Bezienswaardigheden Barcelona: 36x doen

door Esther

Gaudí en Picasso drukten hun stempel op Barcelona, maar lang voor die tijd was Barcelona al bruisend. En dat is nog altijd terug te zien in de vele leuke wijkjes van de stad. Er zijn zo veel leuke bezienswaardigheden in Barcelona dat het je misschien een beetje duizelt. Daarom maak ik een leuk en overzichtelijk overzicht voor je. Dus of je nu door de Sagradia Familia of Poble Nou wilt dwalen, je gaat gewoon een heerlijke tijd tegemoet in Barcelona.

Plan een stedentrip Barcelona

Wat te doen in Barcelona? Ontdek bekende en onbekende bezienswaardigheden Barcelona | Mooistestedentrips.nl

Wat te doen in Barcelona? Ontdek bekende en onbekende bezienswaardigheden Barcelona | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Barcelona: de voorbereidingen

  • Tijdens je stedentrip veel verschillende bezienswaardigheden en leuke wijken in Barcelona ontdekken? Koop dan voor vertrek alvast een OV-kaart. Hiermee kun je van en naar het vliegveld reizen en gebruikmaken van al het openbaar vervoer in de stad. Je kiest zelf voor hoeveel dagen je deze kaart koopt.
  • Wil je veel bezienswaardigheden in Barcelona bekijken? Koop dan van te voren alvast de Barcelona Express Card kopen, waarmee je flinke korting krijgt op alle bezienswaardigheden in Barcelona én gratis met het openbaar vervoer reist. Met de Barcelona Go City Explorer Pass ga je gratis naar twee tot zeven bezienswaardigheden en krijg je flinke korting op alle andere bezienswaardigheden in Barcelona.

36x bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

La Sagrada Familia

Bezienswaardigheden Barcelona: La Sagrada Familia | Mooistestedentrips.nl

Je kunt er niet omheen. Het is simpelweg één van de meest beroemde en indrukwekkende bezienswaardigheden in Barcelona: La Sagrada Familia. De katheraal die Gaudí ontwierp, maar nooit af heeft gekregen. En tot op de dag van vandaag staat de kathedraal in de steigers. Ik heb de kerk en torens inmiddels vier keer bezocht en heb de werkzaamheden dus ook zien vorderen. Zo indrukwekkend. Ik kan je wel op het hart drukken om van te voren online een kaartje te kopen, want de wachtrijen kunnen oplopen tot wel twee uur.

La Pedrera

Wat te doen in Barcelona? Bezoek Casa Mila in Barcelona | Mooistestedentrips.nl

La Pedrera is de bijnaam voor Casa Mila. Het betekent ‘de steengroeve’ en als je de wat olijke schoorsteentjes op het dak van dit bijzondere, door Gaudí ontworpen, huis ziet. Je kunt de appartementen bezoeken van de familie die er ooit woonde, maar ik vond het interessanter om op de bovenste verdieping de tentoonstelling te bekijken over het ontwerpproces van Gaudí.

Casa Batlló

Wat te doen in Barcelona? Bezoek Casa Battló | Mooistestedentrips.nl

paar minuten wandelen van La Pedrera vind je misschien wel het meest kleurrijke bouwwerk van Gaudí in Barcelona: Casa Battló. Ik heb ooit eens de (enorme) eer gehad om ’s avonds in Casa Battló te dineren. Dat was echt heel bijzonder. Want de buitenkant van Casa Battló, met de drakenschubben op het dak en de Franse balkons die het midden houden tussen insecten en Venetiaanse maskers. Maar de binnenkant is al net zo kleurrijk en wonderlijk. Gaudí heeft het namelijk zo ontworpen dat het licht overal gelijkmatig invalt.

Palau Guëll

Palau Guëll | Mooistestedentrips.nl

De rijke industrieel Eusebi Guëll geloofde als geen ander in Antoni Gaudí en uit zijn naam heeft de architect heel wat mogen bouwen, binnen en buiten Barcelona. De bekende gebouwen spreken met hun weelderige vormen en vele kleuren tot ieders verbeelding. Maar Palau Guëll is anders. Het was één van de woonhuizen van de familie Guëll en is bijzonder statig, een beetje grijs en aan de binnenkant zelfs een beetje somber. Voor Gaudí’s doen dan. Ga toch even langs bij het fraaie huis, want de details binnen zijn heel mooi. En je wilt de kleurrijke schoorsteentjes met mozaïek natuurlijk ook niet missen.

Santa Maria del Mar

Bezienswaardigheden Barcelona: Santa Maria del Mar | Mooistestedentrips.nl

De kathedraal van de zee in de wijk La Ribera is één van de meest bijzondere van de stad. Hij werd namelijk door de Barcelonezen zelf betaald en gebouwd. Daarmee was het de eerste onafhankelijke kerk en is hij symbool komen te staan voor het onafhankelijke karakter van de Catalanen. De kerk ziet er aan de buitenkant stemmig uit en is dat ook aan de binnenkant, maar indrukwekkend is hij zeker. Met een enorm hoog gewelfd plafond en prachtige ramen. Beklim ook de toren voor een pachtig uitzicht.

Picasso Museum

Foto met dank aan Picasso Museum

Picasso is de schilder van mijn favoriete werk en ook omdat ik er tijdens mijn eerste stedentrip achter logeerde is het Picasso Museum één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Barcelona. Picasso studeerde in Barcelona en zijn carrière als gevierd kunstenaar nam hier een flinke vlucht. Ook al keerde hij na zijn vertrek naar Parijs nooit meer terug naar Barcelona, de stad had een warm plekje in zijn hart. Het museum is gevestigd in een prachtig middeleeuws paleis in El Borne en het is echt heerlijk om hier op je gemakje langs de vroeger werken en zelfportretten van Picasso te slenteren.

Fundació Joan Miró

Foto met dank aan Fundació Joan Miró

Joan Miró was één van de meest beroemde kunstenaars uit Barcelona en zijn werk is natuurlijk heel herkenbaar. Architect Josep Lluís Sert, een goede vriend van Miró, ontwierp het gebouw waarin nu de Fundacio Joan Miró huist. Het is een soort witte tempel, met soepele lijnen. Je kunt hier een gigantisch deel van het oeuvre van Joan Miró bekijken, zo’n 220 schilderijen, 180 beeldhouwwerken, textiel en meer dan 8000 tekeningen. Trek er rustig een ochtend voor uit.

Monjuïc

Bezienswaardigheden Barcelona: Montjuïc | Mooistestedentrips.nl

Je ziet hem in de stad goed liggen: Montjuïc, de heuvel aan de rand van Barcelona. Het is ontzettend leuk om met de kabelbaan naar boven te gaan, want op Montjuïc liggen verschillende leuke bezienswaardigheden in Barcelona. Je kunt er bijvoorbeeld naar Parc Montjuïc met de mooie tuinen bezoeken. ’s Avonds is het leuk om naar de fontein op Plaça d’Espanya te gaan voor een mooie voorstelling. Bezoek ook Castell de Montjuïc, een fort dat in de 17de eeuw werd gebouwd en waar je nu een militair museum vindt.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Bezienswaardigheden Barcelona: Museu Nacional d’Art de Catalunya | Mooistestedentrips.nl

Op Montjuïc kun je Museu Nacional d’Art de Catalunya vinden, één van de meest bijzondere musea in Barcelona. Het werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1929 en volledig gerestaureerd in 2005. Je kunt er een bijzondere collectie Catalaanse kunst bekijken, van de vroege Middeleeuwen tot nu. De Romaanse afdeling heeft ’s werelds beste collectie op dit gebied. Vooral de fresco’s en altaarstukken zijn echt subliem.

Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana | Mooistestedentrips.nl

Dit moet beslist één van de meest waanzinnige bezienswaardigheden in Barcelona zijn. Bij het zien van Palau de la Musica Catalana valt je mond zeker weten open. Het is een parel van Art Nouveau en ontworpen door Lluís Domènech i Montaner en het theater is een plaatje. Het licht valt schitterend door de gekleurde ramen en je kijkt je ogen uit, want er zijn zo veel mooie mozaïeken te bewonderen. Je kunt het Palau de la Musica Catalana ook met een rondleiding bezoeken.

Tibidabo

Bezienswaardigheden Barcelona: Tibidabo | Mooistestedentrips.nl

Aande noordkant van de stad torent het rijk beboste Tibidabo over Barcelona uit. Natuurlijk moet je er naartoe voor de schitterende vergezichten over de stad, maar er is ook genoeg te doen in Tibidabo. Het meest bekend is het pretpark waar je vanuit het reuzenrad perfect over Barcelona kunt uitkijken.

MACBA

Bezienswaardigheden Barcelona, foto met dank aan MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Barcelona is ook een heleboel moderne architectuur rijk en het MACBA is er een goed voorbeeld van. Het is één van de beste musea voor moderne kunst in de stad. Je kunt er vooral Spaanse en Catalaanse kunst vanaf de jaren ’50 tot nu zien. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor werk van Miquel Barceló en Antoni Tàpies, maar ook van Paul Klee.

Mercat de Santa Catarina

Bezienswaardigheden Barcelona: Mercat de Santa Catarina | Mooistestedentrips.nl

Heel veel bezoekers zullen de Mercat de la Boqueria, net naast La Rambla, bezoeken. Ik blijf tijdens een stedentrip Barcelona het liefst zo ver mogelijk van La Rambla vandaan. Er zijn simpelweg mooiere en leukere bezienswaardigheden in Barcelona. Maar de markten van de stad zijn toch wel heel leuk en bijzonder en daarom raad ik Mercat de Santa Catarina aan om te bezoeken. Deze markt ligt tussen het centrum en de leuke wijk El Borne in en je kunt hier geweldige verswaren kopen, maar ook bij de verschillende restaurants en bars neerploffen en wat lekkers proeven. Ook de markthal zelf is een plaatje.

Camp Nou

Wat te doen in Barcelona, bezoek FC Barcelona Camp Nou | Mooistestedentrips.nl

Voor echte voetballiefhebbers is Camp Nou natuurlijk één van de meest belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona. Ga mee met een rondleiding door het stadion, wandel door het museum met de mooiste bekers die de club ooit won en steek je neus even in één van de kleedkamers. Daarna plof je even neer op de tribune voor het echte Barça-gevoel.

Doen in Barcelona: fietsen

Fietsen in Barcelona (Baja Bikes Barcelona) | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Barcelona (Baja Bikes Barcelona) | Mooistestedentrips.nl

Als er één ding leuk is om te doen in Barcelona, dan is het wel fietsen in Barcelona. Er ligt honderden kilometers fietspad in de stad, waaronder langs het strand. De fiets is het ideale vervoersmiddel als je veel verschillende bezienswaardigheden in Barcelona wilt zien, leuke wijken wilt ontdekken of gewoon niet zo veel wilt wandelen.

Als je maar kort over voor het eerst in Barcelona bent, is het leuk om een fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona te maken. Je gaat drie uur lang met een Nederlandse gids op pad, hoort alles over de bijzondere geschiedenis van de stad en bekijkt de mooiste plekken. Zo rijd je door het schitterende Parc de la Ciutadella, onder de Arc de Triomph door en langs de meesterlijke bouwwerken van Gaudí. Liever niet je hele stedentrip in het openbaar vervoer zitten en net even wat meer bezienswaardigheden in Barcelona bekijken? Pak dan een huurfiets mee (e-bikes zijn ook beschikbaar)

De leukste wijken in Barcelona

El Gótic

Wijken in Barcelona: Barri Gótic | Mooistestedentrips.nl

De gotische wijk van Barcelona is een plaatje. De wijk is eeuwenoud en gaat terug naar de tijd van de Romeinen, maar pas in de middeleeuwen kwam de Barri Gótic to bloei. Verdwaal in het labyrint van dromerige straatjes en pleinen. Er zijn kleine koffietentjes, leuke boetieks en fijne pleinen om op het terras te zitten. Mijn favoriet is Plaça Reial waar je heerlijk zit, omringd door palmbomen. Om het mooiste van de wijk te ontdekken, kun je mee met een wandeling door de Barri Gótic.

L’Eixample

De leukste wijken in Barcelona: L’Eixample | Mooistestedentrips.nl

Toen de wijken in het centrum van Barcelona te vol werden, werd L’Eixample ontworpen: een wijk met brede avenues en bontgekleurde gebouwen die deden denken aan de Jugendstil en Art Nouveau. Een bijzondere tegenhanger op de nauwe, donkere straatjes in het centrum met de smalle en vaak een beetje vervallen gebouwen. De meeste toeristen weten L’Eixample wel te vinden: de bekende bouwwerken van Gaudí sieren de wijk. Maar het is de moeite de wijk beter te leren kennen.

Poblenou

Street art Poblenou, Barcelona | Mooistestedentrips.nl

Poblenou was een vissersdorpje dat in de jaren ’90 pas een beetje bij de stad werd getrokken. De wijk was altijd behoorlijk industrieel, maar in de oude fabriekspanden en loodsen huizen nu de mooiste restaurants, winkels en cafés. Maar de grote aantrekkingskracht van Poblenou is de zee. Je kunt hier nog heerlijk rustig aan het strand Bogatell liggen, langs de boulevard flaneren of mooie street art spotten. Er zijn brede fietspaden in Poble Nou, dus de wijk is perfect om met een huurfiets te verkennen.

Barceloneta

Leuke wijken in Barcelona: Barceloneta | Mooistestedentrips.nl

Barceloneta ligt vastgegroeid aan het oude centrum van Barcelona en daarom één van de meest bekende bezienswaardigheden in Barcelona.  ik vind dit ook echt een geweldige wijk van Barcelona. Omdat deze wijk vroeger werd bevolkt door enkel vissers vind je hier nog steeds de beste visrestaurants van de stad, maar wat je in de wijk wat mij betreft echt niet maag overslaan zijn de Cavabars. Can Paixano in de Carrer de la Reina Cristina is mijn favoriet. Je bestelt hier de lekkerste Cava en kunt er meteen een lekker broodje of ander hapje bij bestellen.

El Borne

Leukste wijken in Barcelona: El Borne | Mooistestedentrips.nl

El Borne is één van de leukste wijken in Barcelona. Ik logeerde er tijdens mijn eerste stedentrip Barcelona, precies achter het Picassomuseum, en sindsdien ben ik verliefd. Hoewel El Borne op zo’n kwartiertje wandelen van La Rambla ligt, vond ik het opvallen hoeveel rustiger de wijk is. Inmiddels kennen wat meer toeristen de buurt, maar er zijn nog steeds rustige stukken te vinden. De Paseo del Borne is een gezellige straat vol restaurantjes en cafés, waar de halve buurt wel samen lijkt te komen en de Mercat Santa Caterina is wat mij betreft de mooiste markt in Barcelona.

De mooiste parken in Barcelona

Parc Guëll

Bezienswaardigheden Barcelona: Parc Guëll | Mooistestedentrips.nl

Barcelona wat te doen: bezoek Parc Guëll | Mooistestedentrips.nl

Parc Guëll is het mooiste park van de stad en daarmee ook één van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona. Gaudí had een utopische gedachte bij het ontwerpen van het park. Mensen uit alle lagen van de samenleving moesten in en om het park in harmonie kunnen leveren. Dus om investeerders te zetten, zette hij er alvast wat woningen neer. Barcelona was helaas nog niet klaar voor zo’n project en dus bleef het bij dit schitterende park. Het lijkt echt wel te zijn weggelopen uit een sprookjesboek, met de beroemde salamander en de enorme mozaïeken bank. Vroeger was het park gratis te bezoeken, nu kun je het beste van te voren online een kaartje kopen.

Parc de la Ciutadella

Wat te doen in Barcelona? Bezoek Parc de la Ciutadella en de Barcelona Zoo | Mooistestedentrips.nl

Het Parc de la Ciutadella, aan de rand van het centrum van Barcelona, zijn de groene longen van het centrum. Het is een geliefde plek om aan de drukte van alledag te ontsnappen en er te wandelen, picknicken of bootje te varen. De grote waterval, vlakbij de ingang aan de Passeig de Pujades werd in 1875 gebouwd. Het bouwwerk is groots en rauw. Vlakbij kun je een bootje huren om in het aangrenzende meertje te varen. Er zijn ook verschillende musea in en rond het park te bewonderen en ook de Zoo van Barcelona ligt in Parc de la Ciutadella. Wandel je richting Passeig de Picasso dan kom je langs Castell dels Tres Dragons en aan de Passeig de Lluís Companys, in de noordwestelijk hoek van het park, zie je de beroemde Modernista Arc de Triomf.

Parc del Laberint d’Horta

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: Parc del Laberint d'Horta | Mooistestedentrips.nl

Er gaat niets boven een goed doolhof. Zo moet Marquis Joan Antoni Desvalls of d’Ardena gedacht hebben, toen hij het 750-meter lange Parc del Laberint d’Horta liet aanleggen. Het is buiten het centrum gelegen, in de wijk Horta-Guinardo. Het is niet alleen een heel leuk park, maar nog eens één van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Barcelona. Er mogen slechts 750 bezoekers per dag in. Maar waag een kansje, het is een oase van rust.

Parc de Joan Miró

Parc de Joan Miró | Mooistestedentrips.nl

Als je de wereldberoemde sculptuur van Joan Miró, Dona i Ocell (vrouw met vogel) wilt bewonderen, moet je beslist naar dit park vol palmbomen. Het park wordt door locals ook wel Parc de l’Escorxador (het abattoir park) genoemd, omdat er een groot slachthuis stond op de plek waar zij nu komen relaxen. In de buurt vind je ook een groot winkelcentrum.

Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Jardins de Mossèn Costa i Llobera | Mooistestedentrips.nl

Als je op zoek bent naar mooi aangelegde hagen, bloembedden en rozen, dan zijn de Jardins de Mossèn Costa i Llobera niets voor jou. Deze tuinen zijn namelijk een ode aan ’s werelds stoerste en hardste planten en bomen. Flora die gedijd bij de allerzwaarste omstandigheden, zoals cactii en vetplanten. Je kunt maar liefst 800 soorten bewonderen, die veelal in subtropische klimaten te vinden zijn. Deze tuin vind je op Montjuïc.

Stranden in Barcelona

Sant Sebastià

Stranden Barcelona: Sant Sebastià | Mooistestedentrips.nl

Het Sant Sebastià strand begint waar dat van Barceloneta ophoudt en loopt helemaal door tot de Passeig Joan de Borb. Het is een vrij smal strand en behoorlijk populair bij toeristen, omdat het strand nog zo dichtbij het centrum van de stad ligt. Dat betekent dat het op warme dagen wel vrij druk kan zijn.

Bogatell

Strand in Barcelona: Bogatell | Mooistestedentrips.nl

Bogatell ligt in de vrij onbekende, maar ontzettend gezellige wijk Poble Nou. Van oudsher is Poble Nou een vissersdorpje en pas in de jaren ’90 werd het strand klaargemaakt voor gebruik. Bogatell is een heerlijk strand als je niet tussen de hipsters wilt liggen, maar liever tussen de locals. Langs de boulevard is een enorm fietspad, dus geweldig om zowel het strand als Poble Nou met de fiets te verkennen. De wijk was altijd nogal industrieel, maar de grote fabriekspanden en opslagloodsen hebben de laatste jaren steeds meer een nieuwe bestemming gekregen. Ook de kilometers lange Rambla del Poble Nou is leuk om over te flaneren. Liever op het strand blijven? Sure! Er is een aantal heel leuke strandtentjes in Bogatell.

Llevant

Stranden Barcelona: Lljevant | Mooistestedentrips.nl

Llevant betekent ‘Oost’ in het Catalaans en het is dan ook niet verbazend zijn dan Llevant het meest oostelijke strand van Barcelona is. Het is tevens het nieuwste strand, want het was in 2006 pas gereed voor de eerste bezoekers. De fabriekspanden van de aangrenzende wijk stonden vroeger bijna in zee, maar daar is inmiddels niets meer van te zien. Het strand is heerlijk relaxt en perfect als je even rustig van de zon wil genieten.

Banys del Fòrum

Zwemmen Barcelona: Banys del Fòrum | Mooistestedentrips.nl

Wil je lekker in zee zwemmen en de drukte achter je laten? Bij Banys del Fòrum vind je een fijn natuurzwembad. Er is geen strand, maar wel een terras om te zonnebaden en relaxen. Als je de boulevard van Barcelona helemaal af fietst richting Sant Adrià de Besòs kom je Banys del Fòrum vanzelf tegen.

Onbekende bezienwaardigheden Barcelona

Casa Vicens

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: Casa Vicens | Mooistestedentrips.nl

Eén van de wat onbekendere bouwwerken van Gaudí in Barcelona staat inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is sinds 2017 geopend voor publiek. Casa Vicens werd door Gaudí ontworpen voor beurshandelaar Manuel Vicens i Montaner toen Gaudí nog maar net was begonnen als architect. De architect liet zich inspireren door Moorse stijlen en kleuren. Je kunt het bijzondere gebouw op je gemakje bewonderen of mee met één van de rondleidingen. Plof ook nog even neer voor een drankje in de tuin.

Colonia Guëll

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: Colonia Guëll | Mooistestedentrips.nl

Het best bewaarde geheim van Gaudí en daarom ook een van de leukste onbekende bezienswaardigheden in Barcelona. Gaudi’s Crypte en Colonia Guëll bevinden zich net even buiten de stad, in een textieldorpje uit de 19de eeuw. De crypte staat ruw uitgehouwen uit steen middenin de arbeiderskolonie en is versierd met steentjes, glas en mozaïek. Het is bijzonder om dit te bezoeken en een perfect excuus om de drukte van de stad even te ontvluchten.

Hospital de Sant Pau

Bezienswaardigheden Barcelona: Hospital de Sant Pau | Mooistestedentrips.nl

Vanwege tijdgebrek zullen veel bezoekers het Hospital de Sant Pau links laten liggen en dat is jammer, want het is oprecht één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona. Het oude ziekenhuis, dat aan het begin van de vorige eeuw werd opgeleverd, is één van de grootste en meest belangrijke Art Nouveau complexen in Europa. En als je alle prachtige, kleurrijke torens en plafonds ziet, snap je wel waarom. De bedenker van het ziekenhuis, Lluís Domènech i Montaner, was er van overtuigd dat paitiënten door de schoonheid van het gebouw ook sneller beter zouden worden. Ga mee met een rondleiding en dwaal door de prachtige tuinen om te bepalen of jij het ermee eens bent.

Casa de les Punxes

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: Casa de les Punxes | Mooistestedentrips.nl

Casa de les Punxes heet eigenlijk Casa Terrades en werd ontworpen door Puig i Cadafalch en ligt op steenworp afstand van La Sagrada Familia. De bijnaam dankt het bouwwerk aan de spitse torens. Het appartementencomplex werd gemodelleerd naar een middeleeuws kasteel en staat midden in de prachtige wijk Eixample. Het gebouw is nog niet zo lang open voor bezoekers. Daarmee nog één van de weinige onbekende bezienswaardigheden in Barcelona.

Palau Baró de Quadras

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: Palau Baró de Quadras (foto: Institut Ramon Llull) | Mooistestedentrips.nl

Het Palau Baró de Quadras op de Díagonal werd ontworpen door Puig i Cadafalch, een tijdgenoot van Gaudí. En het bouwwerk misstaat zeker niet tussen de modernistische gebouwen. Er valt ontzettend veel te ontdekken op de façade. Ben je benieuwd naar het eclectische interieur, met Moorse en Aziatische invloeden? Ga dan mee met een rondleiding.

La Carbonería

Onbekende bezienswaardigheden Barcelona: La Carbonería | Mooistestedentrips.nl

Ontmoet het meest beroemde kraakpand én het eerste gebouw van L’Eixample: La Carbonería. Het werd gebouwd in 1864, op de hoek van de Urgell en Floridablanca. Oorspronkelijk heette het appartementencomplex Casa Tarragó en was bedoeld voor werknemers en families van fabrieksarbeiders. Het gebouw dankt haar bijnaam aan de steenkolenfabriek die hier ook stond. Sinds jaren staat het pand leeg en sinds een jaar of vijf wonen er krakers in. La Carbonería is nu vooral bekend vanwege de schilderingen om de façade. Het pand is inmiddels verkocht, maar wat er mee gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies | Mooistestedentrips.nl

Het Fundació Antoni Tàpies is gevestigd in een schitterend modernistisch gebouw uit het einde van de 19de eeuw. het werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner die ook het Palau de la Musica Catalana ontwierp. Niet de minste. Het gebouw is nu een museum en helemaal gewijd aan Antoni Tàpies en zijn indringende schilderijen. Als je Tàpies’ werk niet goed begrijpt, is het de moeite om ook de film over zijn leven even te bekijken.

Bezienswaardigheden Barcelona
Bewaar op Pinterest

Bezienswaardigheden Barcelona: ontdek de mooiste bekende en onbekende bezienswaardigheden in Barcelona | Mooistestedentrips.nl

Meer bezienswaardigheden Spanje

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Stedentrip Barcelona > Bezienswaardigheden Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer