Dagtrip Krka national park vanuit Split

door Esther

Aan het einde van de rivier de Krka vind je het Krka national park, een magische plek vol watervallen, bergpassen en kloven, met als hoogtepunt de rivier de woest door een 200 meter diepe kloof stroomt. Verscholen tussen de bossen staan eeuwenoude kloosters en kun je genieten van schitterende vergezichten. Oh, en wat dacht je van zwemmen bij een waterval? Het allermooiste: je kunt heel gemakkelijk een dagtrip Krka national park vanuit Split maken.

Als je een zomerse stedentrip wilt maken, kun je wat mij betreft het beste afreizen naar Split in Kroatië. Ik heb geloof ik al vaker de lofzang gezongen over Split als zomerse bestemming, maar echt: als het lekker weer is, heeft Split alles wat je nodig hebt: een bruisende, schitterende historische binnenstad, gezellige en goed betaalbare restaurants, heerlijke stranden op loopafstand, de mooiste eilandjes op een uurtje varen en ook Krka National Park. Echt een natuurwonder volgens mij en als je maar één dagtrip vanuit Split kunt maken, dan zou Krka national park wat mij betreft echt de bestemming moeten zijn.

Krka national park vanuit Split: zo kom je er

  • Krka national park heeft vijf ingangen: Skradin, Lozovac, Roški Slap, Krka Monastery en Burnum. Deze ingangen zijn allemaal goed bereikbaar met de auto. Als je het park dus op je gemak wilt verkennen, dan kun je altijd vanuit Split een auto huren voor een dag. Je rijdt in iets meer dan een uur van de stad naar het nationaal park.
  • Met het openbaar vervoer van Split naar Krka nationaal park is wat lastiger, omdat je in Šibenik nog eens moet overstappen. Wil je op eigen gelegenheid naar het park, maar liever geen auto huren, dan kun je ook vrij gemakkelijk een transfer boeken.
  • Maar het is eigenlijk net zo goedkoop om vanuit Split een dagtrip naar Krka national park te boeken. Je ziet in één dag de highlights van het park en hebt uren vrije tijd om zelf nog even te zwemmen, relaxen of wandelen.
  • Wil je even weg uit de drukte van Split en wat langer genieten van Krka national park? In de buurt van het park is genoeg accommodatie te vinden. Je logeert het beste in Skradin waar je naast diverse hotels en appartementen genoeg mogelijkheden hebt om ’s avonds wat te eten en drinken. Hotel Skradinski Buk biedt heel fijne kamers voor een goede prijs en je kunt er geweldig eten.

Dagtrip Krka national park vanuit Split, Kroatië | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip Krka national park vanuit Split, Kroatië | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Krka national park

Skradinski Buk

Als je niet veel tijd hebt, dan moet je in ieder geval Skradinski Buk gaan bekijken. Waarschijnlijk de belangrijkste bezienswaardigheid in Krka national park. De Skradinski Buk is een waterval die van maar liefst 800 meter hoogte naar beneden buldert. Je komt er door een wandeling van ongeveer een uur te maken over een boardwalk, langs oude huisjes die zijn omgebouwd tot werkplaatsen waar ouderwetse ambachten worden bedreven en waar je souvenirs kunt kopen. Onderweg kun je ook wat eten en drinken kopen.

Bezienswaardigheden in Krka national park, Kroatië: Skradinski Buk | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Krka national park, Kroatië: Skradinski Buk | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Krka national park, watervallen in Kroatië | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Krka national park, Kroatië: Visovac | Mooistestedentrips.nl

Franciscaner klooster in het Visovac meer

Vanaf Skradinski Buk kun je de boot nemen naar het meer Visovac. Middenin dit helderblauwe meer ligt een vredig begroeid eilandje waarop een sprookjesachtig klooster staat. Het is het Mother of Mercy Franciscan Monastery dat in de 15de eeuw werd gebouwd door Franciscaner monniken die vanuit Bosnië aan de Ottomanen wilden ontsnappen. In de 18de eeuw werd het klooster en de kerk gemoderniseerd, maar sindsdien lijkt de tijd te hebben stil gestaan.

Het klooster van Krka

Dit klooster wordt gezien als het belangrijkste Servisch-Orthodoxe klooster in Kroatië en daardoor één van de meest bezochte bezienswaardigheden in het land. Bovendien is het gebouwd in een unieke stijl. De klooster torent boven de rivier en een klein meer uit en je kunt het alleen ’s zomers bezoeken. Je kunt er komen door in Roški Slap een boottochtje te reserveren naar het klooster.

Skradin

Skradin is een lieflijk stadje aan de rivier en wat mij betreft de beste plek om te logeren, als he besluit om langer dan één dag naar Krka national park te gaan. Het stadje ligt zo goed als in het park. Als je besluit om hier het park in te gaan, zit bij je kaartje een gratis boottochtje richting Skradinski Buk inbegrepen. ’s Zomers is dit een populair arrangement, dus wees er vroeg bij. Daarnaast is Skradin een schattig stadje met fris geschilderde huizen en een indrukwekkend fort dat boven de stad uit torent.

Bezienswaardigheden in Krka national park, Kroatië: Burnum | Mooistestedentrips.nl

Bezienswaardigheden in Krka national park, Kroatië: Burnum | Mooistestedentrips.nl

Burnum

Burnum is eigenlijk alleen goed te bereiken als je zelf met een huurauto Krka national park bezoekt, het ligt op de weg van Kistanje to Knin. Burnum is het enige Romeinse militaire amfitheater in Kroatië en vooral de ovale vorm is erg bijzonder. Even verderop vind je ook nog resten van een Romeins aquaduct. In de buurt zijn verschillende uitkijkpunten om de watervallen van Krka te kunnen bekijken.

Een dagtrip Krka national park tijdens een stedentrip Split

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Kroatië > Vakantie Split > Krka national park

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer