Weekendje Liverpool met een klein budget

door Esther

Bij een budgetvriendelijk weekendje weg denk je waarschijnlijk niet meteen aan Engeland, en dat snap ik ook wel. Want als je naar de prijzen in Londen kijkt, zakt de moed je al snel in de schoenen. Maar andere Engelse steden zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Voor een weekendje Liverpool heb je zeker geen groot budget nodig. Bekijk alle budgettips Liverpool.

Weekendje Liverpool met een klein budget, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Liverpool heeft niet één, maar meerdere reputaties. Liverpool is een stad voor de voetbalfans, voor Beatle fans en van een woelig scheepvaartverleden. Maar als je die vooroordelen even loslaat, zul je vooral het Liverpool van de festivals, de historische gebouwen en het prachtige oude havengebied zien. Liverpool is zich razendsnel aan het ontwikkelen als één van de leukste steden in het noorden van Engeland voor een stedentrip. En aangezien er zo veel gratis te zien en te doen is, is er eigenlijk geen excuus om de stad niet te bezoeken.

3x gratis musea in Liverpool

Merseyside Maritime Museum
Het scheepvaartverleden van Liverpool komt prachtig tot leven in het Merseyside Maritime Museum. Er staan replica’s van beroemde oceaanstomers als The Empress of Ireland, de Lusitania en de Titanic. Ook de ondergang van deze schepen komt uitgebreid aan bod in de expositie. Het museum is gratis te bezoeken en meteen een goed startpunt van een ontdekkingstocht van de bekende Albert Dock.

The Museum of Liverpool
Dit museum opende de deuren pas in 2011 en is gevestigd op het monumentale Pier Head, langs het water. All facetten van het leven in Liverpool komen aan bod in dit museum, waaronder de geschiedenis van de twee voetbalclubs van de stad: FC Everton en FC Liverpool. En natuurlijk mag muziek niet ontbreken als onderdeel van dit museum.

Tate Liverpool 
Dit is een dependance van het Tate in Londen, maar daarom nog wel een bezoekje waard. Het wordt namelijk gezien als één van de beste musea voor moderne kunst buiten Londen en met een collectie waar standaard werken van Picasso, Max Ernst en Jason Pollock toe behoren, is dat ook wel te begrijpen.

Bezienswaardigheden in Liverpool: Tate Liverpool | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Liverpool: Tate Liverpool | Mooistestedentrips.nl

Naar de Metropolitan Cathedral

Deze katholieke kerk heeft van de locals het koosnaampje ‘de wigwam’ gekregen en de betonnen tipi laat inderdaad weinig te raden over. De betonnen buitenkant vond ik, eerlijk is eerlijk, behoorlijk afzichtelijk (volgens kwam zelfs het woord ‘spuuglelijk’ over mijn lippen), maar de binnenkant is een stuk fraaier. De glas-in-lood ramen zijn beslist een inspectie van nabij waard.

Gratis stadswandeling Liverpool

Als je een weekendje naar Liverpool gaat, is deze gratis stadswandeling zeker leuk om even mee te pakken. In 3 uur tijd kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bovendien hoor je bijzondere verhalen over de bewogen geschiedenis van de stad.

Fietsen in Liverpool

Heb je maar weinig tijd in Liverpool en wil je toch de belangrijkste highlights van de stad zien? Goed nieuws. Deze fietstocht brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden van Liverpool en is toch niet duur. Zo kom je langs de kathedralen van Liverpool, Albert Dock, het voetbalstadion en treed je in de voetsporen van The Beatles. Een aanrader.

3x goedkoop uit eten in Liverpool

  • Delifonseca
    Je kunt hier niet alleen voor zo’n €3 ontbijten en €9 lunchen, maar Delifonseca is ook een flinke food market waar je het lekkerste uit Liverpool en omgeving kunt kopen, zoals verswaren, maar ook craft beer en bijzondere gin. Er zijn twee vestigingen in Liverpool.
  • This is Leaf
    Dit restaurant is een modern versie van een typische ‘tea shop’ zoals de Engelsen hem graag hebben, maar gelukkig zonder bloemetjes gordijnen. Je kunt hier kiezen uit een enorme collectie thee, maar ook allerlei lekkers, terwijl je kunt genieten van live muziek of kunst. Er wordt ook regelmatig een vintage markt georganiseerd.
  • Everyman Bistro
    Eén van mijn favorieten in Liverpool. Dit café en restaurant hoort bij de gelijknamige bioscoop en locals vinden het heerlijk om voorafgaand aan de film even een hapje te eten of erna te blijven plakken met een borrel. Vooral het buffet is een aanrader.

Uit eten in Liverpool: Everyman Bistro (foto door Steve Aland) | Mooistestedentrips.nl

Uit eten in Liverpool: Everyman Bistro | Mooistestedentrips.nl

Goedkoop (en leuk!) hotel in Liverpool

Goedkoop logeren in Londen is zo goed als onmogelijk, maar in Liverpool zijn zeker een paar goedkope en leuke hotels te vinden. In hartje stad vind je bijvoorbeeld het Adagio Aparthotel. Het is gevestigd in het pand van een oud warenhuis en de originele details, zoals de tegelplateaus uit de jaren ’50, zijn prachtig bewaard gebleven. De appartementen zijn licht en comfortabel ingericht en hebben allemaal een eigen keukentje en ruime badkamer. Maar er is beneden ook een gezellige bar, waar je ’s ochtends uitgebreid kunt ontbijten.

Leuk en goedkoop hotel in Liverpool: Adagio Aparthotel | Mooistestedentrips.nl

Plan een weekendje Liverpool

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer