De 5 leukste dagtrips vanuit München

door Esther

München is niet alleen een heel leuke bestemming voor een stedentrip. De ligging van de stad is ook nog eens heel goed. Je kunt vanuit München namelijk heel goed mooie dagtrips maken. Je kunt de bergen in, prachtige kastelen bezoeken, naar kleurrijke dorpjes en leuke steden in de buurt. Een goede reden om een paar dagen langer in München te blijven en een paar mooie dagtrips te maken. Dit zijn de 5 leukste dagtrips vanuit München.

Dagtrips vanuit München, zo plan je ze

  • Je vliegt al goedkoop naar München en je bent er binnen anderhalf uur. Vergelijk vliegtickets München en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • In München heb je hotels en appartementen voor elk budget en in elke stijl. Van traditionele, knusse B&B’s tot lekker moderne boetiekhotels. Vergelijk de prijzen van hotels in München en bekijk welk hotel het beste bij jou budget past.
  • Dagtrip vanuit München maken? Dan je heel gemakkelijk een auto huren in München. Je haalt de auto gewoon in de stad op. Handig als je kleinere dorpjes (in de bergen) wilt bezoeken, waar je met het openbaar vervoer maar moeilijk kunt komen.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip München.

Sprookjeskasteel Neuschwanstein

Dagtrip vanuit München: Schloß Neuschwanstein | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip vanuit München: Schloß Neuschwanstein | Mooistestedentrips.nl

Als je aan een sprookjeskasteel denkt, doemt net beeld van Schloß Neuschwanstein al snel voor je op. Het enorme en majestueuze kasteel dat zo mooi tussen de groene, en soms besneeuwde, toppen van de Alpen verscholen ligt. Als je het enorme kasteel zo ziet liggen, denk je misschien dat het er een komen en gaan was van royalty en dat er heel wat werd af gefeest. Of dat er een hartverscheurend liefdesverhaal schuil gaat achter de imposante deuren.

Maar niets is minder waar. De wat verlegen Koning Ludwig II liet het bouwen om zich een beetje te kunnen afzonderen. Leuk weetje: het kasteel is nooit helemaal afgekomen. Het kan druk zijn bij Schloß Neuschwanstein, dus het is een aanrader om je kaartjes online te kopen. Wil je dat mooie uitzicht op het kasteel? Loop dan even 10 minuten richting de Marienbrücke.

Hoe kom je bij Schloß Neuschwanstein?
Neuschwanstein is één van de meest populaire dagtrips vanuit München. Je rijd in een uur en drie kwartier naar Schloß Neuschwanstein. Rijd naar Hohenschwanghau. In deze omgeving kun je trouwens nog meer mooie kastelen bekijken (als je er geen genoeg van kunt krijgen). Liever niet met de auto op stap? Je kunt tijdens je stedentrip ook heel gemakkelijk een dagtrip Neuschwanstein regelen.

Concentratiekamp Dachau

Een leuke dagtrip? Nee, misschien niet. Maar wel heel interessant en toch eens goed om concentratiekamp Dachau te bekijken. Je kunt een rondleiding volgen van een zeer deskundige gids, die je alles kan vertellen over de bouw en het gebruik van het concentratiekamp. Dachau was namelijk het eerste concentratiekamp dat werd gebouwd in Duitsland. Een rondwandeling over het terrein duurt ongeveer drie uur.

Hoe kom je in Dachau?
Dachau ligt op slechts een halfuurtje rijden ten noorden van München. Je kunt vanuit de stad ook een georganiseerde dagtrip naar Dachau plannen.

Dagtrip naar bruisend Nuremberg

Dagtrip vanuit München: Nuremberg | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip vanuit München: Nuremberg | Mooistestedentrips.nl

Als je echt van steden houdt, dan is een uitstapje naar Nuremberg (of Nürnberg) wel een aanrader. Het is de op één na grootste stad in Beieren, op München na, en heeft een heel bijzonder karakter. Eeuwenlang diende Nuremberg als noordelijke hoofdstad van de Romeinen en veel Duitse koningen zetelden in de eeuwen daarna in de stad. Niet zo vreemd dus dat je in de stad ondergedompeld wordt in geschiedenis.

Er was echter ook een keerzijde, want de Nazi’s gebruikte het majestueuze Nuremberg en haar trouwe arbeiders om hun fanatieke denkbeelden te verspreiden en de Jodenwetten tot op de letter werden nageleefd. Na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog werd de stad prachtig herbouwd, een plaatje om doorheen te wandelen. Tip: Nuremberg heeft één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland, dus als je ’s winters in de buurt bent, moet je zeker even langs.

Hoe kom je in Nuremberg?
Nuremberg ligt ten noorden van München en je rijdt er binnen zo’n twee uur naartoe. Vanuit München is het ook mogelijk om een georganiseerde dagtrip naar Nuremberg te boeken.

Romantisch Rothenburg

Dagtrip vanuit München: Rothenburg ob der Tauber | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip vanuit München: Rothenburg ob der Tauber | Mooistestedentrips.nl

Als je in Nuremberg bent, heb je misschien nog wel even de tijd om nog even langs Rothenburg ob der Tauber te rijden. Dit is één van de mooiste dagtrips vanuit München. Dit kleine plaatsje is wat ze in het Engels picture perfect noemen. De smalle straatjes met kinderkoppen, vakwerkhuisjes en imposante stadsmuren spreken tot de verbeelding. Inmiddels weten de grote groepen toeristen Rothenburg ook te vinden. Maar het plaatsje is zo mooi dat het toch een goed idee is om er even doorheen te wandelen.

Hoe kom je in Rothenburg ob der Tauber?
Je rijdt in een halfuurtje van Nuremberg naar Rothenburg ob der Tauber. Vanaf München doe je er zo’n 2,5 uur over. Je kunt vanuit München ook een georganiseerde dagtrip naar Rothenburg maken.

Berchtesgaden: de Alpen in

Dagtrip vanuit München: Berchtesgaden nationaal park | Mooistestedentrips.nl

Dagtrip vanuit München: Berchtesgaden nationaal park | Mooistestedentrips.nl

Berchtesgaden en het nationaal park eromheen is misschien wel één van de mooiste natuurgebieden van Europa en daarom beslist één van de mooiste dagtrips vanuit München. Het is dan ook een waanzinnige omgeving om te wandelen en je te vergapen aan alle natuurpracht. Je bent omringd door de Watzmann die met zo’n 2700 meter de op één na hoogste berg van Duitsland is en wat lager glinstert het overweldigend heldere Koningsmeer je toe. Echt een aanrader voor een dagtrip.

Hoe kom je in Berchtesgaden?
Je rijdt naar het zuidoosten, richting Salzburg. Vanaf het moment dat je München verlaat, zie je de prachtige Alpen al opdoemen. Goed voor de voorpret. Je rijdt in zo’n 2 uur naar Berchtesgaden.

Dagtrips vanuit München
Bewaar op Pinterest

Dagtrips vanuit München: de 5 leukste dagtrips vanuit München | Mooistestedentrips.nl

Lees meer over München

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer