Kerstmarkt in Hannover

door Esther

Naar de kerstmarkt in Duitsland, maar eens een keer een wat meer bijzondere bestemming bezoeken? Wat dacht je van de kerstmarkt in Hannover? Hannover is een verrassend leuke stad en in de adventperiode is het echt een heel leuke stad, totaal in kerstsfeer met verschillende kerstmarkten met allerlei thema’s. Zelfs de Zoo is in kerfstsfeer gehuld. Benieuwd naar de stad? Bezoek de kerstmarkt in Hannover met mijn tips.

Kerstmarkt Hannover: plan je stedentrip

  • Je kunt de kerstmarkt in Hannover jaarlijks bezoeken. De kerstmarkt duurt van de laatste week november tot en met het weekend voor kerstmis.
  • Je reist heel gemakkelijk met de trein naar Hannover. Als je zo’n 3 maanden van te voren een kaartje koopt, vind je de goedkoopste tarieven.
  • Wist je trouwens dat je ook kunt vliegen naar Hannover? Gewoon rechtstreeks. Vergelijk vliegtickets Hannover en bekijk of dit goedkoop voor je uitpakt.
  • Kom je liever met de auto naar Hannover? Kies dan voor een hotel met parkeerplaats, dat scheelt je meestal behoorlijk wat parkeergeld.
  • Er zijn veel leuke en goed betaalbare hotels in Hannover. Het Me and all Hotel Hannover is erg leuk en het Prizeotel Hannover is een kleurrijke budgettopper.
  • Bekijk alle tips voor een bezoek aan Hannover.

Kerstmarkt Hannover: de leukste tips voor een bezoek aan de kerstmarkt in Hannover, Duitsland (foto HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Hannover: tips

Kerstmarkt Hannover in 360°

Wil je weten wat je ongeveer kunt verwachten van de kerstmarkt in Hannover? Of zou je de kerstmarkt in Hannover dolgraag bezoeken, maar kun je dit jaar niet? Geen probleem, want je kunt de kerstmarkt in Hannover gewoon vanuit je luie stoel. Op deze website krijg je een geweldig idee van alle verschillende kerstmarkten in de stad en kun je de sfeer echt goed proeven. Van de Scandinavische sferen op de Ballhofplatz tot de traditionele piramide op de Kröpcke Platz.

Kerstmarkt in Hannover

Kerstmarkt Hannover: de leukste tips voor een bezoek aan de kerstmarkt in Hannover, Duitsland (foto HMTG) | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Hannover, foto met dank aan Pyramide Hannover | Mooistestedentrips.nl

Kerstmarkt Hannover, foto met dank aan Weihnachtsmarkt Hannover | Mooistestedentrips.nl

De kerstmarkt in Hannover is echt ontzettend leuk. Ik bezocht de kerstmarkt in Hannover en kan oprecht zeggen dat ik heb genoten van het winter wonderland waarin de stad verandert tijdens de adventperiode. Het begint eigenlijk al als je met de trein aankomt. Want voor het station vind je meteen één van de grootste kerstmarkten in Hannover. In de oude stad vind je traditionele Duitse kerstmarkten, waaronder de piramide op de Kröpcke Platz. Je koopt hier hand geblazen glazen kerstballen, houten figuurtjes en drinkt er natuurlijk glühwein.

Maar wat mij betreft zet je koers naar de Ballhofplatz waar je een Fins kerstdorp vindt, dankzij de authentieke Sami-tenten, waar je traditionele Finse cadeautjes en lekkernijen kunt kopen, waan je je bijna in Scandinavië. Ga er zeker niet weg voor je een glas glögi of geflambeerde zalm hebt geprobeerd. Even verderop, langs de oude stadsmuren van de stad vind je de middeleeuwse kerstmarkt in Hannnover. Hier kun je zelfs  mead (honingwijn) proberen. En aan de Holzmarkt waan je je tussen zo’n vijftig dennenbomen even helemaal in het bos, in het Wunschbrunnen Wald.

Winter Wonderland in Hannover Zoo

Winter Wonderland, foto met dank aan Hannover Zoo | Mooistestedentrips.nl

Winter Wonderland Zoo Hannover, foto met dank aan Christmas Garden Hannover | Mooistestedentrips.nl

Naar de kerstmarkt in Hannover met het hele gezin? Dan mag je een bezoek aan de dierentuin niet overslaan. De Hannover Zoo is namelijk helemaal omgetoverd tot een winter wonderland. En daar doen niet alleen de ijsberen en pinguïns aan mee, maar ook de olifanten, giraffen en alle andere dieren. Daarnaast is en een grote carrousel, een kindvriendelijke rodelbaan en is de vijver van de zoo omgetoverd tot een ijsbaan. Je kunt van Winter Wonderland in de Hannover Zoo genieten van november tot en met februari.

Christmas Garden Hannover

Foto met dank aan Christmas Garden Hannover | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Christmas Garden Hannover | Mooistestedentrips.nl

Een extra reden om de Hannover Zoo te bezoeken, is Christmas Garden Hannover. Het twee kilometer lange, verlichte pad leid je door de dierentuin van de stad, langs de mooiste lichtkunstwerken. Onderweg kun je natuurlijk ook even neerploffen voor een hapje en drankje. Een ontzettend leuke belevenis tijdens de winter in Hannover. Voor de Christmas Garden Hannover moet je van te voren wel tickets bestellen.

Winter variété in de Orangerie

Foto met dank aan Herrenhäuser Gärten | Mooistestedentrips.nl

Het GOP Varieté Theater is een instituut in Hannover. Aan het begin van de vorige eeuw speelde de crème de la crème van het Duitse en internationale variété in het theater tegenover de Opera. En sinds 2008 is het elke advenperiode genieten van het Winter Varieté. Als je van kleinkunst, acrobatiek en comedy houdt (een beetje à la ‘De Parade’) dan is het echt de moeite waard om kaartjes voor het Winter Varieté in Hannover te bemachtigen. Meteen een goed excuus om de Herrenhäuser Gärten van dichtbij te bekijken, want de voorstellingen vinden plaats in de Orangerie van het complex.

Kerstmarkt Hannover
Bewaar op Pinterest

Kerstmarkt Hannover: de leukste tips voor een bezoek aan de kerstmarkt in Hannover, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Hannover

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Duitsland > Nedersaksen > Hannover > Kerstmarkt in Hannover

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer