Stedentrip Rome: Roma Pass of Omnia Card

door Esther

Maak je binnenkort een stedentrip Rome en wil je gratis met het openbaar vervoer mee, gratis of met korting naar binnen bij bezienswaardigheden en de soms ellenlange wachtrijen voor attracties als het Colosseum en de Vaticaanse Musea overslaan? Dan zijn kortingskaarten als de Roma Pass, Rome Tourist Card of Omnia Card een gouden greep. Maar wat zijn de verschillen tussen deze kortingskaarten en welke past bij jou?

Wel of geen City Card kopen? Dat is altijd nog best even de vraag als je een stedentrip maakt. Voor sommige steden is het niet per se nodig, zoals Londen. Maar in Lissabon, Barcelona en Wenen vond ik een kaart waarmee ik gratis gebruik kon maken van het openbaar vervoer en gratis veel bezienswaardigheden kon bezoeken toch best handig. En in Rome is zo’n kortingskaart eigenlijk onmisbaar. De twee bekendste kortingskaarten zijn de Roma Pass en de Omnia Card. Wat kun je nu eigenlijk verwachten van deze twee kortingskaarten? En zijn er ook goede alternatieven?

Roma Pass

De Roma Pass komt in 2 varianten, één met een geldigheid van 48 en één met een geldigheid van 72 uur. Met de Roma Pass kun je gratis gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Rome, dus trams, bussen en metro’s (let op: de Roma Pass is niet geldig in het openbaar vervoer van en naar de vliegvelden). Daarnaast kun je met de pas van 48 uur gratis naar 1 topattractie in de stad en met die van 72 gratis naar 2 attracties. Je kunt kiezen uit een enorme lijst bezienswaardigheden maar wat mij betreft zijn he Colosseum (inclusief Forum Romanum) en de Engelenburcht wel het meest interessant om met de Roma Pass te bezoeken, omdat hier vaak de langste rijen staan, soms zijn die wachtrijen wel 2 uur lang.

Toegang Colosseum Rome, met Roma Pass of Omnia Card | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Rome: Roma Pass of Omnia Card | Mooistestedentrips.nl

Daarnaast krijg je flinke korting rondleidingen, fietstours, boottours, tentoonstellingen en theatervoorstellingen. Je activeert je pas simpelweg door er je naam en de datum van je eerste dag erop te schrijven. Je koopt kunt de Roma Pass alvast online kopen, dan hoef je er niet naar op zoek in Rome. De Roma Pass is ook verkrijgbaar bij musea in Rome, tourist information points, metrohaltes of in de aankomsthal van het vliegveld. Houd er rekening mee dat toegang tot de Vaticaanse musea niet is inbegrepen bij de Roma Pass.

OMNIA Card

De OMNIA Card wordt ook wel de Rome & Vaticaan pas genoemd en is een heel goede kaart om bij je te hebben als je veel wilt doen en zien tijdens je stedentrip Rome. De kaart is 3 dagen geldig. Groot voordeel van de OMNIA Card is dat je bezoek aan alle bezienswaardigheden in Vaticaanstad zijn inbegrepen. Dit betekent dus dat je met deze kaart gratis de Vaticaanse Musea binnen kunt en daarbij de lange wachtrijen kunt overslaan. Bovendien kun je met de card meteen gratis een audioguide meepakken, want dat is wel een aanrader is bij het Vaticaan. Ook bij veel andere bezienswaardigheden kun je op vertoon van je OMNIA Card een gratis audioguide meepakken.

Wachtrijen overslaan Vaticaan: OMNIA Card | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Rome: Roma Pass of Omnia Card | Mooistestedentrips.nl

Je kunt met de OMNIA Card gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Rome, maar ook gratis met de Hop on hop off bus mee. Met deze kaart kun je ook gratis naar 2 bezienswaardigheden, inclusief het overslaan van de wachtrijen, waaronder het Colosseum en ontzettend populaire Villa Borghese. Bij 30 andere attracties krijg je nog flinke korting. De OMNIA card kun je online kopen. Je krijgt meteen een voucher in je e-mail die 6 maanden geldig is. Deze kun je inwisselen op de plek die op de voucher staat aangegeven, voor de daadwerkelijke Card. Bij het ophalen van je kaart meteen je bezoek aan het Vaticaan regelen.

Rome Tourist Card

De Rome Tourist Card is een wat onbekendere kortingskaart voor een stedentrip Rome, maar op zich wel het vermelden waard. De Rome Tourist Card, ook wel Roma City Pass genoemd, werkt 100% op je mobiel, je hoeft bij verschillende bezienswaardigheden en bij vervoer door de stad alleen je mobiel te laten zien. Erg handig. Als enige kaart biedt de Rome Tourist Card een enkeltje vanaf één van de vliegvelden in Rome naar de stad. Daarnaast kun je één dag gebruikmaken van de Hop on hop off bus met deze pas. Deze kortingskaart is inclusief toegang tot de Sint Pieter en het Colosseum. Toegang tot de Vaticaanse Musea kun je er nog bij boeken. Daarnaast krijg je met deze kaart 20% korting op de meeste andere bezienswaardigheden in Rome en 20% korting op allerlei excursies, wandelingen en rondvaarten. Zo kun je tijdens je stedentrip Rome nog flink besparen.

Alternatieven voor de Roma Pass, Rome Tourist Card en Omnia Card

  • Wil je de Roma Pass kopen, of helemaal geen kortingskaart aanschaffen? En zit je toch een beetje met die wachtrijen voor de Vaticaanse Musea in je maag? Dan kun je gewoon online toegangskaarten voor het Vaticaan bestellen. Ook voor de koepel van de Sint Pieter kun je van te voren een kaartje kopen.
  • Wil je liever niet met de bus en metro reizen in Rome? Begrijpelijk, zeker als het lekker weer is. Als je veel bezienswaardigheden in korte tijd wilt bekijken, kun je bijvoorbeeld ook met de Hop on hop off bus mee. Helemaal geen openbaar vervoer? Dan kun je ook al goedkoop een fiets huren in Rome.
  • Als je precies weet welke beroemde bezienswaardigheden je in Rome wilt bezoeken, kun je ook van te voren online al toegangskaarten kopen waarmee je de wachtrijen kunt omzeilen. Zo kun je thuis al kaartjes bestellen voor het Colosseum, de Engelenburcht, het Vaticaan, Villa Borghese en de Romaanse Musea.

Bezienswaardigheden in Rome, wachtrijen overslaan in Rome | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Rome: kies de kortingskaart die bij je past | Mooistestedentrips.nl

Handige artikelen over Rome

  • Zin in een citytrip Rome, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan deze leuke, handige en leuke tips Rome.
  • Wil je naar Rome, maar heb je niet veel tijd en ben je bang dat bijvoorbeeld 3 dagen veel te kort is? Dat hoeft niet per se hoor. Als je goed plant kun je de mooiste bezienswaardigheden Rome best zien. Lees mijn artikel 3 dagen in Rome, tips.

Plan een stedentrip Rome

  • Je vliegt al heel goedkoop naar Rome, met bijvoorbeeld RyanAir, EasyJet of Transavia vanaf Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam. Vergelijk vliegtickets Rome en bekijk of er voor jou een goede aanbieding bij zit.
  • Bekijk ook mijn favoriete leuke en goedkope hotels in Rome.
  • Geen zin om te vergelijken? Bekijk of je een goede aanbieding Rome kunt vinden.
  • Bekijk alle bezienswaardigheden in Rome, leuke en handige tips voor een stedentrip Rome.

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Italië > Stedentrip Rome > Tips Rome > Roma Pass of OMNIA Card

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer