Mechelen: 8x buiten beleven

Hoewel ik ontzettend van musea en cultuur houd, is er met lekker weer eigenlijk niets fijners dan gewoon een beetje door een stad dwalen en maar kijken waar je uitkomt. Of ergens neerploffen en dan ongegeneerd mensen kijken. En laat Mechelen nu zo’n stad zijn waar het buiten prima toeven is. Of je nu met je neus in de lucht naar street art speurt of op een terrasje zit. Bekijk wat je in Mechelen buiten kunt beleven.

Mechelen: 8x buiten beleven, bekijk alle tips | Mooistestedentrips.nl

Wandel over het Dijlepad

In het centrum van Mechelen ligt wat mij betreft de leukste bezienswaardigheid van Mechelen: het Dijlepad. Deze uit de kluiten gewassen loopplank loopt over het water van het stadshart tot de Kruidtuin, vlakbij het station van Mechelen. Je loopt dus over het water zo het groen in en onderweg is het leuk binnen loeren bij de huizen die je passeert.

Stedentrip Mechelen: 8x buiten beleven. Wandelen over het Dijlepad | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Mechelen: 8x buiten beleven, Kruidtuin | Mooistestedentrips.nl

Meer dan een café: Kuub

Een beetje verstopt tussen de Romboutstoren en het Cultuurcentrum van Mechelen. Kuub is een nieuwkomer en de goudkleurige kubus heeft een zalig terras, maar er is nog veel meer te doen en te zien. Er zijn altijd wel evenementen, zoals concerten, maar sta er niet van te kijken als er een tafelvoetbaltoernooi aan de gang is, tijdens je bezoek.

Kleurrijke street art: Mechelen muurt

Waar je Mechelse artiesten al niet tegenkomt (ik dus pas nog in Covilhã, in Centro de Portugal). Maar ik maakte voor het eerst kennis met Mechelens own Gijs Vanhee in zijn eigen stad, waar zijn The Gift aan de Korenmarkt prijkt. Hij was tevens initiatiefnemer van Mechelen Muurt en daarom kun je nu een tiental kleurrijke murals in het centrum van de stad spotten. Met de gratis kaart zijn ze zo gevonden.

Street art in Mechelen: Mechelen Muurt | Mooistestedentrips.nl

Street art in Mechelen: Mechelen Muurt | Mooistestedentrips.nl

Mechelen buiten beleven: Begijnhof Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Vredig Begijnhof

Denk bij het Begijnhof in Mechelen niet aan een enorm ommuurd geheel, zoals in Leuven of Brugge. Het Begijnhof van Mechelen is wat meer bescheiden, maar het is er toch fijn dwalen en je bent even uit de drukte van het centrum. De kerk die centraal staat in het Begijnhof wordt op dit moment gerenoveerd.

Oesters eten op de Markt

Ben je op zaterdagochtend in Mechelen? Zet dan gauw koers naar de Markt, want daar kun je op zaterdag onder het Mariabeeld bij de visboer de lekkerste oesters verorberen met een glas Cava erbij. Je kunt je bestelling gewoon aan één van de statafels verorberen en daar maak je dan meteen kennis met de tientallen locals die zich ook tegoed doen aan wat lekkers. De kraam staat er tot een uur of twee ’s middags.

Mechelen buiten beleven: oesters en Cava op de Markt | Mooistestedentrips.nl

Mechelen buiten beleven: Markt Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Koffie bij Bar Klak

Kun je het idee van oesters ’s ochtends (of überhaupt) niet verdragen, plof dan even verderop gewoon neer bij Bar Klak aan de Schoenmarkt, gevestigd in een schitterend historisch pandje. Binnen kun je , gezeten op fietszadel-krukjes, lekker naar buiten loeren, maar op de rode stoeltjes op het terras is het helemaal goed mensen kijken.

Vismarkt: zonnige hotspot

Aan het einde van de middag, wanneer je van al dat wandelen vast vermoeide voeten hebt, zet je koers naar de Vismarkt om daar een plaatjes op één van de terrassen te bemachtigen. Het maakt stiekem niet zo veel uit waar je neerploft, want je hebt er toch wel prima uitzicht op het water, de oude stadbrouwerij Lamot en alle mensen die aan je voorbij trekken.

Stedentrip Mechelen: buiten beleven. Terrasje pakken op de Vismarkt | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Mechelen: buiten beleven. Uitzicht vanaf de Havenwerf | Mooistestedentrips.nl

Mooiste uitzicht van Mechelen: Havenwerf

Oké, vanaf de Romboutstoren heb je wellicht het mooiste uitzicht van Mechelen, maar het uitzicht vanaf de Havenwerf mag er ook zijn. Het is denk ik toch zeker het meest pittoreske plekje van de stad met uitzicht op de prachtige, kleurrijke 16de eeuwse pandjes.

Een stedentrip Mechelen plannen

  • Je reis al heel gemakkelijk met de trein naar Mechelen. Je koopt een treinkaartje vanaf €34 en je kunt deze voordelig reserveren als je zo’n 3 maanden van te voren boekt.
  • Zoek je een leuk hotel in Mechelen? Ik sliep bij het Novotel Mechelen Centrum, vlakbij wat mooie murals en op steenworp afstand van de Vismarkt en allerlei leuke bezienswaardigheden. Een aanrader.
  • Bekijk alle tips over een stedentrip Mechelen.
  • Lees ook mijn artikel 25x verrassend Vlaanderen.

Tags: Mechelen

Door het plaatsen en het verzenden van een comment gaat u akkoord met de Privacy Voorwaarden.

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. Deze site gebruikt cookies om uw bezoek nog beter te maken.