De mooiste parken van Barcelona

Barcelona heeft een groot aantal bijzondere en goed onderhouden parken. In de drukke Catalaanse hoofdstad maken zowel locals als toeristen dankbaar gebruik van deze 'groene oases'. Naast gezellig picknicken, een potje voetballen of heerlijk luieren in de zon, kun je in de kleurrijke stadsparken genieten van bijzondere kunst, historische bouwwerken en prachtige uitzichtpunten.

Vliegtickets naar Barcelona boek je dus niet alleen voor de bruisende Ramblas en de voortreffelijke Catalaanse keuken, maar ook vanwege deze groenrijke ‘openlucht musea’. Vind hier een selectie van Barcelona’s mooiste parken.

Park Güell
Dit door Gaudí ontworpen stadspark is één van de beroemdste parken van Europa en staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geheel in de stijl van de Catalaanse architect is het park versierd met kleurrijke mozaïek, golvende paden en speelse trappen en zuilen. Een van de meest geliefde attracties is Gran Plaza Circular. Dit befaamde dakterras biedt, naast een gigantische kronkelende, mozaïeken bank, een fenomenaal uitzicht over Barcelona. Andere trekpleisters zijn de Salamander Fontein, met gezuiverd regenwater, en Gaudí’s voormalige woning Casa Museu de Gaudí. Park Güell ligt buiten het centrum in de wijk Gràcia.

Parc de la Ciutadella
Parc de la Ciutadella , in de wijk El Born, is Barcelona’s grootste stadspark. Met zijn vele vijvers, watervallen en de romantische Engelse tuin heeft dit park alles in huis voor een ontspannen wandeling. Daarnaast biedt het park plaats aan diverse musea, restaurants en de Zoo van Barcelona. In 1888 vond in dit park de wereldtentoonstelling plaats, waarvoor de Arc de Triomf werd gebouwd. Dit bouwwerk staat nog steeds imposant bij de ingang van het park.

Parc del Laberint d'Horta
Parc del Laberint d’Horta is een historische stadstuin in het district Horta-Guinardó. Het is buiten het centrum gelegen, maar zeker een bezoekje waard. Het park beschikt over een gigantisch labyrint van ruim 750 meter aan cipresbomen, prachtige fonteinen, beelden en romantische paviljoenen.

Parc Joan Miró
Parc Joan Miró is een populaire recreatie bestemming vlakbij Plaça d'Espanya. Het park bestaat uit twee niveaus: een lager gelegen groenrijk gedeelte met palmbomen en exotische planten en een hoger gelegen betegeld plateau. Op het bovenste niveau staat Miró’s wereldberoemde sculptuur ‘Dona i Ocell’ (vrouw met vogel). 

Parc de Cervantas
Liefhebbers van rozen mogen Parc de Cervantas in de wijk Les Corts niet missen! In deze heerlijk geurende tuinen zijn meer dan 240 soorten rozen van over de hele wereld te bewonderen. Vooral tijdens de bloeiperiode (april tot juli) is dit park een bezoekje waard.

Parc de Collserola
Vind je de stadsparken wat klein en wil je wandelen, fietsen of paardrijden in de Spaanse ‘outdoors’? Bezoek dan het, net buiten Barcelona gelegen, beschermde natuurpark Serra de Collserola. Dit 8.000 hectare grote park biedt plaats aan de bosrijke reservaten Rierada-Can Balasc en Font Groga. Ook vind je hier de 268 meter hoge Torre de Collserola. Je kunt met de lift de 10e etage van deze moderne communicatietoren bereiken, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Barcelona en de wijde omgeving.