De leukste wijken van Valencia

door Esther

Valencia is ontzettend veelzijdig en dat is één van de redenen dat het zo’n ontzettend leuke stedentrip bestemming is. En die veelzijdigheid is aan de vele wijken van Valencia goed te zien. Traditioneel en statig of rauw en kleurrijk. En alles wat daar tussenin zit. Maak je een stedentrip Valencia en wil je naast de standaard bezienswaardigheden ook wat bijzonders zien? Duik dan de wijken van Valencia in.

Het bekendste beeld van Valencia is waarschijnlijk toch wel de Ciudad de las Artes y Ciencias, het hypermoderne wetenschapspark ontworpen door Valencia’s eigen Calatrava. Daarmee krijg je het idee dat Valencia bijzonder modern is. En dat is voor een deel ook wel zo. Maar als je in de verschillende wijken van Valencia gaat kijken, ontdek je nog zo veel meer gezichten van de stad. Dus, aangezien in Valencia zo’n 300 dagen de zon schijnt: huur een fiets en ontdek de mooiste wijken van Valencia.

Barrio La Seu

Barrio La Seu wordt ten onrechte ook weleens Ciutat Vella, ofwel de oude stad van Valencia, genoemd. Maar dat klopt niet helemaal, want het oude centrum van Valencia is veel groter dan alleen Barrio La Seu. Dit is namelijk het oudste gedeelte van de stad, met de kathedraal als middelpunt. Plaza de la Virgin is het bruisende middelpunt van deze wijk. Net erachter vind je de Carrer del Palau met de Romeinse overblijfselen van Valencia en het prachtige Farmacia del Paulau.

De mooiste wijken van Valencia: Barrio La Seu | Mooistestedentrips.nl

El Carmen

Als ik mocht kiezen uit alle wijken van Valencia dan is Barrio del Carmen waarschijnlijk wel mijn favoriet. Niet helemaal eerlijk, want tijdens mijn stedentrip Valencia logeerde ik in deze buurt. El Carmen grenst aan La Seu en behoort ook nog tot de oude stad van Valencia. Maar El Carmen heeft wel een totaal ander karakter. Het was namelijk ooit een behoorlijk ruige buurt en dat is nog best te zien, alleen al vanwege alle kleurrijke street art.

Maar wees gerust, Barrio del Carmen is een prima wijk en dus leuk om te verblijven. Overdag kun je het Institut Valencia d’Art Modern (IVAM), de Mercado de Mossen Sorell bezoeken of uitgebreid street art kijken. ’s Avonds kun je tot in de kleine uurtjes uitgaan. Wat mij betreft moet je in ieder geval eens uit eten bij El Tap en op het terras van Maria Mandiles neerploffen.

De leukste wijken in Valencia: Barrio del Carmen | Mooistestedentrips.nl

De leukste wijken in Valencia: Barrio del Carmen | Mooistestedentrips.nl

L’Eixample

Net als Barcelona heeft Valencia een wijk die L’Eixample heet. In het Catalaans betekent ‘stedelijke uitbreiding’ en werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw als uitbreiding van de oude stad ten noorden van deze wijk. En net als in Barcelona staat deze wijk boordevol modernistische pareltjes. De wijk begint grofweg bij Calle de Colón, waar het goed winkelen is en loopt via het noordstation en oude oude stierenarena naar de vernieuwde Mercado de Colón. Als je mijn wandeling langs modernisme door Valencia maakt, kom je langs de mooiste gebouwen, de meeste beauties staan langs Calle de la Paz.

De leukste wijken van Valencia: L'Eixample, Mercado de Colón | Mooistestedentrips.nl

De leukste wijken van Valencia: modernisme in Valencia | Mooistestedentrips.nl

Ruzafa

De wijk Ruzafa is waarschijnlijk de coolste wijk van Valencia. Het was eerst een ruige buurt, maar is inmiddels behoorlijk ‘hipster central’. Ruzafa grenst aan L’Eixample, maar vanaf het noordstation loop je richting Avinguda de Peris i Valero in plaats van richting de Jardín del Turia. Ook hier kun je lekker veel street art spotten en aanschuiven bij een keur aan leuke restaurantjes er bars. Overdag is een bezoekje aan de Mercat de Russafa een leuk idee, maar stiekem is Ruzafa het leukst als de zon eenmaal onder is.

De leukste wijken van Valencia: het noordstation van Valencia | Mooistestedentrips.nl

De leukste wijken van Valencia: Ruzafa | Mooistestedentrips.nl

El Cabanyal

Tijdens je stedentrip Valencia mag je het strand natuurlijk ook niet missen. Je fietst er zo naartoe vanuit de stad. De wijk El Cabanyal is de traditionele visserswijk van Valencia en kan ik eigenlijk alleen maar als ‘rafelig’ omschrijven. Maar als je een beetje door de vervallen straatjes heenkijkt, ontdek je de unieke architectuur van El Cabanyal, de huisjes zijn voorzien van een bijzonder soort klokgeveltjes, volledig betegeld  in de meest vrolijke kleuren en voorzien van kleurrijke luiken en sierlijke balkons. Hoe dichter je bij het strand komt, des te meer de buurt is opgeknapt.

De leukste wijken van Valencia: el Cabanyal (foto met dank aan Santiago Lopez Pastor) | Mooistestedentrips.nl

De leukste wijken van Valencia: el Cabanyal | Mooistestedentrips.nl

Bekijk de wijken van Valencia tijdens je stedentrip

Valencia: de leukste wijken van Valencia: bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl
Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Stedentrip Valencia > De leukste wijken van Valencia

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

Boaz Neugebauer 18 oktober 2019 - 20:48

Beste Esther, leuke website! Wij zoeken een super plek in Valencia voor 4 nachten (1 – 4 November), buiten toeristengebied, beetje hip, maar toch traditioneel met tapas, paella en muziek. Mag ook in de buurt van strand of Camins al Grau? Weet jij een leuk adres? Heb je ook nog tips voor leuke tapas bars, resto’s, muziek? Hartelijke groet Boaz

Antwoord
Esther 19 oktober 2019 - 21:23

Hoi Boaz! Veel plezier alvast tijdens je stedentrip!
Al mijn top tips Valencia vind je in mijn artikelen:
https://mooistestedentrips.nl/stedentrip/valencia/
https://mooistestedentrips.nl/bezienswaardigheden-valencia/

De mooiste en leukste hotels in Valencia zette ik hier al voor je op een rijtje:
https://mooistestedentrips.nl/hotels-valencia/

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer