Bezienswaardigheden Cadiz

door Esther

Cadiz is waanzinnig. Zelden viel ik zo hard voor een stad. Cadiz is volledig omgeven door water en het licht is zacht en warm. ’s Ochtends dwaal je door de straatjes van het oude centrum en bezoek je een museum, ’s middags luier je op één van de stranden en ’s avonds ga je uitgebreid eten bij één van de leuke restaurants in de stad. Benieuwd? Ik zet de leukste bezienswaardigheden in Cadiz voor je op een rijtje.

Stedentrip Cadiz plannen

Bezienswaardigheden Cadiz: de voorbereidingen

  • Ben je maar kort in de stad en wil je toch alle leuke bezienswaardigheden in Cadiz zien? Dan is een ticket voor de hop on hop off bus een goed idee. Je komt langs de highlights van de stad en een paar heel fijne stranden.
  • Logeer je in een hotel aan het strand, wat verder van het centrum? Dan regel je gewoon een huurfiets. Helemaal niet duur en ontzettend handig. Het is fijn fietsen in Cadiz.

Bezienswaardigheden in Cadiz

Gratis stadswandelingen Cadiz

Stadswandeling Cadiz, bezienswaardigheden Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Stadswandeling Cadiz, bezienswaardigheden Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Wil je de bezienswaardigheden in Cadiz op een leuke manier bekijken? Volg dan één van de vier gratis wandelingen door de stad. Er zijn vier verschillende wandelingen, die allemaal een eigen kleur en bijbehorend thema hebben, bijvoorbeeld Kastelen en Bastions (geel) of Historische bezienswaardigheden (groen). De routes staan op de kaart die je gratis ophaalt bij de Tourist Office, maar je kunt ook gewoon de gekleurde lijnen volgen. Want de routes staan gewoon op straat aangegeven.

Fietsen in Cadiz

Fietsen in Cadiz, Baja Bikes | Mooistestedentrips.nl

Of je nu weinig tijd hebt, of je de bezienswaardigheden in Cadiz gewoon op een leuke manier wilt leren kennen? Ga fietsen in Cadiz, dit is de perfecte manier om een goede indruk van de stad te krijgen. Je stapt op de fiets, samen met een gids van Baja Bikes. In drie uur tijd kom je langs de kathedraal, de leukste wijken en mooiste stranden van de stad. Kortom: de leukste bezienswaardigheden in Cadiz. Ga je liever zelf op pad of logeer je buiten het centrum en wil je alle vrijheid? Dan kun je al heel goedkoop een fiets huren.

Kathedraal van Cadiz

Bezienswaardigheden Cadiz, kathedraal van Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Cadiz, kathedraal van Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Geen Spaanse stad zonder indrukwekkende kathedraal en zo ook in Cadíz. Het is één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Cadiz, al was het alleen al omdat de kathedraal zo schitterend vanaf de verschillende stranden van de stad en de promenade te zien is. Van dichtbij zie je barokke en neoklassieke elementen, binnen is het altaar en het museum een bezoekje waard. Beklim de klokkentoren voor een prachtig uitzicht over Cadíz.

Barrio del Pópulo

Cadiz, Spanje: Barrio del Pópulo | Mooistestedentrips.nl

Barrio del Pópulo is de oudste wijk van Cadiz en wordt begrenst door drie oude stadspoorten. Als je met je neus naar de kathedraal staat, kun je links door één van de poorten de wijk in schieten. De gebouwtjes zijn kleurrijk en heel hoog, waardoor er maar nauwelijks zonlicht over de daken heen piept. Een wandeling door de Barrio del Pópulo is daardoor een beetje als wandelen door een aaneenschakeling van kloven. Er zijn veel leuke kleine bars en restaurants en er staan altijd wel bewoners buiten een praatje te maken, waardoor je je helemaal in het echte Cadiz waant.

Teatro Romano

Bezienswaardigheden Cadiz, Teatro Romano | Mooistestedentrips.nl

Cadíz heeft een Romeins amfitheater, en dat ligt stiekem best goed verstopt. Je moet even verdwalen in de straatjes van Barrio del Pópulo er te komen. Je loopt vervolgens langs een kleine tentoonstelling die je alles leert over Cadiz in Romeinse tijden. Vervolgens wandel je naar buiten om het amfitheater in haar bescheiden glorie te aanschouwen. Nee, het is zeker niet zo imposant als de arena in Verona. Maar het feit dat het amfitheater zo goed als opgeslokt is door de stad en zo krap tegen de omliggende gebouwen aan staat, maakt een bezoek toch een bijzondere ervaring.

Iglesia de Santa Cruz

Bezienswaardigheden Cadiz, Iglesia de Santa Cruz | Mooistestedentrips.nl

De Iglesia de Santa Cruz is de oudste kerk van Cadiz en was ooit de kathedraal van de stad. De kerk werd in de 13de eeuw uit de grond gestampt op de plek waar ooit een moskee stond en werd opgetrokken in gotische Mudéjar stijl. Tijdens de plundering van de Engelsen en de Nederlanders in de 16de eeuw werd de kerk flink beschadigd, maar in de 18de eeuw was de kerk er weer helemaal bovenop. Het interieur kenmerkt zich door de vele bogen, wat de kerk een ingetogen karakter geeft. Alleen het barokke altaar, met lekker veel bladgoud, is uitbundig.

Museo de Cadiz

Museo de Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Het Museo de Cadiz is niet één van de meest adembenemende bezienswaardigheden in Cadiz, maar heeft wel een leuke collectie. Prima dus als je de hete middagzon even wilt ontvluchten. Cadiz is één van de oudste bewoonde plekken in Europa en de vondsten in het museum zijn soms ook ruim 4000 jaar oud, zoals twee sarcofagen. Daarnaast vind je er een heleboel Romeinse overblijfselen, schilderkunst vanaf de 18de eeuw en een prachtig altaarstuk uit het Convento de Capuchinas.

Playa la Caleta

Cadiz, Spanje: Playa la Caleta | Mooistestedentrips.nl

Het fijne aan Cadiz is dat er een strand is. En je loopt vanuit de oude stad heel gemakkelijk naar Playa la Caleta. Dit strand wordt omring door eeuwenoude forten en paviljoens en een promenade vol palmbomen. En dat maakt het echt een heerlijk stadsstrand. Het strand siert op duizenden ansichtkaarten van Cadiz en dat is wel te begrijpen als je de kleurrijke bootjes voor de kust ziet dobberen. Bekijk nog meer mooie stranden in Cadiz.

Castillo San Sebastian

Bezienswaardigheden Cadiz, Castillo San Sebastian | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Cadiz, Castillo San Sebastian | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste bezienswaardigheden in Cadiz is Castillo San Sebastian. En niet alleen omdat het zo’n fraai 18de-eeuws fort is, maar vooral omdat je over de zee moet lopen om er te komen. De verhoogde steenweg Paseo Fernando Quiñones, grenzend aan Playa La Caleta, is speciaal aangelegd om vanaf de wal naar het fort te lopen. Je wandelt er heerlijk in de zon. Onderweg zie je vissers op de Paseo en kun je genieten van een uitmuntend uitzicht over de stad. In het fort kun je soms concerten bijwonen of tentoonstellingen bezoeken.

Castillo de Santa Catalina

Bezienswaardigheden Cadiz, Castillo de Santa Catalina | Mooistestedentrips.nl

Castillo de Santa Catalina is ook gelegen aan Playa la Caleta en draagt bij aan het prachtige karakter van het strand. Het is bovendien één van de gratis bezienswaardigheden in Cadiz. Het stervormige fort stamt uit de 16de eeuw en werd gebouwd na een aanval van de Engelsen en Nederlanders op de stad. Het is nu een expositieruimte waar je even naar binnen kunt lopen om werk van lokale artiesten te bewonderen.

Avenida Campo del Sur

Cadiz, Spanje: Avenida Campo del Sur | Mooistestedentrips.nl

Het is een beetje vreemd om een straat te noemen als één van de bezienswaardigheden in Cadiz, maar ik schaar Avenida Campo el Sur er toch over. Loop over deze lange promenade van Playa La Caleta richting het Teatro Romano en je hebt de mooiste vergezichten over de zee en stad. De promenade staat boordevol pastelkleurige huisjes, waardoor het een beetje aan Havana doet denken. En dat is niet zo gek, want Cadíz wordt vaak gebruikt als filmset als een serie of film zich in Havana moet afspelen. Vanaf Avenida Campo el Sur doemt de kathedraal van Cadíz ook in volle glorie voor je op, echt prachtig.

Gran Teatro Falla

Bezienswaardigheden Cadiz, Gran Teatro Falla

Gran Teatro Falla is wat mij betreft één van de mooiste bezienswaardigheden in Cadiz. Het is gebouwd in neo-Mudéjar stijl, met veel invloeden van de in Andalusië zo populaire Moorse stijl. De felrode bakstenen en azuurblauwe deuren en kozijnen maken het een adembenemend mooi gebouw. Het theater is één van de meest belangrijke culturele plekken in de stad. Je kunt natuurlijk het hele jaar door voorstellingen bijwonen, maar vooral rond carnaval is het bijzonder als verschillende bands er strijden om de prijzen voor de mooiste en meest opvallende outfits.

Parque Genovés

Cadiz, Spanje: Bezienswaardigheden Cadiz, Gran Teatro Falla | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Cadiz, Parque Genovés

Even relaxen in de schaduw doe je in het Parque Genovés, dit is één van de mooiste stadsparken van Cadiz, gelegen vlakbij zee. Stiekem is dit park een soort botanische tuin, want je vindt er de mooiste tropische planten, bomen en bloemen. De grot met de waterval moet je echt even bekijken.

Barrio La Viña

Barrio La Viña, foto met dank aan Turismo de Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Turismo de la provincia de Cádiz | Mooistestedentrips.nl

La Viña is de oude visserswijk van Cadíz en ligt grofweg tussen het centrum van de stad en Playa La Caleta. Plaza de Santa María Square is het kloppend hart van de wijk, maar ook Calle Virgen de la Palma is een plaatje. Overdag is het er dromerig, bijna slaperig. Maar dat verandert na acht uur ’s avonds, dan gaan de vele tapasbars en restaurants open en kun je het terecht voor de beste vis en seafood in de stad. Ga je tijdens carnaval naar Cadíz? Dit is de wijk waar je het het beste viert.

La Perla de Cadiz

Foto met dank aan La Perla de Cadiz & Antonio Gonzalez | Mooistestedentrips.nl

Bij flamenco denk je misschien meteen aan Sevilla. En dat is logisch. Maar in Cadiz kun je dus ook genieten van fantastische flamenco, in La Perla de Cadiz. Dit is de beste flamenco club van de stad en een paar keer per week kun je er genieten van voorstellingen. De entree is helemaal gratis, dus plof neer en bestel wat te eten en te drinken bij de bar en laat je meeslepen door de muziek en dans.

Mercado Central Cadiz

Bezienswaardigheden Cadiz: Mercado Central | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden Cadiz: Mercado Central | Mooistestedentrips.nl

Dit is echt één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Cadiz. De Mercado Central Cadiz is het bruisend middelpunt van de stad, en terecht. Vanaf ’s ochtends vroeg kun je er terecht voor je boodschappen. Maar vanaf het middaguur wordt het interessant, want dan kun je ook eten bij één van de vele kraampjes. Er zijn heel veel lokale gerechten te proeven, maar sla ook de sushi niet over. Loop ook even langs bij één van de wijnkraampjes om een glas manzanilla te proberen. Laat je rustig adviseren, de kooplui nemen er hun tijd voor. Van donderdag tot en met zaterdag is de markt ook ’s avonds open en is er eigenlijk geen betere plek om te borrelen en te eten in Cadiz.

Café Royalty

Foto met dank aan Café Royalty | Mooistestedentrips.nl

Café Royalty is een echt instituut in Cadiz en je kunt er eigenlijk de hele dag wel terecht. Maar je moet er toch vooral aanschuiven voor de brunch. Het restaurant opende in 1912 de deuren en heeft nog echt die sfeer van weleer, al is het enigszins sleets. Je zou een dergelijk café eerder verwachten in Wenen en het deed mij erg denken aan Café Majestic in Porto. Café Royalty is buitengewoon romantisch en je moet er beslist de pancakes met blauwe bessen, banaan en chocolade bestellen. Niet te versmaden.

Bezienswaardigheden Cadiz
Bewaar op Pinterest

Cadiz, Spanje: wat te doen in Cadiz? Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Lees bezienswaardigheden in Andalusië

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Andalusië > Stedentrip Cadiz > Bezienswaardigheden in Cadiz

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer