Leuk! Fietsen in Barcelona

door Esther

Fietsen in Barcelona? Dat is dus echt een aanrader! Barcelona is misschien wel de leukste stad in Europa om op de fiets te ontdekken. De stad is zo veelzijdig en zo groot, dat de fiets de perfecte manier is om veel te zien. En als het lekker weer is? Dan is fietsen langs het strand heel leuk om te doen. Bekijk alle tips over fietsen in Barcelona.

Plan een stedentrip Barcelona

Fietsen in Barcelona

Fietsen in Barcelona: tips

Fietsen in Barcelona | Maak een leuke fietstocht Barcelona

Fietsen in Barcelona is leuk en heel veilig. De stad ligt vol met fijne fietspaden en de meeste automobilisten zijn gewend aan fietsers. In het centrum maken veel lokale bewoners ook gebruik van de fiets. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

 • Als er een fietspad ligt, dan moet je ook op het fietspad fietsen. Mocht er geen fietspad liggen, dan mag je gewoon op straat fietsen.
 • In Spanje wordt niet raar opgekeken als je op de stoep fietst. Maar, dit mag alleen als de stoep breder is dan vijf meter. Dus niet op zo’n smal trottoir gaan fietsen, dan krijg je boze blikken.
 • Fietsen in Barcelona met kinderen? Onder de 16 is het dragen van een helm verplicht. Als je een fiets huurt in Barcelona krijg je er een helm bij.
 • Je fiets parkeren? Prima, maar hij mag nergens aan vast staan. Zet hem dus wel op slot, maar maak hem niet vast aan een lantaarnpaal of een hekje.
 • Buiten de spits mag je je fiets ook meenemen in de metro. Leuk als je wat verder weg wilt fietsen in Barcelona.
 • Bellen, appen of muziek luisteren mag niet op de fiets.

Maak een fietstour Barcelona

Fietstour Barcelona | Ontdek Barcelona op de fiets

Langs de hightlights van de stad

Heb je weinig tijd tijdens je stedentrip? Wil je in korte tijd veel bezienswaardigheden in Barcelona bekijken? Of de stad gewoon op een leuke manier ontdekken? Dan is deze fietstour een aanrader. Je gaat met een Nederlandse gids op pad die de stad als geen ander kent. Je ontdek de mooiste bekende plekken, zoals Parc de la Ciutadella, Arc de Triomph, Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Battlo. Maar je komt ook langs een paar goed verborgen parels.

Fietsen op Montjuïc

Op zoek naar een heel bijzondere fietstour Barcelona? Ga dan mee fietsen op Montjuïc. Deze fietstour Barcelona is heel leuk als je al vaker in de stad bent geweest en echt even iets anders wilt. Tijdens deze fietstocht ga je met een gids genieten van de mooiste uitzichten van de stad. Je bezoekt bijvoorbeeld Plaza España, het Olympisch Stadion, Palau Sant Jordi en Monjuïc. Ben je bang dat deze tocht te heuvelachtig voor je is? Pak dan een e-bike mee.

Op de fiets naar Camp Nou

Deze fietstour Barcelona is er één voor echte voetbalfans! Tijdens deze fietstocht staat FC Barcelona, en alles wat daarmee te maken heeft, centraal. Je hoort alles tussen de strijd tussen Real Madrid en FC Barcelona en je gaat langs verschillende voetbal hotspots in de stad om uiteindelijk uit te komen bij het Camp Nou stadion.

Fietsen naar Penedès

Blijf je wat langer in Barcelona en wil je een mooie dagtocht maken? Ga fietsen tussen de wijnvelden en ga als leuke bonus ook nog eens wijnproeven. ’s Ochtends stap je bij Plaza Catalunya op de trein naar Lavern Subirats waar de Engels sprekende gids je ophaalt. Je stapt op de fiets en rijdt door de mooiste wijnvelden in de omgeving van Barcelona. Je bezoekt een klein familiebedrijf voor een wijnproeverij. Tijdens de fietstocht leer je ook alles over Cava. Je kunt deze fietstocht maken op een gewone fiets met zeven versnellingen of met een e-bike.

Fietshuur Barcelona

Fietshuur Barcelona | Tips voor fietsen in Barcelona

Barcelona is een ontzettend grote stad en als het lekker weer is, is het misschien wel net zo leuk om een fiets te huren. Zo kun je heel gemakkelijk verschillende delen van de stad bezoeken en spaar je je voeten een beetje, want in Barcelona leg je heel gemakkelijk tientallen kilometers op een dag af. Buiten de spits mag je je fiets meenemen in de metro, dus zo wordt het nog eenvoudiger om de verschillende wijken in Barcelona te ontdekken. En natuurlijk moet je in Barcelona ook langs het strand hebben gefietst.

Fietsen in Barcelona: 3 routes

 • Langs de kust
  Barcelona heeft maar liefst vijf kilometer strand en je kunt geweldig langs het strand fietsen in Barcelona. Fiets door het bekende Barceloneta of de onbekendere strandwijken Bogatell en Llevant. Neem je handdoekje mee of plof af en toe eens neer in een leuke strandtent.
 • Ontdek Poblenou
  Ooit was Poble Nou gewoon een vissersdorpje aan de rand van de stad. De buurt was erg industrieel, maar inmiddels zijn de oude fabriekspanden en loodsen omgetoverd tot hippe pleisterplekken.
 • Dorps Grácia
  Ook de wijk Grácia heeft haar dorpse karakter behouden. De wijk ligt tussen Parc Guëll en de wijk Eixample in. Je kunt je fietstocht dus goed combineren met een bezoek aan het park. Ook het onbekende pareltje van Gaudí Casa Vicens vind je in Grácia. Je kunt in de wijk door knusse straatjes voor alternatieve winkeltje en gezellige bars fietsen.

Fietsen in Barcelona
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Barcelona | Ontdek de mooiste plekken in Barcelona op de fiets

Meer fietsen in Spanje? Lees ook

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Barcelona > Fietsen in Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer