Dagtrips vanuit Sevilla

door Esther

Je kunt je in Sevilla prima een dag of vier, vijf zoet houden. En niet alleen in het Alcazar en de kathedraal, maar ook in de talloze onbekende paleizen en musea. Maar Sevilla is ook een prima standplaats om Andalusië wat beter te leren kennen. Ontdek de regio met de mooiste dagtrips vanuit Sevilla.

Plan een stedentrip Sevilla

Dagtrips vanuit Sevilla

Dagtrips vanuit Sevilla plannen

 • Auto huren
  Wil je verschillende dagtrips vanuit Sevilla maken? Dan is het handig om een auto te huren. Lekker gemakkelijk. Ik vond het heel relaxt om auto te rijden in Andalusië. Er zijn over het algemeen goede snelwegen. Ik de dorpjes en oude binnensteden doe je het rustig aan, dan komt het goed.
 • Met de trein
  Wil je dagtrips vanuit Sevilla maken maar de grotere steden? Dan kun je net zo goed de trein pakken. Over het algemeen zijn de treinen in Spanje prima geregeld en de kaartjes zijn niet duur, tenzij je een plek in de hogesnelheidstrein wilt.
 • Met de bus
  Als je de tijd hebt en goedkoop wilt reizen, dan zijn de lange afstandsbussen in Spanje ook een goede optie. Koop je kaartje via de website of de dag van te voren op het busstation. Dat weet je zeker dat je, op populaire routes, een zitplaats hebt.

Italica

Italica, Andalusië | Mooistestedentrips.nl

De overblijfselen van de Romeinse stad Italica zijn ontzettend indrukwekkend en prachtig bewaard gebleven. Een brede straat leidt naar de overblijfselen van Romeinse villa’s met goed bewaarde mozaïeken patio’s en een enorm amfitheater. Eén van de grootste amfitheaters die de Romeinen ooit bouwden, er pasten zo’n twintigduizend man in. Italica ligt vlakbij het dorpje Santiponce en was de eerste stad die de Romeinen buiten Italië bouwden, vandaar de naam. De keizers Trajan en Hadrianus werden er geboren, tijdens de Gouden Eeuw van het Romeinse rijk, in de tweede eeuw. Hoogtepunten in Italica zijn Casa de los Pájaros, Edificio del Mosaico de Neptuno en Casa del Planetario. Dagtrips vanuit Sevilla naar Italica maken is gemakkelijk, er gaan namelijk een leuke fietstocht naartoe. Italica ligt namelijk helemaal niet zo ver van de stad.

De mooiste dorpjes in Andalusië vlakbij Sevilla

Carmona

Dagtrips vanuit Sevilla: Carmona | Mooistestedentrips.nl

Carmona ligt op zo’n halfuur met de auto vanuit Sevilla, met de trein ben je zo’n anderhalf uur onderweg. En Carmona is echt een bezoekje waard. De eeuwenoude stad ligt genesteld tussen de heuvels, omringd door Romeinse vestingswallen. Het Moorse fort Alcázar del Rey Don Pedro torent hoog boven het stadje uit, net als de Santa Maria la Mayor. Deze twee bezienswaardigheden mag je zeker niet missen in Carmona, net als de San Pedro kerk, die een toren heeft zoals de Giralda in Sevilla. Wandel ook even langs het Plaza San Fernando dat is omzoomd met prachtige gebouwen. Logeren en eten in Carmona? Dat doe je in de Parador de Carmona, een hotel en restaurant gebouwd in het oude Alcazar.

Zahara de la Sierra

Dagtrips vanuit Sevilla: Zahara de la Sierra | Mooistestedentrips.nl

Eén van de mooiste dagtrips vanuit Sevilla is Zahara de la Sierra. Als er toch één plek perfect was om een kasteel te bouwen, dan is het Zahara de la Sierra toch zeker. Het dorpje ligt tussen Sevilla en Ronda en biedt een prachtige blik in het Moorse verleden van Andalusië. Het grootse Moorse kasteel torent hoog boven het dorpje, vol witte snoepdoosjes van huizen uit. Dwaal door de met bougainville en palmen geflankeerde straatjes en geniet van de geweldige uitzichten. Je rijdt gemakkelijk met de auto van Sevilla naar Zahara de la Sierra. Een bezoek is goed te combineren met een dagtrip Ronda vanuit Sevilla.

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas | Mooistestedentrips.nl

De mooiste dorpjes in Andalusië | Mooistestedentrips.nl

Setenil de las Bodegas is één van de beroemde witte dorpjes van Andalusië. En de meeste mensen bezoeken het dorpje tijdens een rit langs verschillende witte dorpjes in Andalusië. Maar Setenil de las Bodegas is een dagtrip op zich waard. Het dorpje is namelijk gebouwd tussen de rotsen en grotten. En Setenil de las Bodegas heeft dus ook rotswoningen, de straten liggen tussen steile kliffen en daaronder liggen soms ook nog woningen goed verstopt. Wandelen door het dorpje is dan ook een heel bijzondere ervaring. De straten Cuevas del Sol, Cuevas de la Sombra en Calle Herrería zijn met stip de mooiste straatjes in het dorp en sla uitzichtpunt El Lizón niet over. Setenil de las Bodegas maakt deel uit van een uitgebreid wandelnetwerk, zodat je de omgeving ook nog kunt verkennen.

Parque Nacional de Doñana

Dagtrips vanuit Sevilla: Parque Nacional de Doñana | Mooistestedentrips.nl

Eén van de mooiste dagtrips vanuit Sevilla maak je naar het Parque Nacional de Doñana. Het nationaal park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de plek om flamingo’s, herten en wilde zwijnen te spotten. Het is de grootste regio in West-Europa zonder asfalt en het is dus ook niet zo vreemd dat bezoekers het nationaal park als ruig en authentiek ervaren. Vooral de felroze zonsondergangen, terwijl je over de Guadalquivir delta heen kijkt, is adembenemend.

Ronda: dramatische ligging

Ronda, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Ronda, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip Ronda vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

De dramatische ligging van Ronda, boven op de El Tajo kloof, maakt het één van de meest populaire dagtrips vanuit Sevilla. Het is officieel de grootste van de mooie witte dorpjes in Andalusië, en groot genoeg om op zichzelf of in combinatie met Zahara de la Sierra te bezoeken. Met een huurauto is je bezoek het meest relaxt, maar je kunt ook een dagtour boeken. Vanwege de dramatische ligging, bovenaan een klif, heeft Ronda een roerige geschiedenis en is de geboorteplek van het moderne stierenvechten. Ernest Hemmingway en Orson Wells waren dol op Ronda, de as van Wells is zelfs begraven in Ronda. Geniet van de spectaculaire uitzichten in Ronda, bewonder de paleizen in het centrum en de parken in het nieuwe deel van het stadje.

Cordoba: kleurrijk en koninklijk

Dagtrips vanuit Sevilla: Cordoba, bezoek de Mezquita | Mooistestedentrips.nl

Dagtrips vanuit Sevilla: Cordoba, bezoek het Alcazar van Cordoba | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip Cordoba vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Cordoba lijkt wel uit een filmset te zijn weggelopen. En toch is het helemaal echt. Het is niet voor niets één van de meest populaire dagtrips vanuit Sevilla, want met de trein reis je er gemakkelijk naartoe. Cordoba beleefde zijn bloeitijd in de 10de eeuw, toen het één van de mooiste en belangrijke steden in Europa was. Christenen, Moslims en Joden leefden er bovendien broederlijk met elkaar en de handel en cultuur floreerden er. Natuurlijk moet je in Cordoba de Mezquita bezoeken, de schitterende moskee die werd omgevormd tot kathedraal, maar verdwaal ook vooral in de smalle straatjes van de oude Joodse buurt en de leuke plekken in de middeleeuwse stad. Lees meer over Cordoba.

Doen in Cordoba

 • Van Romeinse overblijfselen tot kastelen en lommerrijke tuinen. Tijdens een fietstocht in Cordoba kom je in korte tijd langs de mooiste bezienswaardigheden.
 • Goed, de Alcazar in Cordoba is lang niet zo beroemd als die in Sevilla, maar wel echt de moeite waard. Hie ontmoette de Spaanse adel namelijk Columbus voor het eerst in 1489. Er zijn prachtige mozaïeken te zien, zelfs uit de tijd van de Romeinen, en ook de tuinen zijn schitterend.
 • De Medina Azahara ligt net buiten Cordoba. Het is een paleis zo groot als een stad en stamt uit de 10de eeuw. Het paleis werd slechts 35 jaar gebruikt. Het is de grootste archeologische site in Spanje en je kunt heerlijk wandelen tussen de eeuwenoude ruïnes van het paleis en binnentuinen.

Cadíz: gehuld in een gouden gloed

Dagtrip Cadiz vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip Cadiz vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Cadiz staat in veel lijstjes met dagtrips vanuit Sevilla. En hoewel ik dat snap, wil ik je toch vooral aanraden om eens na te denken over een hele stedentrip Cadiz. De stad is namelijk echt uniek. De relaxte sfeer van een oud vissersdorp gecombineerd met prachtig gefilterd licht, Moorse vestingen en een bruisende oude stad. Oh en mooie stranden. Maar goed, wil je maar een dagje naar Cadíz, dan kan dat natuurlijk ook. Vooral als je vanuit Sevilla een dag naar het strand wilt. Loop het oude centrum in, bezoek de historische kathedraal, dwaal door Barrio del Popúlo en ga lunchen bij de centrale markt. ’s Middags plof je neer op Playa La Caleta, kun je meteen de omliggende forten en kastelen bewonderen. Daarna is het tijd voor een drankje in het kleurrijke Barrio La Viña. Je rijdt in zo’n anderhalf uur met de auto van Sevilla naar Cadíz. Met de trein doe je er net zo lang over.

Doen in Cadíz

Lees meer over Andalusië

Dagtrips vanuit Sevilla
Bewaar op Pinterest

Dagtrips vanuit Sevilla | De mooiste dagtrips vanuit Sevilla

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Rondreis Andalusië > Dagtrips vanuit Sevilla

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer