Comfortabel kamperen in Berlijn

door Esther

Logeren op een wel heel bijzondere manier in Berlijn: in retro caravans, met je eigen plaatje voor de deur. En slecht weer is ook geen probleem, want al die caravans staan gewoon binnen. Glamping dus, eigenlijk. Maar dan middenin hip Berlijn. Kamperen in Berlijn klinkt zo ineens een stuk aantrekkelijker. Dus: op naar Berlijn en logeren bij het Hüttenpalast.

Dat ik een artikel schrijf over kamperen is op zijn zachtst gezegd vreemd te noemen. Want dat ik niet van kamperen houd, is een understatement. Maar ik ben wel dol op mooie, oude gebouwen die een nieuwe en creatieve bestemming hebben gekregen. En de oude stofzuigerfabriek waarin het Hüttenpalast huist, is er zo één. Geen doorweekte tentjes, vieze beestjes of pétanque spelende buren, want in het Hüttenpalast heb je je eigen caravan en nog heel veel andere fijne voorzieningen.

Ik stel mij zo voor dat de, nu wit en groen geschilderde, fabriekshallen tot de val van de muur plaats boden aan lopende banden waar bontgekleurde stofzuigers het levenslicht zagen. Maar keihard bewijs heb ik daar niet voor, want er is niet echt meer bewijs te vinden van het vorig leven dat het Hüttenpalast leidde.

In plaats daarvan vind je nu in 2 fabriekshallen zo’n 10 gezellige retro caravans en een paar blokhutten. Voorzien van kekke vintage gordijntjes, maar wel heel fijne bedden en lekker beddengoed. Mij heb je. Je kunt ook gewone kamers huren, die zijn wel lekker ruim, maar minder sfeervol. Douches en toiletten zijn gedeeld, zoals het een camping betaamd, dus je kunt wel compleet in stijl met je toiletrol op pad. In het buurtcafé, achter de oude fabriek, kun je terecht voor een drankje en wat te eten.

Comfortabel kamperen in Berlijn: Hüttenpalast (foto met dank aan Hüttenpalast) | Mooistestedentrips.nl

Comfortabel kamperen in Berlijn: Hüttenpalast (foto met dank aan Hüttenpalast) | Mooistestedentrips.nl

Comfortabel kamperen in Berlijn: Hüttenpalast (foto met dank aan Hüttenpalast) | Mooistestedentrips.nl

3x hotspots vlakbij Hüttenpalast

Het Hüttenpalast ligt in de wijk Neukölln, één van de nieuwe hippe hotspots van Berlijn. Je vindt hier een keur een kleine, creatieve cafés, grappige buurtrestaurantjes en hele leuke winkels. Ook oud vliegveld Tempelhof ligt niet ver weg.

  • Sing Blackbird
    Tussen winkelen en wat drinken hoef je niet te kiezen bij Sing Blackbird, want het is vintage winkel en café in één. Je kunt er kleding vinden van de jaren ’70 tot ’90 en daarna een lekker vers sapje bestellen.
  • Katies Blue Cat
    Een hoekje Canada middenin Berlijn en een fijne plek voor een laat ontbijt of koffie met wat lekkers erbij. Alles is vers bereid, sommige koekjes en cakes zelfs volgens recept van de oma van de Canadese eigenaar.
  • Two and two
    Een café en winkel gespecialiseerd in schrijfwaren. Dat kan toch eigenlijk alleen maar in Berlijn. Terwijl je knibbelt aan Franse zoetigheden kun rustig je keuze maken uit de tientallen prachtige notebooks.

Hotspot in Neukölln Berlijn: Sing Blackbird (foto met dank aan: Sing Blackbird) | Mooistestedentrips.nl

Hotspot in Neukölln Berlijn: Two and two (foto met dank aan: Two and two) | Mooistestedentrips.nl

Kamperen in en rond Berlijn

Kamperen in Berlijn, maar toch liever echt zelf met de tent of caravan op pad, dan kun je binnen een straal van ongeveer een uur rijden bij redelijk wat campings terecht. Op een uurtje van Berlijn ligt bijvoorbeeld EuroCamp Spreewaldtor, gelegen in een prachtig glooiend landschap, aan de bossen en bij een meer. Hettler en Lange zijn twee campings gelegen op 20 minuten van het centrum van Berlijn, niet heel luxe, maar wel lekker rustig middenin de natuur.

Kamperen in Berlijn tijdens je stedentrip

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer