Düsseldorf in één dag

door Esther

Düsseldorf ontdekken, maar heb je niet veel tijd? Wat dacht je van een stedentrip Düsseldorf in een dag? De stad ligt zo dichtbij de Nederlandse grens dat je gemakkelijk binnen een dag heen en weer kunt: vanaf Utrecht ben je er met de trein in minder dan twee uur. Tijdens een stedentrip Düsseldorf in een dag pak je het beste van de stad mee: de gezellige Altstadt, wandelen langs de Rijn, vooruitstrevende architectuur van Mediahafen, geweldige musea én winkelen in een hippe wijk.

Düsseldorf in één dag: zo doe je het

Düsseldorf in een dag: de planning

10:00 uur – Op naar de Altstadt

Düsseldorf in een dag: de Altstadt | Mooistestedentrips.nl

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen | Mooistestedentrips.nl

Düsseldorf in een dag: de Altstadt | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Woyton | Mooistestedentrips.nl

Tijdens een dagje Düsseldorf is er geen betere plek om te beginnen dan in de knusse Altstadt. De kleine binnenstad staat vol zacht gekleurde vakwerkhuisjes en is beter bekend als ‘de langste bar ter wereld’, omdat de straten gevuld zijn met een aaneenschakeling van cafés en terrasjes. Bij goed weer kun je meteen even neerploffen op een terras aan de Bolkerstraße of op de Markt. Aanrader is Woyton. Bij deze koffieketen koop je de beste koffie van Düsseldorf en ook de taarten en bagels zijn niet te versmaden.

Loop, nadat je nog even bij de Andreaskirche naar binnen bent gewandeld, naar K20 aan de Grabbeplatz. In deze afdeling van het museum Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen vind je een imposante verzameling van werken van de grote modernisten, zoals Chagall, Matisse, Picasso en Klee. Er zijn ook regelmatig exposities die je niet mag missen.

12:00 uur – De Medienhafen

Düsseldorf in een dag: de Rijnoever | Mooistestedentrips.nl

Düsseldorf in een dag: Medienhafen | Mooistestedentrips.nl

Medienhafen | Mooistestedentrips.nl

Medienhafen | Mooistestedentrips.nl

Wandel vervolgens langs de Rijn over de promenade in een kwartier naar het moderne Medienhafen. Je zou bijna denken dat je in een totaal andere stad bent beland. De ‘mediahaven’ wordt zo genoemd vanwege alle mediabedrijven die er een kantoor hebben. Dankzij de innovatieve architectuur is het een lust voor het oog. Zo kun je genieten van drie ontwerpen van Frank Gehry, die ook het Güggenheimmuseum in Bilbao en het dansende huis in Praag ontwierp. Maar ook aan de overkant vind je bijzondere nieuwe en oude bouwwerken: een vervallen opslagloods werd gerenoveerd en voorzien van de kleurrijke  ‘Flossis’ figuurtjes van kunstenares Rosalie.

Je vindt ook toprestaurants in Medienhafen. Handig als je inmiddels trek hebt gekregen. Je kunt, geheel in stijl van de wijk, aanschuiven bij steakrestaurant Gehry’s. Vegetariërs zitten waarschijnlijk net iets comfortabeler bij Sattgrün even verderop, waar de pasta’s het uitproberen waard zijn.

13:30 uur – Winkelen en borrelen in Bilk

Düsseldorf in een dag: bezoek Bilk | Mooistestedentrips.nl

Vintage in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Winkelen in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Petit Rouge | Mooistestedentrips.nl

Maar je kunt ook nog even door wandelen naar één van de leukste wijken van Düsseldorf: Bilk. Hier vind je ontzettend veel leuke winkels, cafés en restaurants. En er zijn nauwelijks toeristen. Hart van de wijk is de Lorettostraße waar het leuk lunchen is bij Bernstein & Inbar. Bestel de salade van de dag of één van de geweldige quiches. En als je niet kunt kiezen, kun je altijd nog iets extra’s mee naar huis nemen, want Bernstein & Inbar is tevens delicatessenwinkel.

Ben je maar een dag in Düsseldorf en wil je winkelen? Sla dan de bekende Königsallee met alle bekende merken over en ga winkelen in Unterbilk. Hier vind je originele winkeltjes en veel vintage. Voor dat laatste moet je in de Bilker Allee zijn. Bij Jacke wie Hose vind je een prachtige collectie jurkjes en rokjes, herencolberts en leren tassen. Frauenzimmer, schuin er tegenover, is beduidend uitbundiger, alsof je op een groot retrofeest terecht gekomen bent. De kleurrijke kleding, van vaak bekende merken, is van erg goede kwaliteit en je wordt er vriendelijk geholpen. Voor bijzonder design ga je naar de Bürgerstraße. Bij Schöne Sachen zijn accessoires van jonge ontwerpers te koop, waaronder veel leuke hebbedingetjes van upcycelde materialen.

Bij de buren van Schöne Sachen, het huiskamerrestaurant Petit Rouge, is het aan het einde van de middag goed toeven met een wijntje: in de zon op de groene stoeltjes voor de deur of binnen op de zachte banken.

16:00 uur – Filmmuseum en de langste bar ter wereld

Düsseldorf in een dag: Filmmuseum | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Hausbrauerei Zum Schlüssel | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Hausbrauerei Zum Schlüssel | Mooistestedentrips.nl

Wist je dat de meeste musea in Düsseldorf aan het einde van de dag gratis te bezoeken zijn. Dus wil je tijden een dag in Düsseldorf nog naar het museum? Wandel vanaf Unterbilk terug naar het centrum via de Berger Allee en Citadellstraße. Je kunt dan het Filmmuseum nog bezoeken. Niet alleen leer je hier meer over de geschiedenis van de film, maar ook over de impact die het bewegende beeld op het dagelijks leven had. Daarnaast kun je regelmatig naar een stomme film kijken mét live muziek erbij.

Als je maar een dag in Düsseldorf bent, mag je die best in stijl afsluiten en nog even een drankje ergens bestellen. Vlakbij het Filmmuseum vind je Bistro Zicke, waar je ook voor een prikkie kunt eten. Of je loopt door naar de langste bar ter wereld, in de Altstadt van Düsseldorf waar je bij één van de plaatselijke brouwerijen kunt aanschouwen. Bestel bijvoorbeeld een goed glas bier Brauerei Zum Schlüssel, waar je binnen de schitterende brouwketels nog kunt zien.

Lees meer over Düsseldorf

Dagje Düsseldorf
Bewaar op Pinterest

Düsseldorf in één dag: ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Düsseldorf in een dag | Mooistestedentrips.nl

Volg Mooistestedentrips.nl ook via
FacebookTwitterBloglovin’InstagramNieuwsbrief

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

Nanda 7 november 2018 - 15:17

Wat een leuk idee! Uitgebreid verslag…love

Antwoord
Anneke 7 november 2018 - 15:19

Mijn zoon en ik gaan morgen een dagje naar Düsseldorf, voor het eerst en met jouw tips kan het niet mis gaan. Merci, ik kijk er al naar uit!

Antwoord
Stephanie 7 november 2018 - 15:20

Yay dit is zo leuk, bedankt voor de tip! Ik ga een dagje Düsseldorf eens voorstellen aan mijn vriend.

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer