De leukste dagtrips vanuit München

door Esther

München is niet alleen een heel leuke bestemming voor een stedentrip. De ligging van de stad is ook nog eens heel goed. Je kunt vanuit München namelijk heel goed mooie dagtrips maken. Je kunt de bergen in, prachtige kastelen bezoeken of naar kleurrijke dorpjes en leuke steden in de buurt. Een goede reden om een paar dagen langer in München te blijven, dus: bekijk de mooiste dagtrips vanuit München.

Plan een stedentrip München

Dagtrip vanuit München maken? Ontdek de mooiste dagtrips vanuit München | Mooistestedentrips.nl

Dagtrips vanuit München: de voorbereidingen

Dagtrips vanuit München: 7x leuke tips

Neuschwanstein

Dagtrip vanuit München  Neuschwanstein | Mooistestedentrips.nl

Als je aan een sprookjeskasteel denkt, doemt net beeld van Schloß Neuschwanstein al snel voor je op. Het enorme en majestueuze kasteel dat zo mooi tussen de groene, en soms besneeuwde, toppen van de Alpen verscholen ligt. De wat verlegen Koning Ludwig II liet het kasteel bouwen om zich een beetje te kunnen afzonderen. Leuk weetje: het kasteel is nooit helemaal afgekomen. Je kunt je kaartjes online kopen als je op eigen gelegenheid gaat of je gaat mee met een dagtrip Neuschwanstein vanuit München.

Concentratiekamp Dachau

Concentratiekamp Dachau | Mooistestedentrips.nl

Een leuke dagtrip vanuit München? Nee, misschien niet. Maar wel heel interessant en toch eens goed om concentratiekamp Dachau te bekijken. Je kunt een rondleiding volgen van een zeer deskundige gids, die je alles kan vertellen over de bouw en het gebruik van het concentratiekamp. Dachau was namelijk het eerste concentratiekamp dat werd gebouwd in Duitsland. Een rondwandeling over het terrein duurt ongeveer drie uur. Je rijdt met de auto in ongeveer een halfuur naar Dachau. Vanuit München kun je ook mee met een dagtrip naar Dachau.

Neurenberg

Neurenberg, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Als je echt van steden houdt, dan is een dagtrip vanuit München naar Neurenberg (of Nürnberg) wel een aanrader. Het is de op één na grootste stad in Beieren en heeft een heel bijzonder karakter. Eeuwenlang diende Neurenberg als noordelijke hoofdstad van de Romeinen en veel Duitse koningen zetelden in de eeuwen daarna in de stad. Niet zo vreemd dus dat je in de stad ondergedompeld wordt in geschiedenis. Na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog werd de stad prachtig herbouwd, een plaatje om doorheen te wandelen. Neurenberg ligt op twee uur rijden ten noorden van München. Tip: ben je met kinderen op pad, dan moet je echt naar het Neurenberg Playmobil Funpark.

Regensburg

Regensburg, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Op slechts een uur rijden vanaf München ligt Regensburg, een verrassend leuke stad. Deze eeuwenoude stad maakte in de middeleeuwen een bloeiperiode door en sindsdien lijkt er maar weinig te zijn veranderd, zeker in het oude centrum waar je je kunt vergapen aan de prachtige, pastelkleurige gebouwen, de eeuwenoude bruggen en de fraaie kerken. Maak een rondvaart over de Donau, bewonder het wonderschone stadhuis, eet een broodje worst bij Wurstkuchl en blijf lekker lang hangen op één van de terrassen in het centrum. Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Regensburg.

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Rothenburg ob der Tauber ligt net een stuk verder van München, op zo’n tweeënhalf uur rijden, maar als je dit stadje (dat bekend staat als één van de mooiste dorpjes in Duitsland), dan is een dagtrip vanuit München een goed idee. De smalle straatjes met kinderkoppen, vakwerkhuisjes en imposante stadsmuren spreken tot de verbeelding. Je kunt vanuit München ook een georganiseerde dagtrip naar Rothenburg maken.

Berchtesgaden

Dagtrip vanuit München: Berchtesgaden | Mooistestedentrips.nl

Je ziet ze vanuit München al liggen: de Alpen. En stiekem trekt dat toch een beetje. Sta op tijd op en maak een dagtrip vanuit München naar Berchtesgaden en het nationaal park eromheen, één van de mooiste natuurgebieden in Europa. Het is een schitterende omgeving om te wandelen. Je bent omringd door de Watzmann die met zo’n 2700 meter de op één na hoogste berg van Duitsland is en wat lager glinstert het overweldigend heldere Koningsmeer je toe.

Salzburg

Salzburg, Oostenrijk | Mooistestedentrips.nl

Op ongeveer dezelfde afstand als Berchtesgaden ligt Salzburg en het is vrij gemakkelijk om een stedentrip München met een dagje Salzburg te combineren. Je rijdt vanuit München in ongeveer twee uur naar Salzburg, maar je kunt ook de trein naar Salzburg nemen. In de mooie Oostenrijkse stad springt het barok je tegemoet. Fraaie paleizen, grote pleinen, kastelen. De stad heeft het allemaal. Het is natuurlijk de stad van Mozart, dus bezoek vooral het Mozart’s Geburtshaus Museum. Tip: zelfs voor één dag is het de moeite om de  Salzburg Card aan te schaffen, zelfs bij het bezoeken van een paar bezienswaardigheden in Salzburg haal je de investering er al uit. En voor de Sound of Music fans: ga fietsen in Salzburg en kom langs alle plekken die je voorbij ziet komen in de film. Ontdek alvast de leukste bezienswaardigheden in Salzburg.

Dagtrips vanuit München
Bewaar op Pinterest

Dagtrip vanuit München maken? Ontdek de mooiste dagtrips vanuit München | Mooistestedentrips.nl

Meer over München

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrip > Stedentrip Duitsland > Stedentrip München

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer