Bezienswaardigheden Sevilla: 21x doen in Sevilla

door Esther

Zin in een stedentrip naar een stad waar het altijd zonnig is? Dan moet je in Sevilla zijn. Een stad met Spaans temperament en een oude, Afrikaanse ziel. Ik zet de leukste bezienswaardigheden in Sevilla voor je op een rijtje. Niet alleen de bekende plekken, maar ook bijzondere en wat verborgen bezienswaardigheden in Sevilla.

Plan een stedentrip Sevilla

 • Je vliegt in ongeveer drie uur naar Sevilla. Je vliegt vanaf Amsterdam of Eindhoven, bijvoorbeeld met Transavia, Ryanair of Vueling. Vergelijk vliegtickets Sevilla en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
 • Op zoek naar een leuk hotel in Sevilla? Er is genoeg keuze. La Parada del Marqués is wat mij betreft een aanrader. Een prachtig historisch hotel, maar wel van alle gemakken voorzien. De mozaïeken vloeren zijn om te zoenen.
 • Niet eindeloos vergelijken? Je kunt ook eeen kant-en-klare stedentrip Sevilla boeken.
 • Wil je veel bezienswaardigheden in Sevilla bekijken en niet alleen maar in het centrum blijven hangen? Een fiets huren is dan een heel goed idee.
 • Bekijk de leukste tips voor een stedentrip Sevilla.

Bezienswaardigheden Sevilla

Real Alcazar

Bezienswaardigheden Sevilla: Real Alcazar | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Real Alcazar | Mooistestedentrips.nl

Het Real Alcazar is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Sevilla en je mag het wat mij betreft echt niet missen tijdens je stedentrip. De bouw van het Alcazar Sevilla begon aan het einde van de 10de eeuw onder Moorse heerschappij. Toen nog een fort dat tegen de oude Romeinse muren aan werd gebouwd. Pas twee eeuwen later werd er een paleis van gemaakt, dat tot ver in de 19de eeuw werd uitgebreid en aangepast. En het resultaat mag er zijn, want het paleis is een prachtige combinatie van Moorse, Mudéjar en Renaissance architectuur. Je kunt alle vertrekken op de begane grond en de schitterende tuinen bezoeken. De rest is nog steeds in gebruik door de Spaanse koninklijke familie. Trek een uur of drie uit om het Real Alcazar te bezoeken en koop vanwege de drukte je tickets online.

Kathedraal en Giralda

Kathedraal van Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Kathedraal van Sevilla | Mooistestedentrips.nl

De Kathedraal van Sevilla en de Giralda vormen samen twee van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla. Je kunt er niet omheen. Niet zo vreemd ook, want de kathedraal is de grootste ter wereld met binnen maar liefst tachtig kapellen en een gigantisch verguld altaar. Ik heb überhaupt nog nog zo veel bladgoud in een kerk gezien, en dat zegt wat. Maar alleen al vanwege het graf van Christoffel Columbus in de kathedraal maakte van mijn bezoek toch een soort bedevaart. De Giralda is nu de klokkentoren van de kathedraal, maar was vroeger een minaret. Je kunt de Giralda beklimmen. Er zijn geen traptreden, want vroeger werd er te paard naar boven gereden. En boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het kan druk zijn bij de kathedraal, maar met een online ticket sta je snel binnen.

Archivo General de Indias

Archivo General de Indias | Mooistestedentrips.nl

Nadat Columbus per ongeluk Amerika ontdekte, besloot de Spaanse koninklijke familie dat Sevilla de enige stad was die handel mocht drijven met de nieuwe wereld. In de 18de eeuw werd het Archivo General de Indias in het leven geroepen. Je vindt het archief vlakbij de kathedraal. Er zijn maar liefst 45.000 documenten opgeslagen op de planken van dit oude handelsgebouw. Er staan interessante brieven en mooie handgemaakte landkaarten tentoongesteld. Vanwege de unieke waarde van alle documenten die erin liggen opgeslagen, staat het archief op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Museo de Bellas Artes

Museo de Bellas Artes | Mooistestedentrips.nl

Het Museo de Bellas Artes is één van de meest belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla en bovendien één van de beste musea voor beeldende kunst in Spanje. Het is bovendien gevestigd in het schitterende Convento de la Merced. De collectie is niet heel groot, maar wel ontzettend goed. Je kunt er genieten van de mooiste Spaanse werken gemaakt tussen de 15de en 20ste eeuw, met daarbij werken van Murillo, Velázquez, El Greco en Goya.

Doen in Sevilla: fietsen

Fietsen in Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Superleuk om te doen: fietsen in Sevilla. De stad is behoorlijk fietsvriendelijk. Sterker nog, ik hoorde dat Sevilla de op drie na meest fietsvriendelijke stad ter wereld is. En inderdaad, er ligt heel wat kilometers fietspad en heel wat locals zie je ook lekker op hun dooie akkertje door de stad fietsen.

 • De highlights van Sevilla
  Ben je voor het eerst in de stad en wil je veel bezienswaardigheden in Sevilla bekijken? Of wil je de stad gewoon op een leuke manier ontdekken? Ga dan mee met een tour langs de highlights van Sevilla. In drie uur tijd rijd je met een Nederlandse gids langs de leukste bezienswaardigheden in Sevilla, zoals Plaza España, de Barrio Santa Cruz en de Torre de Oro.
 • Fiets huren in Sevilla
  Fietsen in Sevilla en leuk! Wil je allerlei leuke wijken ontdekken en bezienswaardigheden in Sevilla die niet in het oude centrum liggen? Dan is een fiets huren het antwoord. Het is meestal heerlijk weer in de stad en er ligt in Sevilla heel wat kilometers fietspad. Echt perfect dus om zelf op pad te gaan en de stad te ontdekken.

Palacio de la Dueñas

Bezienswaardigheden Sevilla: Palacio de la Dueñas | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Palacio de la Dueñas | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Palacio de la Dueñas | Mooistestedentrips.nl

De Hertogin van Alba had talloze kastelen, paleizen en buitenhuizen. Maar Palacio de la Dueñas in Sevilla was haar favoriet. En oom heel eerlijk te zijn: het was ook één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Sevilla. Perfect bovendien om de drukte uit het centrum even te ontvluchten. Maar het paleis zelf is ook een plaatje. Met gouden binnentuinen, mooie mozaïeken en weelderige bloemenstruiken en citrusbomen. Binnen zijn de tapijten en schilderijen bijzonder, maar ook vond de enorme collectie historische posters van voetbalclub Betis Sevilla, het stierenvechten en Feria de Abril juist heel leuk. Het paleis is pas geopend sinds 2016 en je wordt er even teruggevoerd naar lang vervlogen tijden.

Convento de Santa Paula

Bezienswaardigheden Sevilla: Convento de Santa Paula | Mooistestedentrips.nl

Ik ben dol op een beetje vreemde bezienswaardigheden. En het Convento de Santa Paula mag op dat lijstje. Het is namelijk een nonnenklooster in de orde van Sint Jéronimo. Er is een mooie kunstcollectie te bewonderen en de kerk en tuinen zijn ook de moeite waard. Extra leuk: je kunt zoetigheden van het klooster kopen, zoals koekjes en jam. Dit geef je door bij een luikje, en dan krijg je je spulletjes door het luikje aangegeven. Je ziet de nonnen dan niet. Stiekem echt heel leuk.

Museo del Baile Flamenco

Museo del Baile Flamenco | Mooistestedentrips.nl

Sevilla en de flamenco zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En in het Museo del Baile Flamenco leer je alles over de emotionele dans, die niet zonder de Spaanse gitaar kan bestaan. Het museum was het idee van de bekende flamencodanseres Cristina Hoyos en is volgens kenners één van de beste musea van Spanje. Je leert alles over de traditionele en moderne flamenco, de bekende artiesten en schitterende jurken en pakken uit verschillende periodes. Het museum is ook de perfecte plek om een uitvoering bij te wonen. Deze dansen worden namelijk uitgevoerd in de mooie binnentuin.

Casa de Pilatos

Bezienswaardigheden Sevilla: Casa de Pilatos | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Casa de Pilatos | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Casa de Pilatos | Mooistestedentrips.nl

Casa de Pilatos is nog zo’n goed bewaard geheim en één van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Sevilla. De villa werd in de 15de eeuw gebouwd door de machtige en rijke Pedro Enriquez de Quiñones en is opgetrokken in de in die tijd zeer populaire Mudéjar stijl. Het is er veel rustiger dan in het Alcazar, maar qua schoonheid kan deze villa er toch mee wedijveren wat mij betreft. Het tegelwerk en de tuinen zijn echt prachtig. Ga als je tijd hebt ook mee met een rondleiding, dan mag je namelijk ook boven rondneuzen.

Casa de Salinas

Foto met dank aan Casa de Salinas | Mooistestedentrips.nl

Als je Barrio Santa Cruz wilt ontdekken, maar de grote groepen toeristen toch een beetje beu bent, dan is Casa de Salinas een aanrader. Dit eeuwenoude huis in de populaire wijk is nog in privé-bezit, maar je kunt wel met een rondleiding mee. En dat is echt de moeite waard. De Mudéjar architectuur kan wedijveren met die van het Alcazar, maar dan op kleinere schaal. En je kunt er een prachtige Romeinse mozaïeken vloer bewonderen.

Setas de Sevilla

Las Setas de Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Las Setas de Sevilla | Mooistestedentrips.nl

De Setas de Sevilla heten eigenlijk Metropol Parasol, maar Las Setas (de paddenstoelen) is inderdaad nogal treffend. Het hypermoderne bouwwerk heeft inderdaad wel wat weg van paddenstoelen. Het is de grootste houten constructie ter wereld en is een bijzondere verschijning in het zo traditionele centrum en wat mij betreft één van de leukste bezienswaardigheden in Sevilla. Je moet er zeker even naartoe. Beneden vind je een flinke verzameling Romeinse opgravingen en op de begane grond doe je boodschappen bij een mooie overdekte markt en vind je een heleboel leuke cafés. Maar het leukste is het om met de lift naar de top te gaan en over de top van Las Setas te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Torre de Oro

Bezienswaardigheden Sevilla: Torre de Oro | Mooistestedentrips.nl

De Gouden Toren van Sevilla, de Torre de Oro, staat trots aan de oevers van de Guadalquivir rivier. De wachttoren werd in de 13de eeuw gebouwd. Je kunt de toren goed bekijken vanaf één van de bruggen van de stad of tijdens een wandelingetje langs de rivier. Wil je de Torre de Orro beklimmen? Dat kan, want je kunt een bescheiden maritiem museum in de toren bezoeken. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de rivier.

Mercado Lonja del Barranco

Bezienswaardigheden Sevilla: Mercado Lonja del Barranco | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Sevilla: Mercado Lonja del Barranco | Mooistestedentrips.nl

Sevilla heeft een aantal heel mooie overdekte traditionele markten, waar je terecht kunt voor allerlei fijne verswaren. Maar bij Mercado Lonja del Barranco schuif je aan bij één van de vele restaurantjes. Mercado Lonja del Barranco is namelijk een prachtig verbouwde markthal, aan de oevers van de rivier, vlakbij de stierenvechtersarena. Je bestelt er de fijnste lokale wijnen of gewoon een goede cocktail. Vervolgens is het smullen geblazen, bijvoorbeeld paella, sushi, pintxos, maar ook gebakjes en churros. Je vindt het er allemaal. Buiten zijn een heleboel terrassen waar het echt genieten is in de zon.

Plaza de Toros

Plaza de Toros | Mooistestedentrips.nl

Het Plaza de Toros is zonder twijfel één van de meest controversiële bezienswaardigheden in Sevilla. Voluit heet de stierenvechtersarena La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla, een hele mond vol. Stierengevechten worden steeds minder populair in Spanje, ook in Sevilla. Al kun je hier nog wel gevechten bijwonen. Dat ga ik je toch maar even niet aanraden. Maar tijdens mijn eerste stedentrip Sevilla ben ik wel mee geweest met een rondleiding. Daar kreeg ik erg waardevolle informatie over de geschiedenis die het stierenvechten in Spanje kent en welk tradities er allemaal bij horen. En dat vond ik toch wel interessant. Je kunt ook buiten de arena een rondje lopen, de architectuur van en om het gebouw is heel mooi.

Doen in Sevilla: ontbijten bij Pan y Piú

Ontbijten in Sevilla: Pan y Piu | Mooistestedentrips.nl

Er zijn zoveel leuke plekken om te ontbijten in Sevilla dat het lastig kiezen is. Maar aangezien ik er twee keer ben geweest tijdens één stedentrip, dus vind ik het toch leuk om Pan y Piú aan te raden voor het ontbijt ’s ochtends. Je kunt kiezen uit verschillende vestigingen in de stad en ik schoof aan bij  die aan Calle Cabeza del Rey Don Pedro. Pan y Piú is een bakkerij waar je alle lekkere dingen die in de vitrine liggen ook gewoon kunt bestellen om ter plaatse op te eten. En er is zo veel lekkers om uit te kiezen: croissantjes, bladerdeeg gebakjes met appel en amandel, amandelbroodjes, maar ook hartige broodjes en tortilla. De koffie is hier ook heel fijn. Andere leuke ontbijtplekken in Sevilla zijn La crème de la crème en Salt and Sugar.

Plaza del Cabildo

Onbekende bezienswaardigheden Sevilla: Plaza del Cabildo | Mooistestedentrips.nl

Plaza del Cabildo ligt op kruipafstand van de kathedraal van Sevilla en toch weten maar weinig bezoekers dit leuke plein te vinden. Het wordt omringd door een halfrond gebouw, op zich al heel bijzonder. Maar de arcadebogen van het plein zijn ook nog eens prachtig beschilderd. Op het pleintje vind je kleine antiekwinkeltjes, boordevol munten en historische ansichtkaarten. Ook als je niets met antiek hebt, is het leuk om zondagochtend even naar de levendige vlooienmarkt te wandelen die hier wekelijks wordt gehouden.

Plaza de España

Bezienswaardigheden in Sevilla: Plaza de España | Mooistestedentrips.nl

Het Plaza de España zal je verbaasd doen staan. Het is kleurrijk, bombastisch en sierlijk tegelijk. Niet zo gek dus dat het één van de meest populaire bezienswaardigheden in Sevilla is. Het werd in 1929 gebouwd als onderdeel van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. De rode bakstenen, de gekleurde tegeltjes, de optredens van flamenco dansers op de trappen, de grachtjes en kleurrijke bruggetjes zijn allemaal echt het bekijken waard. Is het lekker weer? Huur dan een bootje voor een paar uur en geniet van de sfeer van het plein.

Parque de María Luisa

Bezienswaardigheden Sevilla: Parque de María Luisa | Mooistestedentrips.nl

Parque de María Luisa grenst aan het Plaza de España en werd ooit aan de stad gegeven door prinses Maria Luisa. In 1929 werd ook toegevoegd aan de Ibero-Ameriaanse expositie. Het is het grootste park en daarmee het groene hart van Sevilla. Bewoners komen er in het weekend graag een wandelingetje maken en relaxen er in het gras met de kinderen. Het is er fijn dwalen over de paden, langs de vijvers en de mooie bomen. Wil je toch nog wat doen, terwijl je in het park bent? Dan kun je het Museo Arqueológico of Museo de Artes y Costumbres Populares bezoeken.

Guadalpark

Foto met dank aan Aquapolis | Mooistestedentrips.nl

Het kan warm zijn in Sevilla, bloedheet zelfs. Heb je geen hotel met zwembad, maar snak je toch naar even afkoelen? Pak je zwemspullen en ga naar Guadalpark, één van de fijnste zomerse bezienswaardigheden in Sevilla. Dit waterpark zit boordevol zwembaden en glijbanen voor alle leeftijden. Dus ook als je met kinderen in Sevilla bent, is dit een aanrader.

Aquarium

Bezienswaardigheden Sevilla: Aquarium | Mooistestedentrips.nl

Ga je naar Sevilla met kinderen, is het weer een dag minder of heb je gewoon iets met het onderwaterleven? Dan is een bezoekje aan het Aquarium een echte aanrader. Aan de buitenkant ziet het gebouw er misschien niet zo spannend uit, maar binnen is het erg leuk. Je ziet er lokale vissen, maar ook tropische vissen, roggen en haaien. De bassins zijn erg mooi vormgegeven. Er is ook speciale aandacht voor de vervuiling door plastic in de oceanen.

Italica

Bezienswaardigheden Sevilla: Italica | Mooistestedentrips.nl

Italica was de eerste Romeinse nederzetting van de Romeinen buiten Italië. De nederzetting vind je op fietsafstand van Sevilla en het is dan ook erg leuk om Italica met een fietstour te bezoeken. Verschillende Romeinse keizers werden in Italica geboren, Trajan, Hadrian en waarschijnlijk ook Theodosius. De stad beleefde haar grote bloei in de eerste en tweede eeuw. Vandaag de dag kun je het gigantische amfitheater nog bezoeken. Daarnaast kun je zeer goed bewaard gebleven landhuizen nog bezoeken, waar je prachtige mozaïeken ziet. Bovendien werden er de opnames voor het zevende seizoen van Game of Thrones hier gedraaid.

Lees meer over Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla
Bewaar op Pinterest

Bezienswaardigheden Sevilla | 21x doen in Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla | 21x doen in Sevilla
Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Andalusië > Sevilla > Bezienswaardigheden Sevilla

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer