A place to stay: B&B Rosier10, Antwerpen

En de 5 leukste hotspots in de buurt

Natuurlijk had ik even de tram kunnen pakken, maar niets is fijner dan 's ochtends door Antwerpen wandelen. Nog voor de winkels open gaan. De Meir laat ik voor wat hij is en ik schiet de Schutterstraat in waar ik het Antwerpen van de boetieks, verscholen pleintjes en onbekende bezienswaardigheden betreed. En verstopt tussen dit alles ligt de B&B waar ik dit zonnige weekend doorbreng: Rosier10.

A place to stay: B&B Rosier10, Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

A place to stay: B&B Rosier10, Antwerpen

'Je komt van hier uit de buurt, dat kan ik horen', merkt eigenaresse Roxanne Stevens op. En het klopt, ik groeide zo'n 15 minuten van Antwerpen op, nog net in Nederland. Ik bezocht Antwerpen dan ook al tientallen keren en het voelt altijd weer een beetje als thuiskomen. Roxanne, een vlotte twintiger die al jaren schijnbaar moeiteloos de B&B runt, hoeft mij dan ook de highlights van Antwerpen niet aan te wijzen op de kaart. We praten daarom over leuke pleintjes in de wijk Zurenborg, rommelmarkten op zondag en haar favoriete cafés, gewoon om de hoek. 

Tijdens mijn vorige stedentrips Antwerpen sliep ik in een hotel, maar bij binnenkomst weet ik meteen waarom een B&B zo veel persoonlijker is. Roxanne gelooft namelijk niet in een receptie, maar laat gasten gewoon in woonkamer-stijl inchecken. Op de bank, met een goede 'tas koffie' erbij. Hier kun je 's avond ook nog even zitten en wat drinken als je wilt en bij lekker weer, buiten op het plaatsje achter.

Rosier10 heeft 4 kamers: Matin, Midi, Soir en Nuit, allemaal in compleet eigen stijl. Ik logeer in Soir en inderdaad, met de fijne rode en blauwe tinten doet de kamer aan een zwoele namiddag denken, nadat je lekker in het zonnetje hebt gezeten. Het bed is zalig en de compacte badkamer is precies groot genoeg voor mijn lange ledenmaten. 's Ochtends is het beneden fijn wakker worden aan de lange tafel met goede koffie, vers geperst sap en warme broodjes.  

De 5 leukste hotspots vlakbij B&B Rosier10

Shoppen, lunchen en borrelen: STAY

Vergeet de Meir als het om winkelen gaat in Antwerpen! Wil je bijzonder winkelen in Antwerpen, stap op het centraal station op de metro, en wandel vanaf de Groenplaats naar de Kammenstraat of Nationalestraat. Wat mij betreft 2 hele leuke, centraal geleden straten om te winkelen met een heel leuk aanbod. Zo kun je bij A Puura terecht voor prachtig eco-design, is Julija's Shop the place to be voor stoffen en breiwol en koop je prachtige en eerlijke kleding bij Today is a good day. Mijn favoriet in de Nationalestraat is echter STAY

Winkelen in Antwerpen: STAY | Mooistestedentrips.nl

Winkelen in Antwerpen: STAY | Mooistestedentrips.nl

STAY is wat je noemt een conceptstore. Bij binnenkomst zie je rekkenvol leuke kleding, van jonge designers. Fijn als je op zoek bent naar een originele, fris ogende outfit. Loop je door, dan kun je aan de lange tafel of één van de kleine tafeltjes neerploffen en wat te lunchen of drinken bestellen. Alles wat je hier ziet is te koop: de stoelen waar je op zit, het glas waar je uit drinkt en al het moois wat om je heen staat uitgestald.

Museum Mayer van den Bergh

Antwerpen heeft natuurlijk goede musea te over, met het Rubenshuis en gloednieuwe MAS voorop. Een bijzonder museum, dat een beetje verstopt is, maar toevallig vlakbij Rosier10 is Museum Mayer van den Bergh. Fritz Mayer was één van de meest succesvolle zakenmannen in Antwerpen aan het einde van de 19de eeuw. Als echte kunstliefhebber kocht hij in een enorme hoeveelheid bijzondere stukken, zoals munten, textiel en gebruiksvoorwerpen met het idee een museum te stichten. Helaas gooide zijn vroegtijdige dood roet in het eten, maar aan het begin van de 20ste eeuw liet zijn moeder Fritz' wens toch in vervulling gaan, door het woonhuis om te toveren tot museum. Ik vind Museum Mayer van den Bergh niet alleen leuk vanwege de bijzondere en persoonlijke collectie, maar ook omdat het huis zo goed bewaard gebleven is. 

Streetart in St. Andries

Tijdens mijn wandeling door Borgerhout was ik al blij verrast door alle streetart die ik tegenkwam en ook in de wijk St. Andries, grofweg tussen de Schelde en Nationalestraat gelegen, kwam ik meer pareltjes tegen. Zo net achter de Kloosterstraat kun je veel streetart zien, net als in de buurt van de Kammenstraat. Deze murals vond ik aan een speelplaatsje vlakbij het Korte Ridderplein. Ze zijn gemaakt door Bart Smeets en verwijzen naar 'poesjenellen', zoals de poppentheaters werden genoemd, die vroeger in deze wijk zo beroemd waren. 

Streetart in Antwerpen, St. Andries | Mooistestedentrips.nl

Streetart in Antwerpen, St. Andries | Mooistestedentrips.nl

Koffie drinken bij Cafématic

Net om de hoek bij Rosier10 is het vanaf 's ochtends vroeg tot laat in de middag goed toeven bij Cafématic. Je zit er eigenlijk tussen enkel locals. Bovendien is bijna alles wat op de kaart staat helemaal huisgemaakt, totaal de vruchtenlimonades aan toe. Je drink hier bovendien bijzondere koffies, bijvoorbeeld met speculaas, amandelen, gember of kardemom. Je kunt hier ook voor een prikkie lunchen en het zonnige, knusse terras is 's middags de perfecte plek om een biertje of wijntje te drinken.

Snuisteren rond de Kloosterstraat 

'Snuisteren' is mijn favoriete Vlaamse woord (dus mijn excuses als ik het misschien iets te vaak gebruik) en betekent zoveel als: snuffelen tussen antiek en kitsch. Zondag is een goede dag om te snuisteren in Antwerpen. De meeste 'gewone' winkels zijn dicht, maar 's middags openen veel antiek- en vintagewinkels de deuren. Ook zijn er 's zondags genoeg rommelmarkten in de stad te vinden. Sla de Vogeltjesmarkt liever over en ga aan het einde van de ochtend naar het Sint Jansvliet, vlakbij de Schelde. Hier kun je lekker snuffelen tussen alle kunst en kitsch op de kleine, maar gezellige rommelmarkt. En daarna is de Kloosterstraat the place to be, want hier vind je een keur aan antiek en tweedehands winkels. Of je nu op zoek bent naar antieke meubelen of tweedehands boeken, in deze straat vind je ze wel. 

Rommelmarkt Sint Jansvliet, Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Antiek en tweedehands, Kloosterstraat Antwerpen | Mooistestedentrips.nl

Maak een originele stedentrip Antwerpen

  • Je reist al naar Antwerpen vanaf €19, je koopt de goedkoopste treinkaartjes naar Antwerpen als je zo'n 3 maanden van te voren boekt.
  • Eén van de hipste wijken in Antwerpen op dit moment is 't Eilandje. Ik bezocht deze leuke wijk en zette de leukste bezienswaardigheden op een rijtje.
  • Ik ging een dagje op pad in Antwerpen en ontdekte 3 geweldige wijken, het leek wel alsof ik een kleine wereldreis in Antwerpen maakte.
  • Bekijl al mijn tips voor een stedentrip Antwerpen en download er meteen mijn gratis CiyGuide Antwerpen met 10 bijzondere hotspots. 
  • Op zoek naar een leuke stedentrip voor oud & nieuw. Ga naar Antwerpen met oud en nieuw.

Ga je met z'n tweeën logeren bij B&B Rosier10, dan kun je in de kamers Matin, Midi, Soir en Nuit terecht. Ben je met meerdere mensen of wil je wat langer in Antwerpen blijven, dan verhuurt Rosier10 ook prachtig ingerichte appartementen.

Ik logeerde bij B&B Rosier10 op uitnodiging van Visit Vlaanderen en Mo'Media, maar zoals je ziet zijn mijn meningen gewoon helemaal van mijzelf.

Tags: Antwerpen B&B A place to stay

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.