Fietsen in Alicante

De hoogtepunten van Alicante op de fiets

door Esther

Alicante is een diverse en ontzettend gezellige stad. Met mooie historische bezienswaardigheden en moderne verrassingen. Ga fietsen in Alicante om alle kanten van de stad te ontdekken. Liever zelf op pad? Je kunt ook een fiets huren in Alicante en de stad verkennen via één van de vele fietsrouten. Zin gekregen om te fietsen in Alicante? Bekijk alle tips.

Plan je stedentrip Alicante

Fietsen in Alicante: tips

Fietsen in Alicante, Baja Bikes Alicante | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Alicante, Baja Bikes Alicante | Mooistestedentrips.nl

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: fietsen in Alicante is leuk én heel gemakkelijk. Als je langs de kust blijft rijden, is de stad erg vlak. In het achterland beginnen de heuvels. Ik ging mee met deze fietstocht langs de bekendste bezienswaardigheden in Alicante. Een Nederlandse gids neemt je mee op pad en vertelt je de leukste verhalen over de geschiedenis van de stad en de lokale gebruiken. Wil je liever langs het strand fietsen, ga dan mee met een fietstocht langs Playa de San Juan.

Fiets huren Alicante

Fiets huren Alicante | Mooistestedentrips.nl

Fiets huren Alicante, fietshuur Alicante | Mooistestedentrips.nl

Wil jij er liever zelf op uit? Dan kun je natuurlijk ook een fiets huren in Alicante. Fietshuur in Alicante is helemaal niet duur en heel gemakkelijk te regelen. Het is leuk om zelf op pad te gaan in de stad. Hoewel erg geen brede fietspaden zijn, is het wel veilig om te fietsen in de stad. Ga je een fiets huren in Alicante? Probeer dan zeker één of meerdere van deze fietsroutes in en om de stad en in San Juan.

Fietsen in Alicante: langs de highlights

Basilica de Santa Maria

Fietsen in Alicante, Basilica de Santa Maria | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Alicante, Basilica de Santa Maria | Mooistestedentrips.nl

Ga je fietsen in Alicante? Dan is de Basilica de Santa Maria een mooi startpunt van je fietstocht. De basiliek ligt in het hart van de stad. Net zoals vele kathedralen in Spanje werd de Basilica de Santa Maria in de middeleeuwen gebouwd, tijdens de Moorse overheersing en was dus een moskee. Pas later werd deze als kerk in gebruik genomen en vervolgens volledig gerenoveerd. Deze basiliek is een toonbeeld van barokke pracht en praal. Het plein voor de kerk is trouwens verrassend knus en een goede plek voor een kop koffie.

Castillo de Santa Barbara

Fietsen in Alicante, Castillo de Santa Barbara | Mooistestedentrips.nl

Goed, met de fiets ga je vanuit het centrum niet naar het Castillo de Santa Barbara. Dat is te steil en nou ja, te steil. Maar vanuit het centrum heb je wel mooi uitzicht op het bastion. Rijd vanaf de basiliek de Calle de la Villavieja in. Vanuit de zijstraatjes van deze straat heb je heel mooi zicht op Castillo de Santa Barbara en de kleurrijke wijk aan de voet van de heuvel. Wil je een fiets huren in Alicante? Rijd dan een stuk het centrum uit via Calle de la Virgen del Socorro, nog voor de grote splitsing schiet je linksaf Subida al Castillo de Santa Bárbara in, om vervolgens rechtsaf naar het Castillo te fietsen. Je komt dan uit bij de grote parkeerplaats van het fort.

Langs het strand

Fiets huren Alicante, Playa de la Albufereta | Mooistestedentrips.nl

Fietsen in Alicante, Playa de la Albufereta | Mooistestedentrips.nl

Het mooie van fietsen in Alicante is dat je, waar je ook naartoe wilt, je altijd wel een keer aan het strand uitkomt. Vanuit het centrum fiets je zo naar de promenade langs het strand. Als het niet te druk is, mag je hier gewoon fietsen en anders stap je even af totdat het weer wat rustiger wordt. Het strand het dichtst bij het centrum is Playa del Postiguet, een gezellig en druk strand. Zodra de zon ook maar even tevoorschijn piept, spreidt iedereen hier zijn handdoekje uit en zitten de terrasjes vol. Vind je de promenade er bijzonder uit zien? Dat kan, want deze werd ontworpen door Escher. Maar aangezien je toch je fiets bij je hebt, rijd je beter wat meer naar het noorden. Binnen een kwartier fietsen sta je op Playa de la Albufereta, één van de populairste stranden in Alicante. In één van de vele strandtenten kun je perfect even pauzeren met een koel drankje.

Jachthaven & Volvo Ocean Race

Fietsen in Alicante, Jachthaven van Alicante

Volvo Ocean Race & Museum

De jachthaven van Alicante is een heerlijke plek om te flaneren, maar het is zodanig breed opgezet dat het er ook goed fietsen is. Er zijn veel leuke restaurants om even te pauzeren, maar rijd toch ook vooral langs het Museo Volvo Ocean Race. De Volvo Ocean Race start en eindigt in Alicante en daar is de stad erg trots op. In het museum kun je aan boord van een echte raceboot en krijg je een idee hoe het eraan toe gaat tijdens deze loodzware race.

Explanada de España

Fietsen in Alicante, Explanada de España

Vanaf de jachthaven sta je binnen een minuut of wat op de Explanada de España. Deze lange boulevard, omzoomd door palmbomen, is een ontzettend fijne plek om te bezoeken tijdens je stedentrip Alicante. Het is niet alleen een heel fijne plek om langs te flaneren, maar je ziet er ook de mooiste gebouwen uit het einde van de19de eeuw. Casa Carbonell springt het meest in het oog en werd ooit gebouwd door de olijfoliemagnaten. Na de Spaanse burgeroorlog werden ze eruit gegooid, maar vandaag de dag heeft de familie weer een groot deel van het pand in handen.

Ayuntamiento

Fietsen in Alicante, Ayuntamiento

Bezienswaardigheden Alicante, Ayuntamiento

Via de Calle Cervantes fiets je van de Explanada de España naar de Ayuntamiento, het stadhuis van Alicante, één van de mooiste bezienswaardigheden in Alicante. Het 18de-eeuwse stadhuis is een toonbeeld van barok met prachtige kolommen en deuren. Wandel ook even naar binnen om de fraaie zalen en de sculptuur van Dalí in de ontvangsthal.

Concatedral de San Nicolas

Concatedral de San Nicolas

De Cathedral of San Nicolás de Bari, ofwel de concatedral de San Nicolas, heeft een vrij moderne 19de-eeuwse façade, maar de kerk zelf werd in de 15de eeuw bovenop de overblijfselen van een moskee gebouwd. Het is een lichte, fraaie kerk met een bijna mystieke sfeer. Parkeer je fiets dus even op het plein en wandel naar binnen om het vergulde 17de-eeuwse altaarstuk te bewonderen en het verder frisse interieur te bekijken.

Fietsen in San Juan

Fietsen in Alicante, San Juan | Mooistestedentrips.nl

Heb je de bezienswaardigheden in het centrum al bekeken, maar ik je toch fietsen in Alicante? Dan kun je fietsen in San Juan. Dit is de zonnige buitenwijk van Alicante waar ook genoeg te zien is. Je start deze fietstocht in het oude centrum, maar zet al gauw koers naar de mooie stranden van de stad. Eerste stop is Playa de la Albufereta, maar je ziet ook La Huerta, de moestuin van Alicante. Daarnaast zie je de tientallen wachttorens die werden gebruikt om piraten voor de kust te spotten. Ga je een fiets huren in Alicante? Ook dan is een ritje naar San Juan de moeite waard. Naast heerlijke stranden en leuke horeca vind je ook bijzondere street art in San Juan, in de buurt van rondom de Avenida Diagonal en Paseo la Maigmona.

Fietsen in Alicante
Bewaar op Pinterest

Fietsen in Alicante of een fiets huren in Alicante? Bekijk de leukste tips | Mooistestedentrips.nl

Meer fietsen in Spanje

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Stedentrip Alicante > Fietsen in Alicante

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer