Shoppen in Brussel: de leukste winkels

Misschien schiet Brussel je niet meteen als bestemming te binnen als je aan een stedentrip denkt waar je kan winkelen tot je erbij neervalt. Onterecht! Brussel heeft geweldige winkels, voor elk budget. Zo vind je in Brussel tientallen vintage winkels in de Marollen, pop-up shops van jonge nieuwe ontwerpers in de Vlaamse wijk en prachtige antiekwinkels rond het Vossenplein. De leukste winkels in Brussel op en rijtje.

Shoppen in Brussel: Foxhole | Mooistestedentrips.nl

Vintage winkels
Liefhebbers van mooie jurken uit de jaren ’60, comfortabele leren jasjes en bijzondere vintage tassen, kunnen hun hart ophalen in Brussel. De stad puilt uit van de vintage winkels. Duik in ieder geval De Marollen in. Rond de Blaes- en Hoogstraat vind je de leukste vintage. Zo kun je bij Foxhole terecht voor vintage kleding, tassen en leuke kaarten. In de Violetstraat, vlakbij de Grote Markt, kun je uren snuffelen bij Episode. Liever wat bijzonders? Loop dan naar de Karthuizersstraat in de Vlaamse buurt en ga naar binnen bij Isabelle Bajart of Gabriele. Hier kun je heel mooie jurken en jassen van grote designers vinden.

Rommelen
Sta vroeg op en ga goed gemutst naar het Vossenplein. Hier vindt namelijk elke dag de grootste rommelmarkt van Europa plaats. Je kunt er werkelijk van alles kopen. Misschien vind je wel een oude schat tussen alle knopen, serviezen, boeken, porseleinen beeldjes en vergeten langspeelplaten.

Stripwinkels
Brussel is dé stad voor liefhebbers van stripboeken. Je kunt niet alleen een ‘stripboekenwandeling’ maken, maar je ook vergapen aan al het moois in diverse bijzondere stripboekenwinkels. Het Huis van het Stripverhaal mag dan een winkel zijn, de eigenaars zijn zulke grote fans én kenners dat de winkel ook een beetje een museum is. In het centrum vind je Brüsel. Hier vind je veel moderne strips, maar op de eerste verdieping staan bijzondere exemplaren tentoongesteld. Ook Het B-Gevaar mag je niet overslaan. Elke eerste zondag van maart, juni, september en december moeten de liefhebbers naar de St. Gorikshallen, want hier vindt dan een enorme stripboekenmarkt plaats.

Sint Hubertusgalerijen
230 meter lang schitterend en overdekt winkelen, uit eten en naar de film. Tijdens een stedentrip Brussel mag je de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen echt niet overslaan. Dit is de eerst overdekte winkelstraat van Europa en nog steeds een plaatje. Of je er iets kunt kopen, hangt af van je budget, want in de galerijen vind je vooral chique boetieks.

Antiek
In de Blaes- en Hoogstraat vind je de leukste antiekwinkels, de een beter dan de ander. Leuk snuffelen is het zeker! Ga in ieder geval even naar binnen bij K.Loan en Passage 125 voor etages vol met oude schatten. Ook Stefantiek is de moeite waard, alleen al vanwege de antieke draaimolen in de etalage.

Hip design
De Vlaamse buurt is helemaal hip op het moment. Alle nieuwe designers openen in deze wijk, met name de Kartuizersstraat en de Dansaertstraat zijn populair plekken om een hippe outfit of mooi design voor je huis op de kop de tikken. Bij Hunting and Collecting vind je altijd wel wat, of je nu kleding, een boek of iets voor je interieur zoekt.

Alles tips voor een stedentrip Brussel

Bloom

Tags: Brussel