Restaurants in Mechelen

door Esther

Een weekendje Mechelen is heerlijk relaxt. Het is nog niet platgetreden door toeristen, dus je kunt de stad in alle rust verkennen. En voor smulpapen is Mechelen eigenlijk een must. Er zijn namelijk genoeg leuke cafés en restaurants in Mechelen, allemaal met een totaal ander karakter. Maar ze hebben met elkaar gemeen dat het er culinair genieten is. Bekijk mijn favoriete restaurants in Mechelen.

Plan een weekendje Mechelen

Restaurants Mechelen

 Bokes & Co

Foto met dank aan  Bokes & Co

Koffie drinken, taartje erbij. Of even fijn lunchen met een krantje erbij. Moet allemaal kunnen bij Bokes & Co. Alleen het interieur is al geweldig. Niets in de zaak is nieuw, alle meubelen zijn tweedehands. Maar dan niet van die hippe vintage, maar gewoon: vrolijke formica en blije sanseveria’s. Al het meubilair is trouwens ook te koop. Je zit er lekker tussen de locals. Bestel vooral een stuk cheesecake bij de koffie.

Bar Klak

Foto met dank aan Bar Klak

Nog zo’n ontzettend leuke plek voor je hoog nodige koffie is Bar Klak, dat pal aan de Markt van Mechelen ligt. Het café, dat in een eeuwenoud pandje is gevestigd, is helemaal niet zo groot, maar wel gezellig ingericht. Ik viel als een blok voor de krukjes langs het raam, die van fietszadels zijn gemaakt. Schijnt de zon? Bemachtig dan een plekje op het terras, het is er namelijk goed mensen kijken.

Oesters op de Markt

Restaurants Mechelen: oesters eten op de markt | Mooistestedentrips.nl

Dit valt niet onder de restaurants in Mechelen. Maar toch is het een aanrader. Als je ’s zaterdags in Mechelen bent, is het weekmarkt. En tegenover Bar Klak kun je dan bij een kraampje terecht voor oesters met Cava. Het is er een drukte van belang. En terecht. Je haalt een paar oesters en eet ze op, aan een tafeltje bij de kraam. Glaasje bubbels erbij. Genieten.

Foom

Foto met dank aan Foom

Onder het wakend ook van de Sint-Romboutstoren vind je Foom, een heerlijke koffie- en lunchzaak. Clean en gezellig, met een Brits geïnspireerde kaart. De high tea kun je alleen bestellen als je van te voren reserveert, maar lunchen is bij Foom eigenlijk sowieso een goed idee. Je kunt er heerlijke broodjes en salades krijgen. Zo op het eerste oog niets bijzonders, maar wel erg goed klaargemaakt. Ook op het terras is het goed toeven.

Sister Bean

Restaurants Mechelen: Sister Bean | Mooistestedentrips.nl

Toch wonderlijk dat een zaak die nog niet eens zo lang open is, toch inmiddels een begrip lijkt te zijn in Mechelen. Sister Bean is van twee zussen en je kunt hier geweldig koffie drinken, of een koffie cocktail bestellen, Maar net waar je zin in hebt. In het weekend kun je gebruikmaken van het lunchbuffet, een echte aanrader. Voor een vaste prijs kun je genieten van een enorme tafel salades, quiches, broodjes met beleg en zoetigheid.

Brouwerij ’t Anker

Foto: Brouwerij ’t Anker

Je kunt natuurlijk geen weekendje naar België, zonder het lokale bier te hebben geproefd. En in Mechelen loop je daarvoor langs bij Brouwerij ’t Anker, waar één van de meest bekende bieren van België wordt gebrouwen: Carolus. Je kunt mee met een rondleiding om af te sluiten met een proeverij van twee verschillende bieren.

Brasserie De Cirque

Restaurants Mechelen: Brasserie De Cirque (foto: Piet De Kersgieter) | Mooistestedentrips.nl

De Vismarkt is één van de meest gezellige plekken van Mechelen. Langs het water, met uitzicht op zowel historische panden als grensverleggende moderne architectuur. Zodra de zon zich ook maar even laat zien, zitten de terrassen er bomvol. Heb je zin om ergens wat te gaan drinken, en misschien te blijven hangen voor het avondeten? Schuif dan aan bij Brasserie De Cirque, een no nonense restaurant met een fijn terras en prima kaart.

Unwined

Foto met dank aan Unwined

Ben je niet zo’n bierliefhebber, dan is daar in Mechelen gewoon en antwoord op: Unwined. Eén van de beste wijnbars waar ik ooit ben geweest. Je kunt borrelplanken bestellen die bij een bepaalde soort wijn passen, of gewoon wat lekkers kiezen van de enorme lijst goede wijnen. Deze staan hoog opgestapeld langs de muren. Je kunt ook bijzondere wijnen proeven, bijvoorbeeld uit Hongarije en Slovenië. Fles mee naar huis? Dat is hier ook geen enkel punt.

De Vleeshalle

Restaurants in Mechelen, De Vleeshalle | Mooistestedentrips.nl

Zoals de naam al doet vermoeden was De Vleeshalle de plek waar de slagers vroeger hun waar verkochten. Het historische pand in hartje Mechelen is omgetoverd tot een echte food market. Gezellig en handig als je niet kunt kiezen tussen alle verschillende restaurants in Mechelen. Hier kun je namelijk heel veel verschillende dingen bestellen. Je gaat eerst een fijn glas lokaal bier halen of een goed glas wijn en daarna kun je kiezen uit tapas, pasta, pizza, burgers, maar ook Aziatische kost en echt Ierse comfort food. Een aanrader.

Cosma

Foto met dank aan Cosma

Cosma is één van de leukste restaurants in Mechelen. Het is eigenlijk een stijlvolle combinatie van een delicatessenwinkel en een restaurant. Ik schoof er ’s avonds aan en likte mijn vingers af bij de carpaccio van entrecote en de overheerlijke kabeljauw. Je kunt ook lunchen bij Cosma. Vooral leuk als het lekker weer is, omdat je dan in de fijne tuin kunt zitten.

Kuub

Kuub | Mooistestedentrips.nl

Kuub, gevestigd in een grote goudkleurige kubus, is zo veel meer dan alleen een café. Het is eerder een cultureel centrum, waar je ’s middags mee kunt doen met een tafelvoetbaltoernooi en ’s avonds kunt genieten van live muziek en tot in de kleine uurtje kunt dansen. ’s Middags kun je ook prima terecht op het gezellige terras van Kuub.

Lees meer over Mechelen

Restaurants in Mechelen
Bewaar op Pinterest

Restaurants Mechelen: leuk uit eten in Mechelen? Ontdek de leukste restaurants in Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrip > Stedentrip België > Weekendje Mechelen > Restaurants Mechelen

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer