Januari in Barcelona: gratis Sagrada Familia

Janurai lijkt misschien niet de beste maand om Barcelona te bezoeken, maar niets is minder waar. In januari kun je op alle zaterdag de Sagrada Familia gratis bezoeken. Een perfect excuus om het meesterbouwwerk van Gaudí te bezoeken.

Er wordt al meer dan 100 jaar aan de Sagrada Familia gebouwd en naar alle waarschijnlijkheid is de enorme kathedraal over 15 jaar klaar. Doordat er al zo'n lange tijd aan de kerk wordt gebouwd, is er rondom de kerk een flink verschil in bouwmaterialen en bouwstijlen te zien.

Schitterend uitzicht vanaf de toren
Binnenin de kerk is het de moeite waar om één van de torens te bezoeken. Wil je met de lift, dan betaal je extra. Aan de torens wordt nog gebouwd en het is dan ook erg interessant om op de brug te staan die de verschillende spitsen met elkaar verbindt. Bovendien heb je vanaf deze plek een schitterend uitzicht over de stad. 

De Sagrada Família museum
Bezoek zeker het museum van de Sagrada Família. Hier kun je het hele bouwproces in miniaturen bekijken, de bouwtekeningen bewonderen en zien welke plannen er zijn voor de toekomst.

De Scholen van Sagrada Família
Naast de kerk staat een onopvallend gebouwd dat de 'Scholen van de Sagrada Família' heet. Hier vind je een reproductie van de werkplaats van Gaudí en een zaal die is omgebouwd tot een klaslokaal zoals dat eruit moet hebben gezien aan het begin van de 20ste eeuw.

Bekijk ook:

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.