De mooiste stranden in Cadíz

door Esther

Als je naar de kaart van Cadíz kijkt, zie je dat de ligging van de stad op zijn minst wonderlijk te noemen is. Een schiereilandje is het niet echt, het is eerder een soort satelliet. De stad is met slechts een paar wegen verbonden met het Spaanse vasteland en is voor de rest omringd door zee. En dat heeft zo zijn voordelen: je kunt tijdens je stedentrip gewoon een dagje genieten van de zon op het strand in Cadíz.

Plan een stedentrip Cadíz

  • Het is niet mogelijk om rechtstreeks op Cadíz te vliegen. De stad heeft namelijk geen eigen vliegveld. Toch is het best gemakkelijk om in de stad te komen. Het gemakkelijkst is om te vliegen op Sevilla. Daar kun je namelijk voordelig naartoe vliegen met bijvoorbeeld Ryanair, Transavia of KLM. Met een huurauto, de bus of trein sta je een uur later in Cadíz. Vergelijk vliegtickets Sevilla en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • Logeren aan het strand in Cadíz? Er zijn een heleboel leuke hotels, zoals Hotel Monte Puertatierra.
  • Bekijk alle tips voor een stedentrip Cadíz.

Naar het strand in Cadíz

Playa La Caleta

Strand Cadiz: Playa la Caleta | Mooistestedentrips.nl

Strand Cadiz, Paseo Fernando Quiñones | Mooistestedentrips.nl

Strand Cadiz: Playa La Caleta, Castillo de Santa Catalina | Mooistestedentrips.nl

Het meest bekende strand in Cadíz is waarschijnlijk toch wel Playa la Caleta dat grenst aan de bruisende wijk La Viña. Het strand is prachtig gelegen, tussen twee oude forten in: Castillo de Santa Catalina en Castillo de San Sebastián. Vanaf het hagelwitte paviljoen zie je de vissersbootjes dobberen. Wandel tijdens je strandbezoek over de Paseo Fernando Quiñones ‘over de zee’ naar het Castillo de San Sebastián voor een fijn uitzicht over de zee. Helemaal aan het begin van de Paseo zit nog een restaurant in de luwte, maar op het strand vind je ook chiringuitos: typisch Spaanse strandtentjes waar je een koel drankje, ijsje of iets simpels te eten koopt.

Santa María del Mar

Strand Cadíz. De mooiste stranden in Cadíz, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Combineer je een stedentrip Cadíz met nog een middagje strand, dan is de kans groot dat je op het strand Santa Maria del Mar terecht komt, ook wel La Playita de las Mujeres genoemd. Dit ligt namelijk het dichtst bij het oude centrum van Cadíz. Het heeft fijn, goudkleurig zand en is gelegen tussen twee golfbrekers. Vele faciliteiten zijn er niet, alleen een paar chiringtuitos. Het strand is erg populair bij gezinnen.

Playa de la Victoria

Strand Cadíz: Playa de la Victoria | Mooistestedentrips.nl

Naar het strand in Cadíz? Grote kans dat je op het Playa de la Victoria terechtkomt. Dit is het langste strand van de stad (het is bijna 3 kilometer lang) en ook het meest populaire. Boek je een hotel aan het strand, dan ligt het waarschijnlijk aan het Playa de la Victoria. Het is een schoon en fijn zandstrand, met ontzettend veel faciliteiten. Toiletten, douches, kleedruimtes, eerste hulpposten en plekken waar je strandbedjes en parasols kunt huren zijn allemaal uitgebreid aanwezig. Er zijn ook genoeg chiringtuitos, maar ook echte restaurants en beach clubs. Mijn favoriet is Tirabúzon, waar je met een cocktail of glas tinto de verano heerlijk geniet van een uitzicht over zee. Met bus 7 reis je binnen een paar minuten weer terug naar het centrum.

Playa de la Cortadura

Strand Cadíz: Playa de la Cortadura | Mooistestedentrips.nl

Waar Playa de la Victoria ophoudt, begint Playa de la Cortadura. Langs het hele strand kun je goed parkeren (mocht je tijdens je rondreis Andalusië zin hebben in een dagje strand). Het strand is fijn en schoon. Er zijn genoeg faciliteiten, zoals toiletten, kleedruimtes en verhuur van parasols en strandstoelen. En een koel drankje is op dit strand in Cadíz nooit ver

Bolonia, regio Cadíz

Sevilla strand: Bolonia (Cadíz regio) | Mooistestedentrips.nl

Wil je juist de drukte van de stad een dagje ontvluchten, dan zijn er in de regio Cadíz ook genoeg heel mooie stranden. Met een huurauto rijd je bijvoorbeeld naar het strand Bolonia, één van de mooiste stranden van Andalusië. Het brede strand ligt goed verscholen tussen enorme duinen en is erg populair bij watersporters, vooral windsurfers.

Lees meer over Andalusië

Naar het strand in Cadíz
Bewaar op Pinterest

Strand Cadíz, Spanje | Naar het strand in Cadíz? Dit zijn de mooiste stranden in Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Strand Cadíz, Spanje | Naar het strand in Cadíz? Dit zijn de mooiste stranden in Cadíz | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Spanje > Andalusië > Cadíz > De mooiste stranden van Cadíz

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer