Goedkoop naar Londen: de 19 beste budgettips

door Esther

Goedkoop naar Londen? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Maar gelukkig maakte ik al twaalf stedentrips naar Londen en weet ik inmiddels dat er ontzettend veel gratis en goedkoop te doen is in Londen. Gelukkig maar. Dus heb je een klein budget? Geen probleem. In dit artikel vertel ik hoe je toch redelijk gemakkelijk goedkoop naar Londen kunt reizen.

Goedkope stedentrip Londen plannen

  • Wil je goedkoop naar Londen en zelf je stedentrip plannen? Vergelijk vliegtickets Londen en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt. Of kijk eens of je goedkoop naar Londen kan met de trein. Je stapt dan namelijk in hartje Londen uit, dus dan bespaar je weer op de kosten om van het vliegveld naar de stad te reizen. Daarna moet je natuurlijk nog een hotel in Londen regelen.
  • Maar vlak ook de kant-en-klare stedentrips Londen niet uit. Je boekt dan de reis naar Londen en je hotel in één. Omdat reisorganisaties groot inkopen, kunnen ze de prijzen laag houden.
  • Het klinkt een beetje raar misschien, maar met een busreis kun je ook behoorlijk goedkoop naar Londen. De reis en het verblijf zijn dan bij de prijs inbegrepen, net als ontbijt en sommige excursies. Kijk toch maar even.
  • Ben je eenmaal in Londen? Koop een Oyster Card, een soort OV-Chipkaart waarmee je gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer in Londen.
  • Bekijk alle tips voor een stedentrip Londen.

Goedkoop naar Londen | De leukste budgettips Londen

Goedkoop vliegen naar Londen

Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets Londen? Dan heb je best een hoop keuze. Je kunt vanaf bijna alle vliegvelden in Nederland en de grensstreek vliegen, bijvoorbeeld met Ryanair of Easyjet. Maar vlak toch ook grotere maatschappijen als KLM niet uit. Vergelijk vliegtickets Londen en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.

Alternatieve tip: pak de trein!

Ik reisde pas geleden met de trein naar Londen en ben hier echt heel enthousiast over. Ik stapte om 6 uur ’s ochtends in Utrecht op de trein en stapte om 10 uur plaatselijke tijd in hartje Londen uit. En een treinkaartje Londen hoeft niet eens heel duur te zijn. Als je zo’n drie maanden van te voren boekt, kun je de goedkoopste kaartjes vinden. Je stapt uit op station London St. Pancras, middenin de stad. Daardoor kun je meteen op de metro naar je hotel stappen en is je stedentrip meteen begonnen. Wat mij betreft is de trein een perfecte optie om goedkoop naar Londen te reizen. En ja, het is natuurlijk ook beter voor het milieu.

Goedkope hotels Londen

Goedkope hotels in Londen? Ja, die zijn er wel. Maar geloof me, ze zijn vaak niet zo heel goed. Ik heb, helaas, in heel wat goedkope hotels in Londen gelogeerd die er op internet prima uitzagen, maar in werkelijk verre van comfortabel waren. Kan goedkoop en leuk ook samengaan in hotels in Londen? Ja, er zijn gelukkig ook heel fijne budgethotels in Londen. Deze (relatief) goedkope hotels in Londen kan ik je echt aanraden.

Point A Liverpool Street

Goedkope hotels Londen: Point Hotel | Mooistestedentrips.nl

Nee, groot zijn de kamers van het Point A Liverpool Street niet. Maar ze zijn wel mooi en heel prettig ingericht. Een fijn bed, slimme meubels en  een goede badkamer. En ’s ochtends kun je er prima ontbijten. Liverpool Street is lekker centraal gelegen. Je springt er zo op de metro om alle bezienswaardigheden in de stad te verkennen of je wandelt zo naar de leukste hippe plekken in Londen East End.

The Corner London City

Goedkoop naar Londen, goedkoop hotel Londen: The Corner London City | Mooistestedentrips.nl

Wil je goedkoop naar Londen? The Corner London City is een fris hotel, met heel leuk ingerichte kamers, in het hippe East End van London, vlakbij de metro. Zo ben je in no time bij alle leuke bezienswaardigheden in Londen. De kamers bestaan uit een soort alles-in-één module, een lekker bed, met daarachter de badkamer. De kamers hebben leuke details en vrolijke kleuren. Er is ook een leuke bar en ’s ochtends kun je er prima ontbijten, al vind je in East End altijd wel een leuke stek voor het ontbijt.

Nox Hotel Waterloo

Goedkoop naar Londen, goedkoop hotel Londen: Nox Hotel Waterloo | Mooistestedentrips.nl

Het Nox Hotel Waterloo is een ontzettend fijn hotel, dat mooie kamers heeft én op een heel goede locatie ligt. Vlakbij Waterloo station en een metro station op enkele minuten lopen. Een prima plek om de mooiste bezienswaardigheden in Londen te ontdekken. De kamers zijn goed en stijlvol ingericht, met goede bedden en een fijne douche. In de straatjes rondom het hotel vind je een heleboel leuke plekken om de hele dag door te eten. En, dikke bonus, je wandelt dus zo naar Big Ben en The London Eye.

Goedkoop naar Londen: tips

Gratis doen in Londen

Maak een gratis stadswandeling

Goedkoop naar Londen: maak een gratis stadswandeling | Mooistestedentrips.nl

Wil je goedkoop naar Londen en ben je nog nooit in de stad geweest? Ga mee met de gratis stadswandeling van New London Tours. Tijdens deze wandeling kom je langs alle highlights van Londen, zoals Buckingham Palace, St. James’ Park, Westminster Abbey en Trafalgar Square. Daarnaast kun je via Free Tours by Foot mee met allerlei leuke themawandelingen, zoals de Jack the Ripper Tour, Camden Town Tour en Westminster Tour. Aan het einde van de tour betaal je de gids een fooi waarvan je de hoogte zelf bepaalt.

Gratis naar het museum

The British Museum | Mooistestedentrips.nl

Superleuk: alle topmusea in Londen zijn helemaal gratis te bezoeken. Of je nu van oude meesters of moderne kunst houdt: in Londen is er een museum te vinden dat je aanspreekt. Je kunt helemaal gratis naar topmusea als British Museum, Tate Modern, The National Gallery, alleen voor tijdelijke exposities moet je eventueel bijbetalen.

Goedkoop naar het theater

Naar de musical in West End | Mooistestedentrips.nl

Goedkoop naar Londen en toch een musical meepikken? Op naar West End. Hier kun je naar populaire musicals zoals Grease, Mama Mia, Jersey Boys en Billie Elliot. Ga een uur voor aanvang van de voorstelling naar het theater, zodat je met een flinke korting de overgebleven kaartjes kunt kopen. Wil je het er niet op wagen? Je kunt ook online kaartjes voor musicals en theatervoorstellingen bestellen. Liever naar de bioscoop? Vlakbij Leicester Square kun je al voor £1 naar de bioscoop in The Prince Charles Cinema.

Ontdek mooie street art

Budgettips Londen: ontdek de mooiste street art (foto met dank aan Visit London) | Mooistestedentrips.nl

Als je van street art houdt is het helemaal niet moeilijk om het goedkoop te houden in Londen. Want de mooiste kunst is letterlijk op straat te vinden. Je kunt in Londen werken vinden van bekende artiesten, zoals ROA en Banksy. Maar er is nog veel meer moois te bewonderen. Ga mee met een street art walking tour als je veel mooie murals wilt zien. Na de tour betaal je de gids enkel een fooi.

Greenwich Park

Gratis in Londen: Greenwich Park | Mooistestedentrips.nl

Als je goedkoop naar Londen wilt, is het een goed idee om één van de mooie parken in Londen te ontdekken. En Greenwich Park is één van de mooiste parken in de stad en helemaal gratis te bezoeken. Het park werd ontworpen met Versailles in het achterhoofd en dat is wel te merken ook. Het is heerlijk wandelen op de 75 hectare. Bijzonder: het park wordt in tweeën gedeeld door de Meridiaan van Greenwich, wat wil zeggen dat de ene helft van het park op het westelijk halfrond ligt en de andere helft op het oostelijk halfrond. Je kunt in het park ook gratis het National Maritime Museum bezoeken.

De Sky Garden

Gratis in Londen: Sky Bar | Mooistestedentrips.nl

Zijn de prijzen van de London Eye je toch net even te hoog, maar wil je in de stad wel genieten van een schitterend uitzicht? Dan kun je helemaal gratis naar de Sky Garden. Een gratis bezoek moet je wel van te voren online aanmelden, maar dan is het ook echt genieten geblazen. Vanaf het observatieplatform heb je namelijk een heel mooi uitzicht over centraal Londen.

Bezoek de markten van Londen

Portobello Road Market | Mooistestedentrips.nl

De markten naar Londen zijn een bezienswaardigheid op zich, want er zijn heel veel verschillende markten in de stad en ze hebben allemaal een totaal ander karakter. Zo kun je op vrijdag of zaterdag naar de Portobello Road Market in Notting Hill voor eigenzinnige en leuke snuisterijen en ’s zondags naar de Sunday Up Market voor leuke vintage en lekker eten.

Wild spotten in Richmond Park

Gratis in Londen: Richmond Park | Mooistestedentrips.nl

Edelherten, in Londen? Jazeker. Tijdens een bezoekje aan Richmond Park zul je ze zeker weten zien. Het park ligt ongeveer 15 kilometer buiten het centrum van Londen en is de perfecte plek om de drukte even te ontvluchten. Je kunt er herten en reeën zien, maar ook een heleboel vogels. En bij de Pembroke Lodge moet je zeker even langs voor scones.

Goedkoop uit eten Londen

Borough Market

Goedkoop eten Londen: Borough Market (foto met dank aan Visit London) | Mooistestedentrips.nl

Wat mij betreft kun je niet goedkoop naar Londen zonder de Borough Market te bezoeken. Deze openluchtmarkt vind je onder London Bridge en is alle dagen open, behalve op zondag. Je kunt er het beste kopen en proeven dat Engeland te bieden heeft. Chefs van bekende restaurant komen er ook hun inkopen doen. Plof bij één van de kraampjes neer en bestel wat lekkers of koop iets voor later.

Poppies

Fish and chips London, Poppies | Mooistestedentrips.nl

Ik kan je de beste fish and chips in Engeland echt niet ontzeggen. Deze vind je namelijk in East End, bij Poppies. Het is inmiddels een begrip in de hele stad en de fish and chips is er echt niet te versmaden. Staat er een rij voor de deur? Ga er toch maar in staan, want het is het wachten waard.

Zédel

Foto met dank aan Zédel | Mooistestedentrips.nl

Wil je niet de duur uit eten, maar wel even dineren met een beetje flair? Dan schuif je aan bij Zédel. Het is een klassieke Franse brasserie, gehuld in Art Deco. Dus sfeervol is het zeker. Er staan fraaie Franse klassiekers op de kaart, zoals uiensoep, steak-frites en Bretonse vissoep. Maar je kunt ook beginnen met oesters en eindigen met profiteroles. Waarom ook niet. En de prijzen vallen dus ontzettend mee. In de aangrenzende bar is het trouwens leuk cocktails drinken.

Yalla Yalla

Foto met dank aan Yalla Yalla | Mooistestedentrips.nl

Lekkere hapjes (mezzes), pittige lamsworstjes, geroosterde zeebaars, gemarineerde kip en knapperig brood met baba ganoush. Je kunt je hele tafel vol laten zetten met de lekkerste hapjes uit het Midden-Oosten bij Yalla Yalla. Je kunt hier echt een geweldige maaltijd bestellen, zonder dat je al te veel kwijt bent.

Flat Iron

Foto met dank aan Flat Iron | Mooistestedentrips.nl

Geweldige steak of burgers eten in hartje Londen. Voor een goede prijs. Kan niet, zou je denken. Maar het kan dus gewoon bij Flat Iron. Voor een tientje schuif je hier aan en bestel je geweldige steak. Lekker geserveerd met frites en een beetje groenvoer. Niet te moeilijk, wel ontzettend lekker en dus prima te betalen.

Meer leuke budgettips Londen

The London Pass

Budgettip Londen: koop The London Pass | Mooistestedentrips.nl

Goedkoop naar Londen, maar wel een heleboel zien en doen? Nee dan The London Pass met je mee. Met deze kortingskaart kun je gratis of met flinke korting naar binnen de meeste bezienswaardigheden in Londen, bijvoorbeeld The Tower of London en Westminster Abbey en je mag meteen de wachtrijen overslaan. Met de pas krijg je ook korting op verschillende restaurants en kun je gratis mee met een cruise op de Thames. Als je maar genoeg doet, haal je deze kaart er wel uit.

Ontdek Londen op de fiets

Fietsen in Londen | Leuk! Ga fietsen in Londen, bekijk de tips

Heb je geen zin om de hele tijd in de metro te zitten? Begrijpelijk. Je kunt ook de leukste dingen zien en doen in Londen als je een fiets huurt. Het is even wennen, fietsen aan de linkerkant van de weg. Maar ik was er eigenlijk na een minuut of tien wel aan gewend. Met een huurfiets ben je lekker flexibel en kun je in korte tijd de leukste bezienswaardigheden van de stad bekijken.

Goedkope rondvaart

Goedkope rondvaart Thames | Mooistestedentrips.nl

Er zijn heel veel rederijen die rondvaarten op de Thames aanbieden. Met lunch, diner of afternoon te erbij. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Leuk? Stiekem wel, maar ook best prijzig. Ga je mee met de Thames Clipper dan maak je de goedkoopste rondvaart over de Thames. Je betaalt per zone, dus de prijs hangt af van hoe lang je meevaart. Je kunt gewoon met je Oyster Card betalen.

Steek de Thames over in een kabelbaan

Londen: steek de Thames over in een kabelbaan | Mooistestedentrips.nl

De kabelbaan over de Thames heet officieel Emirates Air Line is 1,1 kilometer lang. Vanuit de kabelbaan heb je een mooi uitzicht over bijzondere bezienswaardigheden in Londen zoals de Thames Barrier, Canary Wharf en het Olympisch Park. Dankzij de kabelbaan kom je eenvoudig in Oost Londen. In nog geen 10 minuten ben je bijvoorbeeld bij The O2 arena, de Olympische site met het Olympisch dorp en Greenwich. Een enkeltje naar de overkant kost ongeveer €5, je kunt ook met je Oyster Card betalen.

Lees meer over Londen

Goedkoop naar Londen
Bewaar op Pinterest

Budgettips Londen: goedkoop en gratis in Londen | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Londen > Goedkoop naar Londen, budgettips

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

Marissa 16 november 2018 - 11:14

Retourtjes bij Ryan Air kunnen soms maar €50 zijn! Echt een aanrader. Die tip over die gratis tours vind ik echt super, ga dat zeker doen wanneer ik naar Londen ga!

Antwoord
Anne 16 november 2018 - 11:15

Wat fijn dat er mensen zijn die de moeite nemen om dit soort tips te geven, we gaan er gebruik van maken, hartelijk dank. Ons vliegticket kostte €35!

Antwoord
Miranda 16 november 2018 - 11:16

Ik ga donderdag met mijn dochter naar Londen, deze free foot route gaan we zeker doen.
Bedankt voor je tips, Esther.

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer