Gratis stadswandeling Düsseldorf

door Esther

Maak je binnenkort een stedentrip Düsseldorf en wil je de bezienswaardigheden bekijken, leuk shoppen en lekker eten? Dan is deze gratis stadswandeling Düsseldorf een goede start. Deze wandeling kun je in één dag maken en je wandelt van de betoverende en sprookjesachtige Altstadt, naar de hypermoderne Medienhafen en het knusse Bilk. Onderweg zie je de mooiste bezienswaardigheden, kom je leuke kroegen en restaurants tegen en kun je prima winkelen. Veel plezier met wandelen.

Start op het Centraal Station

Als je een stedentrip Düsseldorf met de trein maakt of als je in een hotel net buiten het centrum zit (en je met de tram naar de stad reist), is het Centraal Station een prima startpunt voor deze gratis stadswandeling Düsseldorf. Als je de Steinstraße neemt, kom je meteen in één van de beroemdste trekpleisters van Düsseldorf terecht, de Köningsallee. Deze brede avenue wordt gescheiden door de Stadtgraben en het groen er omheen en je vindt er de grootste winkels van de belangrijkste merken ter wereld. Als je van winkelen houdt, kun je hier meteen je hart ophalen.

Maar als je liever wat meer sfeer van de stad wilt proeven, zet je koers richting de knusse Altstadt. Als je via de Kasernestraße loopt, heb je de Altstadt aan je linkerhand. Je kunt helemaal rechtdoor lopen en de mooie Andreaskirche bezoeken of door het schitterende K20 Museum dwalen. Düsseldorf is een echte museumstad en heeft meer dan 20 topmusea.

Mijn favoriet is het K20 Museum waar je moderne werken van Klee, Picasso en Matisse kunt bewonderen. Als je geen museumdier bent, sla je de Mühlenstraße of the Andreasstraße in en je bevindt je in de sprookjesachtige Altstadt met mooie vakwerkhuizen en smalle straatjes. Op de Marktplatz kun je een goede kop koffie krijgen of op het terras neerploffen en genieten van het uitzicht op het historische Rathaus.

Gratis wandeling Düsseldorf: Königsallee | Mooistestedentrips.nl

Gratis wandeling Düsseldorf: Rheinuferpromenade | Mooistestedentrips.nl

Wandelen langs de Rijn

Bij Düsseldorf denk je toch al snel aan de Rijn die langs het centrum van de stad loopt en de rivier heeft echt een aantrekkingskracht, op zowel toeristen als de locals. Langs de Rijn wordt veel gefietst en gewandeld, dus doe als de locals en vervolg je weg langs de rivier. Vanaf de rivierbank heb je een mooi uitzicht over het water, maar ook over de Altstadt achter je en de Medienhafen in de verte. Bij lekker weer zien de terrasjes er aanlokkelijk uit. Nog even cultureel bezig zijn kan bij Kunst im Tunnel waar je werk van jong talent bewondert.

Ontdek de hippe Medienhafen

Na een kwartiertjes wandelen langs de Rijn en door een parkje, sta je ineens midden in het moderne hart van Düsseldorf: de Medienhafen. Deze moderne havenwijk dankt haar naam aan de vele mediabedrijven die er gevestigd zijn. De grensverleggende architectuur en bijzondere gebouwen zijn een luist voor het oog. Het glanzende Neuer Zollhof van Frank Ghery springt meteen in het oog. Je kunt het gebouw van dichtbij bewonderen door in het Rocca restaurant te eten, dat hierin gevestigd is. Aan de overkant is het pakhuis met de bontgekleurde ‘Flossis’ op de gevel een echte trekpleister.

Gratis wandeling Düsseldorf: Medienhafen | Mooistestedentrips.nl

Gratis wandeling Düsseldorf: Flossies Medienhafen | Mooistestedentrips.nl

Shoppen en borrelen in Bilk

Als je naar Düsseldorf komt om te winkelen, kun je natuurlijk op de Königsallee met de bekende designers blijven hangen. Maar als je op zoek bent naar iets bijzonder zit je met deze gratis stadswandeling Düsseldorf ook wel goed. Want hij voert je naar de wijk Bilk, gelegen naast de Medienhafen. Bilk is een ontzettend leuke en gezellige wijk van Düsseldorf, met de Lorettostraße als kloppend hart.

In deze straat, en de omliggende straten, kun je geweldig winkelen. Je vindt er de leukste boetieks en vintage winkels. Die laatste vind je volop in de Bilker Allee, terwijl je in de Lorettostraße en Bürgerstraße meer kleine winkeltjes vindt met design van jong en lokaal talent. Loop vooral even binnen bij mijn persoonlijke favoriet ‘Schöne Sachen‘ aan de Bürgerstraße. Hier kun je ook leuk borrelen en uit eten. Zo is het goed toeven bij Petit Rouge, een gezellig huiskamer restaurant met een paar stoeltjes voor de deur.

Gratis wandeling Düsseldorf, winkelen in Bilk | Mooistestedentrips.nl

Gratis wandeling Düsselsorf, Petit Rouge in Bilk | Mooistestedentrips.nl

Film museum en langste bar ter wereld

In Bilk kun je ook prima uit eten ’s avonds en uren blijven hangen in de knusse buurtcafés. Maar als je liever terug wandelt naar de Altstadt kun je het beste over de Berger Allee terug lopen. Langs deze straat zie je nog een paar leuke restaurantjes en cafés en leidt naar het Filmmuseum. Dit leuke en laagdrempelige museum geeft een leuk beeld van de geschiedenis van de film en de impact van ‘het bewegende beeld’ op het alledaagse leven.

Het museum is aan de rand van de Altstadt gevestigd, dus je kunt zo aanschuiven aan ‘De langste bar ter wereld’, zoals het oude centrum van Düsseldorf ook wel wordt genoemd, vanwege de enorme hoeveelheid cafés, bars, terrassen en brouwerijen. In de Flingerstraße, Bolkerstraße of Kurze Straße vind je beslist een leuke plek waar je een welverdiend drankje kunt bestellen.

Gratis stadswandeling Düsseldorf tijdens een stedentrip

  • Een stedentrip Düsseldorf maken is zo gemakkelijk. Je kunt al heel goedkoop met de trein naar Düsseldorf (als je 3 maanden van te voren je kaartje koopt, heb je de voordeligste tarieven). Maar je bent natuurlijk ook zo in Düsseldorf met de auto, houdt er dan wel rekening mee dat je een milieuvignet moet hebben. Deze kun je bij de ANWB kopen.
  • Je kunt leuk en goedkoop vlakbij de Königsallee logeren in boutiekhotel Stage47. Een goede tip is om net buiten het centrum van Düsseldorf te logeren, wan dan kun je voor hele fijne prijzen in vier- of vijfsterren hotels slapen. Hotel Lidner is mijn favoriet. Vanaf de hotels buiten het centrum kom je heel gemakkelijk in de stad met de tram of metro, want als je im deze hotels logeert krijg je een gratis Düsseldorf Card erbij, waarbij openbaar vervoer en heel veel bezienswaardigheden in Düsseldorf gratis zijn.
  • Doe inspiratie op voor een Stedentrip Düsseldorf.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer