Trein naar Londen: tips voor een weekend Londen

door Esther

Wil je eens met de trein naar Londen? Dat is echt een goed idee. Ik probeerde het uit en vind het echt heel leuk. Wat mij betreft is de trein echt perfect voor een weekend Londen. Bekijk hoe het werkt en wat je allemaal kunt doen tijdens een weekend Londen.

Trein naar Londen: plan je weekend Londen

 • Met de trein naar Londen is gemakkelijker dan je denkt. En helemaal niet zo duur. Reserveer je treinkaartje Londen zo’n drie maanden van te voren. Dan vind je de goedkoopste tickets.
 • Er zijn ontzettend veel leuke hotels in Londen. En dat is lastig kiezen. Ik kan het QBic Hotel en Point Hotel in ieder geval echt aanraden.
 • Je kunt ook een kant-en-klare stedentrip Londen boeken. Je kunt er dan ook voor kiezen om met de trein naar Londen te reizen en hebt keuze uit genoeg leuke, centraal gelegen hotels.
 • Bekijk alvast welke bezienswaardigheden in Londen jij wilt gaan bekijken tijdens je weekend Londen.
 • Koop bij aankomst een Oyster Card, dan kun je mee met al het openbaar vervoer in de stad.
 • Bekijk alle tips voor een stedentrip Londen.

Trein naar Londen: zo werkt het

Trein naar Londen | Weekend Londen met de trein

Trein naar Londen | Weekend Londen met de trein

Oké, ik moest er vroeg voor op. Want ik moest de trein van 6 uur halen op Utrecht CS. Dat was al snel vergeten. Ik zag namelijk een spectaculaire zonsopgang vlakbij Antwerpen, kreeg een heerlijk ontbijtje zodra ik in Brussel op de trein naar Londen was overgestapt en nadat we een halfuurtje onder het Kanaal door zoefden, kwamen we weer boven alwaar een schitterend herfstachtig Engeland aan me voorbij flitste. De bomen kleurden felgeel, rood en oranje, de lucht helderblauw.

En ik kon bijna niet geloven dat we zo snel in hartje Londen zouden zijn, maar toch was het zo. Ik stapte uit op het bijna majestueuze station St. Pancras, laadde mijn Oyster Card op en mijn weekend Londen kon beginnen. Het was nog net geen 10 uur ’s ochtends. Wat mij betreft is met de trein naar Londen reizen dus snel, leuk en efficiënt. Het is een prima alternatief voor het vliegtuig en, laten we eerlijk zijn, ook wat beter voor het milieu.

Trein naar Londen
Bewaar op Pinterest

Trein naar Londen | Weekend Londen met de trein, bekijk de tips

Weekend Londen: tips

Vrijdag op South Bank

Begin je weekend Londen op South Bank. Hier vind je namelijk een keur aan leuke bekende en onbekende bezienswaardigheden. Dus of je nu voor het eerst of voor de tiende keer in de stad bent, je vindt hier allerlei leuke dingen om te doen.

Houses of Parliament en Big Ben

Houses of Parliament | Mooistestedentrips.nl

Geniet van het uitzicht over Westminster Bridge voordat je oversteekt. Op vrijdagen kun je namelijk de Engelse Houses of Parliament bezoeken. Heel bijzonder. Je duikt het hart van de Engelse democratie in en leert hoe het nu eigenlijk zit met het House of Commons en de House of Lords. Je kunt de architectuur van het prachtige gebouw van dichtbij bekijken, door de statige zalen dwalen en de mooie kunstwerken bewonderen.

Westminster Abbey

Westminster Abbey | Mooistestedentrips.nl

Eén van de meest bijzondere kerken in Europa is wat mij betreft zonder twijfel Westminster Abbey. Al eeuwenlang is dit de kerk van het Engelse koningshuis. Trouwen, dopen, begraven, kronen. Het gebeurt allemaal hier. Maar ook zonder blauw bloed kun je in Westminster Abbey terechtkomen. Want hier liggen de meest bekende Engelse namen uit de geschiedenis begraven, zoals Isaac Newton, Jane Austen en Charles Darwin. En de kerk is ook nog eens ontzettend indrukwekkend. Je moet hem echt bezoeken tijdens een weekend Londen.

Tate Modern

Tate Modern | Mooistestedentrips.nl

Loop weer naar de overkant om over de oevers van South Bank, langs London Eye, naar het Tate Modern te lopen. Deze energiecentrale voorzag vroeger een groot deel van Londen van stroom. Maar nu is het één van de beste musea in de stad. Leuk weetje: bijna alle musea in Londen zijn gratis te bezoeken. En het Tate Modern dus ook, je hoeft alleen maar te betalen voor tijdelijke exposities. Het museum vind ik één van de beste musea voor moderne kunst in Europa. De enorme zalen en ruimtes lenen zich heel goed voor het exposeren van multi-media en installaties, maar ik vind de vaste collectie met werken van Picasso, Matisse, Warhol en Pollock ook al heel bijzonder.

Borough Market

Borough Market, foto met dank aan Visit London | Mooistestedentrips.nl

Trek gekregen? Mooi! Dan heb je namelijk een goede reden om door te wandelen naar de Borough Market. Dit is één van mijn favoriete bezienswaardigheden in de stad en een weekend Londen is wat mij betreft niet compleet zonder een bezoek aan deze markt. Je vindt hier de mooiste producten van Engeland, maar je kunt ook bij verschillende kraampjes aanschuiven om wat te proeven of iets te drinken. Na je bezoek kun je trouwens best in de buurt blijven hangen, want je vindt hier leuke pubs en restaurants. The southwark tavern is één van de leukste Engelse pubs in Londen en zit gewoon vlakbij de markt. Je kunt hier een hapje eten. Maar als je van vis en schelpdieren houdt (zoals ik), dan reserveer je een tafeltje bij The Wright Brothers. Hier bestel je namelijk de lekkerste Engelse oesters of heel goede fruits de mer.

Zaterdag in Londen: fietsen en East End

Fietsen in Londen

Fietsen in Londen | Leuk! Ga fietsen in Londen, bekijk de tips

Na de wat bekendere bezienswaardigheden in Londen te hebben gezien, is het tijd om een dag de wat onbekendere bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. En dat lukt prima als je gaat fietsen in Londen. Het is leuk en gemakkelijk om een fiets te huren en er zelf op uit te gaan, maar er zijn ook een paar fietstours die je de leukste wat onbekendere plekken van de stad laten zien.

 • Love London!
  Tijdens deze fietstour bezoek je de leukste, kleurrijke plekken van het Londense West End. Je fietst door St. James’s Park, langs Buckingham Palace en door SOHO, maar komt ook op onbekendere plekken van de stad. Zoals Mayfair, Carnaby Street en de Banksy Tunnel. Deze fietstocht is een echte aanrader voor een weekend Londen.
 • De geheimen van Londen
  Tijdens mijn laatste weekend Londen ging ik mee met deze fietstocht. Ik ben al meer dan tien keer in Londen geweest en ik werd tijdens deze fietstocht nog echt verrast. Je treedt in de voetsporen van Harry Potter, Bridget Jones, Sherlock Holmes en Jack the Ripper. En je bezoekt een paar wijken in de stad die de meeste toeristen helemaal nooit bezoeken. Superleuk.

Ontdek het Londense East End

Het is één van de meest hippe plekken in Londen: East End. Eigenlijk is het een verzameling wijken, zoals Shoreditch, Bethnal Green, Poplar, Whitechapel en Spitalfields. Ooit was dit het donkerste deel van Londen, waar de dokwerkers woonden en werkten en waar het wemelden van de immigranten en de beruchte armenhuizen. Maar juist die immigranten hebben er voor gezorgd dat het Londense East End nu één van de meest kleurrijke en creatieve plekken in de stad is. Hippe vintage winkels en brouwerijen staan gemoedelijk schouder aan schouder met de Joodse bakker en de beste curry restaurants van de stad. Een middagje East End is echt een aanrader tijdens je weekend Londen. Deze bezienswaardigheden mag je in ieder geval niet missen.

Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market, foto met dank aan Visit Londen | Mooistestedentrips.nl

Old Spitalfields Market is nog altijd één van de beste markten van Londen. En er wordt al gehandeld sinds 1638. Elke dag vind je er weer andere verkopers. Op donderdagen is het fijn antiek snuffelen en op vrijdag kun je er uren naar die ene bijzondere vinyl zoeken. Op zaterdagen is het geweldig kleding winkelen op Old Spitalfields, want dan staan er meer dan tachtig designers op de markt en je kunt er ook terecht voor fijne vintage. Maar ga eerst een hapje eten, want de eettentjes in de markt behoren tot de beste van Londen.

Street art in East End

Street art in Shoreditch (foto met dank aan Visit London) | Mooistestedentrips.nl

In Londen vind je in heel veel wijken goede street art. Maar de beste murals kun je toch echt in East End spotten. Echt, op elke straathoek vind je wel verschillende geweldige werken van ’s wereld beste artiesten, zoals ROA, Banksy, Shepherd Fairy en Invader. Je kunt gewoon een beetje rondwandelen en genieten van alle werken die je tegenkomt, maar als je er net even iets meer over wilt weten is deze wandeling door East End echt een aanrader.

Cable Street Mural

Cable Street Mural | Mooistestedentrips.nl

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden in East End vind je op de zijkant van het oude gemeentehuis van St. George. Het is de Cable Street Mural. Deze is een herinnering aan de volksopstand die op de been kwam toen de Briste fascist Oswald Mosley en zijn aanhangers in 1936 de Joodse bevolking van East End wilde opjagen.

Beigel Bake

Beigel Bake (foto met dank aan Visit London) | Mooistestedentrips.nl

Tijdens een weekend Londen mag je Brick Lane wat mij betreft echt niet overslaan. Deze straat, en de zijstraten ervan, behoren wat mij betreft tot de leukste straten van de stad. Je vindt er kleine curry restaurants, vintage winkels, boekwinkels, echte Engelse pubs. En Beigel Bake, een begrip in Londen. Deze Joodse bakkerij verkoopt de lekkerste bagels met pastrami ter wereld. Er staat vaak een rij, maar je wordt snel geholpen.

Boxpark

Foto met dank aan Boxpark | Mooistestedentrips.nl

Boxpark is opgebouwd uit enkele tientallen zeecontainers en je vindt er clubs, cafés, restaurants, leuke winkels en zelfs een bioscoop. Het maak niet wanneer je er tijdens je weekend Londen bent, er is altijd wel iets te doen wat echt heel leuk is.

Fish & Chips bij Poppies

Fish & Chips in Londen | Mooistestedentrips.nl

Waar kun je de beste fish & chips van Londen eten? Bij Poppies, in East End. Sterker nog, bij Poppies eet je de beste fish & chips van heel Engeland. Ja, er staat soms een rij. Maar dat maakt helemaal niet uit. Je eet hier fish & chips zoals het is bedoeld, met azijn en zout en gepureerde erwtjes erbij. Je krijgt je frieten niet in een oude krant geserveerd, zoals de traditie ooit was, maar de puntzak waarin je je friet krijg, ziet er wel zo uit. En ik moet bekennen: de fish & chips zijn inderdaad top.

Zondag in Londen: ontdek Camden

Weekend Londen: Camden Lock & Regent's Canal | Mooistestedentrips.nl

Als je met de trein naar Londen gaat, moet je ’s middags waarschijnlijk alweer naar station St. Pancras om de trein terug te pakken. Maar je weekend Londen is nog niet voorbij. Je kunt natuurlijk nog even één van de gratis topmusea van Londen bezoeken en er lekker op je gemakje rondwandelen. Maar het is ook heel erg leuk om de wijk Camden te leren kennen. Dit is een heerlijk alternatieve wijk on Londen en op zondag is er veel leuk te doen.

Camden Market

Weekend Londen: bezoek Camden Market | Mooistestedentrips.nl

Ooit was het één van de meest alternatieve markten van Londen, maar sinds de populariteit is toegenomen, vind je niet meer alleen alternatieve spullen op Camden Market. Vroeger waren er alleen wat kraampjes rondom Camden Lock, maar nu vind je de markt van metrostation Camden Town naar metrostation Chalk Farm. Je vindt hier echt alles wat je maar kunt bedenken. Van vintage kleren, goedkope designer spullen, tassen, sieraden, kaarsen, koffers en tweedehands elektronica. Het is een kleurrijke en vooral gezellige bende. Rondom de sluizen vind je nu ook heel veel kraampjes met eten. Van Frans en Argentijns tot Jamaicaans en Japans.

Regent’s Canal

Weekend Londen, wandelen langs Regent's Canal | Mooistestedentrips.nl

Camden Lock maakt deel uit van het Regent’s Canal dat dwars door de wijk loopt en de waterweg is één van de meest pittoreske plekken van Londen. Je kunt de de drukte van de markt perfect even ontvluchten door een wandeling langs het Regent’s Canal te maken. Er liggen kleurrijke woonboten in het kanaal, die ontzettend fotogeniek zijn, en je wandelt door de mooiste onbekende parken van Londen. Een aanrader.

Weekend Londen
Bewaar op Pinterest

Weekend Londen: bekijk de leukste tips voor een weekend Londen (foto met dank aan Visit Britain) | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over Londen

Trein naar Londen
Bewaar op Pinterest

Trein naar Londen: de leukste tips voor een weekend Londen | Mooistestedentrips.nl
Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Londen > Trein naar Londen

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer