Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

door Esther

Wat is Palma de Mallorca een geweldig leuke verrassing. Als je een originele stedentrip Spanje wilt maken, moet je de grootste stad van het eiland Mallorca echt in gedachte houden. Dwaal door de pastelkleurige, historische straatjes, vergaap je aan de mooie architectuur en geniet op één van de terrasjes van lekkere tapas. Bekijk de leukste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca.

Plan een stedentrip Palma de Mallorca

 • Je vliegt gemakkelijk en snel naar Palma de Mallorca. Je kunt vanaf bijna alle Nederlandse vliegvelden naar Palma de Mallorca vliegen, bijvoorbeeld met Transavia vanaf Groningen, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Maar er zijn nog meer opties. Vergelijk vliegtickets Palma de Mallorca en bekijk wat voor jou handig uitpakt.
 • Er zijn ontzettend veel leuke hotels in Palma de Mallorca. Sommige liggen vlakbij het strand, andere hotels liggen in de stad en hebben een zwembad. Heerlijk. Ik logeerde in Ca n’Alexandre, een fraai boutiquehotel aan de rand van het centrum, gevestigd in een prachtig oud pand.
 • Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare stedentrip Palma de Mallorca boeken. Dat scheelt urenlang vergelijken en pakt meestal ook goedkoop uit.
 • Heb je weinig tijd maar wil je toch veel bezienswaardigheden in Palma de Mallorca zien? Dan kun je een kaartje voor de hop on hop off bus kopen.
 • Bekijk alle tips voor een stedentrip Palma de Mallorca.

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Kathedraal van Palma de Mallorca

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | Kathedraal Palma de Mallorca

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | Kathedraal Palma de Mallorca

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | Kathedraal Palma de Mallorca

De Kathedraal van Palma de Mallorca lijkt wel uit de zee omhoog te rijzen. En zo was het oorspronkelijk ook bedoeld, al ligt er nu ook een stuk land voor de kerk. De kathedraal is echt een eye-catcher en één van de meest bekende bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. De kerk werd gebouwd op het hoogste punt van de Romeinse citadel en de bouw werd gestart in de 13de eeuw en zo’n drie eeuwen later afgerond. Maar het meest bijzondere werd aan het begin van de vorige eeuw toegevoegd. Toen bemoeide Gaudí zich namelijk met de restauratie van de kathedraal en dat maakt dat de kerk van binnen misschien wel spectaculairder is aan de binnenkant, dan aan de buitenkant. Het altaar is van Gaudí en een bijzonder contrast met de kerk. Het gigantische glas-in-lood rozetraam laat schitterend gefilterd licht door.

La Almudaina

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: La Almudaina | Mooistestedentrips.nl

La Almudaina ligt naast de kathedraal en was oorspronkelijk een Arabisch fort. Ondanks dat het later werd omgetoverd, zie je nog steeds duidelijk de Moorse elementen in de residentie. Zoals de bogen aan de voorkant van het gebouw. Wandel even naar binnen om historische tapijten, schilderijen en meubilair te bekijken. Wat mij betreft zijn de binnentuin met palmbomen en de koninklijke kapel het meest bijzonder om te bekijken.

Es Baluard

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Es Baluard | Mooistestedentrips.nl

Es Baluard is één van de mooiste moderne musea in Palma de Mallorca en is het gevestigd in het oude fort dat je bij de kathedraal vindt. Je kunt er werken bewonderen van Miró, Barceló en Picasso. Van Picasso zijn de keramieken werken op de bovenste verdieping echt de mooie waard. Maar ook de werken van Joaquín Sorolla en Santiago Rusiñol zijn interessant.

Museu Fundación Juan March

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Museu Fundación Juan March | Mooistestedentrips.nl

Palma de Mallorca mag dan geen grote stad zijn, het heeft grootse galeries en musea. En Museu Fundación Juan March is er zo één. Het is gevestigd in een schitterend pand uit de 17de eeuw en rondom een prachtige binnentuin vind je bijzondere sculpturen en schilderijen van Spanjes grootste artiesten, zoals Dalí, Picasso, Miró en Barceló.

Sant Francesc kerk

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | Sant Francesc kerk, Palma de Mallorca

De kerk van Sant Francesc aan Plaça de Sant Francesc steekt misschien wat sober af bij te kathedraal, het is toch iets bijzonders. Het is namelijk een van de oudste kerken van Palma. Hij werk opgetrokken in gotische stijl in de 13de eeuw, de barokke façade met het rozetraam dateert uit de 17de. Ook binnen wisselen gotiek en barok elkaar af.

Can Forteza Rey

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | De leukste dingen om te doen in Palma de Mallorca

Als je in Barcelona van de modernistische architectuur hield, dan kun je in Palma de Mallorca ook je hart ophalen. Can Forteza Rey is met recht één van de meest populaire bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Je vindt het fantastische gebouw vlakbij het Plaza Mayor. De prachtige modernistische gebouwen in Palma de Mallorca zijn helemaal te danken aan de tien jaar die Antoni Gaudí op het eiland doorbracht en het werk wat hij aan de kathedraal deed. Can Forteza Rey is zo’n Art Nouveau parel en werd ontworpen en gebouwd door de eigenaar Lluís Forteza-Rey, een goudsmid, in 1909. Het gebouw doet ontzettend denken aan Casa Batlló en Parque Güell in Barcelona.

Lonja de Mallorca

Lonja de Mallorca | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: La Lonja | Mooistestedentrips.nl

La Lonja de Mallorca is zonder twijfel één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Al was het alleen al omdat het aangrenzende plein, Plaça de la Llotja, zo ontzettend gezellig is. La Lonja werd in de 15de eeuw gebouwd en deed dienst als Beurs. Vandaag de dag moet je het gebouw zeker even gaan bewonderen en als de deur open staat, kun je ook het fraaie interieur even bekijken.

Mercat de l’Olivar

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Mercat de l'Olivar | Mooistestedentrips.nl

Er is bijna niets leukers dan verschillende markten bezoeken en daar allerlei lekkers kopen en proeven. Mercat de l’Olivar ligt in het centrum van Palma de Mallorca en echt een bezoekje waard. Ga lekkere hammen proeven, koop de traditionele, zoete ensaimadas of schuif aan bij één van de restaurantjes om iets lekkers te proeven. Wat mij betreft moet je even aanschuiven bij Vermutería El Laterío voor een koel glas vermout en een pintxo of twee erbij.

Doen in Palma de Mallorca: fietsen

Fietsen Palma de Mallorca | Ontdek Palma de Mallorca op de fiets

Wil je Palma de Mallorca op een leuke manier ontdekken? Wil je bekende en onbekende bezienswaardigheden in Palma de Mallorca in korte tijd met elkaar combineren? Ga dan fietsen in Palma de Mallorca.

 • Langs de highlights
  Tijdens deze fietstocht ontdek je de mooiste bezienswaardigheden in het centrum van Palma de Mallorca. Met een gids van Baja Bikes fiets je dwars door het centrum van Palma de Mallorca en kom je als vanzelf langs bijvoorbeeld Plaza Mayor, de kathedraal en Paseo del Borne. En je wordt gewezen op mooie plekken die de meeste bezoekers niet zien.
 • Fiets huren in Palma de Mallorca
  Het leuke van Palma de Mallorca is dat er buiten het centrum ook nog zo veel leuke dingen te zien zijn, zoals kleurrijke wijkjes, mooie musea en het Castell de Bellver. Een fiets huren is de perfecte manier om meer dan alleen de standaard bezienswaardigheden in Palma de Mallorca te zien. De grotere straten in het centrum zijn vriendelijk voor fietsers. Rijd bijvoorbeeld naar het hippe Portixol, over het fietspad langs de zee. Ook in de wijkjes zul je op de fiets geen problemen ondervinden.

Baños Arabes

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Baños Arabes | Mooistestedentrips.nl

Ze werden zo’n honderd jaar geleden bij toeval ontdekt en behoren nu tot de meest populaire bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. De Arabische baden zijn klein maar fijn. Je moet diep in het netwerk van smalle straatjes van het hart van de stad duiken om de baden überhaupt te kunnen vinden en alleen die wandeling is al leuk. De Arabische baden zijn niet erg groot, waarschijnlijk waren het geen publieke baden, maar hoorden ze bij een woonhuis. De badruimte met de Romeinse pilaren mag dan niet groot zijn, indrukwekkend is het wel. Loop ook even een rondje door de aangrenzende lommerrijke tuin, het is een plaatje.

Convento de Santa Clara

Convento de Santa Clara | Mooistestedentrips.nl

Op het eerste gezicht is het Convento de Santa Clara misschien niet zo spannend. Je kunt even de sobere kerk uit de 18de eeuw, met de 14de-eeuwse klokkentoren, bezoeken of de tuin bekijken. Maar het leukste is het om koekjes te bestellen bij de orde. Je krijgt de nonnen niet te zien. Je geeft je bestelling door, legt je geld klaar en dan komen de koekjes door een luikje.

La Ruta Martiana

Foto met dank aan La Ruta Martiana | Mooistestedentrips.nl

La Ruta Martiana is ontzettend leuk, vooral als je doordeweeks een stedentrip Palma de Mallorca maakt. Zoals ik. La Ruta Martiana werd ooit in het leven geroepen om lokale bewoners aan het begin van de week naar restaurants te lokken. Je kunt namelijk op dinsdagavond en woensdagavond bij verschillende tapasbars in het centrum en de wijk Gerreria terecht voor een goedkoop hapje en drankje. Bij je glas bier of wijn kies je een lekker hapje. Soms kies je voor een bordje ham, een stukje tortilla, maar bij een aantal bars kun je ook uit hele schalen pintxos kiezen. Voor een glas met een hapje erbij betaal je twee of drie euro.

Binnentuinen van Palma de Mallorca

Binnentuinen van Palma de Mallorca | Mooistestedentrips.nl

Vanaf de 13de eeuw tot 18de eeuw lieten de welgestelden in Palma de Mallorca hun residentie rondom een grote binnentuin plaatsen. En als je door de stad wandelt, kun je bij tientallen van deze bijzondere binnentuinen naar binnen kijken, er zijn er in totaal zo’n vijfhonderd. Ze behoren wat mij betreft ook tot de meest bijzondere bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. De binnentuinen hebben stuk voor stuk mooi versierde kolommen, trappen, deuren en ramen. En de huidige bewoners hebben ze vaak voorzien van palmbomen en weelderige bloemen. Je vindt heel fraaie binnentuinen in straten als Calle de l’Almudaina, Calle de Savella, Calle de Concepció en Calle de Can Savella.

Santa Catalina

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Santa Catalina | Mooistestedentrips.nl

Santa Catalina is wat mij betreft één van de leukste bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Het is een oude visserswijk met pastelkleurige huisjes en een paar flinke molens bovenop een heuvel, die trots boven de haven uit torenen. De laatste jaren is Santa Catalina een heel populaire wijk geworden, met ontzettend veel leuke cafés en bars. Maar als je de wijk overdag bezoekt, en het nog lekker rustig, voelt het een beetje aan als een slaperig dorpje. Loop in ieder geval even langs de Mercat de Santa Catalina om wat lekkers te eten of duik de Carrer de Sant Magí in om één van de leuke bars uit te proberen. Ontdek de leukste adresjes in Santa Catalina.

Doen in Palma de Mallorca: sobrasada proeven

Sobrasada eten bij Can Llompart | Mooistestedentrips.nl

Goed, deze is niet voor de vegetariërs onder ons. Maar als je dan toch in Palma de Mallorca bent, moet je toch echt even sobrasada proeven, de traditionele worst die van lokale varkens wordt gemaakt. Met lekker veel pittige kruiden erin. Bij Can Llompart kun je heel veel verschillende sobrasadas kopen, krijg je uitleg over het product en kun je nog veel meer heel fijne streekproducten kopen. Het is echt een heel fijne winkel.

Castell de Bellver

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Castell de Bellver | Mooistestedentrips.nl

Castell de Bellver is één van de wat minder bekende bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. En dat is vrij bijzonder, omdat het kasteel duidelijk aanwezig op een heuvel boven de stad uit torent. Maar juist omdat het kasteel wat verder van het centrum vandaan ligt, slaan veel bezoekers het over. Ik liep vanuit het centrum naar het kasteel, wat echt te moeite is. Je komt door de kleurrijke wijk Santa Catalina en het laatste stuk klim je omhoog door de bossen. Eenmaal boven wandel je even om het imposante bouwwerk heen, bezoek je het kleine museum op de begane grond en ga je vervolgens naar boven om te genieten van een geweldig uitzicht over het complex en de stad in de verte.

Mercado Gastronómico San Juan

Foto met dank aan Mercado Gastronómico San Juan | Mooistestedentrips.nl

De Mercado Gastronómico San Juan is één van de prachtig opgeknapte versmarkten van Palma de Mallorca. de overdekte markt ligt iets verder uit het centrum. Ga er vooral heen op een avond, als het live muziek of een DJ is. Dan is het echt genieten geblazen. Begin met aan glas Cava en een paar oesters, om je daarna over te geven aan verse schelpjes, kleine hamburgers, tientallen verschillende hammen en pintxos. Zeker proberen: tortilla gemaakt met inktvis inkt.

Street art in Palma de Mallorca

Street art in Palma de Mallorca | Mooistestedentrips.nl

Palma de Mallorca heeft kunstenaars altijd aangesproken. En ik snap het wel. Er is iets bijzonders aan de hand met het licht in de stad. Tijdens mijn stedentrip Palma de Mallorca kwam ik verrassend veel leuke street art tegen. Van kleine paste-ups tot gigantische murals. Houd jij ook van street art? Je kunt mee met deze street art tour om werken van bekende artiesten te zien en de verhalen achter de vele werken te leren kennen.

Portixol

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca: Portixol | Mooistestedentrips.nl

Net even buiten het centrum ligt het oude vissersdorpje Portixol. Je wandelt er binnen 25 minuten naartoe. Maar met een huurfiets gaat het nog gemakkelijker, want langs de kust ligt een fietspad dat je rechtstreeks naar Portixol brengt. Een superleuk fietstochtje. Portixol betekent kleine haven en dat is precies wat het is. Het was ooit een wat bedompt vissersplaatsje, maar is helemaal opgeknapt. Het Portixol Hotel is er de grote trekpleister en er zijn een paar restaurantjes. Je kunt er ook even in zee duiken bij het nabijgelegen strandje.

Doen in Palma de Mallorca: amandelijs eten

Foto met dank aan Ca’n Joan de S’Aigo | Mooistestedentrips.nl

Goed, amandelijs eten klinkt niet heel spannend, maar wel als je het bij Ca’n Joan de S’Aigo doet. Dit traditionele café is één van de oudste in Palma de Mallorca. Ca’n Joan de S’Aigo bestaat al sinds de 18de eeuw en de zaak aan Calle Sanç zit er sinds de jaren ’70 en echt een icoon in de stad. Er zijn ook andere vestigingen in Palma de Mallorca, maar plof hier toch maar even neer. Het amandelijs wordt al 300 jaar volgens hetzelfde recept gemaakt en is superlekker.

Meer over Palma de Mallorca

20x doen in Palma de Mallorca
Bewaar op Pinterest

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca | 20x doen in Palma de Mallorca
Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Palma de Mallorca > Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer