Dagtrips vanuit Sevilla

Ontdek 11 geweldige plekken in Andalusië

door Esther

Trek gerust een dag of vier uit voor een stedentrip Sevilla. In die tijd bekijk je op je gemak de bekende en onbekende bezienswaardigheden in de stad én je hebt een dag de dag om een mooie dagtrip te maken. Bijvoorbeeld een dagje strand of naar één van de prachtige steden of dorpjes in de omgeving. Bekijk de mooiste dagtrips vanuit Sevilla.

Plan een stedentrip Sevilla

Dagtrips vanuit Sevilla: bekijk de leukste dagtrips vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

Dagtrips vanuit Sevilla plannen

  • Wil je verschillende dagtrips vanuit Sevilla maken? Dan is het handig om een auto te huren. Lekker gemakkelijk. Ik vond het heel relaxt om auto te rijden in Andalusië. Er zijn over het algemeen goede snelwegen. In de dorpjes en oude binnensteden doe je het rustig aan, dan komt het goed.
  • Dagtrips vanuit Sevilla maken naar de grotere steden? Pak de trein. Over het algemeen zijn de treinen in Spanje prima geregeld en de kaartjes zijn niet duur, tenzij je een plek in de hogesnelheidstrein wilt.
  • Als je de tijd hebt en goedkoop wilt reizen, zijn de lange afstandsbussen in Spanje ook een goede optie. Koop je kaartje via de website of de dag van te voren op het busstation. 
  • Geen zin om zelf alles te regelen? Je kunt vanuit Sevilla mee met verschillende georganiseerde dagtrips.
Powered by GetYourGuide

11x Dagtrips vanuit Sevilla

Italica

Italica, Spanje: dagtrip vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

De Romeinse stad Italica, vlakbij Sevilla, is ontzettend indrukwekkend en prachtig bewaard gebleven. Een brede straat leidt naar de overblijfselen van Romeinse villa’s met goed bewaarde mozaïeken patio’s en een enorm amfitheater. Eén van de grootste amfitheaters die de Romeinen ooit bouwden, er pasten zo’n twintigduizend man in. Italica ligt vlakbij het dorpje Santiponce en was de eerste stad die de Romeinen buiten Italië bouwden, vandaar de naam. De keizers Trajan en Hadrianus werden er geboren, tijdens de Gouden Eeuw van het Romeinse rijk.

Carmona

Dagtrips vanuit Sevilla: Carmona | Mooistestedentrips.nl

Carmona is eeuwenoud en ligt genesteld tussen heuvels en is omringd door Romeinse vestingswallen. Het Moorse fort Alcázar del Rey Don Pedro torent hoog boven het stadje uit, net als de Santa Maria la Mayor. Deze twee bezienswaardigheden mag je zeker niet missen in Carmona, net als de San Pedro kerk, die een toren heeft zoals de Giralda in Sevilla. Wandel ook even langs het Plaza San Fernando dat is omzoomd met prachtige gebouwen.

  • Je rijdt met de auto in een halfuur van Sevilla naar Carmona. De trein doet er anderhalf uur over.
  • Logeren en uit eten in Carmona? Dat doe je in de Parador de Carmona, gebouwd in het oude Alcazar.

Zahara de la Sierra

Dagtrips vanuit Sevilla: Zahara de la Sierra | Mooistestedentrips.nl
Dagtrips vanuit Sevilla: Zahara de la Sierra | Mooistestedentrips.nl

Eén van de mooiste dagtrips vanuit Sevilla is Zahara de la Sierra. Als er toch één plek perfect was om een kasteel te bouwen, dan was het Zahara de la Sierra toch zeker. Het dorpje ligt tussen Sevilla en Ronda en biedt een prachtige blik in het Moorse verleden van Andalusië. Het grootse Moorse kasteel torent hoog boven het dorpje, vol witte snoepdoosjes van huizen uit. Dwaal door de met bougainville en palmen geflankeerde straatjes en geniet van de geweldige uitzichten.

  • Je rijdt in iets meer dan een uur met de auto van Sevilla naar Zahara de la Sierra. 
  • Een bezoek aan Zahara de la Sierra is goed te combineren met Ronda.

Setenil de las Bodegas

Dagtrips vanuit Sevilla: Setenil de las Bodegas | Mooistestedentrips.nl

Setenil de las Bodegas is één van de beroemde witte dorpjes van Andalusië. Het dorpje is gebouwd tussen de rotsen en grotten. Het heeft rotswonignen, de straten liggen tussen steile kliffen en daaronder liggen woningen goed verstopt. Wandelen door het dorpje is dan een heel bijzondere ervaring. De straten Cuevas del Sol, Cuevas de la Sombra en Calle Herrería zijn met stip de mooiste straatjes in het dorp en sla ook uitzichtpunt El Lizón niet over.

Ronda

Ronda, Spanje | Mooistestedentrips.nl

De dramatische ligging van Ronda, boven op de El Tajo kloof, maakt  van het witte dorpje één van de meest populaire dagtrips vanuit Sevilla. Het is de grootste van de mooie witte dorpjes in Andalusië en groot genoeg om op zichzelf of in combinatie met Zahara de la Sierra te bezoeken. Ik bezocht Ronda in het voorjaar en bracht er rustig anderhalve dag door. Het is er prachtig, met natuurlijk veel mooie uitzichtunten, maar ook met verrassende paleizen en historische bezienswaardigheden.

Cadiz

Dagtrips vanuit Sevilla: Cadiz | Mooistestedentrips.nl

Cadiz is één van mijn favoriete stedentrips Spanje en wat mij betreft is een stedentrip Cadiz zelf een heel goed idee. Maar de stad is ook een leuke dagtrip vanuit Sevilla, bijvoorbeeld als je zin hebt in een middagje strand. Maar voordat je je handdoek neervleit, moet je Cadiz toch echt hebben bewonderd. Ontdek de Moorse vestingen, de oude stad, de vismarkt en natuurlijk de stranden. Het is echt een aanrader. 

Parque Nacional de Doñana

Parque Nacional de Doñana | Mooistestedentrips.nl

Eén van de mooiste dagtrips vanuit Sevilla maak je naar het Parque Nacional de Doñana. Het nationaal park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de plek om flamingo’s, herten en wilde zwijnen te spotten. Het is de grootste regio in West-Europa zonder asfalt en het is er ruig en authentiek. Vooral de felroze zonsondergangen, terwijl je over de Guadalquivir delta kijkt, zijn adembenemend.

  • Parque Nacional de Doñana ligt niet ver van Cadiz, vanuit Sevilla rijd je er met de auto in ongeveer een uur naartoe. 

Jerez de la Frontera

Dagtrips vanuit Sevilla: Jerez de la Frontera, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Het ultieme Andalusië gevoel krijg je in Jerez de la Frontera, op iets meer dan een uur rijden van Sevilla. Deze prachtige stad is het middelpunt van de traditionele paardencultuur én de flamenco in Andalusië en ligt in het midden van de Sherry-streek. Het is een bruisende stad vol practhige bezienswaardigheden waar je een dag kunt genieten van echte Andalusische folklore. 

Powered by GetYourGuide

Cordoba

Dagtrips vanuit Sevilla: Cordoba | Mooistestedentrips.nl

Cordoba is één van de populairste dagtrips vanuit Sevilla. Sterker nog, ik maakte ooit een dagtrip Cordoba vanuit Sevilla, maar raakte zo betoverd dat ik onlangs terugging voor een volwaardige stedentrip naar deze stad. Cordoba was in de 10de eeuw één van de belangrijkste steden van Europa en dat is vandaag de dag nog altijd te zien. Natuurlijk bezoek je de majestueuze Mezquita, maar sla toch ook de prachtige Juderia, de patio’s van Cordoba en de verschillende paleizen niet over.

Granada

Granada, Spanje | Mooistestedentrips.nl

Granada is één van de indrukwekkendste steden in Andalusië. Hier moet je echt eens zijn geweest. Het fantastische Alhambra in Granada torent natuurlijk overal bovenuit, maar de stad heeft nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden en leuke beurtjes om doorheen te dwalen.

Malaga

Dagtrips vanuit Sevilla: Malaga | Mooistestedentrips.nl

Wil je je stedentrip Sevilla met nog een stad combineren, dan moet je zeker naar Malaga. Een heerlijke stad, aan zee, met een totaal ander karakter dan Sevilla. Hier zag Picasso het levenslicht, kun je heerlijk flaneren over de boulevard, street art bekijken en de lekkerste tapas proeven op het terras.

Dagtrips vanuit Sevilla
Bewaar op Pinterest

Dagtrips vanuit Sevilla: bekijk de 11 leukste en mooiste dagtrips vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl
Dagtrips vanuit Sevilla: bekijk de 11 leukste en mooiste dagtrips vanuit Sevilla | Mooistestedentrips.nl

 

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Stedentrip Sevilla > Dagtrips vanuit Sevilla

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer