Hotspot in Keulen: Belgisches Viertel

door Esther

Liefhebbers van gezellige buurtjes kunnen in Keulen hun hart ophalen. Tijdens mijn laatste stedentrip Keulen verkende ik het Belgisches Viertel met een lokale gids en kwam erachter dat dit echt een ontzettend leuke buurt is. Ik zag zo veel leuke winkels, cafés en restaurants, maar ontdekte ook street art. Wat mij betreft moet je het Belgisches Viertel in Keulen echt ontdekken. Bekijk de leukste hotspots alvast hier en plan je stedentrip. 

Plan een stedentrip Keulen

Belgisches Viertel, Keulen. Ontdek de leukste hotspots Keulen | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen

Over het Belgisches Viertel in Keulen

Het Belgisches Viertel in Keulen kenmerkt zich door straatnamen die zijn vernoemd naar Nederlandse en Belgische steden en is grofweg gelegen tussen de Friesenplatz en Richard Wagner Straße en is één grote knipoog naar de jaren ’50 en ’60. In deze buurt trekken de bewoners zich niet zo veel aan van wat op het moment hip is, dat bepalen zij gewoon zelf. Elk jaar verzamelen jonge ontwerpers zich tijdens Le Bloc, een mode event dat wordt georganiseerd in één van de grote parkeergarages van Belgisches Viertel en dat steevast uitloopt op een enorm straatfeest.

Belgisches Viertel, Keulen: hoe kom je er?

  • Om in het Belgisches Viertel te komen, neem je simpelweg de tram of de metro naar de Rudolfplatz. Vanaf het plein loop je zo de wijk in. Met de Köln Card maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer in Keulen.
  • Met een huurfiets ben je net even flexibeler. Een fiets huren in Keulen is niet duur en zo kun je gemakkelijk en snel alle hotspots bekijken.

Hotels in het Belgisches Viertel

Chelsea Hotel

Foto met dank aan Chelsea Hotel | Mooistestedentrips.nl

Het Chelsea Hotel is sowieso één van de fijnste hotels tijdens een stedentrip Keulen, aangezien de kamers in dit hotel heel fijn en goed te betalen zijn. Het hotel is gevestigd in een bijzonder gebouw en de kamers hebben allemaal bijzondere vormen, waardoor ze ook allemaal anders zijn ingericht. Het Chelsea Hotel ligt aan de rand van het Belgisches Viertel en je wandelt vanuit het hotel zo naar alle leuke hotspots van de wijk.

Die Wohngemeinschaft

Foto met dank aan Wohngemeinschaft | Mooistestedentrips.nl

Die Wohngemeinschaft is één van mijn favoriete hotspots in Keulen en ligt toevallig ook nog eens in het Belgisches Viertel, een heel mooi toeval. Het hotel heeft allemaal, leuke en bont ingerichte kamers die in vergelijking met andere hotels in Keulen heel betaalbaar zijn. Die Wohngemeinschaft heeft ook nog eens een leuke bar boordevol vintage en retro spullen, dus dat is extra winst.

Tante Alma’s Hotel

Foto met dank aan Tante Alma's Hotel | Mooistestedentrips.nl

De sfeer en het interieur van Tante Alma’s Hotel past zo ontzettend goed bij het Belgisches Viertel dat ik het echt even wil noemen. Het hotel ligt aan de rand van de wijk en vanuit het hotel loop je zo naar de leukste hotspots en het is een goede uitvalsbasis om de rest van Keulen ook te leren kennen. De gezamenlijke ruimtes van het hotel zijn een bonte kakkefonie van vintage meubels en draperieën. De kamers zijn iets rustiger ingericht, en heerlijk comfortabel, maar wel voorzien van gehaakte spreien, retro kussens en vintage bordjes aan de wand. Geweldig.

Belgisches Viertel hotspots

Streetart in het Belgisches Viertel

Belgisches Viertel, Keulen: street art in Keulen | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen: street art in Keulen | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen: street art in Keulen | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen: street art in Keulen | Mooistestedentrips.nl

Wat je niet verwacht als je in het wonderschone historische centrum van Keulen rondloopt, met al die schattige vakwerkhuisjes en de indrukwekkende Dom, is dat Keulen ook een wat rauwer randje heeft. In Keulen kun je namelijk ook heel goede street art spotten, waaronder in het Belgisches Viertel. In de Maastrichterstraße, Brüssler Platz en Brüsslerstraße kun je in deze wijk heel wat mooie street art zien.

Boutique Belgique

Belgisches Viertel, Keulen. Hotspots Keulen: Boutique Belgique | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan: Boutique Belgique | Mooistestedentrips.nl

Een kledingwinkel van een modeblogster, dat kan bijna niet mis gaan. En in het geval van Boutique Belgique is dat ook zo. Eigenaresse Lena is met recht een echte fashionista en weet als geen ander wat de laatste trends zijn en wat lekker draagbaar is. Je vindt er hele fijne damesmode, accessoires, schoenen en tassen in verschillende prijsklassen. Het grootste deel van wat in de rekken hangt is van Scandinavische or Franse huize, maar er zijn ook wat leuke vintage stukken te vinden.

Schee

Belgisches Viertel, Keulen. Hotspots Keulen: Schee | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen. Hotspots Keulen: Schee | Mooistestedentrips.nl

Ben je een liefhebber van bijzonder grafisch design? Dan moet je absoluut bij Schee (wat ‘mooi’ betekent in het Beirisch) naar binnen wandelen. De enorme wand met allemaal prints trekt meteen de aandacht, maar ook de andere ontwerpen zijn erg de moeite waard. Je vindt bij Schee echt álles om je woonkamer, keuken of slaapkamer helemaal trendy in te richten. De designs zijn afkomstig uit Duitsland, Nederland en Scandinavië.

Fraukasyer

Belgisches Viertel, Keulen: Fraukasyer | Mooistestedentrips.nl

De creatieve energie die in het Belgisches Viertel hangt, komt helemaal samen bij boutiek Fraukayser. Eigenaresse Stephanie vond het altijd al leuk om teksten te borduren op theedoeken, schorten, kleding en zelfs fotolijstjes. En dus begon ze een winkel waarin je al dit vrolijks kunt kopen. Maar stiekem is haar shop gewoon een klein walhalla als je houdt van grappige hebbedingetjes, zoals leuke kaarten, papieren lampen, kussenhoezen en papierwaren. Allemaal met een dikke knipoog naar vroeger.

as/if Record Store Café

Foto met dank aan as/if Record Store Café | Mooistestedentrips.nl

Belgisches Viertel, Keulen. Keulen hotspots: as/if Record Store Café | Mooistestedentrips.nl

as/if Record Store Café is één van de meest veelzijdige en creatieve hotspots in het Belgisches Viertel in Keulen. Je snuistert hier naar hartenlust tussen het (tweedehands vinyl), maar je kunt ook gewoon naar fijne muziek luisteren, terwijl je tussen het vintage interieur geniet van een drankje.

Café Fleur

Foto met dank aan Café Fleur | Mooistestedentrips.nl

Toen ik de allereerste keer naar Keulen ging, belandde ik al op het gezellige terras van Café Fleur. Dus tijdens mijn laatste stedentrip Keulen was ik benieuwd of het café er nog zou zijn én of het er nog net zo leuk zou zijn? Het antwoord was tweemaal ja. Het is zo’n heerlijk klein buurtcafé waar, zodra de deuren open gaan, meteen een grote club locals zich verzamelt en niet meer weggaat tot sluitingstijd. Café Fleur is een fijne plek voor koffie met gebakjes, brunch of lunch. En in de zomer haal je er een ijsje.

Café Schmitz

Foto met dank aan Café Schmitz | Mooistestedentrips.nl

Zonder twijfel het allergezelligste café van het Belgisches Viertel. Of je nu zin hebt in een kop koffie, biertje of een glas prosecco, bij Café Schmitz is het altijd gezellig. Je kunt er uren zitten en lekker mensen kijken. Honger gekregen? Loop even naar de traiteur bij de buren, bestel wat lekkers, ze komen het namelijk gewoon aan je tafeltje brengen.

Herr Pimock

Foto met dank aan Herr Pimock | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Herr Pimock | Mooistestedentrips.nl

De Aachenerstraße is dé plek voor eten, drinken en uitgaan in het Belgisches Viertel. Je vindt er de leukste en meest kleurrijke plekken van de wijk. Herr Pimock is er zo eentje. Hier kun je ’s ochtends al terecht voor een kop koffie, maar blijf gerust hangen voor lunch, diner of borrel. Het café is superleuk ingericht, met vintage meubilair en veel groen. Op de kaart staan fijne burgers, broodjes en flammkuchen.

Lees meer over Keulen

Belgisches Viertel, Keulen
Bewaar op Pinterest

Belgisches Viertel, Keulen. Ontdek de leukste hotspots Keulen | Mooistestedentrips.nl

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

Fem 13 november 2018 - 12:58

Oh die glaasjes van Schee… passen helemaal niet in mijn huis, maar zijn zo leuk… Verder valt mijn oog natuurlijk toch weer vooral op de cafeetjes. Wanneer het zover is dat ik naar Keulen ga, geloof ik dat ik onderhand heel de Dom enzo kan overslaan en gewoon meteen naar het Belgische Viertel en Ehrenfeld ga!

Antwoord
Anouk 13 november 2018 - 13:00

Oooooh, Keulen… Belgisch Viertel. Ik ben sowieso al om, haha! Echt een van mijn favo wijken in Keulen. Ik heb er ook wat favorieten, maar volgende keer neem ik je café tips hiervan absoluut mee!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer