschplatz vind je bijzondere werken. Op de hoek van de Celler Straße en Hamburger Allee hebben Mansha Friedrich, MrDheo en ParizOne een grauw huis schitterend omgetoverd. En op de Volgersweg zijn alle publieke prullenbakken geschilderd door Arsen Nasibulin.

Street art in Nordstadt

Street art Hannover, Celle Straße (foto door HMTG en Falk Heise) | Mooistestedentrips.nl

Street art Hannover (foto door HMTG en Falk Heise) | Mooistestedentrips.nl

Street art Hannover (foto door HMTG en Falk Heise) | Mooistestedentrips.nl

Voor street art moet je vaak naar de wijken buiten het centrum en dat is in Hannover ook het geval. Pak de tram naar Nordstadt, bijvoorbeeld naar station Hanover-Nordstadt, want daar zijn ontzettend veel fraaie murals te bewonderen. De Engelbosteler Damm is de centrale straat van de buurt en wordt door bewoners van Hannover de E-Damm genoemd. Tijdens Street Art Summer 2017 maakte Ramon Martins een mural op nummer 11 en Rookie maakte er afgelopen zomer en nieuwe mural tijdens Hola Utopia Festival 2020. Je vindt meer werken aan bijvoorbeeld de Nikolaistraße, de Bodestraße en Gerhardtstraße. Trouwens, als je toch in Nordstadt bent, kun je Schloß Herrenhausen met een bezoekje vereren. Vooral de tuinen, de Herrenhäuser Gärten, zijn prachtig. Je bent er zo een paar uur zoet. Hoogtepunt is de Großer Garten met daarin een grot die helemaal is vormgegeven door Niki de Saint Phalle.

Street art in Linden

Linden in Hannover | Mooistestedentrips.nl

Faust, Linden Hannover | Mooistestedentrips.nl

Der Nachbarin Café, Hannover | Mooistestedentrips.nl

Tijdens mijn stedentrip Hannover werd ik meegenomen door een local naar de wijk Linden en daar ontdekte ik een heerlijk bruisende buurt, vol gezellige winkels, een leuke markt en street art. Heel veel street art. Rondom Kulturzentrum Faust vind je veel murals, maar ook aan de Limmerstraße, Bethlehemplatz en Fröbelstraße vind je leuke werken. Tip: als je even wilt bijkomen van je wandeling drink je even wat bij Der Nachbarin Café in Kulturzentrum Faust. Ik ben vanuit het centrum naar Linden gewandeld, maar je kunt er ook heel gemakkelijk met de tram komen.

Meer bezienswaardigheden in Hannover

Gratis bezienswaardigheden Hannover (foto door HTMG) | Mooistestedentrips.nl

Aegidienkirche, Hannover | Mooistestedentrips.nl

Het is ontzettend gemakkelijk om de bezienswaardigheden in Hannover te bekijken. Je volgt namelijk gewoon de rode lijn. De Roter Faden is (letterlijk!) een rode draad die op de stoep is geschilderd en je in het centrum van Hannover van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid leidt. De route is in totaal 4,2 kilometer lang en je komt langs 36 bezienswaardigheden. Het is mogelijk om de Roter Faden in één dag te doen, maar neem gerust de tijd en trek er twee dagen voor uit. De meeste bezienswaardigheden in Hannover zijn helemaal gratis te bezoeken. Mijn favoriete trekpleisters in Hannover zijn het Neues Rathaus, Sprengel Museum en de Aegidienkirche. Mis ze niet tijdens je bezoek.

Meer over Hannover

Street art in Hannover
Bewaar op Pinterest

Street art in Hannover | Mooistestedetrips.nl

Street art Hannover (foto door HMTG en Falk Heise) | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Nedersaksen > Hannover > Street art Hannover

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer