Bezienswaardigheden Malaga: 17x doen in Malaga

door Esther

Malaga is een heerlijk zonnige bestemming. Hier schijnt bijna het hele jaar de zon. Dwaal door de historische straatjes waar de flameco-jurken aan de balkons wapperen, dwaal door de eeuwenoude Alcazaba of flaneer langs de moderne boulevard of ga op jacht naar de leukste street art. Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Malaga? Bekijk mijn favoriete bezienswaardigheden Malaga.

Stedentrip Malaga plannen

Bezienswaardigheden Malaga: de voorbereidingen

  • Neem je graag een reisgids mee op stedentrip? Ik kan de ANWB Extra Malaga aanbevelen. Hierin staat de leukste bezienswaardigheden in Malaga en allerlei leuke adresjes.
  • Maak je maar een korte stedentrip en wil je toch alle bezienswaardigheden in Malaga zien? Dan is de Hop on hop off bus een aanrader. In een paar uur zie je dan alle bezienswaardigheden en je kunt uitstappen wanneer je wilt.
  • Wil je niet alleen de stad zien, maar bijvoorbeeld ook nog naar één van de stranden? Pak een huurfiets mee. Helemaal niet duur en je ziet net even wat meer van Malaga.

Bezienswaardigheden Malaga: 17x doen

Alcazaba

Malaga, Spanje. Bezienswaardigheden Malaga: Alcazaba | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Malaga: Alcazaba, Malaga

Het Alcazaba is het grote fort dat de Moren bouwden en één van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. In Andalusië wordt gekscherend gezegd dat het Alcazaba diende als oefenproject voor het Alhambra in Granada, maar toch vond ik het Alcazaba absoluut niet minderwaardig. Terwijl je naar boven klautert, word je omgeven door de mooiste bloemen en planten: bougainvilles, palmen, cactussen en aloë’s. Vanaf verschillende plekken op het fort heb je een prachtig over zee of de stad.

Castillo de Gibralfaro

Bezienswaardigheden Malaga, Castillo de Gibralfaro | Mooistestedentrips.nl

Vanaf het Alcazaba wandel je verder omhoog, richting Castillo de Gibralfaro. Deze oude vesting zie je overal in de stad liggen. Zorg dat je er vroeg bij bent, zeker als het warm is, want het is een flinke klim. Het kasteel werd in de tijd van de Moren gebruikt als verdedigingswerk en nadat Andalusië door de Spanjaarden werd veroverd, woonden hier ook de Spaanse koningen. Vandaag de dag bezoek je het Castillo de Gibralfaro vooral vanwege het geweldige uitzicht over de stad.

Romeins Amfitheater

Bezienswaardigheden Malaga, Romeins Amfitheater | Mooistestedentrips.nl

Het amfitheater is ook al één van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. En het verhaal erachter is interessant. Het theater dateert uit de eerste eeuw en werd gebouwd in de tijd van Keizer Augustus. Het was echter helemaal verstopt en werd pas weer ontdekt in 1951 aan de achterkant van het Alcazaba voor de bouw van een nieuw cultuurhuis. Dit kwam er, maar werd na zo’n dertig jaar weer afgebroken, zodat het amfitheater helemaal blootgelegd kon worden.

Catedral de Málaga

Bezienswaardigheden Malaga, kathedraal van Malaga | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Malaga, kathedraal van Malaga | Mooistestedentrips.nl

Je kunt niet om de gigantische kathedraal van Málaga heen, het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga. Het zal je niet verbazen dat de bouw van deze enorme kerk ruim 200 jaar heeft geduurd. Ooit was het een moskee, maar uit die tijd is alleen de binnentuin met sinaasappelbomen nog over. Zodra je de kathedraal in loopt, word je meteen gepakt door de 40 meter hoge koepel en de verschillende kapellen. Er is zo veel kunst te zien in de kathedraal dat je rustig een uur kunt uittrekken voor je bezoek. Je kunt ook nog naar boven voor ene prachtig uitzicht over de stad. Met je entreekaartje kun je aan de overkant van het plein ook naar binnen bij het bisschoppelijk paleis waar je religieuze en Afrikaanse kunst kunt bekijken.

Picasso Museum

Foto met dank aan Museo Picasso Malaga

Het Picasso Museum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Malaga. De schilder werd namelijk geboren in de stad en leerde er het vak van zijn vader, die klassiek schilder was. Picasso kon niet wachten om de stad de rug toe te keren, want hij wilde deel uitmaken van de Avant Garde in Barcelona en Parijs. En de rest, zoals men zegt, is geschiedenis. Het museum is echt een bezoek waard en je kunt er meer dan 200 werken van Picasso bekijken. Deze werden grotendeels aan het museum geschonken door één van de vrouwen van de kunstenaar.

Centre Pompidou Málaga

Centre Pompidou Málaga, stedentrip Malaga | Mooistestedentrips.nl

Het origineel staat natuurlijk in Parijs. Maar omdat de collectie zo gigantisch is en het grootste deel zo maar zielig in de kelders van het museum stond, zijn er inmiddels ook een paar dependances van het museum geopend. Zo bezocht ik het Centre Pompidou in Metz al een keer en ook in Malaga kun je langs bij het Centre Pompidou Malaga. Net als in Parijs en Metz is de vestiging in Malaga ook een bijzonder modern gebouwd, met een grote kubus van gekleurde glasplaten bovenop het museum. Binnen een paar jaar na de opening is het al één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Malaga. Er is een permanente collectie, met als hoogtepunt werken van Frida Kahlo en Francis Bacon. De audiovisuele kunstwerken zijn ook ontzettend leuk.

Museo Automovilístico Málaga

Foto met dank aan: Museo Automovilístico Málaga | Mooistestedentrips.nl

Als je even genoeg hebt van eeuwenoude kunst of historische overblijfselen is het Museo Automovilístico Málaga een leuke afwisseling. Het museum is gevestigd in een oude tabaksfabriek, sowieso al leuk, en is eigenlijk zowel een auto- als een modemuseum. Je kunt er auto’s van 1900 tot 1960 bekijken en ernaast staan mannequins gekleed in de mode uit die tijd. Er klinkt zelfs bijpassende muziek. Dit is stiekem echt een ontzettend leuk museum.

Museo de Málaga

Foto met dank aan Museo de Málaga

Het Museo de Málaga is gevestigd in een schitterend Neo-klassiek gebouw en is na een grondige renovatie sinds enkele jaren weer heropend. Op de begane grond kun je vooral kunst uit de 19de eeuw bewonderen, vooral landschappen. De archeologische collectie is interessanter, met neolithische en Romeinse overblijfselen.

Museo Carmen Thyssen

Foto met dank aan Museo Carmen Thyssen

Het Museo Carmen Thyssen is gevestigd in één van de mooiste gebouwen in het oude hart van de stad. Het ligt in het oude Moorse deel van het centrum, in een 16de-eeuws paleis. Je kunt er Spaanse kunst, van vooral Andalusische kunstenaars, uit de 19de eeuw bewonderen. Veel werken doen het voorkomen alsof het in Andalusië twee eeuwen geleden om weinig meer draaide dan flamenco, religieuze feesten en stierenvechten. Maar misschien was dat in de 19de eeuw ook wel zo. Het museum heeft een heerlijk café en is eigenlijk alleen daarom al de moeite waard.

Centro de arte Contemporáneo (CAC)

Foto met dank aan Centro de arte Contemporáneo (CAC)

Foto met dank aan Centro de arte Contemporáneo (CAC)

De wijk SOHO is één van de leukste en meest hippe wijken van Malaga en het Centro de arte Contemporáneo (CAC) luidde de start in van de complete vernieuwing van de buurt. Het centrum voor moderne kunst is gevestigd in een mooi verbouwde markt uit de jaren ’30. De vloeren zijn driehoekig, want iets geks doet met je gevoel voor ruimte. Net als de wit geschilderde ramen. Er is geen permanente collectie, maar er zijn altijd tentoonstellingen van grensverleggende (vaak Spaanse) moderne kunstenaars. Lees meer over SOHO Malaga.

Street art in Malaga

Bezienswaardigheden Malaga, street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Street art Malaga | Mooistestedentrips.nl

Als je het Centro de arte Contemporáneo (CAC) hebt bezocht, kun je gewoon in de wijk blijven. Want in SOHO vind je een heleboel street art, onder de naam MAUS (Malaga Arte Urbano SOHO). Je kunt maar liefst 30 prachtige werken bekijken, bijvoorbeeld van ROA, D*Face en Obey. Lees meer over street art in Malaga.

Muelle Uno

Bezienswaardigheden Malaga, Muelle Uno | Mooistestedentrips.nl

Het havengebied was nooit erg charmant, maar een paar jaar terug is het helemaal opgeknapt en nu is het één van de leukste bezienswaardigheden in Malaga, met een brede promenade, moderne architectuur, leuke winkels en gezellige restaurants en cafés. Ben je met de kinderen op pad? Dan kun je even met ze naar het aquarium, het Museo Alborania.

Fietsen in Malaga

Fietsen in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Wat mij betreft moet je echt gaan fietsen in Malaga. Het is zo’n leuke manier om de stad te leren kennen. Er zijn verschillende manieren om in de stad met de fiets op pad te gaan.

  • Fietsen langs de highlights van Malaga
    Ik ben meegegaan met een fietstocht langs de bekende bezienswaardigheden van de stad. Het bleek een soort tijdreis te zijn door Malaga. Langs overblijfselen uit de Romeinse en de Moorse tijd, door het oude centrum, een korte kennismaking met Picasso en de beroemde markt hal naar de stranden en het modernere deel van de stad. Een aanrader.
  • Fiets huren in Malaga
    Wil je lekker veel zien en doen, maar wel op je eigen tempo? Of wil jij juist die bezienswaardigheden in Malaga bezoeken die net wat verder van het centrum liggen? Dan kun je een fiets huren en zelf op pad gaan. Sla de stranden van Malaga, de mooie street art in SOHO en strandtentjes niet over.

Naar het strand in Malaga

Bezienswaardigheden Magala, naar het strand in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Het voordeel van een stedentrip Malaga is dat je een middagje strand prima kunt combineren met het bekijken van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. Sterker nog, je mag de stranden niet missen. Het is fijn flaneren langs de boulevard en bij de strandtentjes is het altijd gezellig. Het bekendste strand van Malaga is La Málagueta, dat op zo’n 10 minuten wandelen van de stad ligt. Omdat er wat hoogbouw in de buurt staat, zit je er vanaf het einde van de middag in de schaduw. Even verderop vind je La Caleta waar je wel de hele middag zon heb. Maar wil je echt genieten zoals de locals, dan ga je naar Pedregalejo. Dit is eigenlijk een oud vissersdorpje zo’n 5 kilometer vanaf het centrum. Maar de sfeer is er nog heerlijk authentiek en je kunt er zo leuk lunchen. Je komt heel gemakkelijk in Pedregalejo met je huurfiets.

Uitgebreid ontbijten in Malaga

Malaga, Spanje: lekker ontbijten in Malaga | Mooistestedentrips.nl

‘s Ochtends is het fijn op gang komen in Malaga. Voor tienen de deur uit is absoluut niet noodzakelijk, behalve als het een erg warme dag dreigt te worden. Ga dus eerst op je gemakje ontbijten of koffieleuten in één van de leuke koffietentjes van de stad. Bij Julia Bakery of Brunchit  is het bijvoorbeeld erg goed toeven. Ontbijten zoals de locals? Ga dan naar Casa Aranda, in een zijstraatje van de markt, waar je de beste churros van de stad bestelt.

Tapas eten in Malaga

Malaga, Spanje: tapas eten in Malaga, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Bij een weekendje Malaga hoort natuurlijk tapas eten. Naa de prachtige markthal van de stad vind je delicatessenzaak La Martina, waar gelukkig ook een paar tafeltjes buiten staan. Hier is een glas Vermout met een bordje fijn gesneden stukken Iberico ham en chorizo echt een traktatie. Maar bij Mesón Mariano schuif je ook aan voor de lekkerste hapjes. Bekijk alle restaurants in Malaga.

Wijn proeven in Malaga

Malaga, Spanje: wijnproeven in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Ik sloeg stijl achterover van de zoete wijn die je in Malaga kunt drinken. Je drinkt hem het beste als aperitief bij het oer-knusse Casa de Guardia waar je de lekkerste wijnen uit de buurt van de stad kunt drinken. In de smalle wijnbar is geen toerist te bekennen, je bestelling wordt op de houten bar gekalkt en je bestelt het beste een klein hapje bij je glas. Uitgebreid wijnproeven doe je trouwens bij Los patios de Beatas waar je de lekkerste wijnen uit heel Spanje proeft, met heerlijk eten erbij.

Bezienswaardigheden Malaga
Bewaar op Pinterest

Wat te doen in Malaga? Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Malaga, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Wat te doen in Malaga? Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Malaga, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Meer over Malaga

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Rondreis Andalusië > Stedentrip Malaga > Bezienswaardigheden Malaga

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer