SOHO Malaga: ontdek mooie street art in Malaga

door Esther

Het leuke van Malaga is dat de stad naast een historische oude stad ook een leuk modern gezicht heeft. De wijk SOHO in Malaga is één van de leukste buurten in Malaga. Hier ontdek je leuke musea, fijne bars en restaurants en de mooiste street art in Malaga. Een bezoekje aan SOHO mag je niet missen tijdens je stedentrip. Bekijk mijn tips voor een bezoek aan deze wijk.

Stedentrip Malaga plannen

SOHO Malaga: kleurrijke kunstenaarswijk

SOHO Malaga, ontdek de mooiste street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Tot en met een jaar of 5 geleden was een bezoekje aan SOHO Malaga niet echt een aanrader. De wijk, grofweg de driehoek tussen Plaza de la Marina, het Museum voor Moderne Kunst en treinstation Centro Alameda, was toen nog een echte achterstandswijk en het kon er behoorlijk onguur zijn. In 2013 werd echter het startsein gegeven voor het moderniseren van de wijk en de graffiti waar de wijk zo om bekend stond naar een hoger plan te tillen.

De initiatiefnemers lieten zich inspireren door de wijk SOHO in Londen, en noemden de wijk gemakshalve ook maar zo, en de wijk moest een echte kunstenaarswijk worden. Dat is redelijk goed gelukt en je kunt nu op je gemakje door SOHO in Malaga struinen, genieten van de geweldige street art, een goed museum en heel veel leuke restaurants en cafés.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC)

Foto met dank aan Centro de arte Contemporáneo (CAC)

Foto met dank aan Centro de arte Contemporáneo (CAC)

Directeur van het Centro de Arte Contemporáneo (CAC), Fernando Frances, was één van de initiatiefnemers van de veranderingen in SOHO Malaga en de vestiging van het museum in de wijk wordt wel als het startsein gezien voor alle vernieuwingen. Het museum werd gevestigd in een oude overdekte markthal, die compleet verwaarloosd was. De constructie van de hal bleef gespaard, helemaal wit geschilderd (ook de ramen!) en de enorme driehoekige ruimtes bleken perfect voor foto exposities en enorme moderne installaties. De wisselende tentoonstellingen worden vaak met veel enthousiasme ontvangen.

Street art in Malaga: MAUS

Street art Malaga | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Malaga, street art Malaga | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Malaga, street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

De straten van SOHO Malaga stonden altijd al lekker vol graffiti, maar met de opkomst van street art kon dit wel naar een hoger plan worden getrokken. In 2013 en 2015 vond street art festival MAUS (Malaga Arte Urbano SOHO) en sindsdien vind je een dertigtal heel mooie murals, groot en klein in de wijk. Vooral rond de Calle Barroso, Calle Martínez Campos, Calle Somera en Calle Casas de Campos zie je de mooiste street art in Malaga. Zo vind je er een mooie stapel knaagdieren van ROA op de zijkant van een flat. Maar vooral de pop-art achtige werken van D*Face en Obey, naast elkaar op een flatgebouw achter het CAC zijn ontzettend indrukwekkend. Op deze kaart kun je zien waar je alle street art in SOHO kunt vinden.

Santa Coffee

Foto met dank aan Santa Coffee | Mooistestedentrips.nl

Wandel, voor je SOHO gaat ontdekken, eerst binnen bij Santa Coffee. Deze kleine koffieketen heeft verschillende vestigingen in Malaga en ook een klein, leuk café in SOHO. Hier haal je de lekkerste koffie, maar ook sappen en smoothies. De koffiebar is, naast lekkere koffie, gespecialiseerd in cake. Er zijn altijd wel een tiental soorten cake waaruit je kunt kiezen. Dus dat is een aanrader.

PICNIC

SOHO Malaga, ontdek de leukste adresjes in SOHO Malaga | Mooistestedentrips.nl

Snak je ’s ochtends naar een goed ontbijt en goede koffie. Of wil je ’s middags wel even in een fijne salade prikken? Het kleurrijke PICNIC is één van de populairste plekken in SOHO Malaga. Wanneer je hier ook binnenkomt, het is altijd reuze gezellig in dit café. Haal een kop koffie en een bagel to go of plof neer en bestel een goede hamburger. ’s Avonds is er ook weleens live muziek.

Madame Suzanne

Foto met dank aan Madame Suzanne | Mooistestedentrips.nl

Je loopt bij Madame Suzanne binnen voor een lekkere lunch, borrel of diner. Het is een vrij klein restaurant, waar Spaans wordt gekookt, maar wel met een Franse inslag. Je bestelt er de lekkerste borrelplanken, kleine hapjes, een burger of een lekkere quiche. Bestel er een goed glas wijn of een cocktail bij.

La Deriva

Foto met dank aan La Deriva | Mooistestedentrips.nl

La Deriva is Een wat sjieke eend in de rauwe bijt van SOHO, maar beslist een aanrader. Al was het alleen al om het hippe interieur, het gezellige terras aan de Alameda Colon en de fijne wijnkaart. Of je nu gaat voor rauwe tonijn of een steak, je wordt niet teleurgesteld. Kaasliefhebbers worden hier heel blij van de wijnproeverijen waarbij passende kazen worden geserveerd.

La Fabrica

Foto met dank aan La Fabrica | Mooistestedentrips.nl

La Fabrica is een geweldig leuke hotspot in SOHO. Het is een café van brouwerij Cruzcampo en aan het café zit ook een kleine brouwerij vast. Ofwel: hier is het lekker craft beer drinken met een sappige burger of een flinke borrelplank erbij. In het café kun je ook regelmatig van live muziek genieten.

SOHO Malaga
Bewaar op Pinterest

SOHO Malaga: ontdek de mooiste street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

 

SOHO Malaga: ontdek de mooiste street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Meer over Malaga

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Rondreis Andalusië > Stedentrip Malaga > SOHO Malaga

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer